Referendum(i) u RS-u

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#8376 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prljavi Hare »

daddy-kool wrote:
prljavi Hare wrote:

Pa Guardijane...kakva kurac sad anketa...od 1,5M KM? :lol: :lol: :lol:

Pa nećeš nas valjda i ti izdati sad kad je najteže???Sad kad je i onaj pičkousti izdajnik otišao kod onih imperijalista gdje je planirao
orgijati sa Klintonovima? :?

Anketa?Izvini,al' ne seri!!! :mrgreen:

IDEMO LUDO,IDEMO JAKO!!!Image
:thumbup:

Plašim se da je Guardian drogiran i da opet priča nebuloze.
Nadam se brzoj reakciji Dževada i preCedničkog ljekarskog tima, te hitnoj rehabilitaciji u Banji Kulaši.
Jasno,jasno...Javio sam ja već Dževadu da je Guardian očigledno drogiran nekim halucinogenim narkoticima koje mu je poturila CIA i
ostaci AID-a.

Čuj anketa? :-)

Detoksikaciju odmah pokrenuti,ne može drogiran ići kod Putina. :mrgreen: Nije u pitanju samo vilenjački narod šumske,milioni ljudi na
Bliskom istoku očekuje sa nestrpljenjem rezultate ovog sastanka,da ne pominjemo zemlje trećeg svijeta,a tu je i pitanje pronalaženja
modaliteta za ublažavanje svjetske ekonomske krize.....pa migrantska kriza...Image
Danguba

#8377 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

pasha078 wrote:
pasha078 wrote:
Neka me popravi ko zna bolje, ali tehnicki oni imaju sansu "opozvati" ovaj referendum sve do nedjelje. Tako da, ponovo tehnicki, ne krse zabranu US sve do dana referenduma kada ga i provedu.

Nakon izjave Incka, cini se da je MZ odlucila prepustiti ovaj problem pravosudnim organima BiH, dakle ocekivati je da se tuzilastvo oglasi ili u nedjelju ili u ponedjeljak najkasnije.

Samo pitanje je kako i ko ce izvrsiti naloge tuzilastva?

Da, naravno, ali govorim sa legalistickog stanovista jer je par forumasa postavilo pitanje zasto tuzilastvo ne djeluje.
Ustavni sud je duzan sve, kazem sve odluke koje nisu sprovedene dostaviti Tuzilastvu BiH. Ono dalje postupa po zakonu...znaci za sve neprovedene odluke US pa i odluku o 9. januaru. Oni vec tu krse odluku US a i odluku o zabrani referenduma jer sprovode aktivnosti na istom umjesto da su stali sa time.
Ne mora se cekati referendum da se konstatuju povrede clana 239.
Situacija je precizno opisana u 239. članu Krivičnog zakona BiH koji doslovno glasi:

„Službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama entiteta ili institucijama Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, koja odbije da izvrši konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine ili Doma za ljudska prava, ili sprječava da se takva odluka izvrši, ili na drugi način onemogućava njeno izvršenje, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.“
nOrMaLaC

#8378 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by nOrMaLaC »

Moze li mi iko od ovih malo ozbiljniji pojasniti meni, studentu od 21 god. sta slijedi? Kolika je vjerovatnoca da ce Inzko smijeniti Dodika upotrebom Bonskih ovlasti, da li postoji sansa da Sipa ga uhapsi i ostale, da'l moze doci do nasilja i incidenata i da li se moze pojaviti MUP RS na ent linijama?
Danguba

#8379 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

pasha078 wrote:
Danguba wrote:
Ustavni sud je duzan sve, kazem sve odluke koje nisu sprovedene dostaviti Tuzilastvu BiH. Ono dalje postupa po zakonu...znaci za sve neprovedene odluke US pa i odluku o 9. januaru. Oni vec tu krse odluku US a i odluku o zabrani referenduma jer sprovode aktivnosti na istom umjesto da su stali sa time.
Ne mora se cekati referendum da se konstatuju povrede clana 239.
Situacija je precizno opisana u 239. članu Krivičnog zakona BiH koji doslovno glasi:

„Službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama entiteta ili institucijama Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, koja odbije da izvrši konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine ili Doma za ljudska prava, ili sprječava da se takva odluka izvrši, ili na drugi način onemogućava njeno izvršenje, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.“
OK, ako je "sprovodjenje daljnjih aktivnosti" kriteriji da se konstatuje da se odluka US ne postuje, onda vec mogu djelovati.

No i meni nije jasno zasto, s obzirom da je prekrsena originalna odluka o 9. januaru, i da je rok prosao, niko ne djeluje...

Jesi li siguran da US mora dostaviti konstataciju o neizvrsenju? Zar to ne bi trebao biti posao tuzilastva? Sud bi trebao donositi pravne odluke a tuzilastvo je to koje konstatuje da li se izvrsava ili ne.
Ustavni sud BiH usvojio je i mjeru kojom se privremeno obustavlja Odluka o raspisivanju refenduma u RS, zakazanog za 25. rujan.
Znaci da se moraju zaustaviti aktivnosti na referendumu. Odrzavanje istog je prst u oko US.

Zasto nisu reagovali na raniju odluku? Skoro sam negdje procitao da ta kao i mnoge odluke nikada nisu dosle do Tuzilastva. Zasto? Sumnjivo, kada se zna da ih ima mnogo koje cekaju na provodjenje.

Sud kontrolise izvrsenje svoje odluke a ako nije izvrsena, dostavlja se Tuzilastvu na dalje postupanje. Ispituju se okolnosti koje su zaustavile izvrsenje, imenuju se osobe koje su bile odgovorne a nisu provele odluku US.

Tako ja kao laik razumijem. :D
breuer

#8380 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by breuer »

nOrMaLaC wrote:Moze li mi iko od ovih malo ozbiljniji pojasniti meni, studentu od 21 god. sta slijedi? Kolika je vjerovatnoca da ce Inzko smijeniti Dodika upotrebom Bonskih ovlasti, da li postoji sansa da Sipa ga uhapsi i ostale, da'l moze doci do nasilja i incidenata i da li se moze pojaviti MUP RS na ent linijama?
bilo bi malo čudno da to učine čovjeku koji je na vlast došao baš na takav način, ili ne bi...
staaarinavijac

#8381 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by staaarinavijac »

Većina postova ima podobru dozu zafrkancije na račun manjeg entiteta i njenog nazovi predsjednika .Lično nisam optimista da će se , u slučaju održavanja referenduma , protiv organizatora istog poduzeti bilo šta efikasno i ozbiljno od strane velikih igrača.Jedini koji bi promptno mogao reagirati u takvoj situaciji je visoki predstavnik , al' on onakav kakav je najradije se ne mješa u svoj posao.Tužilaštvo - gotovo nemoguće , a MZ ( bolje rečeno EU i SAD ) do sada je samo deklarativno "pomagala" ... Volio bih da griješim , ali znajući njih sve - mrka kapa .
TREBA biti na oprezu ...
L u c i f e r

#8382 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

stari grad Visegrad wrote:
Zgoljo wrote:U svakom slucaju ja bih prvo izdefinirao ratne rasporede,aktivne i rezervne snage,organizaciju i opremu,planove i strategiju,zapovjednistvo i hijerarhiju....pa tek onda mirno cekao sta ce se eventualno dogadjati,kakav je karakter toga,jel predizborna suplja ili nije,hoce li ili nece.....
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Danguba

#8383 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

nOrMaLaC wrote:Moze li mi iko od ovih malo ozbiljniji pojasniti meni, studentu od 21 god. sta slijedi? Kolika je vjerovatnoca da ce Inzko smijeniti Dodika upotrebom Bonskih ovlasti, da li postoji sansa da Sipa ga uhapsi i ostale, da'l moze doci do nasilja i incidenata i da li se moze pojaviti MUP RS na ent linijama?
Nista od toga se nece desiti. Podvice rep kao i mnogo puta do sada. A nacin i razlozi, zar su bitni. :D
Narod voli takve predstave.
Sjedi u Cirilici i prica im price kako se ''hrvao'' sa ambasadorima a oni crkose od smijeha. Svaku tribinu iskoristi da spomene kako je on ''rekao'' ambasadoru a narod mu pljesce. Vidi da to pali pa se ovaj put malo vise zaigrao. Trazi nacin da izadje iz svega ovoga, vjeruj mi. :D
Sanjarko

#8384 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Sanjarko »

dezurni_ucenik wrote:@sarafina trazi od chmolje da ti promjeni nick u Sarah Connor

Image

Jaro Saraph seraf.

https://en.wikipedia.org/wiki/Seraph
http://matrix.wikia.com/wiki/Seraph

Zejeb.. lik.
I ova fina isto tak.
tlr

#8385 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Glede onog bolesnika, što je upravo razgulio...
Pa'i ti šta on radi, kući bjesni protiv bošnjaka i bosanaca, na hrvatske forume dolazi da im se izruguje i vrijeđa, a onda dođe ovdje na minder, poruči kafu i divani. Vas meHak, k'o mačja guza.

Shvati ti paklenog smrada. A, nije sam... Ima još takvih.
Lik je arhetip ultimativnog-šupka - koji ti radi o glavi.

Slučaj za NVZ definitivno.

Halo centrala, halo!!
Pošaljite ekipu etičke čistoće na forum.klix.ba da počiste teren.
Sanjarko

#8386 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Sanjarko »

Zveckali su oruzjem i jedni i drugi.
Znaci ima razloga za brigu.
Sanjarko

#8387 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Sanjarko »

Danguba wrote: Nista od toga se nece desiti. Podvice rep kao i mnogo puta do sada. A nacin i razlozi, zar su bitni. :D
Narod voli takve predstave.
Sjedi u Cirilici i prica im price kako se ''hrvao'' sa ambasadorima a oni crkose od smijeha. Svaku tribinu iskoristi da spomene kako je on ''rekao'' ambasadoru a narod mu pljesce. Vidi da to pali pa se ovaj put malo vise zaigrao. Trazi nacin da izadje iz svega ovoga, vjeruj mi. :D
Ne znam bas.
Da te ne preveslaju.
dezurni_ucenik

#8388 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

Vizionar 1985 wrote:
dezurni_ucenik wrote:@sarafina trazi od chmolje da ti promjeni nick u Sarah Connor

Image

Jaro Saraph seraf.

https://en.wikipedia.org/wiki/Seraph
http://matrix.wikia.com/wiki/Seraph

Zejeb.. lik.
I ova fina isto tak.

Nemoj biti party pooper :-D
Maharadza

#8389 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

SaraFina wrote:

Image

Vidim od juce poznata mi ova truHla prica. Pa se namjerno ulogovah da vam kazem.
Image

Image

Image

:thumbup: :thumbup:
Sanjarko

#8390 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Sanjarko »

Maharadza wrote: Image

:thumbup: :thumbup:
Nasli se sa njom svaba i partizana igrat.
Il svaba i jenkija.
moa

#8391 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

dezurni_ucenik wrote:
House wrote:uteče :D

Cetnicka posla. Zena mu pokazala zube i odmah pobjego :lol: .
Cetnik pravi i citavo vrijeme prica jedno te isto: politicka odluka. Smijesan je a sto se tice situacije nije bezlazlena jer ovo ce biti udar direktno na drzavu ako se nista ne poduzme.
stari grad Visegrad

#8392 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

Valentin Inzko i MZ ima obavezu da djeluje energičnije. A ukoliko se dogodi taj nezakoniti referendum onda je Visoki predstavnik sam sebe ostavio bez posla, da li ce dobiti odkaz? Ili dati odkaz? On ima ovlasti i to mora da spriječi.
Istovremeno - Tuzilastvo.
Treca opcija - protesti ispred UN?
Cetvrta, odbranu BiH od rusitelja.

akcija-reakcija
Ili ce se cekati deda mraz :D
llull

#8393 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by llull »

Nista se nece desiti, niti ce Dodika iko uhapsiti niti pokusati ... Niti ce OS BIH preduzeti akciju ( na koju ocigledno svrsava vise od pola foruma ), niti ce doci do "traktorijade" ( to tek nece da se dogodi ), referendum ce doci i proci, srbi ce se izjasniti kako se izjasne, bice opet histerije po medijima, RS ce ukinuti tj. ukloniti vjerska obiljezja sa 9.januara, malo preformulisati taj "dan republike" i eto... to ce se desiti ...

Rata, hapsenja, incidenata i ostalih gluposti nece biti ... Nece MZ dozvoliti ... previse je u evropi sranja da bi se dozvolilo opet da se srbi, bosnjaci i hrvati igraju zajebanih likova...
jao_situacije

#8394 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by jao_situacije »

llull wrote:Nista se nece desiti, niti ce Dodika iko uhapsiti niti pokusati ... Niti ce OS BIH preduzeti akciju ( na koju ocigledno svrsava vise od pola foruma ), niti ce doci do "traktorijade" ( to tek nece da se dogodi ), referendum ce doci i proci, srbi ce se izjasniti kako se izjasne, bice opet histerije po medijima, RS ce ukinuti tj. ukloniti vjerska obiljezja sa 9.januara, malo preformulisati taj "dan republike" i eto... to ce se desiti ...

Rata, hapsenja, incidenata i ostalih gluposti nece biti ... Nece MZ dozvoliti ... previse je u evropi sranja da bi se dozvolilo opet da se srbi, bosnjaci i hrvati igraju zajebanih likova...
ameri će to uraditi, bošnjaci prave kokice i gledaju kmečanje
MikroBelaj

#8395 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

llull wrote:Nista se nece desiti, niti ce Dodika iko uhapsiti niti pokusati ... Niti ce OS BIH preduzeti akciju ( na koju ocigledno svrsava vise od pola foruma ), niti ce doci do "traktorijade" ( to tek nece da se dogodi ), referendum ce doci i proci, srbi ce se izjasniti kako se izjasne, bice opet histerije po medijima, RS ce ukinuti tj. ukloniti vjerska obiljezja sa 9.januara, malo preformulisati taj "dan republike" i eto... to ce se desiti ...

Znaci nista nece proci sem referenduma :D
MikroBelaj

#8396 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

Inace zadnjih 21 godinu nisam sanjao rat,a bio od prvog do zadnjeg dana!
Zadnjih 5,6 dana dva put se budim sav u znoju, na nekoj chuki bez municije sam osto a oni navaljuju,trazim okvir a svi prazni :D
MikroBelaj

#8397 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

Kombat

#8398 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kombat »

Inzko je bezmuda pichoka...nece upotrijebiti Bonske ovlasti

Referendum ce se odrzati...odmah zatim i izbori na kojima eSSSS ddddd AAAA - DEMOKr-aaatijjaaaaa premocno pobjedjuje u F BiH

Business as usual - sve ce biti bas kao sto je isplanirano

Nekada u oktobru ce se Kirbi The Golden Spoon, Guardian The Inseminator i Yugoslav Covic sastati u Jablanici da malo pozderu janjetine i zguze stogod sa strane na racun poreznih obveznika
Last edited by Kombat on 20/09/2016 06:26, edited 1 time in total.
Kombat

#8399 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kombat »

jao_situacije wrote:

:lol: :lol: :lol:

mindfucked level red neck :run:
jao_situacije

#8400 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by jao_situacije »

Kombat wrote:
jao_situacije wrote:

:lol: :lol: :lol:

mindfucked level red neck :run:
:-?
Locked