HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#8376 Re: HS kablovska

Post by Benq »

frida_kahlo25 wrote:Digitalna je super, samo što ne funkcionišu uvijek sve ferkvencije!

:? i zato se često iznerviram
Zamijeni resiver za CI modul i neces imati problema sa frekvencijama. Naravno ako ti TV ima PCMCIA slot.
pogaca

#8377 Re: HS kablovska

Post by pogaca »

Htio bih da odjavim HS-ov internet i kablovsku. E sad u ugovoru mi piše da je ugovor na "neodređeno vrijeme", pa me zanima da li se mogu odjaviti regularno, bez plaćanja ikakvih penala? Ugovor je potpisan prije 4-5 god. Inače, kakva je procedura kod odjavljivanja?
udrigaMehmede

#8378 Re: HS kablovska

Post by udrigaMehmede »

pozz..jel ima neko problema sa frekfencijama 346 i 338 na digitali..
udrigaMehmede

#8379 Re: HS kablovska

Post by udrigaMehmede »

TheWatcher wrote:http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/

sta ovde ima kvalitetno da se pogleda :oops:

p.s.

https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... f113229af5

ovo je kvalitet ako imas srece da su ti dostupni.ovo je osnovni paket pa ga usporedi sa digitalnom hs-a :lol: :lol:
ne moze se porediti Hs sa bilo kojom kablovskom sto se tice tv kanal jer je HS najgora nem gore,ovo nije pretjerivanje ovo su cinjenice koje mi korisnici ove cika enesove lopovske rabote zatvaramo oči..nedavno sam pozvao telemach i ljudi mi kratko i jasno rekose ne mozemo da ulazimo na teritoriju Hs sto se tice sirenja mreze ili da neko predje kod isti a da telemach nije tu..tako da smo podijeljenji na torove tj kako je koji tajkun zauzeo sebi busiju..mi ovdje raspredamo o neki programima dok racuni stizu na vrijem i azurno a čika enes rostilja po americi i bari dijasporke..al jbg nije nicija do zore sjala..
kemox

#8380 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:Konačno kod mene na digitali proradila frekvencija 634 :bih: :zdravkocolic:

Aferim HS

P.S.

Znači nije do mog TV-a ;-) ehehhehhheheh

Danas ponovo ne radi

Popravite to HS-ovci ba :run:
Benq

#8381 Re: HS kablovska

Post by Benq »

pogaca wrote:Htio bih da odjavim HS-ov internet i kablovsku. E sad u ugovoru mi piše da je ugovor na "neodređeno vrijeme", pa me zanima da li se mogu odjaviti regularno, bez plaćanja ikakvih penala? Ugovor je potpisan prije 4-5 god. Inače, kakva je procedura kod odjavljivanja?
Ja koliko znam ugovor je na max dvije godine , dva puta sam potpisivao ugovor i to prvi put kad sam uveo kablovsku a drugi put kad sam uveo telefon prije par mjeseci i nikad nije pisalo "na neodredjeno" vrijeme... A sto se tice odjave , samo odes kod njih , platis ako im nesto dugujes i to je to.
Benq

#8382 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kemox wrote:
kemox wrote:Konačno kod mene na digitali proradila frekvencija 634 :bih: :zdravkocolic:

Aferim HS

P.S.

Danas ponovo ne radi

Imas li ti mogucnost na TV-u za CI modul ? Ja sam svoj resiver zamijenio za CI modul bas zbog tih peripetija oko frekvencije.
semirsar

#8383 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

udrigaMehmede wrote:

p.s.

ovo je kvalitet ako imas srece da su ti dostupni.ovo je osnovni paket pa ga usporedi sa digitalnom hs-a :lol: :lol:
ne moze se porediti Hs sa bilo kojom kablovskom sto se tice tv kanal jer je HS najgora nem gore,ovo nije pretjerivanje ovo su cinjenice koje mi korisnici ove cika enesove lopovske rabote zatvaramo oči..nedavno sam pozvao telemach i ljudi mi kratko i jasno rekose ne mozemo da ulazimo na teritoriju Hs sto se tice sirenja mreze ili da neko predje kod isti a da telemach nije tu..tako da smo podijeljenji na torove tj kako je koji tajkun zauzeo sebi busiju..mi ovdje raspredamo o neki programima dok racuni stizu na vrijem i azurno a čika enes rostilja po americi i bari dijasporke..al jbg nije nicija do zore sjala..
Ne znam gdje si ti, al' u mom haustoru nejma tog preseravanja sa podjelama iliti torovima :mrgreen:
Bio T-mach sam, malo prije nego je dos'o ADSL pa tako sa njim i mojatv, dos'o LOL, posli mojatv dofura nam i cika maharadja Enes sa svojiem HS, tako da nam je idila. :thumbup:
Cik nek neko od ovijeh nabrojatih pocne srat' ode odma' u povijest :lol:
Riddle

#8384 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

Je li ovo Q2 na telefonskom racunu pretplata?

U slucaju da jeste, zasto je obracunata ako se u testnom periodu placa samo potrosnja? Stigao mi je prvi racun za telefon, pa mi ovo bas i nije jasno.
Benq

#8385 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Riddle wrote:Je li ovo Q2 na telefonskom racunu pretplata?

U slucaju da jeste, zasto je obracunata ako se u testnom periodu placa samo potrosnja? Stigao mi je prvi racun za telefon, pa mi ovo bas i nije jasno.
Pitas na pogresnom mjestu , nazovi HS i dobit ces konkretan odgovor ;)
Riddle

#8386 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

Pa ako primas isti racun mjesecima, trebao bi znati sta je sta. Ti licno si mi rekao da se ne placa pretplata prva 2 mjeseca, a to mi je potvrdio i tehnicar koji mi je instalirao opremu. Ispod tog Q2 imaju obracuni za sve mreze koje sam zvao. Sudeci po svemu sto sam cuo prije, to Q2 (sto je veci iznos nego sve ostalo zajedno) ne bi trebao biti tu.
Tech-l4

#8387 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

p.s.

Možemo se prepucavati koliko god hoces ali mora se uzeti u obzir i ovo :
Pretplata 25,00 KM
Najam STB-a 12,00 KM
37KM samo tv pretplate.

Kod mene je Kablovska + Digitalana i imam 145 kanala, a načuo sam da ce LOL ostati bez sportkluba, izgleda da se LOL prodao Telekomu Srbije.

;)
Benq

#8388 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Riddle wrote:Pa ako primas isti racun mjesecima, trebao bi znati sta je sta. Ti licno si mi rekao da se ne placa pretplata prva 2 mjeseca, a to mi je potvrdio i tehnicar koji mi je instalirao opremu. Ispod tog Q2 imaju obracuni za sve mreze koje sam zvao. Sudeci po svemu sto sam cuo prije, to Q2 (sto je veci iznos nego sve ostalo zajedno) ne bi trebao biti tu.
Meni nikakva pretplata nije dolazila ne samo prva dva mjeseca , nego cak 4 mjeseca :D (njihova greska, nije do mene) zaboravili da me nazovu i da utvrde stanje sa pretplatom. Tako da mi je dolazio racun bez pretplate. Eh jos jedna stvar vidim ovdje si napisao da vec imas Q2 paket , odakle ti to ? Jesi li ti gledao sta si potpisivao uopste ? Ja sam imao Motorola modem , i kad sam ih nazvao da mi prikljuce telefon , donijeli su svoj voIP modem i jedina stvar koju sam potpisao je taj revers za modem jer je bio kod mene u testnoj fazi tako da ako nisam zadovoljan sa telefonom da mi mogu vratiti moj modem i to je to. Eh tek kad su me nazvali da pitaju nastavljam li koristenje njihovog fiksnog telefona tek tada sam otisao u poslovnicu na grbavici i izabrao Q2 paket i kao takav i potpisao ugovor na 15 mjeseci.
The Realist

#8389 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote: Meni nikakva pretplata nije dolazila ne samo prva dva mjeseca , nego cak 4 mjeseca :D (njihova greska, nije do mene) zaboravili da me nazovu i da utvrde stanje sa pretplatom. Tako da mi je dolazio racun bez pretplate. Eh jos jedna stvar vidim ovdje si napisao da vec imas Q2 paket , odakle ti to ? Jesi li ti gledao sta si potpisivao uopste ? Ja sam imao Motorola modem , i kad sam ih nazvao da mi prikljuce telefon , donijeli su svoj voIP modem i jedina stvar koju sam potpisao je taj revers za modem jer je bio kod mene u testnoj fazi tako da ako nisam zadovoljan sa telefonom da mi mogu vratiti moj modem i to je to. Eh tek kad su me nazvali da pitaju nastavljam li koristenje njihovog fiksnog telefona tek tada sam otisao u poslovnicu na grbavici i izabrao Q2 paket i kao takav i potpisao ugovor na 15 mjeseci.
Meni je jednom pogrešan raču došao, tj. 0, a moralo doći oko 13KM, pa sam ja njih zvao da korigujem :D.

Nego, ako su uzeli tvoj modem, onda su ti dali svoj (mislim trajno, barem je tako kod mene)?
The Realist

#8390 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Nazovi. Desi se nekada greška (ako si siguran šta si potpisao), ali isprave ju. Ako ništa, besplatan ti je poziv.
Benq

#8391 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote: Meni nikakva pretplata nije dolazila ne samo prva dva mjeseca , nego cak 4 mjeseca :D (njihova greska, nije do mene) zaboravili da me nazovu i da utvrde stanje sa pretplatom. Tako da mi je dolazio racun bez pretplate. Eh jos jedna stvar vidim ovdje si napisao da vec imas Q2 paket , odakle ti to ? Jesi li ti gledao sta si potpisivao uopste ? Ja sam imao Motorola modem , i kad sam ih nazvao da mi prikljuce telefon , donijeli su svoj voIP modem i jedina stvar koju sam potpisao je taj revers za modem jer je bio kod mene u testnoj fazi tako da ako nisam zadovoljan sa telefonom da mi mogu vratiti moj modem i to je to. Eh tek kad su me nazvali da pitaju nastavljam li koristenje njihovog fiksnog telefona tek tada sam otisao u poslovnicu na grbavici i izabrao Q2 paket i kao takav i potpisao ugovor na 15 mjeseci.
Meni je jednom pogrešan raču došao, tj. 0, a moralo doći oko 13KM, pa sam ja njih zvao da korigujem :D.

Nego, ako su uzeli tvoj modem, onda su ti dali svoj (mislim trajno, barem je tako kod mene)?
Da da , voip modem je presao u moje vlasnistvo onog trenutka kad sam potpisao ugovor na 15 mjeseci za fixnu , a u testnom periodu je bio samo posudjen :) .
MH i HS kablovska

#8392 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Ako ste dobili na računu uračunatu i pretplatu, zamolićemo Vas da nam se javite u inbox.
MH i HS kablovska

#8393 Re: HS kablovska

kemox wrote:

Aferim HS

P.S.

Danas ponovo ne radi

Ako imate TV koji podržavas CI modul, javite nam se u inbox. Svejedno, i zbog kvara, molimo Vas ostavite nam podatke kako bismo mogli proslijedili kolegama.
AdrianMole

#8394 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Posljednji kanal koji je HS ubacio u shemu je bio Cinema tv-13.septembra.Dakle,preko tri mjeseca ništa novo(osim isključenja Nove tv).Konkurencija (čitaj :Telemach) je za to vrijeme ubacila 5 kanala i zamijenila Novu tv.Imam neki dojam kako za Novu Godinu nećemo dobiti baš ništa ,pa čak ni zamjenu za Novu tv.Volio bih da me demantiraju,ali.... :-)
MH i HS kablovska

#8395 Re: HS kablovska

pogaca wrote:Htio bih da odjavim HS-ov internet i kablovsku. E sad u ugovoru mi piše da je ugovor na "neodređeno vrijeme", pa me zanima da li se mogu odjaviti regularno, bez plaćanja ikakvih penala? Ugovor je potpisan prije 4-5 god. Inače, kakva je procedura kod odjavljivanja?
Ako želite odjaviti naše usluge, trebali biste otići u naše prostorije, Radnička bb.
MH i HS kablovska

#8396 Re: HS kablovska

udrigaMehmede wrote:pozz..jel ima neko problema sa frekfencijama 346 i 338 na digitali..
Na te frekvencije se nikad niko nije žalio, niti je bilo ikakvih problema. Jedina stvar što se može desiti jeste da imate loš kvalitet signala, pa da općenito na svim frekvencijama imate problema. Pozovite nas na broj 033/974-444 ili pošaljite mail na: [email protected].
chakany

#8397 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Na digitalnoj televiziji nema teleteksta na sljedećim kanalima :

HRT 1, HRT 2, HRT 3, RTS, RTRS, ALJAZEERA BALKANS (sve navedene televizije imaju teletekst).

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora ... S+SAT.html

Nije mi jasno zašto ELTA HD nemamo u HD rezoluciji, nego u običnom SD formatu?

Trebali biste uvesti i EPG na kanalima FACE HD i ALJAZEERA BALKANS HD.

Unaprijed hvala.
van helsing

#8398 Re: HS kablovska

Post by van helsing »

p.s.

Ne kontam zasto ne odjavis HS kad su toliko losi?
Zasto toliko pljujes po njemu ?
Ili zivis negdje gdje HS jedina opcija?
Mada je i to iskljuceno,ako nista ima Total tv preko satelita.
Meni licno nije odgovarao paket kod bhtelecoma mojatv full i lijepo ga odjavio,bez da nekoga nazivam debilom.
Kritike,posebno konstruktivne,uvijek su dobrodosle,trebamo teziti/traziti uvijek bolje usluge,ali tvoj nacin pisanja na ovoj temi je vise nego provokativan i bezobrazan.
Troll_Happens

#8399 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

Pitanje jel iko uzimao ove lcd televizore preko hs-a. Koliko sam vidio neka Hema 32" stoji u ponudi. Da li je to jedino sto nude ako nije gdje se moze dobiti lista sa ostalim jer mi je 32" premal.

I drugo pitanje jel bolje uzeti digitalnu tv hs ili moju tv. Cijena i ponudjeno odnos? Vise me interesuju kanali tipa CI, ID discovery, sportski i njemacki kanali itd a manje nasi kanali. Koliko sam vidio u moja tv ponudi nisam vidio druge sem pro7 .
kakaljin

#8400 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Troll_Happens wrote:Pitanje jel iko uzimao ove lcd televizore preko hs-a. Koliko sam vidio neka Hema 32" stoji u ponudi. Da li je to jedino sto nude ako nije gdje se moze dobiti lista sa ostalim jer mi je 32" premal.

I drugo pitanje jel bolje uzeti digitalnu tv hs ili moju tv. Cijena i ponudjeno odnos? Vise me interesuju kanali tipa CI, ID discovery, sportski i njemacki kanali itd a manje nasi kanali. Koliko sam vidio u moja tv ponudi nisam vidio druge sem pro7 .
evo ovdje sve imas oko TV-a HEMA

http://www.hs-hkb.ba/2012/03/23/kupovin ... elevizora/
Locked