neka od tog zive ekstra512MB wrote:Nismo pricali o turizmu nego o polozaju
nista kladionice i paralelne privrede..
neka od tog zive ekstra512MB wrote:Nismo pricali o turizmu nego o polozaju
shminka se baPoint. wrote:Evo 6 minuta do 15 sati, moze li mala kladara je li Hafisu danas prebukiran raspored ili je zaboravio di je parkirao automobil?
Za veliku većinu Bošnjaka je to tako ali ima ih koji bi pružili ruku.Us and them wrote: Ako nam je i Slišković neprijatelj e jbg. onda i nema Hrvata da nam valja.
Ako vec hoce. Zna se i gdje: trokut Siroki - Posusje - Medjugorje, gdje su i vecina.sumirprimus wrote:treba njima dat autonomiju, i da zive od svog rada..
Jel ispric`o kako je ponosno nosio HVO uniformu u Stocu?BHCluster wrote:Ti prokleti, zli Bosnjaci...
Jeste i kako je silovao, pljackao, zlostavljao itd...dječak sa šibicama wrote:Jel ispric`o kako je ponosno nosio HVO uniformu u Stocu?BHCluster wrote:Ti prokleti, zli Bosnjaci...
![]()
Nije to samo pitko i ljudski, nego i pragmatično rješenje. Je li lakše eliminisati monoetnički identitet postojećih administrativnih jedinica ili je lakše nacrtati granice još dva entiteta na tlu BiH ? Odnosno, je li lakše osigurati da dijete u Kotor Varoši dobije školsku diplomu na kojoj kao maternji umjesto srpski piše hrvatski, ili je lakše recimo u Busovači nametnuti vlast neke samo hrvatske republike ? Ja mislim da je ovo prvo, ne samo ljudski i pravedno, nego i lakše.Black swan wrote:grad suncaSkijaš wrote:Treba odbaciti ideju da bilo ko treba biti donji, a to je moguće forsiranjem konstitutivnosti u čitavoj državi umjesto što se forsira teritorijalne podjele. Ne samo zato što je to jedino pravedno nego i zato što je to jedino moguće a da ne vodi totalnoj devastaciji Hrvata. Ideja da se ne može zajebati velikosrpsku ekipu (pa zato nećemo dirati manji entitet) a može političko Sarajevo (pa može Treći) je možda imala smisla devedeset druge i donekle devedeset treće. Nakon tog perioda je svima trebalo postati jasno da neke bošnjačke minidržave neće biti. Pa je otud i tvoja dilema o tom koliko bi Hrvata trebalo da popuši neutemeljena, jer opcije sa Trećim nema. Dakle, od "pušenja" se treba braniti očuvanjem hrvatskog identiteta čitave BiH, umjesto što se (neuspješno) pokušava zavaliti približno pola bosanskohercegovačkih Hrvata kako bi ona polovica sa druge strane Kupreških vrata mogla histerisati i tjerati druga dva naroda na "pušenje".Black swan wrote:sada je pitanje da li zbog nas popusenih treba citav hrvatski narod trpiti
Očuvanje hrvatskog prava nad čitavom BiH je kako rekoh, ne samo jedino pravedno nego i jedina opcija koja ne vodi totalnoj devastaciji Hrvata u BiH.
utopija
teletabisi
svaka druga tema o bošnjacima, Islamu, džihadistima, armiji rbih... zajeban kompleksmO k3 wrote:House wrote:herceg-bosna forum je najveći skup debila u historiji interneta
To je ono što je Alija 1993. dav´o Franji, tj. da zapadnu Hercegovinu pripoji Republici Hrvatskoj.Mirza007 wrote:Ako vec hoce. Zna se i gdje: trokut Siroki - Posusje - Medjugorje, gdje su i vecina.sumirprimus wrote:treba njima dat autonomiju, i da zive od svog rada..
Ostalo ce im dati koalicioni partner u PC, nije do nas.
I to bi bilo to, prema udjelu u ukupnom stanovnistvu.
Mozda je trema bila prevelika, statisticari su vazda bili introvertirana vrstaAlfons Kauders wrote:Fakat izradi doktor.
A vala ruzan dan bio, u Vrapcicima pljusak, u gradu sparina.
I ljiljane stavili na Bingo u rekonstrukciji. Fino ide i rekonstrukcija pravoslavne, koliko sam vidio iz daljine.
I ja sam ga jednom zvao da srknemo kahvuAlfons Kauders wrote:Fakat izradi doktor.
I ljiljane stavili na Bingo u rekonstrukciji. Fino ide i rekonstrukcija pravoslavne, koliko sam vidio iz daljine.
Nije lud. Tako si jednom druga nosaru odveo na rucak, i vise ne dolazi na forum.Alfons Kauders wrote:Fakat izradi doktor.
Eh, nije to baš tako jednostavno. Treba to zaslužiti.512MB wrote:Doktore sto neode sa Alfonsom na klopu