FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#83876 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Evo navijača FK Željezničar 2015 :-)
Mea_parvitas

#83877 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Fuj, ponovo su srozali klub na najnize grane. Samo da se zna, glavni i odgovorni, Amar Osim, koji ih je i doveo, a ne ove ikebane koje dodju i prodju. Nadajmo se boljem...
sime_cipol

#83878 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Pa nije Amar uzeo pušku i natjerao ih. Odrasli ljudi, moglo se reci necu, ne mogu, imam nekog vesa na ruke. Ne, nego su usli u klub, svojom voljom. :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#83879 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote: 22/09/2020 10:23
hrasno38 wrote: 22/09/2020 00:51I te kako su privatno vlasnistvo fudbalskog kluba Zeljeznicar i nesto malo sportskog drustva sto i sam katastar kaze. Ja sam i rekao da o tome sta ce se raditi sa tim vlasnistvom odlucuje iskljucivo skupstina a ne jedan covjek, UO, NO i ponajmanje navijaci. Nisu svi clanovi skupstine delegirani od navijaca ni u mislima jer bi to bilo presmjesno da ljude koji imaju po 50 godina biraju djeca od 15-18 kojih ima ubjedljivo najvise na tribinama. Pa cak ni Torcida to nije uspjela a ne Zeljo i njegovi navijaci. I cuj DA ODGOVARA NAVIJACIMA....nemoj se ljutiti ali to je presmjesno sto si napisao.
Vidi za razliku od tebe ja sam svojim rukama stvorio jedno udruzenje gradjana ili bolje receno sportski klub i odlicno znam kako funkcionise, kako se sta bira i ko ima pravo sta da uradi. Ti mislis das 1000 KM za stolicu na tribini i imas pravo da odlucujes sta i kako ce se u klubu raditi koji ima vrijednost nekretnina 50 miliona. Pa onda me stvarno i ne cudi sto ne volite Misimovica jer za razliku od vecine vas on je stvorio respektabilnu firmu i odlicno zna kako se ta firma vodi da bude u plusu ali ako su mu se navijaci mjesali u posao onda me i ne cudi sto je pukla tikva. Ako kako ti kazes se u skupstini nalaze ljudi koje su iskljucivo birali navijaci onda mi je potpuno jasno zasto je klub u tolikim govnima do guse. Medjutim malo je to ipak drukcije.Vidis ja sam bukvalno rodjen u krugu od 200m od stadiona Grbavica i od kad sam prohodao krenuo sam ici na utakmice Zelje i nikada u zivotu nisam cuo da su navijaci vodili politiku kluba a jos manje finansije jer klubovi su u biti firme moje zaradjuju, placaju poreze, daju plate, prave transfere igraca itd itd. Zato i jeste Zeljo prije rata dogurao dokle je dogurao.....e svasta covjek nece cuti u danasnji vakat.
Puno ti sebe dižeš u odnosu na sagovornike, a nemaš pojma ko je i šta je taj drugi radio u životu. Ne mislim u ovom slučaju samo na sebe. Znam ja malo više kako funkcioniše UG, ali to sada nije ni bitno.
Helem, imaš pravo na mišljenje, i poštujem to. Neću dalje, nema potrebe, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.

Danas će se valjda nešto desiti, vidjet ćemo šta. A možda i neće ... 8-)

P.S. Drugo boldirano nije tačno.
P.S.S. Treće boldirano nije tačno. Znam čovjeka preko 20 godina, i nemam nikakvog razloga da ga ne volim.

Idemo dalje ... :thumbup:
Da mozdaa ponekad i pretjeram ali sada sigurno nisam i iza svega sto sam napisao i te kako stojim. Na Misimovica nisam mislio direktno kako ga ti ne volis nego opcenito ovo prozivanje po forumu po kojem ispada da je covjek najveci neprijatelj Zelje a na kraju kada se sve sabere i oduzme bit ce skroz suprotno. Danas ce se desiti da ce mozda sjahati Kurta a uzjahati Murta i to je to.......cak se cuju i neke price da bi i Brko mogao spakovati kofere u koje ja iskreno ne vjerujem.
UG funkcionise veoma jednostavno. Kada pravis UG skupi se minimalno 3 pa na vise ljudi i sa svojim potpisima napravi osnivacku skupstinu, donese statut i odluku o imenovanjima te registrira udruzenje za nekih 350 - 400 KM. I samo ti ljudi koji su osnovali to udruzenje imaju pravo i da ga ugase a ne oni koji su dosli naknadno u njega. Isto je i sa imovinom kluba i parama kluba. Zeljo je osnovan prije 100 godina a stadion je napravljen kada nisu postojala udruzenja tako da aposlutno ne vidim na koji nacin mogu navijaci sa tribina da odlucuju o necemu sto nije njihovo. Duhovno jeste ali pravno ni u mislima. I svaki klub koji je dozvolio da mu se navijaci umjesaju u upravu je propao kao zeton a nojbolji primjer je Hajduk. Sve dok po hodnicima i kancelarijama uprave Zelje bude mogao da hoda i Kunto i Panto Zeljo ce da tone sve dublje i dublje.
Mea_parvitas

#83880 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

sime_cipol wrote: 22/09/2020 12:52 Pa nije Amar uzeo pušku i natjerao ih. Odrasli ljudi, moglo se reci necu, ne mogu, imam nekog vesa na ruke. Ne, nego su usli u klub, svojom voljom. :-)
Ikebane instalirane i namoljene od Osima, kao da si odrastao u Svicarskoj a ne u BiH, tako nam je u svemu... nesposobni i nedorasli imenu kluba kakav je Zeljo, cast izuzecima... apsolutno ni jedna pozitivna stvar od otimanja kluba...

Image

A ti jos reci da su i posrani clanci na svim portalima, od gg.ba do Ligate, bili slucajnost, a sada ni "muu", a Bgmi ni "bee" ;)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#83881 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Mea_parvitas wrote: 22/09/2020 13:36
sime_cipol wrote: 22/09/2020 12:52 Pa nije Amar uzeo pušku i natjerao ih. Odrasli ljudi, moglo se reci necu, ne mogu, imam nekog vesa na ruke. Ne, nego su usli u klub, svojom voljom. :-)
Ikebane instalirane i namoljene od Osima, kao da si odrastao u Svicarskoj a ne u BiH, tako nam je u svemu... nesposobni i nedorasli imenu kluba kakav je Zeljo, cast izuzecima... apsolutno ni jedna pozitivna stvar od otimanja kluba...

Image

A ti jos reci da su i posrani clanci na svim portalima, od gg.ba do Ligate, bili slucajnost, a sada ni "muu", a Bgmi ni "bee" ;)
Nije sve bas crno bijelo kako bi neki prezentirali i sa jedne i sa druge strane. Ne treba zaboraviti ni kako nas je ta bivsa uprava zavalila proslu sezonu za ucesce u Evropi pa samim tim i te kako osiromasila klub za minimalno pola miliona KM.
Tromblon

#83882 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Ali, najjači su mi ovi što skakuću od sreće jer je situacija loša.
Charuga
Globalni moderator

#83883 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Čovjek se predstavlja na forumu kao navijač Želje, a likuje što Džeko neće nigdje preći. Treba li još nešto dodati ... 8-)
Charuga
Globalni moderator

#83884 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Charuga
Globalni moderator

#83885 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

sime_cipol

#83886 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Mea_parvitas wrote: 22/09/2020 13:36

Image

Jel ovo neki Misimovicev pamflet?
Sto nije dosao na skupštinu i branio Želju, kao sto je najavio da bi oca tuzio za 1 KM
Vodja transparentne grupe koji se naplatio od transfera Anela (dok je drugi dio uzeo Ziraat za revolving koji je digao za koji niko nije znao) koji je ostavio krompir na racunu i minus od 3 doprinosa i 2 plate.
Da ne govorimo dug za teren, Slavku dug...
Mea_parvitas

#83887 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Covjek kad je vidio da ga hijene tjeraju, naplatio svoje dugove, legalno naravno ;) Dug Slavki smijesan neki za premije, a zbog nesposobnjakovica koji su preuzeli klub smo popusili Evropu, a ne kako hrasno kaze zbog prosle uprave. Dug za teren je laz, uredno vam servirana, a vi je progutali... ;) Naravno da sve nije bilo idealno, ko radi, taj i grijesi, ali si znao da rade samo u interesu Željezničara, a ovi rade u svacijem drugom osim Željinom, tj. nemaju pojma namaci kintu u klub, i danas se dovode svakakvi igraci, ekipa je jednako skupa, pa svi sute, dresova ni na mapi, generalnog takodje, (nado)gradnja stadiona prestala (krov je sredila bivsa uprava od Uefe), itd... ;)
sime_cipol

#83888 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ne mozes mi pričati za teren, kad za njega znam iz prve ruke. Nije bio plaćen do kraja.
Dug za Slavku je on ostavio, nisam ja ;-) ovi nisu platili i zajebali. Mada je i Misimović imao mjesec i po da ga isplati (rješenje doslo oktobar/novembar dok je jos bio tu), ali valjda je bilo prece da sebe prvo naplati.
Novi dresovi su tu.
Generalni poput Ziraata,kakav je nama bio, ne bih dusmanu preporučio.
Uprava prije Misimovica ostavila, citiram:
Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM).
Dakle, Misimović sve sto je uradio, uradio je tudjim parama. Od stare uprave, plus navijači, NS, UEFA...
Uprava Misimovica ostavila krompir + dugove + nekakve ugovore poput onog sa Albom od 20k KM mjesečno :wink:
Kad je nestalo meze (para), hvataj se noge :roll:
Last edited by sime_cipol on 22/09/2020 15:22, edited 3 times in total.
Tromblon

#83889 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Plus Miske uredno ubirao kamatu što će reći zarađivao. Plus mjesto glavnog sponzora dao za kredit.

Željo nije građevinsko preduzeće, ni export-import firma nego fudbalski klub. Miske u tome pojma nije imao, a mogao je naći nekog pa da i danas predsjednikuje. Ali kvrko mora se biti glavni i petljat se u sve i onda kad se obije o glavu drugi su krivi.
sime_cipol

#83890 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ne smije niko drugi uzimati kamatu od Zelje osim Misketa :lol:
itekako

#83891 Re: FK Željezničar

Post by itekako »

sta god da ga je docekalo i kako god da je radio, iza njega je ostala potpuno nova tribina, novi teren, rekonstruisana zapadna tribina, ofarbani reflektori, bruka kvadrata novih poslovnih prostora u rau bau fazi, igracki kadar i jedan trofej osvajaca kupa BiH.
sime_cipol

#83892 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Nisu ostali poslovni, jer oni "ne postoje". Ne mozes ih izdati niti nista raditi, jer za njih nemas gradjevinsku dozvolu, ne mozes etazirati tribinu, upisati ih u ZK.
Mea_parvitas

#83893 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Eto koliko ste zaludjeni, ne moze vam se objasniti jbg. Ovaj prica o kamatama (mislim oko 7 ili jel ono 15ak milja KM koje je odmah vratio, a npr Osim fini na 70 milja koje su mu duzne uprave koje su bile kada je on vedrio i palio, uzme lagano 128.000 KM ;) Dakle kamate, obavezne zakonom! za posudjene pare odmah po ulasku u klub (kao i Dautbasicu npr), pa su te bajke Smokvice obicne upakovane poluistine, jer je mozda taj novac ulazio u klub u narednom periodu, a na racunu je bio krompir, pola igraca levati, tipa Tiago, Diata, Kokot, itd. Dug za teren je bio od strane saveza, pa kad su oni prebacili pare, rijesilo se, ne razumijem zasto imate potrebu izmisljati gluposti....
itekako

#83894 Re: FK Željezničar

Post by itekako »

sime_cipol wrote: 22/09/2020 15:26 Nisu ostali poslovni, jer oni "ne postoje". Ne mozes ih izdati niti nista raditi, jer za njih nemas gradjevinsku dozvolu, ne mozes etazirati tribinu, upisati ih u ZK.
da su ove seoske varalice agilnije i pametnije do sada bi iz "nepostojecih poslovnih prostora" ubirali kiriju.
medjutim, za njih je to samo hrpa betona pa je logicno da oni danas "ne postoje".

:run:
Tesla Edison

#83895 Re: FK Željezničar

Post by Tesla Edison »

Mea_parvitas wrote: 22/09/2020 12:45 Fuj, ponovo su srozali klub na najnize grane. Samo da se zna, glavni i odgovorni, Amar Osim, koji ih je i doveo, a ne ove ikebane koje dodju i prodju. Nadajmo se boljem...
Kad god je Amar u klubu, klub se guši u besparici. Baš zanimljiva slučajnost.
Tesla Edison

#83896 Re: FK Željezničar

Post by Tesla Edison »

Charuga wrote: 22/09/2020 14:26 Čovjek se predstavlja na forumu kao navijač Želje, a likuje što Džeko neće nigdje preći. Treba li još nešto dodati ... 8-)
Ne likujem već samo sam napisao da "neće on niđe" čim ga ovoliko mediji sele. I tako i bi.
golfiista

#83897 Re: FK Željezničar

Post by golfiista »

Ode pomoćni, jbt kakav potez

Imaš kuću i garažu, dospiju ti redovne obaveze, tipa hrana, računi za struju, vodu, plin, i ti prodaješ garažu da platiš te obaveze. Nevjerovatno. Kazem ja, bez privatnog interesa temeljenog na privatnom ulogu, nema titule, nema evrope nema ništa.
Melbourne_Australia

#83898 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

A vidi zaljubljenika u najveceg supka od covjeka i covjeka koji se kurcio parama kluba koje je nasao na racunu.
Jedan drugom odgovaraju :lol: Moze kamatar samo da se sagne Amaru i dugo da se zadrzi...
Sultanahmed

#83899 Re: FK Željezničar

Post by Sultanahmed »

Gospodin,grande Miske

https://youtu.be/bu13hGpfi84
lavic

#83900 Re: FK Željezničar

Post by lavic »

Ma samo budala moze dati pare u nase fudbalske klubove....
ko je lud da daje pare da drugi trosi a da se on ne pita i da mu to ne donosi dobit u bilo kojem smislu.
Dosta je vise prica, Zeljo, ljubav, tradicija i ostala sranja... ili ga prodaj onome ko zna i ima para ili ga ugasi i zdravo, da se ne patimo gledajuci ih kako gube od ekipa koje ne mogu ni na terminu igrati.

Sarajevo koje ima 3 igraca da vrijede glat prvi i nadaju se nesto u Europi, a realno su i oni kanta samo imali srece u izvlacenju protivnika.

U ostalom jebo te ovo, gledaj Bundes ligu i miran. :bih:
Post Reply