Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Juliuscezar
#8376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bolton i lanisteri sukob je. Jer se ramsey vjencao za Sansu koju je trebalo isporucit lanisterovim. To je ocito znak neprijateljstva.
A wun wun bi rastrgao fregora ko plisanog medu
A wun wun bi rastrgao fregora ko plisanog medu
- zlaataan
#8377 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Baelish izvukao Sansu iz glavnog grada, odveo je u Vale i onda dogovorio brak sa Boltonima. Za Cersei je taj brak Boltona sa Sansom izdaja i ona valjda ne zna da je Baelish u tome učestvovao, te mu govori da sa vojskom Valea uništi Boltone. Vjerovatno i pretpostavlja da su oni izvukli Sansu i čak možda i ubili Joffreyja. Baelish prihvata "ponudu" da napadne Boltone i hoće da bude Warden of the North zauzvrat.annoy wrote:Meni isto nije bas jasan taj sukob Lannister-Bolton. Nisam uopce upratila.
Zar ne ugrozava to Ramseyev status jer je on legitimiziran dekretom Lannistera? Moze li se legitimizacija "ponistiti"?
Nego, jel to ser Gregor ima supersonicni sluh ili se skrivao negdje iza coska kad je pokazivac penisa drzao govor? Kao ne znamo da je on opak pa treba sredit nekog nebitnog seljaka
Ja sam ovako shvatio.
-
kakavdanakneiskustvu
#8378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
troduplo,6 metara je vjerovatno visokkaranana wrote:spijuni su oko nas.
wuwu vs. mountain?
wuwu bez vecih problema jelde? opet je bar duplo veci rekao bih.
- annoy
#8379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Aha tako.
Dakle oni su svjesno isli protiv Lannistera tim cinom. Pa i nije im to neki potez, uci u sukob s njima a s druge strane ako ocekuju stvarnu podrsku Stark supportera sa sjevera su glupi.
Dakle oni su svjesno isli protiv Lannistera tim cinom. Pa i nije im to neki potez, uci u sukob s njima a s druge strane ako ocekuju stvarnu podrsku Stark supportera sa sjevera su glupi.
- zlaataan
#8380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa nije neki potez, ali eto igrali na neku nostalgiju, da će ih Starkovi lojalisti priznati jer će udati sestru Kralja na Sjeveru za njihovog nasljednika. A Sjever je težak za osvojiti, i sama Cersei je govorila to Joffreyju dok je on bio još princ. Jedino ih tu može izvući vojska Valea, jer su oni onako brđani, pa bi se možda i snašli na Sjeveru.
U eventualnom napadu na Sjever, najveće borbe bi se vodile u onom uskom dijelu (the Neck) i Moat Cailinu, i ako bi južnjaci prošli, sve bi im dalje bilo dosta lakše.
- annoy
#8381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A mislim, ides ozenit sestru "Kralja na sjeveru" kojeg si mucki izdao i ubio i poubijao clanove skoro svih kuca na sjeveru i onda ocekujes da oni imaju pamcenje zlatne ribice i da ce ti na temelju tog braka pruzit neupitnu podrsku, i jos si i dalje u talu s Freyovima. Makar sad je Ramsey vjerojatno popusio i to saveznistvo.
Ili sam ja luda ili su im potezi totalno besmisleni, a nisu inace tako glupi.
A Neck je kljuc osvajanja sjevera, to je receno mnogo puta
-
asker
#8382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja samo ne vidim kako bi bilo ko od potencijalnih lidera na sjeveru, i sa mocnom i organizovanom vojskom, krenuo sad na jug. Setaci i zombiji ih isprasise zestoko vrlo blizu zida. Oni dolaze, hebe se njima za politicka previranja juzno od zida.
Ako Jon bude vodja divljaka kako ocekujemo, pa eto i Sansa mozda okupi neki dio sjevera, pa i ako je Stanis ziv i bude igrao bitnu ulogu u buducnosti, svi su oni odgovorne osobe koje vrlo dobro znaju sta dolazi. Cersey i svi ostali petokolonasi su miki maus za setace i zombije.
Moguce je da cemo se jos dugo nagledati nadhebavanja bagre na jugu uz vino i grozdje, dok se na sjeveru poslije cistke Boltona i ostalih izdajica vodi bitka na zivot i smrt protiv ipak mnogo vece prijetnje.
Jedino da nam analisti knjiga (@shizifinho i ekipa) objasne dokle dodje ta zima kad "winter is coming"
? Moraju li i na jugu makar majicu dugih rukava obuc
?
Ako Jon bude vodja divljaka kako ocekujemo, pa eto i Sansa mozda okupi neki dio sjevera, pa i ako je Stanis ziv i bude igrao bitnu ulogu u buducnosti, svi su oni odgovorne osobe koje vrlo dobro znaju sta dolazi. Cersey i svi ostali petokolonasi su miki maus za setace i zombije.
Moguce je da cemo se jos dugo nagledati nadhebavanja bagre na jugu uz vino i grozdje, dok se na sjeveru poslije cistke Boltona i ostalih izdajica vodi bitka na zivot i smrt protiv ipak mnogo vece prijetnje.
Jedino da nam analisti knjiga (@shizifinho i ekipa) objasne dokle dodje ta zima kad "winter is coming"
- pink floydd
#8383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i ja sam to pomislio čim sam vidio smiješak kad su mu rekli da je dobio poklonCapajebo wrote:I btw. onaj poklon Ramseyu je Theon sigurno.
- Pandakonda
#8384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Iduća epizoda ToJ marisana

- zlaataan
#8385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Očajni su, pa barem im može služiti za rađanje djece i neko osiguranje da ih se ne dira. Inače se može Sjever pobuniti i uništiti ih, ovako možda neće, ako ništa iz poštovanja prema kući Stark, da i Sansa tako ne izgine.annoy wrote:A mislim, ides ozenit sestru "Kralja na sjeveru" kojeg si mucki izdao i ubio i poubijao clanove skoro svih kuca na sjeveru i onda ocekujes da oni imaju pamcenje zlatne ribice i da ce ti na temelju tog braka pruzit neupitnu podrsku, i jos si i dalje u talu s Freyovima. Makar sad je Ramsey vjerojatno popusio i to saveznistvo.
Ispade da ih "branim" ali ih ne mogu smisliti. Što ih prije unište, to bolje
- banjaluka078
#8386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
"Every time I come back, I'm a bit less.. Pieces of you get chipped away."brain bubbles wrote:
ne mogu naci tacan citat, ali scena u kojoj Beric Dondarion i Arya pricaju o tome kako svaki put kada bude ozivljen, Beric gubi dio sebe, ako neko moze pronaci, bilo bi dobro
e sad je pitanje, na sta se tacno misli, da li ima manje snage ili postaje losija osoba?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja sam mislio da će Jona zapaliti i da će izać iz vatre ko Daenerys, zapravo i ona je umrla u onoj lomači i probudila se ko majka zmajeva, sad kakve će Jon imat moći... onaj Beric Dondarrionje svojom krvlju zapalio mač...na 0:55
- mixone1995
#8388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moze li neko ko je procitao knjige objasniti ulogu Lady Stoneheart? Zbog cega je izbacena iz serije? Hvala 
- Pandakonda
#8389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To ti je oživljena Catelyn Stark koju je oživio Beric Dondarrion (to ti je ovaj gore lik iz klipova što je dosta puta oživljen). Samo što ona nije oživljena u potpunosti, ostala je unakažena i ne može pričat. Ona hoće da se osveti svakom ko je imao veze sa Red Weddingom. A možda i bude u seriji još se ne zna.mixone1995 wrote:Moze li neko ko je procitao knjige objasniti ulogu Lady Stoneheart? Zbog cega je izbacena iz serije? Hvala
- SanskiBiser
#8390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
po knjigama valjda :karanana wrote:spijuni su oko nas.
wuwu vs. mountain?
wuwu bez vecih problema jelde? opet je bar duplo veci rekao bih.
Wun Wun je visok oko 3 metra i 60 cm (12 feets) i ima snagu 12 ljudi, koliko se sjecam bitke kod zida sa Wildlings, mislim da je 6 Black Watch ratnika poginulo dok su ubili onog drugog dzina Mag Mar Tun Doh Weg u onom tunelu. Jaki su ali su priglupi.
-
Azrail
#8391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zaboravite da će Bran wargati u zmaja, zmajevi su kako kaže Tyrion inteligentniji od nekih ljudi, a wargati se može samo u simple minded. Jedino da Bran postane moćan ko kakav polubog, ali takvom zmaj ni ne treba 
Moji favoriti za jahače su Dany, Tyrion, Gendry (ima malo Targ krvi, a vidjeli smo da je dobar s vatrom).
Ghost će raskomadati Ramizove pse.
Moji favoriti za jahače su Dany, Tyrion, Gendry (ima malo Targ krvi, a vidjeli smo da je dobar s vatrom).
- Pandakonda
#8392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako se R+L=J teorija ispostavi tačnom slobodno prekriži GendryaAzrail wrote:Zaboravite da će Bran wargati u zmaja, zmajevi su kako kaže Tyrion inteligentniji od nekih ljudi, a wargati se može samo u simple minded. Jedino da Bran postane moćan ko kakav polubog, ali takvom zmaj ni ne treba
-
zenit dozic
#8393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pitanje za vas što ovo malo bolje pratite, ima li ikakav dokumentarc o događajima koji su se prije desili(prije događaja koji su prikazani u seriji).
Prošle godine sam naletio na jednom sajtu za gledanje filmova na jedan takav, ali vidim sad ga nema
Prošle godine sam naletio na jednom sajtu za gledanje filmova na jedan takav, ali vidim sad ga nema
- Pandakonda
#8394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako ti nije mrsko gledatzenit dozic wrote:Pitanje za vas što ovo malo bolje pratite, ima li ikakav dokumentarc o događajima koji su se prije desili(prije događaja koji su prikazani u seriji).
-
zenit dozic
#8395 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa koliko ima dijelovaPandakonda wrote:Ako ti nije mrsko gledatzenit dozic wrote:Pitanje za vas što ovo malo bolje pratite, ima li ikakav dokumentarc o događajima koji su se prije desili(prije događaja koji su prikazani u seriji).
Prošle godine sam naletio na jednom sajtu za gledanje filmova na jedan takav, ali vidim sad ga nemaOvo ti je samo prvi dio:
edit.sad vidim, šteta što nema s prevodom, treba pohvatat sve na english
- Pandakonda
#8396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jbg, najlakše ti je onda ovdje pitat šta te zanimazenit dozic wrote:Pa koliko ima dijelovaPandakonda wrote:Ako ti nije mrsko gledatzenit dozic wrote:Pitanje za vas što ovo malo bolje pratite, ima li ikakav dokumentarc o događajima koji su se prije desili(prije događaja koji su prikazani u seriji).
Prošle godine sam naletio na jednom sajtu za gledanje filmova na jedan takav, ali vidim sad ga nemaOvo ti je samo prvi dio:
edit.sad vidim, šteta što nema s prevodom, treba pohvatat sve na english
-
zenit dozic
#8397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Neću pregledaću ovo, malo stopirat dok mi se slegne, pa opet nastavitPandakonda wrote:
Jbg, najlakše ti je onda ovdje pitat šta te zanima
-
Azrail
#8398 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne mora značiti da će Jon biti jahač čak ni u tom scenariju, koji mislim da nema šanse da se ne dogodi. D+D su dobili pravo na seriju od GRRM kad su pogodili ko je Jonova mati, a to mi vuče na R+L=J. U slučaju da Jon bude jahač, mislim da će Gendry skontati kako se radi Valyrian steel ili u najmanju ruku biti taj koji će pretopiti iron throne u mačeve jer Valyrian mačevi mogu ubiti NN.Pandakonda wrote:Ako se R+L=J teorija ispostavi tačnom slobodno prekriži GendryaAzrail wrote:Zaboravite da će Bran wargati u zmaja, zmajevi su kako kaže Tyrion inteligentniji od nekih ljudi, a wargati se može samo u simple minded. Jedino da Bran postane moćan ko kakav polubog, ali takvom zmaj ni ne treba
-
iamx
#8399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vecinu sam stvari pokupio u seriji koje spominjes ovdje, al ono, fkt su suptilne dok ne pocnes povezivati, sjecam se jedne scene, a to vidim nisi spomenuo, kada Baristan govori za Rhaegara da je volio pjevati ili pisati poeziju, nesto tako, uglavnom moglo bi se reci da je bio romantik praviPandakonda wrote:Prvi hint jeste taj da je Ned Stark bio porodičan čovjek, i nije bio takav tip čovjeka koji bi posjećivao javne kuće, i ako se sjećaš iz serije konverzacija između Roberta i Neda kada Robert govori mora da je bila neka dobra kurva čim je nagovorila Neda da prevari svoju ženu. Na drugoj strani Rhaegar je jako poštovao žene i nikad nije naudio nekoj, to možeš čut iz konverzacije između Daenerys i Barristana u seriji, tako da po tome nema šanse da bi Rhaegar kidnapovao Lyanu kao što je rečeno. Veće su šanse da su se oni tajno voljeli i da su odlučili pobijeć jer je Lyanna bila obećana za Roberta. Još jedan hint jeste taj da su Lyanine zadnje riječi bile "obećaj mi Ned", ali nije rečeno šta joj je obećao. Sa tim se poklapa da u knjizi je opisano kako Ned živi u laži 14 godina, a u knjigama u tom trenutku Jon ima 14 godina. U knjigama kada pričaju o Jonu, Ned svojoj ženi kaže "on je moja krv, to je jedino što trebaš znati". Čudno je isto zašto bi Rhaegar poslao tri najbolja kingsguarda u Tower of Joy da čuvaju ženu koja će svakako umrijet, umjesto da te kingsguarde pošalje da čuvaju njegovu sestru i brata (Daenerys i Viseyrsa). Još jedan dokaz jeste kad je Daenerys bila u Qarthu kod onih proroka, imala je viziju plavog cvijeta kako raste iz pukotine ledenog zida, a plavi cvijet je simbol Lyanne. Na jednoj ceremoniji Rhaegar je odabrao Lyannu da bude kraljica ljubavi i ljepote ispred svoje žene i dao joj krunu plavih zimskih ruža što se poklapa sa ovim gore. Još jedan hint jeste taj da se knjiga ove serije zove A Song of Ice and Fire, to bi značilo da je serija o Jonu, jer Stark predstavlja Ice, dok Targaryani predstavljaju vatru i Jon je kao kombinacija toga. Ima još nekih citata ali ovo su najjaci argumenti do sad.iamx wrote:Evo kako koja sezona i epizoda, sve više vjerujem u tu R + L = J teoriju. Zanima me, i ovo je pitanje za one koji su up to date s knjigama, koliko "hintova" ima tamo, ako ih ima uopšte?Pandakonda wrote:Jon Targaryen hype
btw s kim god pricam o ovoj teoriji u pozadini mi ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=t96R1JKrg98
Last edited by iamx on 04/05/2016 06:34, edited 2 times in total.
-
iamx
#8400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Preci ce ona more, ali nesto sumnjam da ce to biti kao osvajacica, i sumnjam da ce joj ijedan zmaj ostati ziv ili kraj nje. mada bilo bi predobro vidjeti scenu kako Drogon leti iznad Kings Landing-a. (a epic bi bio i CGI trošak)pici wrote: ima jos nesta mislim da Kalisi nikad nece preci more i ostat ce u essosu... zivi bili pa vidjeli.