SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#8376 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zoya wrote:Nisam nikad preko ebay-a narucivala. Jel se placa kad posiljka dodje ili kako? Nesto me strah da platim preko kartice na netu zbog radi sigurnosti. Ovaj diva mac bi mogao biti taj, ali problem je sto kad ja nanesem karmin, nekako promjeni boju, nije to ta boja nikad koju ja zelim. Nadam se da cu nesto "ubosti" od mac-a. Hvala michun :kiss:
kao sto rece alica.k naraucuje nas dosta. paypal se koristi ebay i cesto prodavaci insistiraju na tome jer je to najsigurniji nacin. e sad, neces ti to moci brzo naruciti dok dobijes paypal account...al i nije ti hica, imas karmina :D
jedan od ova dva 100% jeste.
promjeni se boja u zavisnosti od usana a i od tena, jasta.
VenomousV

#8377 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

michun sve zaboravljam da ti kazem da me malcice podsjecas na jennifer aniston :D (al' kad bi ona imala tamnu kosu ili vice versa :D)
Michun

#8378 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

VenomousV wrote:michun sve zaboravljam da ti kazem da me malcice podsjecas na jennifer aniston :D (al' kad bi ona imala tamnu kosu ili vice versa :D)
uh, kakav koNpliment. popravila si mi dan...ma sta dan, heftu :D :kiss: fala
Partizzanka

#8379 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

gdje to ima michun da se vidi???

neutro roberts odavno nema ja mislim nigdje
ja sam ih koristila ali su prestali proizvoditi neke roll on

sad da me ubijete ne znam sta mi ono sve od sminke treba
a eto me skoro u sa

pa ako neko zna sta sam ja ono kukala da mi treba (osim baze koju mi je nadinka poslala - BOG JOJ LIJEPO ZDRAVLJE DAO)
HHAHA
alica.k

#8380 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

kiki-miki wrote:U dm-u sniženje max factor 2000 calorija maskara- 2 komada za 16,80km i oni garnierovi roll-on i novi i stari po 4,90km.

Gdje se ima kupiti Neutro roberts dezodorans?U dm-u nemaju već duže vrijeme kako mi prodavačica reče.
ma imaju, u merkatoru ih neki dan ja gledala. i to imaju svi, inace je onaj rozi bilo cudo naci kupiti...
alica.k

#8381 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

u velikom merkatoru na socijalnom. znam bas da sam s mamom komentarisala da nije ih bilo nikako i sad odjednom imaju svi
Partizzanka

#8382 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eeeeeh roziii i ja volem
bas znam da je njega prvog nestalo
a onda i ostalih

eto opet se vrnuli :)
Partizzanka

#8383 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ej evo kod nadi na siteu se dijele avon proizvodi

http://malezensketeme.com/post/2479

ludnica :)
Michun

#8384 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Partizzanka wrote:gdje to ima michun da se vidi???
nema nidje :)
ne vjerujem na slikama da ikako podsejcam na doticnu, mozda samo uzivo jer sam zivopisna kao ona :P :lol:
VenomousV

#8385 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Michun wrote:
Partizzanka wrote:gdje to ima michun da se vidi???
nema nidje :)
ne vjerujem na slikama da ikako podsejcam na doticnu, mozda samo uzivo jer sam zivopisna kao ona :P :lol:
ma gledala ja neki dan onaj film just go with it, i u nekim situacijama kad prica i kad je napucana u tom filmu... kontam na koga me podsjeca, i onda trenutak prosvjetljenja =)
plavooka

#8386 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

Zoya jel vako crveni ko ovaj lijevo ?

http://1.bp.blogspot.com/-daOA8OFTuYw/T ... 600/R2.jpg

Avon Colordisiac Ravishing Red
Ductus Holedocus

#8387 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

ko je ovdje davao savijete za sminkanje ociju? :)
hitno
Michun

#8388 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ductus Holedocus wrote:ko je ovdje davao savijete za sminkanje ociju? :)
hitno
mua :D
Ductus Holedocus

#8389 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

da tavim? :D
Michun

#8390 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ductus Holedocus wrote:da tavim? :D
dedera? ili pisi na pp...kako zelis :)
Ductus Holedocus

#8391 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

-
yellow cat

#8392 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

ja sam odustala od svakog korištenja šminke u bilo kojem obliku.. dok ovaj zvizdan ne prođe. :-)
Ductus Holedocus

#8393 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

yellow cat wrote:ja sam odustala od svakog korištenja šminke u bilo kojem obliku.. dok ovaj zvizdan ne prođe. :-)
ne bi da si ruzna :D
swirl

#8394 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Juce sam kupila ovu Clinique maskaru, i O D L I C N A je, preporucujem. Samo ne znam da li ima da se kupi u Sarajevu.

Image
Kona__

#8395 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

@swirl kakve imaš trepuške? kakve kvalitete :D mislim jesu li rijetke, kratke, guste, ravne? ima i kod nas ova maskara, nekad sam imala high impact od clinique-a i odgovarala mi je, al' moje su blijede i rijetke, a imaju duzinu i uvijenost..
swirl

#8396 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Kona__ wrote:@swirl kakve imaš trepuške? kakve kvalitete :D mislim jesu li rijetke, kratke, guste, ravne? ima i kod nas ova maskara, nekad sam imala high impact od clinique-a i odgovarala mi je, al' moje su blijede i rijetke, a imaju duzinu i uvijenost..
Ja sam zadovoljna sa svojim trepavicama, samo bih voljela da su malo duze :) Ja sam jutros prvi put stavila ovu maskaru, malo joj je neobicna ova cetkica, ali uopce ne sljepi trepavice, i izgledaju duze. Otidji u parfimeriju bez maskare, pa probaj tester, mozda ti je tako najbolje. Meni vec dvije kolegice kupile ovu, i one su prezadovoljne takodjer.
otherside

#8397 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

vidim da ovdje ima visokokvalifikovanih poznavalaca make-up-a :D
imam jedno pitanje iz struke :D
posjedujem par kvalitetnih podocnjaka otkad znam za sebe i zivot sam posvetila pronalasku idealnog korektora :D
(dobro de...malo pretjerah) :D
helem, probala sam brdo korektora, od skupih do jeftinih a rezultati su onako, neki bolji, neki gori al' nijedan savrsen :D
imate li mozda kakvu preporuku?
dakle, radi se o tamnim podocnjacima ispod ociju, ne o onim kesama, baloncicica itd...
i kad vec iscem pomoc :D da priupitam jos nesto.
koza lica mi je vise suha nego masna, prilicno cista i zahvalna za nanosenje podloge. tekstura tecnog pudera mi obicno nije problem jer svaki, malo bolje hidriran mi pase...ali ali ali...boja mi je slaba tacka, tj. nijansa.
voljela bih naci puder koji baca malo na roskasto, znate ona zdrava, seljacka boja :D
vecina pudera ide nekako ili na presvijetlo-krec, ili na zuto, ili na neke tamnije nijanse...
vichy je nekad imao neku toniranu kremu ove roskaste nijanse ali se vise ne proizvodi :(
zazana

#8398 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zazana »

Žene hvale ovaj korektor. I meni je super, dobro prekriva, doduše nemam podočnjake, ali ostale nepravilnosti na licu. Ne znam jesi li probala.
Image
Michun

#8399 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ako ti nije tesko provrti po temi...ja sam negdje pisala o podocnjacima. Ako ne nadjes, strpi se do sutra pa da ti ispisem post.
Zahvalno lice imas za puder...super. Ne znam bas...da ti ako izabares rozikasto ne bude preroze. Tebi u stvari treba nesto da te "ne ublijedi" - ako sam dobro shvatila. Pogledaj maybelline od jeftinijih, oni imaju puno nijansi. Od skupljih Shiseido i YSL.
Kona__

#8400 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

Meni je taj Pan stick premastan i nema sanse da ga setiras, prekrivna moć je dobra ali je strasno masan i koliko ja znam komedogen. Ja imam neko privremeno rješenje u vidu kamuflažne kreme od Artdeco, isti problem imam, dakle ni urezane ni napunane nego tamno-plave, kamuflažna krema ima rozi podton i samo gledajući u istu ne bih je nikad kupila, ali stvarno dobro prekriva, jest da je poteška, ali sve što prekriva je poteško..
Post Reply