Svi su priznali genocid i sve objasnili, to je ok. Zašto nisu glasali za rezlouciju? Kalkulacija.dulekrele wrote: ↑28/05/2024 12:45Ne znam o cemu ti pricas i jesi li svjestan kakve si budalastine napisao. Na osnovu cega si zakljucio da su suzdrzani naklonjeni ovim sto su bili protiv. Bas suprotno. Svi koji su bili suzdrzani su izjavili da je bio genocid i da podrzavaju osudu genocida. Da nije bilo Kine i Rusije bilo bi 90% ZA. Haj malo tom logikom dijeteta iz vrtica. Politika nije sigurica a nikad nije ni bila. Sve zavisi od trenutne geopoliticke situacije. Situacija je takva kakva je i opet je vecina glasala za rezoluciji ali ce se uvijek naci neki pametnjakovici kao sto si ti ili sad mogu komotno stalno pisati Nenad koji sve minimalizuju i kroz šarena laza pricu da se neko ne bi uvrijedio, glasanje ZA nipodastavaju.Armin2013 wrote: ↑27/05/2024 16:20 Neću o Senadu i Face TV jer se očigledno nećemo složit.
Što se tiče rezolucije ona je usvojena tamam da je sa 1 glasom više.
Ali čovjek je u pravu (možda nije trebao onako to reći), od 171 zemlje, 19 protiv, 68 suzdržanih i 84 za
Ovih 19 protiv znamo ko su i šta su
Ovih 68 suzdržanih, ostali su suzdržani jer se nisu htjeli zamjeriti pokretačima rezolucije (trgovali su glasom) ali su ipak bili više naklonjeni ovim 19 koji su bili protiv. A kasnije ćemo vidjet šta su dobili da budu suzdržani.
To je današnje stanje društva u svijetu.
A s druge strane to je veliki poraz naše doplomatije, pa čak ni Islamski svijet nisu znali pridobit ili nisu htjeli. To i jest bit ovog Senadovog monologa. A sada se svi javljaju kao oni su to izlobirali. Da nije bilo Njemačke i Amerike i ovo bi propalo, sada znamo kakva nam je diplomatija.
Neću dalje.
lp,
Rezolucija je usvojena i tu nema vise nikakve diskusije pogotovo upadati u srpsku masinu lazi i mitomanije i padati u neke diskusije s njima. A Nenad je ispao teski paksu.
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
-
Armin2013
#8376 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
- dulekrele
#8377 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Valjda si svjestan da nisu glasali ni protiv il si pao pod Nenadovu i Vucicevu mantru. I nije uopšte nista vise bitno jer je Rezolucija izglasana.Armin2013 wrote: ↑28/05/2024 13:40Svi su priznali genocid i sve objasnili, to je ok. Zašto nisu glasali za rezlouciju? Kalkulacija.dulekrele wrote: ↑28/05/2024 12:45Ne znam o cemu ti pricas i jesi li svjestan kakve si budalastine napisao. Na osnovu cega si zakljucio da su suzdrzani naklonjeni ovim sto su bili protiv. Bas suprotno. Svi koji su bili suzdrzani su izjavili da je bio genocid i da podrzavaju osudu genocida. Da nije bilo Kine i Rusije bilo bi 90% ZA. Haj malo tom logikom dijeteta iz vrtica. Politika nije sigurica a nikad nije ni bila. Sve zavisi od trenutne geopoliticke situacije. Situacija je takva kakva je i opet je vecina glasala za rezoluciji ali ce se uvijek naci neki pametnjakovici kao sto si ti ili sad mogu komotno stalno pisati Nenad koji sve minimalizuju i kroz šarena laza pricu da se neko ne bi uvrijedio, glasanje ZA nipodastavaju.Armin2013 wrote: ↑27/05/2024 16:20 Neću o Senadu i Face TV jer se očigledno nećemo složit.
Što se tiče rezolucije ona je usvojena tamam da je sa 1 glasom više.
Ali čovjek je u pravu (možda nije trebao onako to reći), od 171 zemlje, 19 protiv, 68 suzdržanih i 84 za
Ovih 19 protiv znamo ko su i šta su
Ovih 68 suzdržanih, ostali su suzdržani jer se nisu htjeli zamjeriti pokretačima rezolucije (trgovali su glasom) ali su ipak bili više naklonjeni ovim 19 koji su bili protiv. A kasnije ćemo vidjet šta su dobili da budu suzdržani.
To je današnje stanje društva u svijetu.
A s druge strane to je veliki poraz naše doplomatije, pa čak ni Islamski svijet nisu znali pridobit ili nisu htjeli. To i jest bit ovog Senadovog monologa. A sada se svi javljaju kao oni su to izlobirali. Da nije bilo Njemačke i Amerike i ovo bi propalo, sada znamo kakva nam je diplomatija.
Neću dalje.
lp,
Rezolucija je usvojena i tu nema vise nikakve diskusije pogotovo upadati u srpsku masinu lazi i mitomanije i padati u neke diskusije s njima. A Nenad je ispao teski paksu.
-
Armin2013
#8378 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nisu glasali protiv jer se nisu htjeli zamjerit sponzorima i kosponzorima rezolucije. Da je kojim slučajem ovu Rezoluciju predložila i gurala BiH vidio bi rezultat. Što se mene tiče UAE kao da su glasali protiv, zbog BEograda na vodi i sličnih investicija nas prodaše.
A što se tiče Rezolucije, ok usvojena je pa da je i 1 glas prevagnuo, to se slažem, i to je super, i to niko ne može osporit, niti ja to pokušavam i baš me briga za mantru Srbije i političara iz RS. Ja samo komentarišem glasanje, kao što kažem i da je apsurd da se jedna rezolucija usvaja a genocid nam se dešava pred očima LIVE.
-
MAha
#8379 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Mislim da je vrijeme da se rasprava oko Rezolucije na ovakav nacin privodi kraju.
Fakti:
1. Rezolucija usvojena u UNu - 11.juli proglasen svjetskim danom obiljezavanja genocida u Srebrenici. Obaveza da sve clanice UNa obiljezavaju taj dan te da se u obrazovne sisteme uvede ta cinjenica. Tacka.
Sada se moze pratiti provodjenje Rezolucije i ukazivati ko ne postuje istu.
2. Senad ispo pakas na kub, i nek se hebe sto se mene tice. Isto tako mislim da je izgubio dosta raje mimo mene kao gledatelja. Rezim u Srbiji dok se ne promjeni ce ostata na svom narativu i umanjivati znacaj Rezolucije, boli me neka stvar, nista novo. Nadat se makar malim pomacima medju obicnim ljudima, i da se ovaj rezim srbijanski napokon promjeni, da svi zajedno malo prodisemo.
3. Ko god je ucestvovao i doprinjeo usvajanju hvala mu do neba i da ga Bog dragi nagradi.
4. Rezolucija ostaje za vjeke vjekova.
5. Idemo dalje, borba za normalnu Bosnu se nastavlja.
Fakti:
1. Rezolucija usvojena u UNu - 11.juli proglasen svjetskim danom obiljezavanja genocida u Srebrenici. Obaveza da sve clanice UNa obiljezavaju taj dan te da se u obrazovne sisteme uvede ta cinjenica. Tacka.
Sada se moze pratiti provodjenje Rezolucije i ukazivati ko ne postuje istu.
2. Senad ispo pakas na kub, i nek se hebe sto se mene tice. Isto tako mislim da je izgubio dosta raje mimo mene kao gledatelja. Rezim u Srbiji dok se ne promjeni ce ostata na svom narativu i umanjivati znacaj Rezolucije, boli me neka stvar, nista novo. Nadat se makar malim pomacima medju obicnim ljudima, i da se ovaj rezim srbijanski napokon promjeni, da svi zajedno malo prodisemo.
3. Ko god je ucestvovao i doprinjeo usvajanju hvala mu do neba i da ga Bog dragi nagradi.
4. Rezolucija ostaje za vjeke vjekova.
5. Idemo dalje, borba za normalnu Bosnu se nastavlja.
Last edited by MAha on 28/05/2024 23:11, edited 1 time in total.
-
RtrnOfSalisbury
#8380 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
... kace serenad ponovo
sad je ko neki carter raspored, kad bude bice
ko ce bit gosti, nemerem docekat 
- dulekrele
#8381 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ha se zapuca eto njega sa godisnjeg 
-
Armin2013
#8382 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
S obzirom na ove postove o Senadu moradoh pregledat emisiju.
Dio emisije u kome on govori to što je rekao traje cca 18 min, a ovi su to strpali u kratki klip i vi nasjeli na to.
Poslušajte tih 18 minuta, ali prije toga pogledajte interviju sa Arnautom, i interviju na Klix sa Hotić, jedan dio (pred kraj) o Rezoluciji, kako je to sve krenulo i ko je to gurao.
A ovih 18min gdje je Senad rekao to što je rekao je posvećeno objavi na stranici Konakovićevog ministrastva gdje su navedeni ljudi koji su zaslužni za usvajanje Rezolucije, a ustvari sa te slike koja je objavljena od njih četvorice samo je jedan zaslužan. A najviše su zaslužne žene Srebrenici koje su i pokrenule sve to i našle način, kasnije samo pogurano kroz institucije preko Bećirovića.
Dio emisije u kome on govori to što je rekao traje cca 18 min, a ovi su to strpali u kratki klip i vi nasjeli na to.
Poslušajte tih 18 minuta, ali prije toga pogledajte interviju sa Arnautom, i interviju na Klix sa Hotić, jedan dio (pred kraj) o Rezoluciji, kako je to sve krenulo i ko je to gurao.
A ovih 18min gdje je Senad rekao to što je rekao je posvećeno objavi na stranici Konakovićevog ministrastva gdje su navedeni ljudi koji su zaslužni za usvajanje Rezolucije, a ustvari sa te slike koja je objavljena od njih četvorice samo je jedan zaslužan. A najviše su zaslužne žene Srebrenici koje su i pokrenule sve to i našle način, kasnije samo pogurano kroz institucije preko Bećirovića.
- dr_Evil
#8383 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Senad je stari vuk novinarstva, nije sebi trebao dozvolit igranje sa brojevima, kad odlicno zna kako ce se to iskoristit. Njegov privatni rat je prenio na javni teren.Armin2013 wrote: ↑29/05/2024 11:10 S obzirom na ove postove o Senadu moradoh pregledat emisiju.
Duga je historija gdje bosnjacki velikani zaboravljaju da je prvo drzava i nacija pa tek onda vlastiti interesi, i to nas uvijek kosta.
A Zlagumdzija ko Zlagumdzija, ostat ce upamcen po tome da je imao kapacitet da uradi nesto, a na kraju kurko od svega toga.
- Altsa
#8384 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Braneci Senada samo sebe jos vise dezavuises. Ranije si diskutovao o njegovom bas losem potezu, a emisiju si tek sada cijelu pogledao. MislimArmin2013 wrote: ↑29/05/2024 11:10 S obzirom na ove postove o Senadu moradoh pregledat emisiju.
-
Armin2013
#8385 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nemam ja šta branit Senada, a I dalje stojim iza toga da nije trabao tako složiti rečenice, mada kako god da je to rakao ovi preko Drine su jedva čekali da namontiraju video i to prikažu kao pobjedu. Ali kada se odgleda cijela emisija i interviju Hotić onda se dobije šira slika i šta je Senad htjeo da kaže. I ja ga lično podržavam nije OK okitit se tuđim perijem, a to što je rekao je potvrđeno iz više izvora. A prvo sam vidio klip koji je ovdje objavljen, i napisao sam to što sam napisao.Altsa wrote: ↑29/05/2024 12:23Braneci Senada samo sebe jos vise dezavuises. Ranije si diskutovao o njegovom bas losem potezu, a emisiju si tek sada cijelu pogledao. MislimArmin2013 wrote: ↑29/05/2024 11:10 S obzirom na ove postove o Senadu moradoh pregledat emisiju.
A ovih 18min gdje je Senad rekao to što je rekao je posvećeno objavi na stranici Konakovićevog ministrastva gdje su navedeni ljudi koji su zaslužni za usvajanje Rezolucije, a ustvari sa te slike koja je objavljena od njih četvorice samo je jedan zaslužan. A najviše su zaslužne žene Srebrenici koje su i pokrenule sve to i našle način, kasnije samo pogurano kroz institucije preko Bećirovića.![]()
-
RtrnOfSalisbury
#8386 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
razocarat sam, duboko, mogo je maric vala pozvat serenada u cirilicu, hem bugojanec, hem jela ... drustvo za nezaborav 
- House
#8387 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
debil opet plaši narod nuklearnim ratom.
-
RtrnOfSalisbury
#8388 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
drzil onaj stankovic privatno casove ? pitam nako za jarana 
-
Pklat4
#8389 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Senad je idealan novinar za Vucica i njegov rezim.
- Edin H.
- Edin H.
#8391 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pojma nemam šta je rekao, ali to i jeste vijest danas, jes su Nijemci i Biden dozvolili Ukrajincima da selektivno koriste njihovo oružje na ciljeve u Rusiji, pa je Putin dao izjavu.
https://news.sky.com/story/ukraine-war- ... g-12541713
- House
#8392 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
klovna medvedeva niko ne shvata ozbiljno.Edin H. wrote: ↑31/05/2024 20:16Pojma nemam šta je rekao, ali to i jeste vijest danas, jes su Nijemci i Biden dozvolili Ukrajincima da selektivno koriste njihovo oružje na ciljeve u Rusiji, pa je Putin dao izjavu.
-
RtrnOfSalisbury
#8393 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
pa pobogu cemu je serenad tu neg da nam to objasni, nako novinarskiEdin H. wrote: ↑31/05/2024 20:16Pojma nemam šta je rekao, ali to i jeste vijest danas, jes su Nijemci i Biden dozvolili Ukrajincima da selektivno koriste njihovo oružje na ciljeve u Rusiji, pa je Putin dao izjavu.
- Indigont
-
nekome
#8395 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Uu nastavlja se saga…
Jel to senad pokusava reci da je lagumdzija procurio informaciju srbiji zbog svog nadobudnog karaktera pa makar i nesvjesno? Ili ako je svjesno sta je pozadina?
Jel to senad pokusava reci da je lagumdzija procurio informaciju srbiji zbog svog nadobudnog karaktera pa makar i nesvjesno? Ili ako je svjesno sta je pozadina?
-
LSD
#8396 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Bolesnik koristi sopstvenu televiziju za privatni obracun sa ublehasem Lagumdzijom koji je konacno uradio jednu dobru stvar. Slicno se ponasao i Fahro u Avazu, kada je koristeci svoje novine na dnevnoj bazi prozivao Bakira
Neke gadne komplekse mu je ovaj nabio...nevjerovatno koliko se uzjebo oko njega
ne moze nikako da ga popusti.
Neke gadne komplekse mu je ovaj nabio...nevjerovatno koliko se uzjebo oko njega
- muha_sa
#8397 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Kad bi Zlatka zovno pa sa njim licem u lice onda bi odgledo -- ovako, vozdra Senade--nema te na mojoj listi omiljenih kanalaLSD wrote: ↑02/06/2024 14:39 Bolesnik koristi sopstvenu televiziju za privatni obracun sa ublehasem Lagumdzijom koji je konacno uradio jednu dobru stvar. Slicno se ponasao i Fahro u Avazu, kada je koristeci svoje novine na dnevnoj bazi prozivao Bakira![]()
Neke gadne komplekse mu je ovaj nabio...nevjerovatno koliko se uzjebo oko njegane moze nikako da ga popusti.
- dulekrele
#8398 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Evo ja cu tvoju mamu zvati gda. Plavsic.
Inace on sam sebe predstavlja kao Nenad u programu pa ne vidim problem.
- haubica_i_to_teshka
#8399 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Uranio deduka,kako junacko zdravlje( prvo najbitnije)?muha_sa wrote: ↑02/06/2024 14:42Kad bi Zlatka zovno pa sa njim licem u lice onda bi odgledo -- ovako, vozdra Senade--nema te na mojoj listi omiljenih kanalaLSD wrote: ↑02/06/2024 14:39 Bolesnik koristi sopstvenu televiziju za privatni obracun sa ublehasem Lagumdzijom koji je konacno uradio jednu dobru stvar. Slicno se ponasao i Fahro u Avazu, kada je koristeci svoje novine na dnevnoj bazi prozivao Bakira![]()
Neke gadne komplekse mu je ovaj nabio...nevjerovatno koliko se uzjebo oko njegane moze nikako da ga popusti.
![]()
Ja cu malo iz svog “ugla”,pa kako god…
Rijec prijatelj nije samo imenica,nego i glagol.Bez interesa,bilo materijalnog,ili nekog drugog nego iz ljubavi,zelje..nijeta,pomaze kad i koliko moze. Ponekad I na sopstvenu stetu.U nevolji se (pre)poznaje prijatelj.
Halal bilo!!!
Politicar/diplomata isto tako bi trebalo.
Ne samo imenica,nego glagol.Radis posao(placen) na koji si izabran/postavljen.Za i u interesu naroda i drzave.Licni interesi ne bi smjeli biti prioritet.
Napisao sam,da ponovim.
Neka pojedini slobodno izadju pred medije i saopste sta su svojim radom promijenili.Koja zemlja je promijenila stav u pogledu usvajanja Rezolucije?!Lako je izadji i reci u stilu”da je trebalo, bilo bi”,a javna tajna, prosta nadpolovicna vecina od ukupnog broja zemalja clanica UN-a.
Izgleda,”neko iz mase” je zakazao, nerad,neznanje nije bitno.
Jednostavno,ne moze svako biti diplomat.
Sve dok proziva imenom i prezimenom one koji koriste narod i drzavu za licne interese(a interes naroda i drzave je samo placena funkcija,imenica a ne glagol) ja cu podrzati,nebitno o kome se radi,senad/nenad, avdo..ovaj/onaj!
Sad malo uopsteno.
Ne dozvolite da prijatelji (glagol)okrenu I glavu I ledja od vas.Trebat ce jos i narodu i drzavi.Kako sad ide..mnogi se preispituju..bojim se da ce ostati samo “imenice”od prijatelja.
Funkcionera/diplomata(imenica)nikad nece zafaliti.
Neka vam je senad najveci problem.
Cuvajte bakira,sebiju,zlatka,dinu,ramu( eeeee “drzavo” sta si kome kriva pa svako moRe da BIDNE ministar,vozi se u helikopteru)…oni su vam “svjetlo upalili”..nemojte sta slucajno protiv!!!
Samo vi po stranackim uputama referencama…dok “oni “kafe piju zajedno,djeca im se druze,zajedno ljetuju,ne sekirajte se plaho snaci ce se oni.
Tretirajte kako vam srcu drago!
- problemnatravunu
#8400 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Uglavnom, nitko ne napisa, da je Senči otišao na godišnji odmor ,
pa će svoje dramatične emisije facetoface raditi po potrebi,
kako sam reče , ako treba i svaki dan , ali bez ovih obaveznih petkom i subotom !
Može mu se
pa će svoje dramatične emisije facetoface raditi po potrebi,
kako sam reče , ako treba i svaki dan , ali bez ovih obaveznih petkom i subotom !
Može mu se