zavrzlama wrote:draganbl wrote:
To što piše neki forumski luzer koga ni u velikog brata ne bi primili nema baš puno veze sa životom. U Srbiji se živi teško, to je tačno, ali koliko god mi to ne htjeli da priznamo, Srbija je svakog dana bliža EU. Ukinuli su vize, narod putuje (mnogi moji prijatelji su zaista sretni zbog toga), usvojena je Rezolucija koja ne valja jedino Bošnjacima, ekonomija se polako popravlja, nauka takođe, američki ambasador(ica) je otvoreno podržala razvojni put Srbije. Srbija je od evropskog neprijatelja broj 1 prešla na drugu, prijateljsku stranu i evropske zemlje Srbiju više ne gledaju kao civilizacijsko dno. Na tom dnu smo, nažalost, mi.
ja tebe u zajebanciji pohvalio ,a ti ufatio fursata
ti neki dan napisa da si volio da u rezoluciji je spomenuta rijec genocid,a danas pises kao jedino bosnjacima ne odgovra nacin na koji je srbija donijela rezoluciju,malo si se osokolio sto evropa suti na srbijanski fasizam i licemerje,pa sad tvrdis kao tekst rezolucije samo bosnajcima ne odgovara(ima eto Tihic njemu pase

)
jos kazes kao srbija fura prema EU...naravno samo fali jos par sitnica...
-hapsenje generala sronje zvanog "genocid"
-Priznavanje Kosova od strane srbije
- Odustajanje od huskanja BIH srba na secesiju od BIH( u prevodu seobu za srbiju)
-Smanjenje srbijanskog parlamenata sa 50% golih cetnika i fasista ,na bar nekih 30%(velike utjehe da u jedoj drzavi nakon 65 godina poslije ww2 legalno kroz drzavni ustav stoluje cetnicki/fasisticki pokret sa podrskom od pola drzave)
- jasno "ne " rusima..
i jos mali milion sitnih reformi da bi se doslo pred vrata EU...a ti nama pricas o demokratskoj srbiji i njenom putu u EU
zov salona je ipak pobijedio u tebi

Ja kao pojedinac nisam važan, kada sam napisao da rezolucija ne valja samo Bošnjacima, nisam ni mislio na običan svijet, pojedince, već na bošnjačku politiku. Meni lično rezolucija ne valja, nema valjda potreba da to ponavljam, ali ono što je činjenica jeste da je velika većina evropskih zvaničnika (političara) prihvatila rezoluciju kao pozitivnu. Svi osim Bošnjaka (čak ne mogu reći Bosanaca, jer je na primjer, probosanska Naša stranka pohvalila Rezoluciju). Tihićeva politika mi je potpuno nejasna, tako da sada ne bih mogao tačno reći šta on zapravo želi. Stekao sam utisak da ni on sam ne zna.
Znači, nema @zavzlama potrebe da se vraćamo na staru priču da li sam salonac ili ne. Moj stav povodom Rezolucije je potpuno irelevantan za evropski put Srbije i neevropski put Bosne. To što i tebe i mene boli što je Bosna na dnu a Srbija za to vrijeme ide naprijed je potpuno druga stvar. Jedina je razlika to što je meni drago što Srbija ide naprijed, a tebi je krivo.
Što se tiče "sitnica" za ulazak u Evropu, ne znam šta su sve formalni uslovi (osim naravno hapšenja zločinaca) za formalni ulazak. Međutim, ono što je važnije od formalnog ulaska jeste približavanje stanja države evropskim vrijednostima: poboljšanje ekonomije, uvođenje standarda, pristup evropskim fondovima, diplomatski proboj, razvoj nauke...
Što se tiče Kosova, četnika, Rusa hajde da i tu dam svoj komentar.
Srbija vodi nekakvu politiku povodom Kosova, svjesni su da je Kosovo izgubljeno, međutim, ne mogu tek tako dići ruke od te zemlje, što je i razumljivo. Vidjećemo kako će sada proći ovaj sudski proces o Kosovu, ali kako ja uspijevam skontati iz priča sa prijateljima iz Srbije, niko tu nije nešto posebno pogođen. Jadan svijet sa Kosova je svejedno protjeran ili je otišao (polu) dobrovoljno, a ostali znaju o Kosovu toliko da bi ga znali možda pronaći na karti Srbije. Ljudima je važnije da obezbijede pare za život, da promijene kola, kupe stan i slično i tako misli 90% stanovništva. Naravno, nisu svi liberalni kao ja, ali u principu, o Kosovu se nije mislilo ni ranije, kada je bilo i formalno u sastavu Srbije, a kamoli sada.
Priča o četnicima u Srbiji je totalno nevažna, o njima se bavi žuta štampa i kvazinaučnici, srbijanski parlament je donio neku odluku koja ostvara mogućnost daljem istraživanju događaja iz II svjetskog rata i izjednačava one koji su svejedno već izjednačeni, ili u grobu ili u staračkim domovima.
Rusi nemaju veze sa ovom pričom, oni su se približili Evropi više nego Srbija.