Dešavanja u Srbiji

Post Reply
1gorstak

#8376 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

Drug Član wrote:Ja samo kazem da je u svijetlu dosljedne politike prema Kosovu Boris Tadic veci borac za BiH nego svi politicari u BiH zajedno.
Nema potrebe da se pitanje BiH otvara kosovskim pitanjem. Stvari na terenu se nece rijesiti pravnim argumentima, da to igra neku ulogu Sarajevo ne bi godinama bilo pod opsadom niti bi manji entitet uopste postojao. Sve se svodi na silu, na odlucnost a onda kombinaciju te sile i te odlucnosti. Tadicevo misljenje o teritorijalnom integritetu BiH je sporedna stvar sve dok postoji dovoljan broj onih koji su u mogucnosti i koji su spremni braniti taj teritorijalni integritet.

Ako je Tadic dobronamjeran, neka obustavi ove potjernice za organizatorima otpora Beogradu, otpora politici od koje se i Tadic navodno distancira. Neka proslijedi Sarajevu Iliju Jurisica kojeg se kurvanjski kidnapovalo i zatvorilo medju olos. To bi bio dokaz dobre volje. Moze si Tadic istetovirati na ramenu grb Kotromanica, ali sve dok se petlja u bosanskohercegovacko pravosudje, ne moze ga se smatrati pozitivnim likom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8377 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

1gorstak wrote:
Drug Član wrote:Ja samo kazem da je u svijetlu dosljedne politike prema Kosovu Boris Tadic veci borac za BiH nego svi politicari u BiH zajedno.
Nema potrebe da se pitanje BiH otvara kosovskim pitanjem. Stvari na terenu se nece rijesiti pravnim argumentima, da to igra neku ulogu Sarajevo ne bi godinama bilo pod opsadom niti bi manji entitet uopste postojao. Sve se svodi na silu, na odlucnost a onda kombinaciju te sile i te odlucnosti. Tadicevo misljenje o teritorijalnom integritetu BiH je sporedna stvar sve dok postoji dovoljan broj onih koji su u mogucnosti i koji su spremni braniti taj teritorijalni integritet.

Ako je Tadic dobronamjeran, neka obustavi ove potjernice za organizatorima otpora Beogradu, otpora politici od koje se i Tadic navodno distancira. Neka proslijedi Sarajevu Iliju Jurisica kojeg se kurvanjski kidnapovalo i zatvorilo medju olos. To bi bio dokaz dobre volje. Moze si Tadic istetovirati na ramenu grb Kotromanica, ali sve dok se petlja u bosanskohercegovacko pravosudje, ne moze ga se smatrati pozitivnim likom.
:thumbup:
ma najobičniji preobuČeni hoštapler pod dirigentskim palicama tata ljube i čika geĐŽe....daleko je srbija od pomirenja prvo sama sa sobom pa onda sa ostalima....sinoĆ baš slušam JovanoviĆa koji kaže ...ovo s rezolucijom ovakvom kakva je formulisana i usvojena o srebrenici je srbski maksimum i ne treba oČekivat nit se nadat neĆem više....to je to
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#8378 Re: Desavanja u Srbiji

Post by independer »

http://www.b92.fm/channel/Intervju+sa+J ... 63891.html

U emisiji “Intervju sa Jugoslavom Cosicem” bivsi podpredsjednik vlade Srbije Miroljub Labus je iznio jednu interesano misljenje. On naime kaze da za 10 godina Kosovo ce postati Albanija a ukoliko vojni I politicki pritisak u Makedoniji I Bosni popusti, ce doci do raspada ove dvije drzave.

Ja licno mislim da ako ikada dodje do raspada Bosne i Hercegovine, to nece biti zato sto je strani faktor popustio, nego da ce to biti samo zaslugom domacih izdajnika tipa Tihic. Bosanski kohezioni factor je isuvise jak da bi samo zbog popustanja stranog pritiska popustio I dozvolio raspad drzave. Ali kada je u pitanju izdaja, onda tu nema pomoci.

Sto se tice opstanka Makedonije, ja o tome ne mogu nista reci. Zaista se ne razumijem u politicke prilike tamo.

Sta je vase misljenje o ovoj tezi?
zavrzlama

#8379 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

misljenje jednog forumasa iz srbije...covjek je oslikao stvranu sliku sta i kako u vezi srbije..

Kostunica je dosao na vlast kao "cist, neukaljan, demokratski," konzervativni nacionalista i antireformator (covek sistema dakle, kao i svojevremeno Milosevic) a iz njegovog tabora je i zapocela prica o ekvidistanci prema "poludelom" Milosevicu i NATO-u kao i o ekvidistanci prema domacim ekstremistima - radikalima i LDP-u. To nije slucajno. Taj stav je preuzeo i sadasnji DS a to je verovatno ujedno i mejnstrim stav u Srbiji - "mi smo zapravo zrtve Milosevica i NATO-a/MZ/SAD/EU a pri tome se ne zna ko je od njih gori". Posledica toga je da ne postoji dovoljno jasna svest da nesto nije u redu sa celim drustvom nego se prihvata najlaksi izlaz/objasnjenje mizerije - "mi smo bili zrtve ali sada Milosevica vise nema i ta prica je zavrsena a ovo sada su samo lopovi kao i svuda drugde". Naravno, to nije tako jer se zapravo sistemski nije mnogo toga promenilo, korenite reforme su izostale, anti-reformizam uz pomoc kojeg je jos Milosevic uspeo svojevremeno da uzjase sistem/elitu sredinom osamdesetih i dalje dominira a drustvo je zato ostalo izrazito konzervativno, retrogradno i nacionalisticko. Ukoliko u regionu ne bi bio prisutan NATO, neki novi sukob niskog ili srednjeg intenziteta bi bio veoma verovatan sa odgovarajucim promena u retorici i na vrhu drzave koji idu uz to.
Taj stav da su NATO drzave, koje su sa punim domacim, demokratskim legitimitetom odobrile i sprovele intervenciju bez ikakvog distanciranja od tog "zlocina", zapravo zlocinacke poput Milosevicevog/Karadzicevog drzavnog sistema naravno nosi sa sobom konsekvencu da nas put prema EU nije principijelan i vazan zato sto tezimo nekim vrednostima koje se tamo cene posto se mnoge od tih vrednosti zbog kojih je Zapad postao ono sto je postao zapravo preziru (koliko puta se moze cuti komentar na neku negativnu pojavu: "jel su to te evropske vrednosti"?) nego iskljucivo zbog para, besplatne pomoci i raznih povlastica. Taj i takav put je trenutno zacrtan, u osnovi anti-reformski ali polako, imamo vremena, priblizavamo se. Najbolji moguci teoretski ishod takvog puta koji u realnosti sada vise nije moguc bi mogao biti grcki scenario gde bi Srbija bila ukljucena u EU pre svega iz politicko-strateskih razloga, Evro bi smo dobili prevarom a drustvo bi pri tome ostalo konzervativno, nacionalisticko, koruptno i partokratsko sa konacnom perspektivom drzavnog bankrota, generalnih strajkova i raspadom sistema ukoliko bi pomoc iz inostranstva izostala. Dakle, "demokratski" sistem u kojem bi uzivala samo privilegovana elita kao i do sada. Na takav nacin Srbija nikad, cak ni teoretski u najboljim mogucim uslovima koje je zapravo imala Grcka, nece postati ekonomski jaka, stabilna i pre svega nezavisna drzava cije postizborne kombinacije nece biti dogovarane na linijama izmedju Beograda, Moskve, Brisela, Vasingtona pa cak i Ankare a budzet zacrtan pregovorima sa IMF-om.
Prema tome, prosloscu se ne bi trebali baviti toliko da bi nekoga ubedili u odredjen pogled na istoriju (posto ta istorija obicno ionako nikad ne daje kristalno jasnu sliku jer se ona mora posmatrati naucno, tj. iz razlicitih perspektiva a ne samo nacionalne) vec pre svega zbog toga sto je ta proslost trenutno jos uvek jedan od glavnih instrumenata anti-reformske zloupotrebe/politike sa ciljem da se spreci bilo kakva ubrzana modernizacija drustva. Pri tome postajem(o) sve vise svestan da vreme zapravo istice ili je na zalost vec isteklo (o cemu je cesto govorio Djindjic) jer ne poznajem slucaj gde je takva ubrzana reforma/modernizacija sprovedena demokratskim sredstvima u drustvu cija prosecna starost lezi preko 40 godina a koje i dalje gubi veliki broj mladih visokoobrazovaih gradjana. To je izuzetno vazan faktor - sada vec nepremostiv rekao bih. Dakle, moj zakljucak je realno-pesimisticki da u Srbiji u skorije vreme nece doci do bilo kakve ozbiljne modernizacije drustva sto nam ostavlja opciju da razmislimo sta je alternativa?

Sta je alternativa....pa gradjanski rat u srbiji....
kiky

#8380 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

interesantne su ove muljevine oko "statističkih" podjela srbije na regije ...
tadić je navalio da podjeli sanđak ...
:D
Maraschino

#8381 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

independer wrote:http://www.b92.fm/channel/Intervju+sa+J ... 63891.html

U emisiji “Intervju sa Jugoslavom Cosicem” bivsi podpredsjednik vlade Srbije Miroljub Labus je iznio jednu interesano misljenje. On naime kaze da za 10 godina Kosovo ce postati Albanija a ukoliko vojni I politicki pritisak u Makedoniji I Bosni popusti, ce doci do raspada ove dvije drzave.
Ja licno mislim da ako ikada dodje do raspada Bosne i Hercegovine, to nece biti zato sto je strani faktor popustio, nego da ce to biti samo zaslugom domacih izdajnika tipa Tihic. Bosanski kohezioni factor je isuvise jak da bi samo zbog popustanja stranog pritiska popustio I dozvolio raspad drzave. Ali kada je u pitanju izdaja, onda tu nema pomoci.

Sto se tice opstanka Makedonije, ja o tome ne mogu nista reci. Zaista se ne razumijem u politicke prilike tamo.

Sta je vase misljenje o ovoj tezi?
:lol: :lol:

sa ovim mi plasimo djecu kada ne slusaju...
eto na cemu pociva srpska politika...zastrasi narod (ode kosovo al' haj sto ode nego ce se pripojiti albaniji), milorade, izdrzi jos desetak godina i bosna ce se raspasti...izludi narod imaginarnim dogadjajima u buducnosti...razvuci mu pamet...lazi, mazi i odlazi...
draganbl

#8382 Re: Desavanja u Srbiji

Post by draganbl »

zavrzlama wrote:misljenje jednog forumasa iz srbije...covjek je oslikao stvranu sliku sta i kako u vezi srbije..
Kostunica je dosao na vlast kao "cist, neukaljan, demokratski," konzervativni nacionalista i antireformator (covek sistema dakle, kao i svojevremeno Milosevic) a iz njegovog tabora je i zapocela prica o ekvidistanci prema "poludelom" Milosevicu i NATO-u kao i o ekvidistanci prema domacim ekstremistima - radikalima i LDP-u. To nije slucajno. Taj stav je preuzeo i sadasnji DS a to je verovatno ujedno i mejnstrim stav u Srbiji - "mi smo zapravo zrtve Milosevica i NATO-a/MZ/SAD/EU a pri tome se ne zna ko je od njih gori"...
To što piše neki forumski luzer koga ni u velikog brata ne bi primili nema baš puno veze sa životom. U Srbiji se živi teško, to je tačno, ali koliko god mi to ne htjeli da priznamo, Srbija je svakog dana bliža EU. Ukinuli su vize, narod putuje (mnogi moji prijatelji su zaista sretni zbog toga), usvojena je Rezolucija koja ne valja jedino Bošnjacima, ekonomija se polako popravlja, nauka takođe, američki ambasador(ica) je otvoreno podržala razvojni put Srbije. Srbija je od evropskog neprijatelja broj 1 prešla na drugu, prijateljsku stranu i evropske zemlje Srbiju više ne gledaju kao civilizacijsko dno. Na tom dnu smo, nažalost, mi.
and

#8383 Re: Desavanja u Srbiji

Post by and »

draganbl wrote:
zavrzlama wrote:misljenje jednog forumasa iz srbije...covjek je oslikao stvranu sliku sta i kako u vezi srbije..
Kostunica je dosao na vlast kao "cist, neukaljan, demokratski," konzervativni nacionalista i antireformator (covek sistema dakle, kao i svojevremeno Milosevic) a iz njegovog tabora je i zapocela prica o ekvidistanci prema "poludelom" Milosevicu i NATO-u kao i o ekvidistanci prema domacim ekstremistima - radikalima i LDP-u. To nije slucajno. Taj stav je preuzeo i sadasnji DS a to je verovatno ujedno i mejnstrim stav u Srbiji - "mi smo zapravo zrtve Milosevica i NATO-a/MZ/SAD/EU a pri tome se ne zna ko je od njih gori"...
To što piše neki forumski luzer koga ni u velikog brata ne bi primili nema baš puno veze sa životom. U Srbiji se živi teško, to je tačno, ali koliko god mi to ne htjeli da priznamo, Srbija je svakog dana bliža EU. Ukinuli su vize, narod putuje (mnogi moji prijatelji su zaista sretni zbog toga), usvojena je Rezolucija koja ne valja jedino Bošnjacima, ekonomija se polako popravlja, nauka takođe, američki ambasador(ica) je otvoreno podržala razvojni put Srbije. Srbija je od evropskog neprijatelja broj 1 prešla na drugu, prijateljsku stranu i evropske zemlje Srbiju više ne gledaju kao civilizacijsko dno. Na tom dnu smo, nažalost, mi.
mi smo na dnu prvenstveno zbog onih koji se spomiinju u mnogim rezolucijama,što un,što eu,usa......
BiH-x

#8384 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

^^Gadno ce popusiti na izborima 8)
Bosnolog

#8385 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

vidra99 wrote:
Razgovor - Sulejman Tihić, predsednik Stranke demokratske akcije, za Danas
Dolazim u Beograd na Tadićev poziv

Sarajevo, Beograd - Na dan kada je Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, predsednik Boris Tadić mi je telefonirao i pozvao me da dođem u posetu Beogradu. Prihvatio sam poziv i najverovatnije ću u maju realizovati tu ideju - najavljuje u razgovoru za Danas Sulejman Tihić, predsednik Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije, najuticajnije bošnjačke stranke u BiH.

Kako komentarišete nedavno usvajanje srebreničke Deklaracije u srpskom parlamentu?

- Smatramo da je Deklaracija važan korak u suočavanju s prošlošću, odnosno sa istinom koja se dogodila u Srebrenici. Tamo se dogodio genocid i mislim da to postaje sve jasnije, kako građanima Srbije tako i građanima u Republici Srpskoj. Donošenje Deklaracije o Srebrenici je važan korak u suočavanju Srbije sa istinom o ratu u celoj BiH. To će pozitivno uticati i na javno mnjenje i vlasti Republike Srpske, kako bi se jedna slična deklaracija donela i u parlamentu BiH. Mislim da je to i jedan važan korak ka poboljšanju odnosa Sarajeva i Beograda, odnosno ka unapređenju saradnje dve zemlje.

Da li imate razumevanje za kompromisno rešenje srpske vladajuće koalicije o odsustvu termina genocid u tekstu Deklaracije, uz pominjanje presude Međunarodnog suda pravde?

- Iako u Deklaraciji nema reči genocid, spomenuta je presuda Međunarodnog suda u Hagu, a u toj presudi se spominju i reč genocid i broj žrtava i ko je za sve to odgovoran. To je u Deklaraciji na najbolji način nadomestilo samu reč genocid. Čak, mislim da je bolje spomenuti presudu MSP nego upotrebiti samo termin genocid. Dakle, pominjanje presude je sadržajnije i, u tom smislu, zamena je dobra.

Da li će usvajanje Deklaracije doprineti unapređenju dobrosusedskih odnosa i na koji način?

- Svi znamo da niko ne može vratiti živote ljudi koji su ubijeni u genocidu u Srebrenici. Usvajanje Deklaracije uticaće na poboljšanje odnosa BiH i Srbije. Uticaće i na relaksaciju odnosa u parlamentu u BiH.

Da li računate i na pozitivne efekte kada je reč o RS?

- U Republici Srpskoj imamo promenu, ali silaznom putanjom. Raspoloženje i svest o srebreničkom genocidu bila je na mnogo višem nivou 2005. godine, kada je predsednik bio Dragan Čavić. On je formirao komisiju za istraživanje genocida u Srebrenici, i javno se izvinio. Od 2006. na delu je politika Milorada Dodika, koji neretko negira genocid ili se trudi da maksimalno relativizuje taj događaj. U svakom slučaju, Deklaracija će doprineti da pobede oni koji ne zastupaju stanovišta Milorada Dodika.

Da li znate nešto o ulozi Turske i njenom navodnom uticaju da Sarajevo prihvati Deklaraciju kao akt dobre volje Srbije?

- Turska je odmah po potpisivanju Dejtonskog sporazuma igrala pozitivnu i konstruktivnu ulogu kada je reč o odnosima zemalja Zapadnog Balkana. Dobrodošle su sve one zemlje koje žele da doprinesu poboljšanju odnosa. Ne znam koliko je Turska uticala na donošenje Deklaracije i njenom prihvatanju u BiH.

Kada bi se moglo očekivati da parlament BiH usvoji dokument kojim bi se odredio prema Srebrenici?

- Stalno se radi na tekstu deklaracije, ali jasno je da nema spremnosti da se usvoji jedan takav dokument dokle god je Milorad Dodik na čelu RS.
:skoljka:
Tihic je ovom izjavom i pristankom da ide u brlog velikosrpskog SANU fasisma samo jos jednom dokazao da je velikosrpski istureni agent u izdajnickoj propast stranki bosnjacke zablude .Tihic ce ovim cinom sam sebi presuditi i ostati na stubu srama BH histoije a SDA stranaka dozivjeti najveci i konacno zasluzeni izborni fijasko u Oktobru,.....

Image

Tihic je najveca nesreca BiH i Bosnjaka, njaveci poraz i sramota onoga ko mu je omogucio svog sugradaninu iz B.Samca mandat s ciljem da njega naslijedi sin u buducnosti,to je st najveci mafijas bosnjackog i sarajevskog kriminalnog podzemlja princ i Junior Izetbegovic.Meni je licno drago da je ovaj ljigavi besicmenjak konacno skinuo velikosrpsku slugarsku masku sa svog izdajnickog i podanickog lica ovim sto javno izjavljuje i radi protiv BiH,.......

Sto se mene tice neka Tihic zauvijek ostane u mokroj gori kod Kusturice da igra ulogu ovozemaljskog cudovista i beskicmenjaka,cija pojava i stavovi su jedinstven primjer praznoglavnog propuh podanika u nekoj novijoj verziji slugarske dvorske lude u kombinaciji sa Rasimom Ljajicem i Zvaljom Ugljaninom,dok im Tadic dijeli Sandzak nakon sto je podijelio IZ Srbije,....
Image
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8386 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

BiH-x wrote:^^Gadno ce popusiti na izborima 8)
obadvojica
I Tadic ce krajem godine da zaigra na izborima
"dobitna" kombinacija je da vadikali Tome Nikolica jamiju i RS RS
zavrzlama

#8387 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

draganbl wrote:
ja tebe u zajebanciji pohvalio ,a ti ufatio fursata :D

ti neki dan napisa da si volio da u rezoluciji je spomenuta rijec genocid,a danas pises kao jedino bosnjacima ne odgovra nacin na koji je srbija donijela rezoluciju,malo si se osokolio sto evropa suti na srbijanski fasizam i licemerje,pa sad tvrdis kao tekst rezolucije samo bosnajcima ne odgovara(ima eto Tihic njemu pase :wink: )

jos kazes kao srbija fura prema EU...naravno samo fali jos par sitnica...

-hapsenje generala sronje zvanog "genocid"
-Priznavanje Kosova od strane srbije
- Odustajanje od huskanja BIH srba na secesiju od BIH( u prevodu seobu za srbiju)
-Smanjenje srbijanskog parlamenata sa 50% golih cetnika i fasista ,na bar nekih 30%(velike utjehe da u jedoj drzavi nakon 65 godina poslije ww2 legalno kroz drzavni ustav stoluje cetnicki/fasisticki pokret sa podrskom od pola drzave)
- jasno "ne " rusima..

i jos mali milion sitnih reformi da bi se doslo pred vrata EU...a ti nama pricas o demokratskoj srbiji i njenom putu u EU :-)

zov salona je ipak pobijedio u tebi :D
draganbl

#8388 Re: Desavanja u Srbiji

Post by draganbl »

zavrzlama wrote:
draganbl wrote:
ja tebe u zajebanciji pohvalio ,a ti ufatio fursata :D

ti neki dan napisa da si volio da u rezoluciji je spomenuta rijec genocid,a danas pises kao jedino bosnjacima ne odgovra nacin na koji je srbija donijela rezoluciju,malo si se osokolio sto evropa suti na srbijanski fasizam i licemerje,pa sad tvrdis kao tekst rezolucije samo bosnajcima ne odgovara(ima eto Tihic njemu pase :wink: )

jos kazes kao srbija fura prema EU...naravno samo fali jos par sitnica...

-hapsenje generala sronje zvanog "genocid"
-Priznavanje Kosova od strane srbije
- Odustajanje od huskanja BIH srba na secesiju od BIH( u prevodu seobu za srbiju)
-Smanjenje srbijanskog parlamenata sa 50% golih cetnika i fasista ,na bar nekih 30%(velike utjehe da u jedoj drzavi nakon 65 godina poslije ww2 legalno kroz drzavni ustav stoluje cetnicki/fasisticki pokret sa podrskom od pola drzave)
- jasno "ne " rusima..

i jos mali milion sitnih reformi da bi se doslo pred vrata EU...a ti nama pricas o demokratskoj srbiji i njenom putu u EU :-)

zov salona je ipak pobijedio u tebi :D
Ja kao pojedinac nisam važan, kada sam napisao da rezolucija ne valja samo Bošnjacima, nisam ni mislio na običan svijet, pojedince, već na bošnjačku politiku. Meni lično rezolucija ne valja, nema valjda potreba da to ponavljam, ali ono što je činjenica jeste da je velika većina evropskih zvaničnika (političara) prihvatila rezoluciju kao pozitivnu. Svi osim Bošnjaka (čak ne mogu reći Bosanaca, jer je na primjer, probosanska Naša stranka pohvalila Rezoluciju). Tihićeva politika mi je potpuno nejasna, tako da sada ne bih mogao tačno reći šta on zapravo želi. Stekao sam utisak da ni on sam ne zna.
Znači, nema @zavzlama potrebe da se vraćamo na staru priču da li sam salonac ili ne. Moj stav povodom Rezolucije je potpuno irelevantan za evropski put Srbije i neevropski put Bosne. To što i tebe i mene boli što je Bosna na dnu a Srbija za to vrijeme ide naprijed je potpuno druga stvar. Jedina je razlika to što je meni drago što Srbija ide naprijed, a tebi je krivo.
Što se tiče "sitnica" za ulazak u Evropu, ne znam šta su sve formalni uslovi (osim naravno hapšenja zločinaca) za formalni ulazak. Međutim, ono što je važnije od formalnog ulaska jeste približavanje stanja države evropskim vrijednostima: poboljšanje ekonomije, uvođenje standarda, pristup evropskim fondovima, diplomatski proboj, razvoj nauke...
Što se tiče Kosova, četnika, Rusa hajde da i tu dam svoj komentar.
Srbija vodi nekakvu politiku povodom Kosova, svjesni su da je Kosovo izgubljeno, međutim, ne mogu tek tako dići ruke od te zemlje, što je i razumljivo. Vidjećemo kako će sada proći ovaj sudski proces o Kosovu, ali kako ja uspijevam skontati iz priča sa prijateljima iz Srbije, niko tu nije nešto posebno pogođen. Jadan svijet sa Kosova je svejedno protjeran ili je otišao (polu) dobrovoljno, a ostali znaju o Kosovu toliko da bi ga znali možda pronaći na karti Srbije. Ljudima je važnije da obezbijede pare za život, da promijene kola, kupe stan i slično i tako misli 90% stanovništva. Naravno, nisu svi liberalni kao ja, ali u principu, o Kosovu se nije mislilo ni ranije, kada je bilo i formalno u sastavu Srbije, a kamoli sada.
Priča o četnicima u Srbiji je totalno nevažna, o njima se bavi žuta štampa i kvazinaučnici, srbijanski parlament je donio neku odluku koja ostvara mogućnost daljem istraživanju događaja iz II svjetskog rata i izjednačava one koji su svejedno već izjednačeni, ili u grobu ili u staračkim domovima.
Rusi nemaju veze sa ovom pričom, oni su se približili Evropi više nego Srbija.
vee-jay

#8389 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

daleko je Srbija od EU, predaleko, a nista manje i nista vise od BiH...
draganbl

#8390 Re: Desavanja u Srbiji

Post by draganbl »

vee-jay wrote:daleko je Srbija od EU, predaleko, a nista manje i nista vise od BiH...
Jeste Srbija daleko od EU, ali je svakim danom sve bliža. A Bosna je svakim danom sve dalja.
Bosanac sa dna kace

#8391 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosanac sa dna kace »

draganbl wrote:
vee-jay wrote:daleko je Srbija od EU, predaleko, a nista manje i nista vise od BiH...
Jeste Srbija daleko od EU, ali je svakim danom sve bliža. A Bosna je svakim danom sve dalja.
a teb haman sve toplije okolo srca :oops:
draganbl

#8392 Re: Desavanja u Srbiji

Post by draganbl »

Bosanac sa dna kace wrote:
draganbl wrote:
a teb haman sve toplije okolo srca :oops:
Ne, nije mi toplije oko srca, Srbija jeste moja zemlja i sa te strane mi je drago. Međutim, ono što je važnije jeste da je i Bosna moja zemlja, a to što je u Bosni iz dana u dan sve gore i gore mi uopšte nije drago, naprotiv, i ja svakim svojim postom ukazujem na to.
A ti svoje provokacije ostavi za nekog drugog.
Bosanac sa dna kace

#8393 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosanac sa dna kace »

draganbl wrote:Ne, nije mi toplije oko srca, Srbija jeste moja zemlja i sa te strane mi je drago. Međutim, ono što je važnije jeste da je i Bosna moja zemlja, a to što je u Bosni iz dana u dan sve gore i gore mi uopšte nije drago, naprotiv, i ja svakim svojim postom ukazujem na to.
pa kad ti je Srbija tvoja zemlja sto ne zivis u njoj.... :oops:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8394 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

Sad ce spektakl. Ima vaseljena da udari na belaj. Srbi su konacno priznali da im je genocid omiljena zanimacija u dokolici; :D dok i posljednji pigmejac -iz nekog jos neotkrivenog plemena- ne prizna da je vrsio genocid nad busmanima serbska diplomantija nece da se smiri.
Ko ce ih sad slusat naredno stoljece. :lol: :lol:
1gorstak

#8395 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

vidra99 wrote:
Razgovor - Sulejman Tihić, predsednik Stranke demokratske akcije, za Danas
Dolazim u Beograd na Tadićev poziv

Sarajevo, Beograd - Na dan kada je Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, predsednik Boris Tadić mi je telefonirao i pozvao me da dođem u posetu Beogradu. Prihvatio sam poziv i najverovatnije ću u maju realizovati tu ideju
Tihicu gnjido izdajnicka. Srbija je kidnapovala i medju najveci olos strpala Iliju Jurisica, sada maltretira Ganica a i druge bi da smiju izaci iz BiH, no ti se nasao da glumis drzavnika, da ides Tadicu na noge. Ne znam koji ces klinac u Beogradu, Jurisica neces osloboditi, ove beogradske optuznice protiv organizatora otpora neces staviti van snage. Ti si samo sitna dusa koja dvije recenica ne zna sastaviti kako treba a kojeg se u Beograd zove kao cuku jer si se pokazao podobnim za ostvarivanje njihovih ciljeva. A ti mutav, trcis za paznjom, za protokolom, za kamerama, hoces da "vazno vrtis palce" i ne shvatas da ces zbog svog egoizma drzavu upropastiti.
draganbl

#8396 Re: Desavanja u Srbiji

Post by draganbl »

Bosanac sa dna kace wrote:
draganbl wrote:Ne, nije mi toplije oko srca, Srbija jeste moja zemlja i sa te strane mi je drago. Međutim, ono što je važnije jeste da je i Bosna moja zemlja, a to što je u Bosni iz dana u dan sve gore i gore mi uopšte nije drago, naprotiv, i ja svakim svojim postom ukazujem na to.
pa kad ti je Srbija tvoja zemlja sto ne zivis u njoj.... :oops:
Zato što je i Bosna moja zemlja. Moj je izbor gdje ću živjeti, a ja sam izabrao Bosnu. Da li ti to smeta, jarane?
kiky

#8397 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

tadić je krenuo da pred izbore kupi nacionalističke ( krade od tome grobara ) bodova politikom prema i u bosni ...
bit če ovo vesela godina i u srbiji ....
zavrzlama

#8398 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Ja kao pojedinac nisam važan, kada sam napisao da rezolucija ne valja samo Bošnjacima, nisam ni mislio na običan svijet, pojedince, već na bošnjačku politiku.
Pa valjda je rezolucija donesena kao cin zaljenja i pokajanja prema zrtvama a ne bosnjackoj politici..sjedi jedan iz morala...(salonsko rezonovanje)
Meni lično rezolucija ne valja, nema valjda potreba da to ponavljam, ali ono što je činjenica jeste da je velika većina evropskih zvaničnika (političara)
nije bitno sto je vecina EU prihvatila rezoluciju u kojoj srbija nije naglasila kljucnu rijec "genocid" sustina je sto srbi kao narod nisu istinski donijeli rezoluciju i jasno rekli da se ogradjuju od takvih nedjela kao sto je genocid i da u buducnosti nece raditi iste stvari..poruka srpske rezolucije je "opet kad se ukaze prilika mi cemo uraditi isto,jer nisu po Srebrenici klali evropljani nego cetnici,i zato je bitno da da se rezolucija usvojila oankao kako je to uradila i evropa, jer cetniici nece klati po evropi da ih interesuje jeli srbija ubacila rijec genocid ili nije''

.
Jedina je razlika to što je meni drago što Srbija ide naprijed, a tebi je krivo.
zar postoji normalna osoba koja moze zavidjeti ovakvoj srbiji,drzavi punoj ratnih zlocinaca,drzavi koja je pocinila i kreirala sve zlocine na prostoru SFRJ,drzavi gdje je ravna gora vrh kulture i nacionalnog ponosa,drzavi koja je ustavom izjednacila fasiste i saveznike,drzavi koja nema hrabrosti i morasla da unese rijec genocid u rezoluciju..o cemu ti bolan :-)

Što se tiče "sitnica" za ulazak u Evropu, ne znam šta su sve formalni uslovi (osim naravno hapšenja zločinaca) za formalni ulazak. Međutim, ono što je važnije od formalnog ulaska jeste približavanje stanja države evropskim vrijednostima: poboljšanje ekonomije, uvođenje standarda, pristup evropskim fondovima, diplomatski proboj, razvoj nauke...
znaci lova je bitna,,,zlocine i zlocnince pod tepih,a ratom osvojeno zadrzat i licemjerno kriviti druge kako su opsjednutri prosloscu...(salonsko cetnikovanje ponovo)
Priča o četnicima u Srbiji je totalno nevažna, o njima se bavi žuta štampa i kvazinaučnici, srbijanski parlament je donio neku odluku koja ostvara mogućnost daljem istraživanju događaja iz II svjetskog rata i izjednačava one koji su svejedno već izjednačeni, ili u grobu ili u staračkim domovima.
opet podmeces lazi...cetnici su itekako vazni jer ih je srbijaski parlament velikom vecinom glasova ubacio u "Ustav Srtbije" i izjednacio sa partizanima...ravna gora je kulturini centar preko pola srbije,a te bradate sposdobe marsiraju Srebrenicom i licemjerno se smiju zrtvama koje su izbjegle njihovo klanje..cetnici su problem BIH i nama u BIH nanose stetu,medjutim srbija je tebi drzava pa te ne interesuje sta je sa zrtvama tih cetnika..
Last edited by zavrzlama on 07/04/2010 14:16, edited 1 time in total.
zavrzlama

#8399 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

...dupli
kost_u_grlu

#8400 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

kiky wrote:tadić je krenuo da pred izbore kupi nacionalističke ( krade od tome grobara ) bodova politikom prema i u bosni ...
bit če ovo vesela godina i u srbiji ....
Kiky lafe, kakvi izbori te spopali, jedino ako se Bota kandiduje na Miletovoj listi kao pocasni clan :)

Sto se tice Tihog... dogovor sa Ankarom, ako je neko zaboravio, Turski premijer je bio skoro u Srbiji, ugovarali su i autoput kroz Sandzak, Jeremija je skoro pohodio osmanlijske krajeve, intenzivna je saradnja zadnjih 6 meseci.

Dogovor je da Turska utice na Sarajevo da se smeksa stav, i to je sada vise nego ocito.
Post Reply