PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

L u c i f e r

#8376 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Nokian808 wrote:
zippoo87 wrote:Koliko ovdje stranackih govana ima,to je nevjerovatno...gadi mi se citati ovo smece...ne razumijem koliki sljam trebas biti pa pisati ovakve gadosti,pa i vi zivite ovdje u BIH majku vam napacenu...prodaju se za 10 KM a onda se cudimo sto pred izbore pojedu govno za 50 KM

Sent from my K22 using Tapatalk
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Upravo to koliko kurvi, ma sta kurvi više poštujem kurve - koliko bezdušnog smeća na jednom forumu :roll:
kad izađu novi ajfoni
imate od mene dva komada
nije beg cicija
Reglan

#8377 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Nokian808 wrote:
arshavin wrote:Ko to nema hljeb da jede?

Evo ja se javljam da svaki dan kupujem nekom dva hljeb.
Ne mora niko drugom da kupuje hljeb - samo neka prestanu krasti narodu zalogaje iz usta!
jest,ova zena je pokrala onu omladinu :run:
Pisistratus

#8378 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pisistratus »

- Vlada Federacije po hitnom postupku razmatra izmjene zakona o zastari privatizacije. Od ministra privrede KS, Hrenovice(Emira?) traži se da u roku od 7 dana vladi dostavi dokumentaciju u vezi sa svim privatizacijama obavljenim u ovom kantonu. Formira se posebno tijelo nadležno za provedbu ovog zakona.

- Vlada TK ukinula bijeli hljeb za svoje kadrove
- Vlada BPK smanjila svoja primanja za 10%.

Eto efekata, slabih, ali ih ipak ima u vrlo kratkom roku.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8379 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

kad se baš javljaš...sjedi jedan ;-)
Alfons Kauders

#8380 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:Ja se hvala Bogu ne drogiram, a za tebe ne znam. Evo vec skoro 10 dana ispisao si brat bratu 1000 postova u odbranu lopovske vlasti, uhljeba, budzetlija, gorljivo ih branis, bice da si navucen na budzetsku sisu.

Ili si clan neke partije. Ima vas vise na ovom forumu, dezurni advokati mafijaske hobotnice na vlasti i njihovi pulena po kancelarijama.

Nadam se da te placaju, jer ako to radis besplatno, onda je to... bez komentara.
ne, ovo radim gratis, s posla, to mi je patriotska duznost... jer nekako sam osjetljiv kad mi neko iz srbije dodje paliti grad, sta ja znam, nekako mi ne godi...

jesam

navucen sam na budzetsku sisu, istaknuti sam clan sda, sdp, hdz i sbih (sve po potrebi) a plata mi je 4500 bez toplog i regresa... plus guzim pripravnice, svaki mjesec druga... i drogiram se kad ima dobrog bijelog... u slobodno vrijeme stelim tendere raji, da mogu djeci kupit po ajfon, da ne budu gladni... i zena mi je lopov jer vozi auto od 20 milja... al kupicu joj sta bolje sad kad bude tender za obnovu zgrade kantona...

a sta si ti uradio u svom zivotu?
L u c i f e r

#8381 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

arshavin wrote:
Nokian808 wrote:

Ne mora niko drugom da kupuje hljeb - samo neka prestanu krasti narodu zalogaje iz usta!
garant jes, otkud joj inače "novo auto" :-)
Wind

#8382 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Wind »

Ma daj molim vas razdvojite proteste i blokadu saobraćaja za vrijeme trajanja istih i ovo iživljavanje. Policija apsolutno nije dorasla zadatku i nema pojma kako da se ponaša. Kao i većina političara.
Reglan

#8383 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

L u c i f e r wrote:
Na budzetu :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8384 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Styling wrote:
L u c i f e r wrote:
JoseMujica wrote:
ma nemrete im opepelit...to je bolan ekoooonomiju kod Bime u Travniku završilo ....razvaljuju
jah...nije ti šala! :D
I to po 13 ispita za 12 dana. Kompletan faks za 18 mjeseci. Koji kapaciteti.
jah ...ali nisu ni blizu talenti ko što je Dino Konaković
Alfons Kauders

#8385 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
arshavin wrote:
Nokian808 wrote:
umjesto da je posteno zaradila ko fahro, drolja se nakrala pa ima auto i mos mislit dijete u obdanistu... kako je nije stid... hajd sto ima para za auto, vec i da se razmnozava... treba joj kucu spalit

tako mi fahre dz.s.
animus

#8386 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Nebi bilo lose napraviti jednu listu ovih jadnih placenika sto po cijeli dan trolaju protiv protesta. Znam da je poveca ali prvi bi bio Lucifer, pa arshavin itd. Znam da su placeni da opstruiraju ali hajde da ih imamo na jednom mjestu da ih lakse skrolamo.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Butmiran

#8387 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Butmiran »

Bože ja te molim da nam nikad ne bude bolje jer smo govna najveća.
Amin.
L u c i f e r

#8388 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

JoseMujica wrote: jah ...ali nisu ni blizu talenti ko što je Dino Konaković
magistar kiflologije
L u c i f e r

#8389 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

animus wrote:Nebi bilo lose napraviti jednu listu ovih jadnih placenika sto po cijeli dan trolaju protiv protesta. Znam da je poveca ali prvi bi bio Lucifer, pa arshavin itd. Znam da su placeni da opstruiraju ali hajde da ih imamo na jednom mjestu da ih lakse skrolamo.

:kravata:
nedim73m

#8390 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Evo da pročitam i koju pametnu vijest zadnjih dana http://www.klix.ba/biznis/najveca-solar ... /140213094
Nokian808

#8391 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nokian808 »

Ne treba nam lista - prepoznaju se po tome što brane nakaradu koja se ne moze braniti..
Isto kao da ti neko objašnjava kako govno nakon sat vremena na suncu lijepo miriše :evil:
miop

#8392 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by miop »

OVE REZULTATE JE OBJAVILA OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA I SADRŽE I POJEDINAČNE GLASOVE ZA VIJEĆNIKE-koliko je ko, pojedinačno dobio glasova.
LOKALNI IZBORI 2012
BPS-SEFER HALILOVIĆ
18 ČIVIĆ SELMA 47

Plenum građana ZDK
http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenum-g ... 0213109#10
Image
Image
L u c i f e r

#8393 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

arshavin wrote:
L u c i f e r wrote:
Na budzetu :D
zločinka jedna
Reglan

#8394 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

animus wrote:Nebi bilo lose napraviti jednu listu ovih jadnih placenika sto po cijeli dan trolaju protiv protesta. Znam da je poveca ali prvi bi bio Lucifer, pa arshavin itd. Znam da su placeni da opstruiraju ali hajde da ih imamo na jednom mjestu da ih lakse skrolamo.

Ne seri.

Nervira me idiotsko ponasanje omladine kojoj se daje los primjer.
Ako im pustis da nekaznjeno prodje krsenje zakona sta ocekivati sutra?

Traziti promjene ok,al traziti iste krsenjem zakona je van svake pameti. ;-)

Zamisli da ti neko ovako mamu ili sestru provocira kako bi se ponasao. :bih:
Alfons Kauders

#8395 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

CIA snajka CIA

jaka vam revolucija ako je srushilo pet matorih seronja na forumu

rekoh ja fino - dnevnica 120 ojra, da se s ustamujicem i omerom dogovorimo, al nece - hoce diletante da rade dzaba... a samo da ste nas vrbovali, fahro bi vec bio proglasen za mesiju i spasitelja bosnjastva u trokutu tz-ze-sa :lol:

kako bijedno
L u c i f e r

#8396 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Nokian808 wrote:Ne treba nam lista - prepoznaju se po tome što brane nakaradu koja se ne moze braniti..
Isto kao da ti neko objašnjava kako govno nakon sat vremena na suncu lijepo miriše :evil:
ja sam ovde sasvim slučajno
Danguba

#8397 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Sta li ovaj lesinar smislja?
...
Također, Glavno vijeće HNS-a traži sazivanje proširene zajedničke sjednice Predsjedništva HNS-a, Glavnog vijeća, predsjednika vlada i ministara na županijskim razinama radi razmatranja sigurnosnih pitanja i daljnjeg međužupanijskog povezivanja.
...
(FENA)

Na koje predsjednike misli, kojih kantona?
almir90

#8398 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by almir90 »

Alfons Kauders wrote:ne, ovo radim gratis, s posla, to mi je patriotska duznost... jer nekako sam osjetljiv kad mi neko iz srbije dodje paliti grad, sta ja znam, nekako mi ne godi...

jesam

navucen sam na budzetsku sisu, istaknuti sam clan sda, sdp, hdz i sbih (sve po potrebi) a plata mi je 4500 bez toplog i regresa... plus guzim pripravnice, svaki mjesec druga... i drogiram se kad ima dobrog bijelog... u slobodno vrijeme stelim tendere raji, da mogu djeci kupit po ajfon, da ne budu gladni... i zena mi je lopov jer vozi auto od 20 milja... al kupicu joj sta bolje sad kad bude tender za obnovu zgrade kantona...

a sta si ti uradio u svom zivotu?
Nego, bil' pomogao da se i ja uhljebim, bit' ću ti dužan čitavog života. :lol: :lol: :lol: :run:
Styling

#8399 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

JoseMujica wrote:
Styling wrote:
I to po 13 ispita za 12 dana. Kompletan faks za 18 mjeseci. Koji kapaciteti.
jah ...ali nisu ni blizu talenti ko što je Dino Konaković
Eeee, Dino je imao jakog mentora u liku Essa Radeljasa. Ne radi Esso sa svakim. Samo sa ekstra nadarenim kandindatima.
L u c i f e r

#8400 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:

CIA snajka CIA

jaka vam revolucija ako je srushilo pet matorih seronja na forumu

rekoh ja fino - dnevnica 120 ojra, da se s ustamujicem i omerom dogovorimo, al nece - hoce diletante da rade dzaba... a samo da ste nas vrbovali, fahro bi vec bio proglasen za mesiju i spasitelja bosnjastva u trokutu tz-ze-sa :lol:

kako bijedno
:lol:
Post Reply