PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#8376 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

avaks wrote:Ode zvijer :-)
Eto samo 1050ti ubaciti i bolje od 90% ovih "gamerskih" konfiguracija.
Navali narode :thumbup:
Dzaba kad ne pise i5 gta pc :D
Dioxis

#8377 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Dioxis »

Da li se neko bavio OC-om za procesore ? Cemu bi trebao da obratim paznju prilikom OC ?

Ryzen 5 1600 je procesor, a maticna Gigabyte GA-AB350m-HD3, frka jedino sto VRM nema cooler, ali trenutno mi VRM ima oko 50 C under load bez ikakvog OC. Da li bi mogao dignut procesor malo jace od 3.2 Ghz ?

Trebam li obratit paznje jos neceg osim VRM-a ? I naravno CPU temp
mirzakaric2016

#8378 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirzakaric2016 »

dzeko1 wrote:Ryzen 3 1200
GTX 1050TI Gigabyte 4GB
SSD 120GB Kingston
HDD WD 1TB
DDR4 RAM 8GB 2400mhz
Ploča A320M K
Napajanje je neko random od 500w, kao i kućište, ali obzirom da sve komponente ne prelaze 250w potrošnje, mislim da je i napajanje ok, a ubuduće možda pojačati napajanje, ram i procesor, zasad dovoljno.
Koliko je kostala ova konfiguracija i mozes li napisati kako se ponasa pri zahtjevnom gamingu?
caseytron

#8379 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Dioxis wrote:Da li se neko bavio OC-om za procesore ? Cemu bi trebao da obratim paznju prilikom OC ?

Ryzen 5 1600 je procesor, a maticna Gigabyte GA-AB350m-HD3, frka jedino sto VRM nema cooler, ali trenutno mi VRM ima oko 50 C under load bez ikakvog OC. Da li bi mogao dignut procesor malo jace od 3.2 Ghz ?

Trebam li obratit paznje jos neceg osim VRM-a ? I naravno CPU temp
Voltaza procesora, taj chipset je ok ja mislim, nisam bas neki AMD poznavaoc, ali ja mislim da mozes na tom chipsetu klokati. Lagano dignes clock, udjes u windows, benchmark, ako se srusi onda blago voltazu. Sve dok ne dobijes savrsen odmjer clocka, voltaze i temperature. Procitaj malo na netu za taj procesor sta je najvise preporuceno.
mirzakaric2016

#8380 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirzakaric2016 »

Da li je i dalje najgore vrijeme za kupovinu komponenti? Jesu li cijene i dalje visoke zbog mininga? Nakon dugo razmisljanja sam odustao od ovog polovnog iz Procompa (koristena maticna, napajanje, ram, procesor star 7 godina :shock: ). Novo je novo! ;-) Da li bi bilo pametnije strpiti se i sacekati zimu i snizenja pa onda sastaviti konfiguraciju?
diablobih

#8381 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

mirzakaric2016 wrote:Da li je i dalje najgore vrijeme za kupovinu komponenti? Jesu li cijene i dalje visoke zbog mininga? Nakon dugo razmisljanja sam odustao od ovog polovnog iz Procompa (koristena maticna, napajanje, ram, procesor star 7 godina :shock: ). Novo je novo! ;-) Da li bi bilo pametnije strpiti se i sacekati zimu i snizenja pa onda sastaviti konfiguraciju?
Da, sad se smirilo, normalno da ce jos biti nize cijene na zimu. Najbolje bi ti bilo kad bi mogao narucivati sve s vana, jer ce te izaci bas manje.
caseytron

#8382 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

mirzakaric2016 wrote:Da li je i dalje najgore vrijeme za kupovinu komponenti? Jesu li cijene i dalje visoke zbog mininga? Nakon dugo razmisljanja sam odustao od ovog polovnog iz Procompa (koristena maticna, napajanje, ram, procesor star 7 godina :shock: ). Novo je novo! ;-) Da li bi bilo pametnije strpiti se i sacekati zimu i snizenja pa onda sastaviti konfiguraciju?
Graficke ce ici jos dole, vani zdravo padaju svaki dan za par eurica. Najveci problem je trenutno RAM. Procesori su ok sa cijenama. Samo reci cifru koji si spreman dati i skuckat ce se nesto
dzeko1

#8383 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by dzeko1 »

mirzakaric2016 wrote:
dzeko1 wrote:Ryzen 3 1200
GTX 1050TI Gigabyte 4GB
SSD 120GB Kingston
HDD WD 1TB
DDR4 RAM 8GB 2400mhz
Ploča A320M K
Napajanje je neko random od 500w, kao i kućište, ali obzirom da sve komponente ne prelaze 250w potrošnje, mislim da je i napajanje ok, a ubuduće možda pojačati napajanje, ram i procesor, zasad dovoljno.
Koliko je kostala ova konfiguracija i mozes li napisati kako se ponasa pri zahtjevnom gamingu?
Tu konfu sam platio oko 1200km u Sarajevu, u Plusu, sa tri godine garancije. Znam da sam negdje mogao proci jedno 100-200km jeftinije, ali sta znam, nekako nisam fan pik-a i takve kupovine. Eh sto se tice gaminga, mogu ti reci za ono sto sam igrao : GTA V moze na HIGH postavkama na FULLHD ici oko 70-80fps bez problema, igrao sam i Call of duty Advanced i Infinity Warfare, i WW2, ova dva su isla i do 100-150fps, a WW2 ide 60-70, uglavnom ne laga nimalo(high postavke FHD naravno). FIFA 18 bez problema dere takodje, igrao sam i NFS ovaj zadnji, ali nisam mjerio FPS na njima. Generalno sam zadovoljan ovim što sam kupio, samo mi je žao što nisam uzeo bolje kućište i napojnu, ali biti će i to u budućnosti aBd, nisam mislio ni ovoliko dati sad, ali jbg. :D
Sjetih se i da sam igrao Sniper Ghost Warrior 3 na high postavkama takodje, FPS ti ne znam reci koji je bio, jer nisam mjerio. :mrgreen:

Edit: Pogledaj ovaj video, mozda ti pomogne.
avaks

#8384 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

febo_acm wrote: Dzaba kad ne pise i5 gta pc :D
Moraš malo na marketingu poraditi, dopiše se GTA 5 ful fulova, sve na ultra bez trzanja (a malim slovima igre do 2010te godine) :lol:
Sretno sa prodajom, ali kao da gledam biće ponuda za zamjene bruka :thumbup:
mirzakaric2016

#8385 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirzakaric2016 »

Hvala za info. Planirao sam izdvojiti do 1000 KM za buducu masinu, mozda malo vise i da me sluzi bar 5 godina. Zelim da bar pokrece ovaj ETS2 sto sam spomenuo ranije na 60 FPS na ultra postavkama i sa 200 ili 400 scaling.
dzeko1

#8386 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by dzeko1 »

Ovo je bila samo centralna, bez monitora i periferije. A igrao sam Fernbus Simulator, mislim da je on zahtjevniji od ETS 2 :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#8387 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by liaar »

Divni customer support od Targeta iz BBI centra.

Image
ferratilis

#8388 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Isti su u Imtecu. Nekad kontam, zao mi je prijavit lika, mozda mu je ovo jedina plata u porodici, ali kad ovako pocnu kenjati, zapitas se da li ista rade i da li zasluzuju taj posao uopce :-)
diablobih

#8389 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Samo prijavljuj, kad su debili.
djama

#8390 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by djama »

Odmah to prijavis i zdravo. zbog takvih debila nikad kod nas nsita nece biti normalno.
relevantan

#8391 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by relevantan »

avaks wrote:
febo_acm wrote: Dzaba kad ne pise i5 gta pc :D
Moraš malo na marketingu poraditi, dopiše se GTA 5 ful fulova, sve na ultra bez trzanja (a malim slovima igre do 2010te godine) :lol:
Sretno sa prodajom, ali kao da gledam biće ponuda za zamjene bruka :thumbup:
Takoe. Bez dobrog marketinga nema ni zvijer polovnih mašina. Recimo ovo bi meni bio idealan naziv zvijer konfiguracije koja iste sekunde privlači pažnju:

Kompijuter ZVIJER - PRO GAMING FUJITSU GAMER i5 (ima turbo boost) GTA5 (sve na full fuleva) FIFA 18 (ne trza sekunde ni kad su 22 igrača na terenu + sudije) PUBG (ide ko podmazana kad igrate sami, a i padobran se otvara dosta brže) NFS Payback (hladno 75 fps u krivinama u petoj brzini uzbrdo)

Image
febo_acm

#8392 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

liaar wrote:Divni customer support od Targeta iz BBI centra.

Image

Fakat realno, pitanje je preglupo... Odgovor jos gluplji, ali u skladu sa postavljenim pitanjem. Ako ti je u radnji B jeftiniji idi i kupi. Ne vidim nikakvu svrhu pitanja zasto je u radnj A skuplje od radnje B kada je isti proizvod u pitanju. Razloga moze biti najmanje 50.
typeOnegative

#8393 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

svejedno , onako korisnicka sluzba ne smije odgovarat ni razgovarat , jbt nismo u kafani . Kraj price
vernes81

#8394 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by vernes81 »

Image
Hajd nako posteno sta bi ti sam sebi odgovorio na ovakvo pitanje?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#8395 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by liaar »

vernes81 wrote:

Image
Sa obzirom da radim u firmi koja radi sličan posao, samo veleprodaju, objasnio bih koliko mogu i koliko politika firme dozvoljava, jer ako imaš dobar customer support, automatski ćeš kod iduće kupovine razmisliti ponovo o tom istom trgovcu, a ne ovako da me odjebe bespotrebno.

A da dvije radnje istog profila imaju identičnu tastaturu, sa razlikom od skoro 100 KM, to nešto nije OK.
diablobih

#8396 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Mogu barem reci da je tamo na akciji, dok kod njih nije, jer sigurno nece reci dat cemo vam price match garanciju, jer to kod nas nema iz nekog razloga jos.
vernes81

#8397 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by vernes81 »

liaar wrote:
vernes81 wrote:

Image
Sa obzirom da radim u firmi koja radi sličan posao, samo veleprodaju, objasnio bih koliko mogu i koliko politika firme dozvoljava, jer ako imaš dobar customer support, automatski ćeš kod iduće kupovine razmisliti ponovo o tom istom trgovcu, a ne ovako da me odjebe bespotrebno.

A da dvije radnje istog profila imaju identičnu tastaturu, sa razlikom od skoro 100 KM, to nešto nije OK.
Ma slazem se ja da je reakcija glupa ali vala i pitanje je vise nego glupo.
Radio sam i ja u imtecu maloprodaju vjeruj da imas previse administrativnih obaveza da bi odgovarao na pitanje na koje nisi ni ti sam sluzbeno upucen, a opet ponavljam koja je poenta pitanja?
Maharadza

#8398 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

vernes81 wrote:
liaar wrote:
vernes81 wrote: Hajd nako posteno sta bi ti sam sebi odgovorio na ovakvo pitanje?

Ma slazem se ja da je reakcija glupa ali vala i pitanje je vise nego glupo.
Radio sam i ja u imtecu maloprodaju vjeruj da imas previse administrativnih obaveza da bi odgovarao na pitanje na koje nisi ni ti sam sluzbeno upucen, a opet ponavljam koja je poenta pitanja?
A koja je poenta ovog gore prepotentnog nastupa i vrijeđanja, kada je jednostavno mogao odgovoriti "takve su cijene, ako vam ne odgovara slobodni ste da kupite gdje želite, LP"??? Kutarišeš ga se + ispadneš gospodin! 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8399 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Velkoski »

hahaha, kakav customer support :-) :lol:

i ka'e što ne'sh da radiš za Bošnjake
ferratilis

#8400 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Nervira me ovo, jer npr. u firmi za koju radim svaki zaposleni ima rating od 1 do 5. Nakon svake usluge (nebitno sta je) klijent ostavi dojam. Uz rating moze ostavit i komentar. Ako je komentar los i ne mogu dokazat da nije moja krivica, firma mi odbije od plate. Ako kojim slucajem dobijem tri losa komentara u mjesecu, idem na revision koji moze dovesti do otkaza. Ako me klijent direkno prijavi za nesto kao sto je ovaj iz customer supporta pisao i ako utvrde da sam kriv, dobijam momentalni otkaz. Meni je taj sistem dobar, iako postoji mogucnost zloupotrebe, ali ako radis svjesno, neces nikad imat problema. Nakon par godina rada u takvom sistemu, nije mi pravo kad vidim ovakve ispade :-)
Post Reply