ja poznajem.Xavier1 wrote:Pomijesao sam te onda sa nekom.
Parova gdje je zena dosta starija od muskarca je malo. Ja ne poznajem niti jedan. I nije to bez razloga tako. Napisao sam gore neke od njih.
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#8376 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
- Xavier1
#8377 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa zeni od 40 su prosli vozovi za stvaranje porodice. Muskarci koji su solo sa 30 obicno gledaju mladje.moonca wrote:Zavisi koja su doba. 30/20 je mozda izazov ali 40/30 i nije.Xavier1 wrote:Protiv sam velike razlike u godinama bilo kakve. A pogotovo ako je zena ta koja je starija.moonca wrote:Pitanje: Da li bi ozenili stariju djevojku /zenu od vas 10+ godina? Da li ulogu o odlucivanju utice i sredina u kojoj zivite?
Prvo, za zenidbu muskarac treba da bude spreman. Ne vidim kako kod nas neki momak od 20 godina moze biti spreman na to da bi ozenio neku tridesetogodisnjakinju.
Drugo, muskarci su u dvadesetim, pogotovo ranim dvadesetim, jos uvijek djeca. Ne znam po cemu bi bili interesantni starijim zenama.
Trece, zene imaju manje vremena da se ostvare kao roditelji od muskaraca. Ona ako je oko 30 vec joj je vrijeme za djecu, a neki mladji momak nije spreman za tu ulogu.
Za zivot mislim da je bolja kombinacija da muskarac bude mladji. Nekako su jaci fizicki a i trziste im ide na ruku za obavljanje I dobivanje poslova, tako da zena moze da uziva ne radeci.
Mozda je moguce ako su oboje razvedeni sa djecom. Mada opet tesko.
- MarlboroGold
#8378 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Naravno da ne treba biti generalni kriterij. Valjda svako od nas zna šta hoće i šta mu odgovara.lmo wrote:pa ako je njemu to eliminatoran kriterij pri izboru partnerice, onda se nema šta tu reći...MarlboroGold wrote:Da li je ok ako muškarac traži mlađu ženu zbog njenog biološkog sata tj. ako želi imati djecu?lmo wrote:Stereotipi i predrasude. Sve je to do osobe, ne do godina.
Recimo muškarac star 30 godina traži ženu 25-30, pa i do 35 zbog naprijed navedenog? Žene 35+ se ne uklapaju u taj kriterij.
i ovi što im je kriterij nekakvo lijepo tijelo, pa ok...sebi bira...on/ona će živjeti s tim..
ali nametati to kao generalni kriterij i podjednak za sve muškarce/žene nije ok...
-
bossnjak
#8379 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ok je da muskarac trazi zenu zbog bioloskog sata.
-
bossnjak
#8380 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja mislio cure ce pitati neka manja ozbiljna pitanja a one odmah zenidba ovo ono
jestel sve takve covjek malo prohoda sa vama odmah ga ukoljencite zenidbom
- medvjed23
#8381 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ne želi svako djecu, al onaj ko želi pametno će postupiti ako prilikom planiranja porodice da dosta značaja godinama, svojim i partnerovim
- Drosera capensis
#8382 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
sad se oženit i imati djecu a pri tome da oboje nisu zaposleni je samoubistvo, nisu djeca za sirotinje.
- Xavier1
#8383 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zene vec nakon 25. hvata panika ako su same. Poslije 30. da ne govorim. Upravo zbog bioloskog sata. A kod nas se i na njih gleda cudno cim su same. Kao da im nesto fali. Od rodbine, pa do prijatelja i poznanika, svi pritisak stvaraju.bossnjak wrote:Ok je da muskarac trazi zenu zbog bioloskog sata.
-
bossnjak
#8384 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Tako i ja nekako mislim.Drosera capensis wrote:sad se oženit i imati djecu a pri tome da oboje nisu zaposleni je samoubistvo, nisu djeca za sirotinje.
- Xavier1
#8385 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ono sto je zanimljivo je da sirotinja najvise djece pravi.Drosera capensis wrote:sad se oženit i imati djecu a pri tome da oboje nisu zaposleni je samoubistvo, nisu djeca za sirotinje.
- Drosera capensis
#8386 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
zato nam i jeste ovako
- Ramzess Veliki
#8387 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
bossnjak wrote:Kad vam je najkasnija granica za udaju, kažu ženi nakon 30 teže se ostvariti kao majkom
Kontam udaja nije losa, zenio sam se I zenidba mi se vise ne svidja. Mislim da za udaju nikada nije kasno.
- Ramzess Veliki
#8388 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A ti bi putera da radi a ti da se izlezavas?moonca wrote:
Zavisi koja su doba. 30/20 je mozda izazov ali 40/30 i nije.
Za zivot mislim da je bolja kombinacija da muskarac bude mladji. Nekako su jaci fizicki a i trziste im ide na ruku za obavljanje I dobivanje poslova, tako da zena moze da uziva ne radeci.
U najboljem slucaju mozes ozeniti nekog drustvenog parazita koji je mladji od tebe da ga izdrzavas, ali mladjeg da tebe izdrzava to mozes samo sanjat' da ne znam kako dobro izgledas ...
-
bossnjak
#8389 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa udaj seRamzess Veliki wrote:bossnjak wrote:Kad vam je najkasnija granica za udaju, kažu ženi nakon 30 teže se ostvariti kao majkom![]()
Kontam udaja nije losa, zenio sam se I zenidba mi se vise ne svidja. Mislim da za udaju nikada nije kasno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8390 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Dobro je ona ovo skontala, teorija je ok, samo praksa štekaRamzess Veliki wrote:A ti bi putera da radi a ti da se izlezavas?moonca wrote:
![]()
U najboljem slucaju mozes ozeniti nekog drustvenog parazita koji je mladji od tebe da ga izdrzavas, ali mladjeg da tebe izdrzava to mozes samo sanjat' da ne znam kako dobro izgledas ...
- Ramzess Veliki
#8391 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Protiv koga ???bossnjak wrote:Pa udaj seRamzess Veliki wrote:bossnjak wrote:Kad vam je najkasnija granica za udaju, kažu ženi nakon 30 teže se ostvariti kao majkom![]()
- CPT
#8392 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
moonca wrote:Zavisi koja su doba. 30/20 je mozda izazov ali 40/30 i nije.Xavier1 wrote:Protiv sam velike razlike u godinama bilo kakve. A pogotovo ako je zena ta koja je starija.moonca wrote:Pitanje: Da li bi ozenili stariju djevojku /zenu od vas 10+ godina? Da li ulogu o odlucivanju utice i sredina u kojoj zivite?
Prvo, za zenidbu muskarac treba da bude spreman. Ne vidim kako kod nas neki momak od 20 godina moze biti spreman na to da bi ozenio neku tridesetogodisnjakinju.
Drugo, muskarci su u dvadesetim, pogotovo ranim dvadesetim, jos uvijek djeca. Ne znam po cemu bi bili interesantni starijim zenama.
Trece, zene imaju manje vremena da se ostvare kao roditelji od muskaraca. Ona ako je oko 30 vec joj je vrijeme za djecu, a neki mladji momak nije spreman za tu ulogu.

- Ramzess Veliki
#8393 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A nama prigovaraju kad hodamo sa mladjim zenskima. Zavjera protiv muskinja na djelu.Tomahawk11 wrote:Dobro je ona ovo skontala, teorija je ok, samo praksa štekaRamzess Veliki wrote:A ti bi putera da radi a ti da se izlezavas?moonca wrote:
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8394 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
I da suRamzess Veliki wrote: Protiv koga ???Trazim, trazim ... ali nema ih mnogo slobodnih a da dobro zaradjuju.
-
Fudo387
#8395 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
To mozda kod nas, bogam ove ovdje to ne bendaju.Xavier1 wrote:Zene vec nakon 25. hvata panika ako su same. Poslije 30. da ne govorim. Upravo zbog bioloskog sata. A kod nas se i na njih gleda cudno cim su same. Kao da im nesto fali. Od rodbine, pa do prijatelja i poznanika, svi pritisak stvaraju.bossnjak wrote:Ok je da muskarac trazi zenu zbog bioloskog sata.
Mijenjaju hasima ko carape, i kolko ja primjecujem, nesto ih taj bioloski sat plaho i ne sekira.
Realno, i koji ce joj qrac neko?
Ima dobar poso, dobro zaradjiva, dobre kafane, koncerti, egzoticne destinacije nikad jeftinije...sta ce joj cojek?
Ako nekad pozeli bebu, ode u kliniku, kupi spermatozoida, probere kakvih ce, oni joj ga sloze, i bum, beba.
Ma ja da sam zensko ne bih se nikad udo.
- MisterNo1
#8396 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne razumem ova pitanja pisana pod mikroskopom?moonca wrote:Vjerujem. To zna dugo funkcionisati.MisterNo1 wrote:Naravno, sada sam u nekom fazonu kada promovišem slobodu u pravom smislu reči. To kod mene podrazumeva da partneri treba da uživaju najveće moguće slobode. Pravo izbora u svakom smislu i u svakom mogućem trenutku. Moram da priznam da se i ja posle takvog opredelenja mnogo bolje osećam.moonca wrote:..zbilja
P.S.
..jel ostavila svoju cetkicu za zube![]()
Iako pretpostavljam na šta se cilja nisam siguran pa ti ne mogu ni odgovoriti.
- male_okice
#8397 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
znam 2 para gdje su zene starije od muskaraca, u prvom slucaju oni su se vjencali kad je on imao 22 a ona 31, a drugi par on je imao 29 a ona 38. i funkcionisu odlicno. imaju brakove za pozeljeti. u prvom slucjau imaju 1 dijete a drugo na putu, ovi drugi nemaju djecu jer tako i zele.
isto tako znam i par gdje je on haman 15 godina stariji od nje, i evo tri godine su u braku imaju dijete...mislim svi oni funkcionisu i koliko vidim dobro im je. vjerovatno imaju problema kao i svi ostali koji su u braku, ali u sustini ne vidim problem ako je jedna strana malo i starija. (kod mene je razlika 9 godina
)
bezveze mi jeste kada recimo muskarac koji ima 40 - 50 godina ganja klinke od 18, ali ako su ljudi u nekim svojim dvadesetim ili tridesetim pa se odluce na neku ozbiljnu vezu/brak sa nekim starijim, ako njima pase meni je odlicno
isto tako znam i par gdje je on haman 15 godina stariji od nje, i evo tri godine su u braku imaju dijete...mislim svi oni funkcionisu i koliko vidim dobro im je. vjerovatno imaju problema kao i svi ostali koji su u braku, ali u sustini ne vidim problem ako je jedna strana malo i starija. (kod mene je razlika 9 godina
bezveze mi jeste kada recimo muskarac koji ima 40 - 50 godina ganja klinke od 18, ali ako su ljudi u nekim svojim dvadesetim ili tridesetim pa se odluce na neku ozbiljnu vezu/brak sa nekim starijim, ako njima pase meni je odlicno
- male_okice
#8398 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Fudo387 wrote:To mozda kod nas, bogam ove ovdje to ne bendaju.Xavier1 wrote:Zene vec nakon 25. hvata panika ako su same. Poslije 30. da ne govorim. Upravo zbog bioloskog sata. A kod nas se i na njih gleda cudno cim su same. Kao da im nesto fali. Od rodbine, pa do prijatelja i poznanika, svi pritisak stvaraju.bossnjak wrote:Ok je da muskarac trazi zenu zbog bioloskog sata.
Mijenjaju hasima ko carape, i kolko ja primjecujem, nesto ih taj bioloski sat plaho i ne sekira.
Realno, i koji ce joj qrac neko?
Ima dobar poso, dobro zaradjiva, dobre kafane, koncerti, egzoticne destinacije nikad jeftinije...sta ce joj cojek?
Ako nekad pozeli bebu, ode u kliniku, kupi spermatozoida, probere kakvih ce, oni joj ga sloze, i bum, beba.
Ma ja da sam zensko ne bih se nikad udo.
- Drosera capensis
#8399 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
zatucana sredina kod nas je uslov svakog ženskog zajeba, nek se samo uda, a to što nema posla, što je muž mariše i još 100 nekih poniženja ide uz opis žene kod nas u mordoru
-
bossnjak