Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

jbg beze je kažnjavati zajednicu zbog pojedinaca ubica djece
s druge strane bjeze je glasati za stranku koja pravi sranja protiv jačeg
također je beze skrivati ubice djece dok su izraelci svoje pofatali i priznali su

ukratko
u Svetoj zemlji još jedan sasvim običan dan
dječak sa šibicama

#8377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dječak sa šibicama »

palesa wrote:
sumirprimus wrote:eskalacija opet...
Tamane ih ko glinene golubove.
Ali vratice to oni njima cim stigne sleper kamenica, pomoc od muslimanske brace.. samo sabura.

https://www.facebook.com/photo.php?v=60 ... =2&theater
Ja ocekujem momentalnu kontraofanzivu DAISH-a, Islamskog Fronta, Al Nusre, u pravcu Tel Aviva.
harač

#8378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

UnscarD wrote:Holokaust je vjerovatno najmanipulanisanija rijec ikada
"islamofobija" je veoma blizu :zzzz:
sumirprimus

#8379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Black swan wrote:jbg beze je kažnjavati zajednicu zbog pojedinaca ubica djece
također je beze skrivati ubice djece dok su izraelci svoje pofatali i priznali su

ukratko
nazalost tako nekako...
Avetinho

#8380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

dječak sa šibicama wrote:
palesa wrote:
sumirprimus wrote:eskalacija opet...
Tamane ih ko glinene golubove.
Ali vratice to oni njima cim stigne sleper kamenica, pomoc od muslimanske brace.. samo sabura.

https://www.facebook.com/photo.php?v=60 ... =2&theater
Ja ocekujem momentalnu kontraofanzivu DAISH-a, Islamskog Fronta, Al Nusre, u pravcu Tel Aviva.
A ja predlazem da im se pridruze i internet heroji s ovog portala za koje je pravda svetinja, a narocito Ruskaja.

A mogli bi i obozavatelji lika i djela Krvoloka iz Damaska.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#8381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

harač wrote:
UnscarD wrote:Holokaust je vjerovatno najmanipulanisanija rijec ikada
"islamofobija" je veoma blizu :zzzz:
Nije ni blizu ako poredimo globalni uticaj, politicku dobit itrd itd ...a da je koncept isti, jeste slazem se.
Grover

#8382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grover »

Image
populacije, nijedan nije išao u moju školu. Moji roditelji su bili ekstremni cionisti. Otac mi je jednom prilikom rekao: “Jedini način da posmatraš Arapina je kroz nišan.” Nikada se nisam našao u istoj kući sa Arapinom.

Odbrana
Cionisti su organizovali sopstveni sindikat, Histardut, koji je stvorio dva politička fonda. Jedan je nazvan “odbrana hebrejskih radnika”, a drugi “odbrana hebrejskih proizvoda”.

Ovi fondovi su koriščeni da bi se organizovale akcije sprečavanja Arapa da rade u jevrejskim preduzećima i da plasiraju svoje proizvode na jevrejske tržnice. Nisu činili ništa čime bi eventualno oštetili cionističke biznise.

1944. godine, živeli smo blizu pijace u Tel Avivu. Jednog jutra, moja žena je videla mladića koji ide okolo i razgovara sa ženama koje prodaju. Neke nije dirao, ali se kod drugih parafin slivao sa povrća i jaja su im bila izlomljena. Moja žena, koja je tek došla iz Južne Afrike, nije mogla da veruje. “Šta se događa?”, pitala je.

Bilo je jednostavno. Čovek je proveravao da li je proizvod hebrejski ili arapski, pa je uništavao sve arapske proizvode. Mada, ovakvo ponašanje je i dalje bilo na slabom nivou, a neki cionisti su i dalje u svojim pričama zvučali kao levičari. Cionistički izdavači su, na primer, štampali Lenjina i Trockog.
Ipak, neprijateljstvo prema Arapima ostalo je centralni motiv. Nijedan Arapin nije ušao u kibucki pokret, takozvane “socijalističke” kolektivne farme.

Većina zemlje koju su Jevreji posedovali pripadala je Jevrejskom nacionalnom fondu, čiji je statut zabranjivao Arapske stanare. To znači da je arapska populacija bukvalno proterana iz čitavih oblasti koje je nekada naseljavala. Kada sam 1946. napustio Palestinu, Tel Aviv, grad od tada 300,000 stanovnika, nije imao nijednog stanovnika Arapina. Zamislite da dođete u Notingem, po veličini sličan Tel Avivu, i da ne naiđete ni na jednog Engleza.

Neprijateljstvo između cionista i Arapa je sasvim očigledno postojalo. Cionistima je bila potrebna podrška i uvek su se za pomoć okretali imperijalističkim silama koje su kontrolisale Palestinu. Kada je Britanija 1917. godine okupirala Palestinu, cionističke vođe su pisale torijevskom ministru inostranih poslova Balfuru, objašnjavajući da je u interesu Britanije da u Palestini postoji jako cionističko prisustvo. Tokom Drugog svetskog rata, kada je postalo jasno da je SAD najveća imperijalistička sila, pogotovo na Bliskom istoku, cionistički lideri su svoj fokus prebacili na Vašington.

Ako nisu bili na prodaju, cionisti su uvek mogli biti unajmljeni. Logika cionizma, separatizma od nejevrejske populacije, bilo u Rusiji, Poljskoj ili Palestini, dovela je do ove zavisnosti od imperijalizma. Nacizam i njegov uspon bili su bitni. Velika nemačka preduzeća nisu podržala Hitlera ne zbog straha od Jevreja, već od nemačke radničke klase. I Jevreji i nemački radnici bili su Hitlerove žrtve.

Kada su 1933. godine, bez masovne borbe protiv Hitlera, nemački radnici poraženi, cionizam je nemerljivo ojačao. Čim pokret dobije određeni polet, ne može biti zaustavljen, osim ukoliko ne nastane neki novi, mnogo veći, pokret. Ako Jevreji nisu mogli da veruju Nemcima, bilo je prirodno da cionističku državu vide kao jedino preostalo rešenje.

No, vratimo se na Palestinu, u kojoj su cionistički nasilni ispadi počeli da se razvijaju. Država Izrael, formirana 1948, konačno je nastala zahvaljujući terorističkoj kampanji koja je hiljade i hiljade Palestinaca proterala iz njihovih domova. Država je rođena uz “ograničen” masakr 240 civila iz sela Der Jasin. Muškarci, žene i deca su poklani, a neki su živi bačeni u seoski bunar. To je bilo mesto koje sam dobro poznavao, svega nekoliko kilometara od moje kuće.

Arapi nisu jedini koji su od tada plaćali ceh. Konstantna potraga Izraela za saveznicima, vremenom ga je činila sve većim snabdevačem vojne opreme za najreakcionarnije režime na svetu.

Neki ljudi tvrde da potlačenost uvek vodi progresu. Jevreji su bili zastrašujuće potlačeni, ali to nije zagarantovalo da će postali progresivni ili revolucionarni. I zaista, potlačenost koja je posledica manjka moći vodi reakcionarnosti. Kada je jezgro cionizma značilo odvajanje od svih progresivnih snaga – od revolucionarnih snaga u Rusiji, do anti-imperijalističkih snaga Bliskog Istoka – ostatak ove priče je potpuno prirodno usledio.

Izrael sada sarađuje sa falangistima iz Libana, otvoreno fašističkom organizacijom. Nisam iznenađen. Sećam se tridesetih godina, kada je Beginova (bivši izraelski ministar inostranih poslova) organizacija, Irgun, koristila Hitlerov pozdrav i nosila smeđe košulje.

1935. godine nikada ne bih poverovao da bi cionisti mogli da ubijaju civile – oni su diskriminisali Arape i to je bilo sve. Ali u današnjem okrutnom svetu, bilo koja pukotina se širi, a pukotina jevrejske odvojenosti vodi hororima koje smo već videli u Libanu. Te monstruoznosti su logika cionizma.

Arapska radnička klasa je jedina sila na Bliskom Istoku koja može da zaustavi cionizam i slomi imperijalizam. Postojeće države ne mogu.
http://www.marks21.info/imperijalizam/t ... og-nasilja
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

ja sam čuo da svaki rat je pokrenut zbog vode... a granice su se udaljavale od rijeka...
mislim granice tampon zona
Avetinho

#8384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Grover wrote:{copy/paste}
Grover, majkemi cu te prijaviti za spam. Od kada znam za Grovera, nisma vidio niti jedan njegov komentar, sve copy/paste koje niko ne cita i koji zatrpavaju temu.

Ako imas sta da kazes, bujrum, mozes potkrijepiti linkom. Ali kad samo masovno kopiras stranice i stranice tudjeg materijala, to je, siguran sam protiv pravila foruma.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#8385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

Avetinho wrote:
Grover, majkemi cu te prijaviti za spam. Od kada znam za Grovera, nisma vidio niti jedan njegov komentar, sve copy/paste koje niko ne cita i koji zatrpavaju temu.

Ako imas sta da kazes, bujrum, mozes potkrijepiti linkom. Ali kad samo masovno kopiras stranice i stranice tudjeg materijala, to je, siguran sam protiv pravila foruma.
Grover... hvala za text ...odlican ;-)
Avetinho

#8386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
Avetinho wrote:

Grover... hvala za text ...odlican ;-)
To nije bio Grover. To sam bio ja.

Nema na cemu, uvijek u sluzbi ucesnika na forumu.
romeomoraprezivjeti

#8387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

ukratko
Znas li ti koliko je do sad zaginulo palestinske djece od zidova?????? Ti se uhvatio zadnjeg dogadjaja i na osnovu tog donosis sud o tome. Odavno citam ovu temu,al' eto tek sam se sad usudio da dajem komentare. Ponekad je tesko citati sve ovo,jer me k'o covjeka pogadja sva ljudska patnja,a Palestina je jedna od najvecih tragedija u istoriji covjecanstva. Ovdje medju vama se da primijetiti,k'o navija za cioniste,fasiste, pa nazvat cu ih i nacistima,po meni i brutalnijim od Hitlera.
Avetinho

#8388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

romeomoraprezivjeti wrote:

ukratko
Znas li ti koliko je do sad zaginulo palestinske djece od zidova?????? Ti se uhvatio zadnjeg dogadjaja i na osnovu tog donosis sud o tome. Odavno citam ovu temu,al' eto tek sam se sad usudio da dajem komentare. Ponekad je tesko citati sve ovo,jer me k'o covjeka pogadja sva ljudska patnja,a Palestina je jedna od najvecih tragedija u istoriji covjecanstva. Ovdje medju vama se da primijetiti,k'o navija za cioniste,fasiste, pa nazvat cu ih i nacistima,po meni i brutalnijim od Hitlera.
Moralne gromade poput tebe uvijek superiorno lijepe etikete, a suzama tapete, udobno zavaljeni ispred monitora.
Cyrax

#8389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Samo ti Groveru postavljaj. Jetre pucaju. :D
Avetinho

#8390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:Samo ti Groveru postavljaj. Jetre pucaju. :D
Ako si kojim slucajem zabrinut za moju jetru, moracu te razocarati. Niti jedan copy/paste sa foruma ne citam, ni o politici, niti zdravlju niti religiji niti sportu, a narocito ne Groverov, koji mi vise lici na bota nego na zivo bice -- lik nikad nije stavio jednu recenicu svog komentara.

Ko god da se inormise tako sto cita copy/paste na forumu, Groverove ili bilo cije druge, je ili nesposoban da sam nadje informaciju ili mazohista zeljan tudje manipulacije.

A likovi koji postavljaju iskljucivo copy/paste su ocigledno ili trolovi provokatori, ili osobe nesposobne da formulisu vlastitu misao.
Cyrax

#8391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Kmeee kmeee to je protiv pravila foruma. Kmeee moderatoru kmeeeee
Kmeeee niko me ne primjecuje kmeeee
Dedera promijeni nick opet, more bit' nekoga prevaris :D
jefferson

#8392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

romeomoraprezivjeti wrote:

ukratko
Upravo zato sto je tragedija, veca sramota je politika unutar Palestine gdje izgleda svi politicki faktori pokusavaju da odrze ovo stanje, tj. nesto kao u BiH. Bosnjacke nacionalne stranke ne mogu bez Dodika, Dodik ne moze bez njih kao i Hrvatski nacionalisti bez ove dvije.
Tako Hamasu, Fatau itd, Bibi dodje ko kec na desetku jer to znaci ostanak na vlasti, a Bibiju ove budele dodju isto ko kec na desetku.
Avetinho

#8393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:Kmeee kmeee to je protiv pravila foruma. Kmeee moderatoru kmeeeee
Niti si me vidio da kmecim, niti sam krisom mijenjao nik. Sve ucinjeno uz dozvolu administracije.

Grovera sam vise puta ljubazno pitao da ostavi barem jednu recenicu komentara na vlastite copy/paste postove, pa sam kasnije odustao. Nadam se da razumijes na kakvu katastrofu bi ovaj forum licio kad bi svaki od nas diskutovao postavljajuci tudje copy/paste clanke iz sumadijskih blogova.

Osim toga, forum nije informativno glasilo gdje se lijepe danasnje ili proslogodisnje vijesti, nego mjesto gdje se razmjenjuju misljenja. Dosad nisam cuo Groverovo, ali sam zato preskocio stotine copy/paste stranica.
jefferson

#8394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Avetinho wrote:
Cyrax wrote:Kmeee kmeee to je protiv pravila foruma. Kmeee moderatoru kmeeeee
Niti si me vidio da kmecim, niti sam krisom mijenjao nik. Sve ucinjeno uz dozvolu administracije.

Grovera sam vise puta ljubazno pitao da ostavi barem jednu recenicu komentara na vlastite copy/paste postove, pa sam kasnije odustao. Nadam se da razumijes na kakvu katastrofu bi ovaj forum licio kad bi svaki od nas diskutovao postavljajuci tudje copy/paste clanke iz sumadijskih blogova.

Osim toga, forum nije informativno glasilo gdje se lijepe danasnje ili proslogodisnje vijesti, nego mjesto gdje se razmjenjuju misljenja. Dosad nisam cuo Groverovo, ali sam zato preskocio stotine copy/paste stranica.
Joj i ti obracas paznju na ljude koji nemaju svoje misljenje.
Grover

#8395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grover »

A ko su ovi ljudi kojima smeta kad neko priča protiv fašizma? Kako oni sebe definišu? Šta to oni brane?
jefferson

#8396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Grover wrote:A ko su ovi ljudi kojima smeta kad neko priča protiv fašizma? Kako oni sebe definišu? Šta to oni brane?
Nikome ne smeta pisanje.
Pitanje je koji si ti faktor da psotavljas pitanja s obzirom da ne znas sam reci sta mislis?
_mufljuz_

#8397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _mufljuz_ »

mislim da je tema izblajhana samo su zrtve nove a mi smo samo kurcev faktor da se nas nesto slusa i cuje :mrgreen:
Grover

#8398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grover »

jefferson wrote:
Grover wrote:A ko su ovi ljudi kojima smeta kad neko priča protiv fašizma? Kako oni sebe definišu? Šta to oni brane?
Nikome ne smeta pisanje.
Pitanje je koji si ti faktor da psotavljas pitanja s obzirom da ne znas sam reci sta mislis?
A koji si ti faktor da nekome nešto braniš? I da određuješ ko šta zna a ko ne zna? Šta si ti, neka vertikala?
jefferson

#8399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Grover wrote:
jefferson wrote:
Nikome ne smeta pisanje.
A koji si ti faktor da nekome nešto braniš? I da određuješ ko šta zna a ko ne zna? Šta si ti, neka vertikala?
Pa ocito ne znas cim ti je svaki post copy/paste!
Googlerica

#8400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Googlerica »

Image

Izrael i turizam
Locked