Milorad Dodik ALL ABOUT
- felipe kajetano
#8376 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Svetosavska cestitka....http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... ce-u-tuzli
- mO k3
#8377 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ovako nesto vecina bosnjaka ne podrzava ,kao kod bosanskih srba... kada se jurisa na dzamije ili sjetimo se polaganja temeljca Ferhadije u BLfelipe kajetano wrote:Svetosavska cestitka....http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... ce-u-tuzli
-
Abacija
#8378 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Uciniti sve da se pocinioci uhapse i zestoko kazne. A forumasi iz Tuzle nek se organizuju kao onda Sarajlije i sakupe pare za boju i prekrece grafit.felipe kajetano wrote:Svetosavska cestitka....http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... ce-u-tuzli
-
tuzlak-x
#8379 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
felipe kajetano wrote:Svetosavska cestitka....http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... ce-u-tuzli
e kad bi tuzlaciizasli i masovno pozdravili ovu budalastu pisaniju onda bi bili kao banjalucani, a da ne kazem da crkva nije bila srusena niti je kome palo na pamet da to ucini.
- Bosnolog
#8380 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kalac nadam se da ce nadlezni organi uvatiti tog debilnog mamlaza ili onog ko stoji iza te rasisticke uvredljive i neprihvatljive parole i da ce biti adekvatno sanskcionisan,....Nazalost sve dok ova drzava ne bude pravedno i pravno uredena kao i dosljedno zakonski postivana u kojoj ce biti sankcinisani svi oni bez obzira da li bili obicni pojedinci ili premijeri sire rasnu etnicku,vjersku i drugu mrznju i netrpeljivst do tada ce mo nazalost citiati ovakve vijesti,...takode znam da ima i onih kojima ovakve inforamcije odlicno trebaju da bi odrzavali bosanski lonac u vrucem i kuhajucem stanju i imali oprvdanje za etno torovsku podijelu i pravdali svoju etnosegregacijsku i secesionisticku ideologiju .felipe kajetano wrote:Svetosavska cestitka....http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... ce-u-tuzli
Sto ocekivati od obicnih smrtnika kad pogledaju vijesti i vide kako se oficijelni i najvisi duznosnici odnose prema stradalnicima poput Milokrada koji omalovazava i negira pobijene civile Markala,ignorise srebrenicki genocid kao i pokolj mladosti Tuzlanske kapije samo njemu znanim i osmisljenim lazima kako izjavljuje da su ta dijeca pobijena dan ranije pa potom donesena i kompletna predstava stejdzirana i izmisljen pokolj da bi se satanizovali Srbi u toj istoj Tuzli......
- felipe kajetano
#8381 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Naravno..sto prije prefarbati i uhapsiti grafit majstore..samo da ne bude "dzaba ste krecili"...takodje i ono katolicko groblje kod Kaknja koje je takodje vandalski unisteno...Jeftino prica od nekog ko se smatra kako pjesma kaze "totalno drukciji od drugih"
..uglavnom ima logicko objasnjenje zasto se neke stvari dogadjaju koje zavrsava otprilike oko Laktasa u Miloradovoj avliji...jah..sta da se radi!Neodgovorni pojedinac ponovo na djelu...u Brckom se nedavno slican dogadjaj okarakterisao kao podrivanje sistema BiH rukovodjeno daljinskim upravljacem iz chetnickog staba near BL...
- 1gorstak
#8383 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sistem ne stoji iza toga i do izjednacavanja strana ne moze doci. Na kraju se ipak broji samo omjer mrtvih medju civilima, omjer osudjenih za ratne zlocine, odnos prema Haagu itd. Nategnuta tumacenja su dio propagande, a ove grafite o Turcima i vandalizam na katolickom groblju treba prepustiti nadleznim organima.felipe kajetano wrote:Naravno..sto prije prefarbati i uhapsiti grafit majstore..samo da ne bude "dzaba ste krecili"...takodje i ono katolicko groblje kod Kaknja koje je takodje vandalski unisteno...Jeftino prica od nekog ko se smatra kako pjesma kaze "totalno drukciji od drugih"..uglavnom ima logicko objasnjenje zasto se neke stvari dogadjaju koje zavrsava otprilike oko Laktasa u Miloradovoj avliji...jah..sta da se radi!Neodgovorni pojedinac ponovo na djelu...u Brckom se nedavno slican dogadjaj okarakterisao kao podrivanje sistema BiH rukovodjeno daljinskim upravljacem iz chetnickog staba near BL...
- felipe kajetano
#8384 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Naravno..sistem djeluje jako dobro u keJsu "babina stala near Sarajevo"..nema da zakaze...meni je npr.simpaticno to sto pokusavas da pravis razliku o sasvim dva identicna slucaja...o jednom od njih postoji i danas aktivna tema na ovom forumu koja dokazuje sve moguce i nemoguce teorije o jednom narodu..od teorija genetske genocidnosti..urodjenog ludila pa do urote sistema RS protiv napacenog Bosnje...drugi slucaj se tretira bez ikakve polemike o tome..kao akt "neodgovornog pojedinca"..u stilu Bate Stojkovica(to su neki chobani..budale)..i u konacnici se opet nalazi dezurni krivac olicen u nekom velikosrpstvu...Naivno moj @gorstace1gorstak wrote:Sistem ne stoji iza toga i do izjednacavanja strana ne moze doci. Na kraju se ipak broji samo omjer mrtvih medju civilima, omjer osudjenih za ratne zlocine, odnos prema Haagu itd. Nategnuta tumacenja su dio propagande, a ove grafite o Turcima i vandalizam na katolickom groblju treba prepustiti nadleznim organima.felipe kajetano wrote:Naravno..sto prije prefarbati i uhapsiti grafit majstore..samo da ne bude "dzaba ste krecili"...takodje i ono katolicko groblje kod Kaknja koje je takodje vandalski unisteno...Jeftino prica od nekog ko se smatra kako pjesma kaze "totalno drukciji od drugih"..uglavnom ima logicko objasnjenje zasto se neke stvari dogadjaju koje zavrsava otprilike oko Laktasa u Miloradovoj avliji...jah..sta da se radi!Neodgovorni pojedinac ponovo na djelu...u Brckom se nedavno slican dogadjaj okarakterisao kao podrivanje sistema BiH rukovodjeno daljinskim upravljacem iz chetnickog staba near BL...
- Bosnolog
#8385 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"Tko želi biti milijunaš", natjecatelj Milorad Dodik: "Kako će glasiti referendumsko pitanje?"
28. 01. 2010. • 00:45 S. B.
Milorad Dodik / ilustracija
Napeto je ovih dana kao u kvizu "Tko želi biti milijunaš", natjecatelj Milorad Dodik došao je do posljednje prepreke, publika je bez daha, nervoza u zraku može se rezati nožem.
Pitanje za milijun konvertibilnih maraka, majka svih pitanja, nije međutim - "Jeste li za to da Republika Srpska, kao suverena i samostalna država, koja garantuje kulturnu autonomiju i sva građanska prava Bošnjacima, Hrvatima i pripadnicima drugih nacionalnosti u RS, može stupiti u savez suverenih država s drugim državama?" Ne - umjesto toga, pitanje za milijun maraka glasi: "Kako će glasiti referendumsko pitanje?"
Već mjesecima lomi svoje mozgove oko tog milijunskog i milenijskog pitanja cijeli Dodikov trust mozgova. Svi su tu, na okupu, popile su se već cisterne kafe, kisele vode i domaće šljivovice, a rješenje se ne nazire.
"Imam ja ideju za referendumsko pitanje", podigne odjednom sa stola svoju tešku glavu episkop zahumsko-hercegovački vladika Grigorije. "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala?"
- Ne može, mora da bude na "da" ili "ne".
- E jebiga.
Društvo opet utonulo u muk. Čuje se samo nervozno lupkanje nečije kemijske olovke o stol.
- A baš mora sa "da" ili "ne"?
- Mora.
- Može li onda "Da li laže ko to kaže, Srbija je mala?"
- Ne može.
Episkop zahumsko-hercegovački vratio umornu glavu na stol, a dvoranom opet zavladala tišina. Samo ona kemijska olovka ritmički udara o stol i Dodikov mozak.
- Ne razumijem, što ne može jednostavno: Jeste li za to da se Republika Srpska odcijepi od Bosne i Hercegovine? - pita najzad predsjednik Skupštine Igor Radojičić.
- Ne može, to je previše lako - šeretski se smije ministar uprave Zoran Lipovac.
- Zoki, ne zajebavaj - odsječno će Dodik. - Nije vrijeme za zajebanciju.
- Ne, stvarno - upadne predsjednik Srpske Rajko Kuzmanović. - Što ne bi moglo "Jeste li ili niste za nezavisnu Srpsku"? Prosto, da ili ne?
- Jebiga, ne može, pitao sam pravnike - odgovori umornim glasom Dodik. - Kao, nije u duhu Dejtona.
- Jebo ih duh Dejtona - procijedi direktor televizije Dragan Davidović.
- Ja.
- Ne znam koje ste pravnike pitali, ali strogo pravno gledajući - upadne dekan banjalučkog Pravnog fakulteta Vitomir Popović - referendumsko pitanje "Slažete li se s odcjepljenjem Republike Srpske?" nije nužno u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom i cjelovitom BiH.
- Kako nije, jebo ga ti?! - iznenadi se šef. - To čak ni ja ne mogu da kažem.
- Lijepo. Na listiću bi za zaokruživanje bile ponuđene opcije "Slažem se" i "Ne slažem se". Čisto tehnički, Dejtonski sporazum je pokriven odgovorom "Ne slažem se".
- Dobro kaže profesor - razgalila se potpredsjednica Vlade Jasna Brkić. - Svaka mu ka' u Njegoša.
- Čekaj, čekaj - prekine ih Dodik. - Ne bi valjda bio ponuđen i odgovor "Ne slažem se"?!?
- Jebiga, šefe, mora.
- Nisu meni tako objasnili koncept referenduma - popizdio je Dodik. - Po vama, znači, referendum teoretski može biti i neizglasan?
- Pa... - bojažljivo će profesor Popović - teoretski, može.
Konferencijska dvorana opet je utonula u gustu, ljepljivu tišinu. Svi su gledali u predsjednika Vlade, a ovaj je strijeljao očima i nešto nerazumljivo siktao sebi u bradu.
- A odgovor... baš mora da bude "Slažem se" ili "Ne slažem se"? - iznenada opet podigne svoju tešku glavu vladika Grigorije.
- Aha.
- Može onda "Ko se slaže, ko ne slaže, Srbija je mala?"
- Ne može!
- Mora da bude Republika Srpska u pitanju, a ne Srbija - pojasni profesor Popović.
- Shvatam. Znači, moglo bi...
- Ne bi moglo!
Pala episkopska glava natrag na stol i težak muk opet ispunio konferencijsku dvoranu u zgradi Vlade. Ministar poljoprivrede i šumarstva Radivoje Bratić zapiljio se u onog dvoglavog orla na zidu, sve se čini ministru da ptičurina vrti glavom, pa vrti i on za njom, ne bi li joj uhvatio pogled.
- Stani malo - trgne se iznenada Milorad Dodik. - Rekao si treba da bude Republika Srpska u pitanju?
- Naravno.
- E pa ne može - pobjesni premijer. - Ne može Republiku Srpsku niko da dovede u pitanje! Srpska nije u pitanju!!!
- Ali...
- Ne dolazi u obzir!
U dvorani opet muk. Kao u grobu. Zapravo, kao u masovnoj grobnici. Tek s vremena na vrijeme iznenada podigne glavu vladika Grigorije.
- Ne može! - odgovore tada ostale glave uglas, a episkop zahumsko-hercegovački opet potone u duboku kontemplaciju.
Trajalo to tako satima, domišljale umne glave kako da sastave referendumsko pitanje za nezavisnost Republike Srpske a da Republika Srpska ne bude u pitanju, sve dok se naposljetku nije javila visoka premijerova savjetnica Biljana Plavšić.
- Sjetila sam se: treba u pitanju da bude Dejtonski sporazum.
- Da dovedemo u pitanje Dejton?
- Da, ali tako da ispadne da je nama Dejton neupitan. Pazi ovo: "Podržavate li Dejtonski sporazum?". Ha? Jednostavno.
- Ne shvatam - zbunio se Dodik. - Kakve sad to veze ima?
- Svakakve. To je trik pitanje.
- To je šta?
- Trik pitanje - razvezala se Biljana. - Ako narod podrži Dejtonski sporazum, to znači da podržava državnopravni okvir nezavisne Republike Srpske. Ako ne podrži, to znači da ne podržava cjelovitu BiH, i da je za nezavisnost Republike Srpske. Mi pobjeđujemo u svakom slučaju.
- Jebote, stvarno - ote se zadivljeno Rajku Kuzmanoviću.
- Ukratko, Dejton nije pod pitanjem, ali jeste. Dok nezavisnost Srpske ne dolazi u pitanje, ali dolazi u obzir.
- Sjajno, bravo! - ustane Dodik od stola, pa bijesnim pogledom zaokruži stol. - Vidite kako se razmišlja? Zašto ja vas plaćam?!?
- Jebiga, nisam znao da može pitanje o mirovnom sporazumu - branio se direktor televizije Dragan Davidović.
- Šta, može mirovni sporazum? - trgnuo se iz meditacije episkop zahumsko-hercegovački.
- Može?!? Mora!
- Odlično. Može li onda pitanje "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala"?
- Ne može, rekli smo ti - podivljao je Dodik. - I gdje je tu uopšte mirovni sporazum?!
- U ponuđenim odgovorima - odgovorio je vladika Grigorije. - "Nije mala", "Nije mala" i "Triput potpisala".
Boris Dežulović
- 1gorstak
#8386 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kako pravim razliku ako kazem da grafite o Turcima, napad na pravoslavnu crkvu i vandalizam na katolickom groblju treba prepustiti nadleznim organima ?felipe kajetano wrote:Naravno..sistem djeluje jako dobro u keJsu "babina stala near Sarajevo"..nema da zakaze...meni je npr.simpaticno to sto pokusavas da pravis razliku o sasvim dva identicna slucaja...o jednom od njih postoji i danas aktivna tema na ovom forumu koja dokazuje sve moguce i nemoguce teorije o jednom narodu..od teorija genetske genocidnosti..urodjenog ludila pa do urote sistema RS protiv napacenog Bosnje...drugi slucaj se tretira bez ikakve polemike o tome..kao akt "neodgovornog pojedinca"..u stilu Bate Stojkovica(to su neki chobani..budale)..i u konacnici se opet nalazi dezurni krivac olicen u nekom velikosrpstvu...Naivno moj @gorstace1gorstak wrote:Sistem ne stoji iza toga i do izjednacavanja strana ne moze doci. Na kraju se ipak broji samo omjer mrtvih medju civilima, omjer osudjenih za ratne zlocine, odnos prema Haagu itd. Nategnuta tumacenja su dio propagande, a ove grafite o Turcima i vandalizam na katolickom groblju treba prepustiti nadleznim organima.felipe kajetano wrote:Naravno..sto prije prefarbati i uhapsiti grafit majstore..samo da ne bude "dzaba ste krecili"...takodje i ono katolicko groblje kod Kaknja koje je takodje vandalski unisteno...Jeftino prica od nekog ko se smatra kako pjesma kaze "totalno drukciji od drugih"..uglavnom ima logicko objasnjenje zasto se neke stvari dogadjaju koje zavrsava otprilike oko Laktasa u Miloradovoj avliji...jah..sta da se radi!Neodgovorni pojedinac ponovo na djelu...u Brckom se nedavno slican dogadjaj okarakterisao kao podrivanje sistema BiH rukovodjeno daljinskim upravljacem iz chetnickog staba near BL...
- nokia6170
#8387 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja cu tebi postaviti samo jedno pitanje a na koje si ti vec i sam dao odgovor u ovim prethodnim postovima?vivaldi wrote:Hajde ti meni objasni Nokia sta zele Bosnjaci i na koji nacin?nokia6170 wrote:Temeljna teza trenutne srpske politike u Bosni i Hercegovini je da Bosnjaci zele unitarnu i centralizovanu drzavu....zasto se otvoreno ne kaze u RS medijima da Bosnjaci to ne zele i da oni zele decentralizovanu drzavu, ali ne na ovaj nacin kao sto je sada.
Spomenuo si medije u rs-u pa cu ti sada reci par stvari.
Pretprosli petak u dnevniku rtrs-a ide petominutni prilog o srbima u federaciji.
Prica krece od porodice na vrelu bosne u kojoj niko ne radi, a od suda stiglo rjesenje da moraju srusiti shtalu od koje zive (velicine otprilike 10 kvadrata koja tu postoji 50 godina) jer se nalazi u vodozastitnoj zoni sto je vrlo pohvalno od strane federalne vlasti da se postuje zakon. Napomena - citav prilog je sniman vani na licu mjesta.
Eh sada pocinje zaplet. Citav taj sudski spor je pokrenuo komsija bosnjak koji bukvalno pet metara od te stale pravi objekat na 2-3 sprata od par stotina kvadrata (u vodozastitnoj zoni, ali pretpostavljas da se taj zakon na njega ne primjenjuje.
I dok prica taj srbin o problemu, kamera se lagano pomjera u dvoriste preko puta gdje takodjer zivi bosnjak, a u dvoristu mu bezbrizno pase 20-tak ovaca (pretpostavljas da se ni na njega ovaj zakon ne odnosi).
Tu naravno nije kraj problemima.
Clanovi te srpske porodice zatim nastavljaju sa zivotnom pricom. Na bozicim je u ranu zoru ko polaznik dosao covjek iz elektrodistribucije da provjeri da ne kradu struju i cijelu kucu obisao - od krova do podruma. Zena nakon toga suznih ociju kaze kako nije nikakav problem da se to radi, ali je problem sto se to radi vec tri bozica uzastopno
. Zena na kraju kaze da vise jednostavno od pritiska ne mogu opstati i da sada samo cekaju priliku da odsele (sada u 2010 godini Nokia!!).
Nakon svega NIKO ZIV ni iz jedne partije u sarajevu, ni iz jednog ministartsva, opstine...da da neku izjavu ili da kaze pa halo ljudi ovo nama Bosnjacima nikako nije u interesu (namjerno govorim u interesu jer boli nekoga za pojedinacnim licnim sudbinama), ali je taj prilog gledalo stotine hiljada srba u rs-u, pres sluzbe medjunarodnih organizacija..i ako ti je stvarno stalo do bilo kakvog suzivota te se stvari moraju osuditi zbog VLASTITOG interesa. (osim tog slucaja, obradjen je jos jedan oko nekog otkaza, a nakon toga se prica nastavila o srbima u sanskom mostu, a tek tamo je bilo raznih problema, ali da ne sirim pricu)
Sada ja tebe pitam Nokia jel ti mislis da se ovo radi slucajno ili namjerno? Zasto ovaj problem nije bio "zanimljiv" federalnim medijima?
Ako pazljivo procitas tekst skontaces da se ovde ne radi o problemu sa komsijom ili nekom incidentu pojedinca vec se radi o SUDSKIM odlukama, odnosno Elektrodistribuciji koja je drzavno preduzece i gdje se uprava i direktori postavljaju politicki.
Nokia, da mi se sada da pisati o "mojoj" konstitutivnosti u sarajevu ti nema sanse da bi povjerovao da se to desava. Medjutim, poenta je u tome sto ti to nema ko ispricati, sto to ne mozes procitati u avazu ili vidjeti na hayatu.
Na kraju cu ti reci svoje misljenje. Ja ne znam sta Bosnjaci zele, ali sam ubijedjen da medju njima postoji vrlo jaka i mocna struja koja zeli svoj cisti aparthejd i da u tome imaju dosta uspjeha. To govorim iz vlastitog iskustva jer se moja familija u sarajevu (rat su ovde proveli naravno) prepolovila u periodu od 2002-2006/7 iskljucivo zbog raznih pritisaka i to iz sve cetiri gradske opstine.
Da li je Federacija Bosne i Hercegovina posljedica Republike Srpske?
A da se slozim sa tobom da ne valja ni Federacija ni RS i da su isti po pitanju krsenja ljudskih prava.
Ali moja teza je vrlo jednostavna...sistem koji je uspostavljen dvoentitetskim uredjenjem Bosne i Hercegovine je bio i jeste i bice za vijeke vjekova diskriminatorski. Upamti to dobro.
Dok god imamo ovako uredjenu drzavu gdje onaj konstititutivni narod u vecini ima i mogucnost poluga svih vrsta vlasti na srednjem i lokalnom nivou...ona dva druga konstitutivna naroda ce biti ugrozena.
I da se vratimo na osnovnu tezu...za srpsku politiku od 1995. godine federacijski Srbi su kolateralna steta koju su oni svjesno i planski prihvatili.
Srbe u RS-u iskreno zaboli k...za Srbima u Federaciji, jer ih ionako smatraju ili Alijinim Srbima ili budalama sto nisu slijedili put Karadzica i prvog fasistickog cilja RS-a fizickog razdvajanja sa druga dva naroda.
A kad Srbi u Federaciji postaju interesantni Srbima u RS-u?...pa onog momenta kad ih trebaju iskoristiti kao argument vise da ocrne ili Sarajevo ili politiku Bosnjaka, ali opet s ciljem ostvarenja i ocuvanja prvog fasistickog cilja RS-a: fizickog razdvajanja etnosa u Bosni i Hercegovini....i to tacno dozirano po potrebi da se ne bi slucajno RS Srbi opustili pa pomislili da se moze zivjeti skupa sa Bosnjacima i Hrvatima i Bosnu malo drugacije urediti nego sto jeste danas.
taj primjer koji si naveo je stravican...ali obrati paznju samo na nesto sto je vrlo simptomaticno u cijeloj toj prici...osim te price, sta su ti isti mediji koji su je obradili uradili za tu porodicu? jesu li napravili istrazivanje, jesu li otisli do nadleznih vlasti da ispitaju taj slucaj, jesu li intervjuisali i izvrsili pritisak i na jednog politicara i u kantonu i federaciji i u rs-u ili drazvnom nivou da pokrene ovo pitanje...nisu, a zasto nisu...pa odgovor sam ti vec dao u prethodna dva gornja stava.
p.s. tvoj osnovni problem je sto ti mislis da se sa postojecim ustavnim uredjenjem moze napraviti iskorak...ja ti tvrdim da ne moze, a na hiljade je primjera od 1995. godine koji potvrdjuju da ne moze. sistem nam je diskriminatorski i produkuje i podstice mrznju...cim dodje do onog "nasi" i "vasi" i "njihovi" iskra mrznje je upaljena...gdje se po automatizmu ljudi pocinju svrstavati, pa cak i braniti "svoje" lose.
- draganbl
#8388 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pridružujem se osudama ovoga što se dešava toj nesrećnoj porodici.
Za to što im se dešava su isključivi krivci pojedinci u vlasti u Sarajevu, koji ovim pokazuju svoju politiku da Srbi u Sarajevu nisu poželjni. Svaka generalizacija je samo pokušaj da se pojedincima, koji su odgovorni za ovu situaciju da alibi.
Međutim, mislim da je ovdje takođe trenutak da kažem kako ovakvi tendenciozni, zlonamjerni i jednostrani prilozi RTRS ničemu dobrom ne koriste. Bolje bi bilo da je prilog o ovom slučaju napravila neka lokalna ili sarajevska televizija (evo odlične prilike za 60 minuta), a da RTRS istražuje slične slučajeve maltretiranja Bošnjaka u RSu, kojih sigurno ima na desetine. Ovakav prilog u stvari ne govori ništa i sa novinarske tačke gledišta nije nikakva vijest. Srbi svejedno imaju (pogrešnu) sliku o tome da Srbima nije mjesto u Sarajevu, dok Bošnjaci svejedno imaju (pogrešnu) sliku da Srbima u Sarajevu ništa ne fali.
Za to što im se dešava su isključivi krivci pojedinci u vlasti u Sarajevu, koji ovim pokazuju svoju politiku da Srbi u Sarajevu nisu poželjni. Svaka generalizacija je samo pokušaj da se pojedincima, koji su odgovorni za ovu situaciju da alibi.
Međutim, mislim da je ovdje takođe trenutak da kažem kako ovakvi tendenciozni, zlonamjerni i jednostrani prilozi RTRS ničemu dobrom ne koriste. Bolje bi bilo da je prilog o ovom slučaju napravila neka lokalna ili sarajevska televizija (evo odlične prilike za 60 minuta), a da RTRS istražuje slične slučajeve maltretiranja Bošnjaka u RSu, kojih sigurno ima na desetine. Ovakav prilog u stvari ne govori ništa i sa novinarske tačke gledišta nije nikakva vijest. Srbi svejedno imaju (pogrešnu) sliku o tome da Srbima nije mjesto u Sarajevu, dok Bošnjaci svejedno imaju (pogrešnu) sliku da Srbima u Sarajevu ništa ne fali.
Last edited by draganbl on 28/01/2010 11:36, edited 1 time in total.
- 11sumirp
#8389 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
draganbl wrote:Pridružujem se osudama ovoga što se dešava toj nesrećnoj porodici.
Međutim, mislim da je ovdje takođe trenutak da kažem kako ovakvi tendenciozni, zlonamjerni i jednostrani prilozi RTRS ničemu dobrom ne koriste. Bolje bi bilo da je prilog o ovom slučaju napravila neka lokalna ili sarajevska televizija (evo odlične prilike za 60 minuta), a da RTRS istražuje ovakve slučajeve u RSu, kojih sigurno ima na desetine. Ovakav prilog u stvari ne govori ništa i sa novinarske tačke gledišta nije nikakva vijest. Srbi svejedno imaju (pogrešnu) sliku o tome da Srbima nije mjesto u Sarajevu, dok Bošnjaci svejedno imaju (pogrešnu) sliku da Srbima u Sarajevu ništa ne fali.
Pa da njemu ruse stalu,a u rs-u je stanje bolje,tu su štale ostale,samo ljudi fale...
- Maraschino
#8390 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1gorstak wrote:Sistem ne stoji iza toga i do izjednacavanja strana ne moze doci. Na kraju se ipak broji samo omjer mrtvih medju civilima, omjer osudjenih za ratne zlocine, odnos prema Haagu itd. Nategnuta tumacenja su dio propagande, a ove grafite o Turcima i vandalizam na katolickom groblju treba prepustiti nadleznim organima.felipe kajetano wrote:Naravno..sto prije prefarbati i uhapsiti grafit majstore..samo da ne bude "dzaba ste krecili"...takodje i ono katolicko groblje kod Kaknja koje je takodje vandalski unisteno...Jeftino prica od nekog ko se smatra kako pjesma kaze "totalno drukciji od drugih"..uglavnom ima logicko objasnjenje zasto se neke stvari dogadjaju koje zavrsava otprilike oko Laktasa u Miloradovoj avliji...jah..sta da se radi!Neodgovorni pojedinac ponovo na djelu...u Brckom se nedavno slican dogadjaj okarakterisao kao podrivanje sistema BiH rukovodjeno daljinskim upravljacem iz chetnickog staba near BL...
- felipe kajetano
#8391 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa hebemu ako ti je mozak kodiran samo na frekvenciju iz Den Haga..valjda znas citati i vidis da se radi o konretnim slucajevima..nije nista novo ni sa jedne strane..licno mislim da su ovo neke dokone budale kao i u Brckom..cemu odmah pokusaji pravdanja ove gluposti zlim sistemom iz RS-a?Ajd nastavite..interesantno jeMaraschino wrote:1gorstak wrote:Sistem ne stoji iza toga i do izjednacavanja strana ne moze doci. Na kraju se ipak broji samo omjer mrtvih medju civilima, omjer osudjenih za ratne zlocine, odnos prema Haagu itd. Nategnuta tumacenja su dio propagande, a ove grafite o Turcima i vandalizam na katolickom groblju treba prepustiti nadleznim organima.felipe kajetano wrote:Naravno..sto prije prefarbati i uhapsiti grafit majstore..samo da ne bude "dzaba ste krecili"...takodje i ono katolicko groblje kod Kaknja koje je takodje vandalski unisteno...Jeftino prica od nekog ko se smatra kako pjesma kaze "totalno drukciji od drugih"..uglavnom ima logicko objasnjenje zasto se neke stvari dogadjaju koje zavrsava otprilike oko Laktasa u Miloradovoj avliji...jah..sta da se radi!Neodgovorni pojedinac ponovo na djelu...u Brckom se nedavno slican dogadjaj okarakterisao kao podrivanje sistema BiH rukovodjeno daljinskim upravljacem iz chetnickog staba near BL...
Predlazem da @nokia kao vrsni poznavalac prava uputi predlog zakonodavno-pravnoj komisiji parlamenta FBiH za hitno uvodjenje "neodgovornog pojedinca" u pravni sistem da se ne bi stvarao pravni vakum u pojednim slucajevima...
- nokia6170
#8392 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Hvala na komplimentu, slobodno pitaj sta god te zanima ako imas neku dilemu. Ovdje smo da razbijamo dileme, predrasude, obmane i zablude...nema potrebe da cekas na svoju vladu 12 godina da ti otkrije istinu kao npr. za Srebrenicu.felipe kajetano wrote:
Predlazem da @nokia kao vrsni poznavalac prava uputi predlog zakonodavno-pravnoj komisiji parlamenta FBiH za hitno uvodjenje "neodgovornog pojedinca" u pravni sistem da se ne bi stvarao pravni vakum u pojednim slucajevima...
- felipe kajetano
#8393 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa evo jedno pitanje za pocetak...sta mislis da se za inkriminisano djelo "saranja po crkvama,dzamijama i sinagogama"nokia6170 wrote:Hvala na komplimentu, slobodno pitaj sta god te zanima ako imas neku dilemu. Ovdje smo da razbijamo dileme, predrasude, obmane i zablude...nema potrebe da cekas na svoju vladu 12 godina da ti otkrije istinu kao npr. za Srebrenicu.felipe kajetano wrote:
uvede institut "neodgovaran pojedinac"...a takvi prestupnici kazne skracenim molerskim kursom sa mamurnim majstorom..time bi se postigao efekat i generalne prevencije jer kad raja vidi kako je instruktor zajeban ako ne drzis dobro cetku odma ce mnogi odustati...a i specijalne jer je bezeze da te pichici gledaju u centru dok farbas..pa ti nece vise nikad pasti na pamat takvo sto
- nokia6170
#8394 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sto se mene tice, ja bih pola zatvorskih i novcanih kazni pretvorio u drustveno koristan rad...od ciscenja ulica, kopanja kanala...ili cak pruzanja pomoci onima kojima su takve vrste poruka bile upucene...npr. da neko ko je napisao ubij Srbina dobije obavezu od suda da pomaze Srbima povratnicima u fizickim aktivnostima, pa cak i kupovanja namirnica ako se radi o starijim osobama ili njihovim udruzenjima povratnika....i obratno..onaj ko napise noz zica srebrenica na slican nacin da se i prema njemu postupa.felipe kajetano wrote:Pa evo jedno pitanje za pocetak...sta mislis da se za inkriminisano djelo "saranja po crkvama,dzamijama i sinagogama"nokia6170 wrote:Hvala na komplimentu, slobodno pitaj sta god te zanima ako imas neku dilemu. Ovdje smo da razbijamo dileme, predrasude, obmane i zablude...nema potrebe da cekas na svoju vladu 12 godina da ti otkrije istinu kao npr. za Srebrenicu.felipe kajetano wrote:
uvede institut "neodgovaran pojedinac"...a takvi prestupnici kazne skracenim molerskim kursom sa mamurnim majstorom..time bi se postigao efekat i generalne prevencije jer kad raja vidi kako je instruktor zajeban ako ne drzis dobro cetku odma ce mnogi odustati...a i specijalne jer je bezeze da te pichici gledaju u centru dok farbas..pa ti nece vise nikad pasti na pamat takvo sto
- 11sumirp
#8395 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
felipe kajetano wrote:Pa evo jedno pitanje za pocetak...sta mislis da se za inkriminisano djelo "saranja po crkvama,dzamijama i sinagogama"nokia6170 wrote:Hvala na komplimentu, slobodno pitaj sta god te zanima ako imas neku dilemu. Ovdje smo da razbijamo dileme, predrasude, obmane i zablude...nema potrebe da cekas na svoju vladu 12 godina da ti otkrije istinu kao npr. za Srebrenicu.felipe kajetano wrote:
Jel i ovo iz modernih politickih nauka aka skraceni kurs sa dr.mr.fr.diplomom kako primat platu 5.000 u parlamentu drzave koju ne priznajes..?Inace?Sta bi s dode jel herzika?
- felipe kajetano
#8396 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jok to me Slavuj nauciJo 
- 11sumirp
#8397 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
SlavuJ i poduĆava,ma ajte molim Vas...Šalite sefelipe kajetano wrote:Jok to me Slavuj nauciJo
Zato vam je Gramatika bosanskog jezika oĆajna,sjedite dole 1 s postoljem!!!
A DoDo da vam smanji koeficijent,zezate se na Ćasu umjesto da marljivo uĆite i radite
- felipe kajetano
#8398 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
RoDla ga maTera
Aj' na chat pa da proEglenishemo koju pametnu..
Last edited by felipe kajetano on 28/01/2010 12:57, edited 1 time in total.
- 1gorstak
#8399 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vjerovatno vuces paralelu sa americkim "community service", sto je tamo dobra stvar, ovdje bi napravili samo jos vecu stetu kod domacina kojem ga posaljesnokia6170 wrote:Sto se mene tice, ja bih pola zatvorskih i novcanih kazni pretvorio u drustveno koristan rad...od ciscenja ulica, kopanja kanala...ili cak pruzanja pomoci onima kojima su takve vrste poruka bile upucene...npr. da neko ko je napisao ubij Srbina dobije obavezu od suda da pomaze Srbima povratnicima u fizickim aktivnostima ....felipe kajetano wrote:Pa evo jedno pitanje za pocetak...sta mislis da se za inkriminisano djelo "saranja po crkvama,dzamijama i sinagogama"nokia6170 wrote:
Hvala na komplimentu, slobodno pitaj sta god te zanima ako imas neku dilemu. Ovdje smo da razbijamo dileme, predrasude, obmane i zablude...nema potrebe da cekas na svoju vladu 12 godina da ti otkrije istinu kao npr. za Srebrenicu.
- 11sumirp
#8400 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pokusava da me potkupi,pravi mali dodikovacfelipe kajetano wrote:
RoDla ga maTera
Aj' na chat pa da proEglenishemo koju pametnu..