GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#8376 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

uglavnomja wrote:
O'zone wrote:Kad počinje tekma?

Il čekamo sutra ujutro do 11?

Mada kad pročitam
Kantonalno Tužilaštvo KS zaprimilo je informaciju dostavljenu od v. d. direktorice Mubere Begić-Žiga, a vezano za privremenu obustavu saobraćaja.

- Tužilaštvo je nakon zaprimanja te informacije shodno odredbama Zakona o krivičnom postupku istu dostavilo MUP-u KS na dalje postupanje - kazao nam je Alem Hamzić, portparol kantonalnog Tužilaštva.
Oni zaprimili pa prebacili na MUP da to ispita :shock: Pa koji kur.c imaš ispitati?! Gdje vi živite majke vam ga!!?
cek malo, sud je naredbodavni organ, mup izvrsni, pise na dalje "postupanje" ne na ispitivanje.
Postupao-ispitao i sutra se pješači to je opet prebacivanje loptice. Mislim da će se čekati sutrašnja sjednica gdje bi se proglasio stečaj i postavio stečajni upravnik koji će tek onda u pratnji policije da uđe u krug GRAS-a i počne da radi ono što je davno trebalo raditi.
uglavnomja

#8377 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

sorcerer wrote:
uglavnomja wrote: ne sjecam se ni jednog jedinog autobusa za 4 godine. kakave su im ono slike, ko se vozio, kada, gdje... ovo ozbiljno, fakat ne znam. niti mi je iko pricao da psotoji neki bus koji vozi u ratu :roll:
vozili su busevi ,crveni ikarusi, dobar dio rata kroz marka marulica ,put zivota,kranjcevicevu....

:shock:

hvala :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8378 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

gdje je onaj link
nadrealist
znate li računati
računaj da si otpušten :D
sorcerer

#8379 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sorcerer »

uglavnomja wrote:
sorcerer wrote:
uglavnomja wrote: ne sjecam se ni jednog jedinog autobusa za 4 godine. kakave su im ono slike, ko se vozio, kada, gdje... ovo ozbiljno, fakat ne znam. niti mi je iko pricao da psotoji neki bus koji vozi u ratu :roll:
vozili su busevi ,crveni ikarusi, dobar dio rata kroz marka marulica ,put zivota,kranjcevicevu....

:shock:

hvala :thumbup:
nema na cemu ,prolazili su stalno pored zgrade gdje stanujem ,zato ih se sjecam ;)
Edin H.

#8380 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

sorcerer wrote:
Vozili su kada nadju goriva, mene su vala jednom spasili kada sam se nasao ispred opstine, kada su granatirali televiziju, a naleti autobus.

Kaze frajer: "Dokle ides"
"Ma vozi bilo gdje, samo da se maknemo!"
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8381 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

sorcerer wrote:
Vozili do juna 1992 kad je poginula jedna žena u autobusu.. prekinuli... onda tramvaji 1994, pa pucali u tramvaj, pa prekinuto, pa opet počelo. "dobar dio rata" no way :roll:
sorcerer

#8382 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sorcerer »

KatarinaKosaca wrote:
Vozili do juna 1992 kad je poginula jedna žena u autobusu.. prekinuli... onda tramvaji 1994, pa pucali u tramvaj, pa prekinuto, pa opet počelo. "dobar dio rata" no way :roll:
ma da,razotkrila si me , nemam ja pojma ,bio sam cijeli rat u klagenfurtu.....
KatarinaKosaca

#8383 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

sorcerer wrote:
KatarinaKosaca wrote:
ma da,razotkrila si me , nemam ja pojma ,bio sam cijeli rat u klagenfurtu.....
Niti znam gdje si bio , niti me zanima, niti je tvoj ratni angažman tema... samo kažem za autobuse..
Edin H.

#8384 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:
sorcerer wrote:
Vozili su i drugim navratima, dogadja koji sam ja opisao je cini mi se negdje iz 93-ce.
Morali su voziti kada ih pritisnu, jer su bili pod radnom obavezom, ali nije bilo uvijek goriva ni za generatore i derneke slavnih komandanata u Tresci, a kamoli za autobuse :oops:
NEOPLAN

#8385 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

vozila je jedna linija pored velepekare i bivse adre skoro cijeli rat. Naravno sa prekidima, zbog borbi ili nedostatka goriva. Bus je bio zasticen celicnim plocama zavarenim preko prozora, sa prorezima kroz koje se virilo.

Imam negdje monografiju Grasa u kojoj imaju mape kuda i kada je saobracao prijevoz u ratu sa slikom tog 'oklopnog' busa. Ako je nadjem skeniracu i postaviti.
KatarinaKosaca

#8386 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

Što sam ja onda pješke cijeli rat tim putem išla :? Ne sjećam se da sam ikada vidjela taj i takav autobus, naročito ne 1993, obično bi naišao neki kamion koji bi pokupio raju... Od Katedrale je kretao, ali je prekinuto negdje u junu ili julu 1992.. poslije toga nikad ga više ne vidjeh, a išla sam na posao tim putem svaki dan...
Tramvaji da... počeli, pa prekinuli, pa opet počeli.. Sjećam se poslije nekoliko snajpera mukle tišine na Marin Dvoru i samo čuješ kako poneko tiho uči... :(
DennyBoy

#8387 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DennyBoy »

Image
4m3l

#8388 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by 4m3l »

hhaarree wrote:
un1ted wrote:Ova plava je revizorka...joj kad mi dodje i zatrazi kartu kako cu da je hrOknem!
jel svega ti :shock:

pa brata mi cim prorade odoh da se vozam samo da je sretnem :lol: :lol:
Ta plavka mu je supruga! ;)
Last edited by 4m3l on 09/04/2013 22:25, edited 1 time in total.
uglavnomja

#8389 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

ok, svaka cast, ja fakat ne znam, u mom kvartu se ni jedan bus nije pojavio 4 godine.

ali dolazimo do moralnosti ili hinjavosti grasa :-?

nekoliko sofera je vozilo na jednoj liniji sa prekidima ... i zbog toga ovih 2.000 sadasnjih grasovaca treba da ima status svete krave :roll:
sorcerer

#8390 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sorcerer »

NEOPLAN wrote:vozila je jedna linija pored velepekare i bivse adre skoro cijeli rat. Naravno sa prekidima, zbog borbi ili nedostatka goriva. Bus je bio zasticen celicnim plocama zavarenim preko prozora, sa prorezima kroz koje se virilo.

Imam negdje monografiju Grasa u kojoj imaju mape kuda i kada je saobracao prijevoz u ratu sa slikom tog 'oklopnog' busa. Ako je nadjem skeniracu i postaviti.
hvala ti ,katarina me napravi budalom ,pa i sam pomislih da sam poludio....a gledao taj bus stalno ,cak mi se cini da su bila dva takva...nisu isli svaki dan ali su cesto prolazili
skafiskafsnjak

#8391 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by skafiskafsnjak »

ma boli mene k za radnicima grasa i njihovim porodicama, a Boga mi i familijama ... Takodjer me boli ta ista stvar za ovima iz Centrotransa i ostale.
Dabogda otkaz svi dobili, pa nek crknu .

Zanima me da gradski prevoz profunkcionise ! Bez obzira ko ce da vozi !
NEOPLAN

#8392 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

sjecam se kad su unproforci pratili tramvaj na potezu od tehnicke skole do marindvora... I na s krivini kad je bubnula granata u tramvaj, i vozacica dodala gas i pobjegla, spasila je mnogo dusa tada... A unproforci samo gledaju...
Edin H.

#8393 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:Što sam ja onda pješke cijeli rat tim putem išla :? Ne sjećam se da sam ikada vidjela taj i takav autobus, naročito ne 1993, obično bi naišao neki kamion koji bi pokupio raju... Od Katedrale je kretao, ali je prekinuto negdje u junu ili julu 1992.. poslije toga nikad ga više ne vidjeh, a išla sam na posao tim putem svaki dan...
Tramvaji da... počeli, pa prekinuli, pa opet počeli.. Sjećam se poslije nekoliko snajpera mukle tišine na Marin Dvoru i samo čuješ kako poneko tiho uči... :(
Ne foliraj, isao je onaj televizijski bus skoro svaki dan, sofer legenda, jedini frajer da nije sekunde smrsao :D
Edin H.

#8394 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

hhaarree wrote: jel svega ti :shock:

pa brata mi cim prorade odoh da se vozam samo da je sretnem :lol: :lol:
Ja ti ne bih preporucio ako ti je zivot drag :D
KatarinaKosaca

#8395 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

Edin H. wrote:
KatarinaKosaca wrote:Što sam ja onda pješke cijeli rat tim putem išla :? Ne sjećam se da sam ikada vidjela taj i takav autobus, naročito ne 1993, obično bi naišao neki kamion koji bi pokupio raju... Od Katedrale je kretao, ali je prekinuto negdje u junu ili julu 1992.. poslije toga nikad ga više ne vidjeh, a išla sam na posao tim putem svaki dan...
Ne foliraj, isao je onaj televizijski bus skoro svaki dan, sofer legenda, jedini frajer da nije sekunde smrsao :D
Išao kombi, pa prekinut, pa onda autobus do kraja rata. Ali 1993 samo kombi i to ne uvijek :wink:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#8396 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Faruk »

gledam večeras dnevnik i ne mogu da vjerujem ponašanje onog gada đape
psuje poštenom vozaču minibusa sve živo

divni ljudi ti GRAS-ovci
uglavnomja

#8397 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

Faruk wrote:gledam večeras dnevnik i ne mogu da vjerujem ponašanje onog gada đape

divni ljudi ti GRAS-ovci

a tek supruga i kolegica, dama par excellence :-)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#8398 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Faruk »

uglavnomja wrote:
Faruk wrote:gledam večeras dnevnik i ne mogu da vjerujem ponašanje onog gada đape

divni ljudi ti GRAS-ovci

a tek supruga i kolegica, dama par excellence :-)
nevjerovatno
za psovanje Policija piše kazne od 500 KM
može li MUP na osnovu snimka da podnese prijavu protiv one gamadi?
zilla_

#8399 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zilla_ »

Pa treba se narod sarajeva dić na noge i išćerat bagru iz grasa a onda i ove iz vlade.... treće nam nema :run:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#8400 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by stetoskop »

Treba obratno, ako prvo istjeraš grasovce, osta vlada. Zato treba zajedno sa grasovcima jebat vladi mater, pa nakon toga i njih nagaziti, da ne postignu političke ciljeve oni koji stoje iza grasovaca.
Post Reply