Sirija vol. 2
- fosna2014
#83726 Re: Sirija vol. 2
Maloprije iz Deira Ez Zoura

- muhafuca
#83727 Re: Sirija vol. 2
Pro-IS twiter : IS opkolio SAA kod sela Shula i ubio nekoliko vojnika
Shula je na (na pola) putu Sukna-DeZ.
(nekoliko . cisto iz razloga sto je ovaj pro-IS twiter account poznat po tome da visestruko uvelicava gubitke bilo koje frakcije protiv koje se bori IS)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sidorenko potvrdio tj rekao da su informacije nepotvrdjene jos uvijek ali cim izvjestava o tome nesto tu ima.
Shula je na (na pola) putu Sukna-DeZ.
(nekoliko . cisto iz razloga sto je ovaj pro-IS twiter account poznat po tome da visestruko uvelicava gubitke bilo koje frakcije protiv koje se bori IS)
Islamic State surrounded SAA forces at Shula village and killed at least 200 SAA soldiers.
Code: Select all
https://twitter.com/MorocanArab/status/904763471862091776Sidorenko potvrdio tj rekao da su informacije nepotvrdjene jos uvijek ali cim izvjestava o tome nesto tu ima.
#Syria #DeirEzZor Unconfirmed Claims that #ISIS was able to get behind #SAA forces around Shoula area and ambush some #SAA forces
Code: Select all
https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/904754130434093056-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#83728 Re: Sirija vol. 2
Cestitke Sirijcima.
Na skrorom oslododuenju svojeg grada heroja.
Na skrorom oslododuenju svojeg grada heroja.
- GIVI
#83729 Re: Sirija vol. 2
Kiki jedno ozbiljno pitanje.Meni je nevjerojatno da ti ovdje nevidiš običan patent ponašanja Američke vanjske politike.Cilj bacanje na koljena Sirije kao bitnog faktora na BI i okruživanje Irana kao glavnog Američkog neprijatelja.Od svih BI režima,diktatora raznih luđaka i kraljeva samo je Iran več nekih četrdeset godina jedina neovisna zemlja down under.Prvo su iskorisitli ISil opremali ga,naoružavali i iskorištavali(također i opoziciju ali prave opozicije nikad i nije bilo samo malo manje ili jednako zadrti vehabijski idioti)i sad kad je isil na izdisaju traže novi foothold na ovoj teritorji.I našli su Kurde.Kiki odakle Sadamu kemijsko oružje kojim je mlatio Kurde??I sad su ti isti jenkiji kao veliki prijatelji Kurdistana a?Ja ti danas prenosim izjave kreatora Iranske vanjske politike a ti to odbacuješ kao nebitno.A pazi sad i Turci če skakati kao idioti na Američke zahtjeve i neče ništa poduzimati kontra Kurdske neovisnosti ako im tako narede njihove gazde ali zapamti jedno Iranu nitko ne naređuje.I tu tvojim pulenima prijeti največa opasnost a ti to uopče ne kontaš Kiki.Irak je prije deset godina bio Američka okupaciona zona a danas po Bagdadu šetaju Iranske milicije i Ajatolah se smije sa svake zgrade.Zapamti snage koje se odupiru Americi i njenim prašinarima jako dobro znaju što rade.Kikibombona wrote:Kome se ne svidja neka preskoci. Ne citaju se ni meni pro-ruske teorije pa ih uredno preskacem._BataZiv_0809 wrote:De malo ohani sa Kurdima, Zor sve na temi vise interesuje realno.
A uz to, tvoj doprinos je temi nikakv, svodi se na navijanje za Asada. Kome je to interesantno?
- Kikibombona
#83731 Re: Sirija vol. 2
Aj za pocetak pogledaj gdje se nalazi Iran, americke baze i Sirija.GIVI wrote:Kiki jedno ozbiljno pitanje.Meni je nevjerojatno da ti ovdje nevidiš običan patent ponašanja Američke vanjske politike.Cilj bacanje na koljena Sirije kao bitnog faktora na BI i okruživanje Irana kao glavnog Američkog neprijatelja.Od svih BI režima,diktatora raznih luđaka i kraljeva samo je Iran več nekih četrdeset godina jedina neovisna zemlja down under.Prvo su iskorisitli ISil opremali ga,naoružavali i iskorištavali(također i opoziciju ali prave opozicije nikad i nije bilo samo malo manje ili jednako zadrti vehabijski idioti)i sad kad je isil na izdisaju traže novi foothold na ovoj teritorji.I našli su Kurde.Kiki odakle Sadamu kemijsko oružje kojim je mlatio Kurde??I sad su ti isti jenkiji kao veliki prijatelji Kurdistana a?Ja ti danas prenosim izjave kreatora Iranske vanjske politike a ti to odbacuješ kao nebitno.A pazi sad i Turci če skakati kao idioti na Američke zahtjeve i neče ništa poduzimati kontra Kurdske neovisnosti ako im tako narede njihove gazde ali zapamti jedno Iranu nitko ne naređuje.I tu tvojim pulenima prijeti največa opasnost a ti to uopče ne kontaš Kiki.Irak je prije deset godina bio Američka okupaciona zona a danas po Bagdadu šetaju Iranske milicije i Ajatolah se smije sa svake zgrade.Zapamti snage koje se odupiru Americi i njenim prašinarima jako dobro znaju što rade.

Sirija je veoma vazna drzava al' nema pretjerane veza sa Iranom iz americke perspektive. Amerika je vec okruzila Iran.
Inace...
Pro-ISIL aktivista (balavac) sa tvitera, Nidal, pise da je razgovarao sa ISIL borcima iz Zora. Oni su mu objasnili da ISIL pusta SAA da se spoje kako bi onda pokrenuli veliki napad iz samog grada i protjerali SAA.
https://mobile.twitter.com/Nidalgazaui
- Ja_Ja
#83732 Re: Sirija vol. 2
Forumske snage nakon nekoliko godina prepucavanja sa irelevantnim savom sada krecu na prepucavanja sa kikijem. Unutar forumski odnosi semjenjaju kao i stanje na terenu u Siriji. 
- fosna2014
#83733 Re: Sirija vol. 2
#Assad forces are progressing in Rewad area and around 137th military base W #DeirEzzor.
#D24
- fosna2014
#83734 Re: Sirija vol. 2
Bakeries stopped working in neighborhoods under control of #Daesh in #DeirEzzor for unknown reasons.
#D24
-
solar7
#83735 Re: Sirija vol. 2
Ja isto tako ne mrzim nikog.Vehabija nisam a nit autonomas,pa zar nisam iz Berana nekakvih,dogovorite se vec.Majstore kod tebe sam i kod jos mnogih primjetio dosta losu retoriku u odnosu na nas mnoge forumase.Svakakve nazive nekog davati bez da si siguran da je neko taj i taj je lose jer moze dovesti do potvore doticnog ako nisi u pravi.Ja ti hasum nisam ni najmanje,cak sto vise zelim ti samo dobro a da se vracamo negdje u 95 i ne bi bilo dobro.Maystor wrote:Ja nikoga ne mrzim, nisam takve prirode. Samo ne podnosim vehabije i autonomaše. Ovo je prvi put da naletim na nekoga ko je - i jedno i drugo, vehabija-autonomaš. Ponekad poželim da se vratimo u 1995.solar7 wrote:Kakvi tigrici i republikanci gradisisti,vec pravoslavnaja braca putinova oslobadjaju bratsku im Siriju i jos mos mislit sve to bez Kuznjecova.
- Kikibombona
#83736 Re: Sirija vol. 2
Za to vrijeme Sirijske demokratske snage zajedno sa bratskom Amerikom napreduju u gradu Raka!Ja_Ja wrote:Forumske snage nakon nekoliko godina prepucavanja sa irelevantnim savom sada krecu na prepucavanja sa kikijem. Unutar forumski odnosi semjenjaju kao i stanje na terenu u Siriji.
Oslobodjena Velika dzamija u Raki, u samom srcu grada. Amerikanci hvale SDF.
Uskoro se ocekuje prodor SDF ka Deir ez Zoru!
Neki ne tako pouzdani izvori su naveli da je ofanziva pocela...
Kada ISIL izgubi ovo crno na karti, sa njima ce biti gotovo u Siriji. Ostat ce jedino njihove teroristicke celije i manje gerilske grupice.Kurdish YPG-led forces are advancing to the city of DeyirezZor north of Shadadi. Fierce conflicts between #ISIS and #YPG in the region
- Kikibombona
#83737 Re: Sirija vol. 2
Neki analiticari smatraju da ce SAA zaobici Deir ez Zor i krenuti na sjever, preko Eufrata. Sa druge strane se nalaze velika al-Omar naftna polja, vjerovatno najveca u Siriji.

Aj da vidimo sta su se Amerikanci i Rusi dogovorili...
Evo sta kaze Elijah za neprovjerenu informaciju o pocetku ofanzive SDF na Zor.

https://mobile.twitter.com/ejmalrai/sta ... 1394048000Elijah J. Magnier @ejmalrai
To me it is clear: #Russia takes west of the Euphrates and #USA the east: Berlin WWII - Deir al-Zour 2017
-
zrakomlat
#83738 Re: Sirija vol. 2
Slažem se a praviće oni još dosta problema kroz razne samoubilačke i slične akcije.Kikibombona wrote:..............
Kada ISIL izgubi ovo crno na karti, sa njima ce biti gotovo u Siriji. Ostat ce jedino njihove teroristicke celije i manje gerilske grupice.
A šta će biti s Usud Šerkije ?
- nixon69
#83739 Re: Sirija vol. 2
Da sam na mjestu Assada naredio bih da krenu na sjever da pociste one zute stakore.Kikibombona wrote:Kada ISIL izgubi ovo crno na karti, sa njima ce biti gotovo u Siriji. Ostat ce jedino njihove teroristicke celije i manje gerilske grupice.
Smo zto sto su su se od pocetka ponasali kao da je njihova drzava a ne da su u Siriji i jos su i SAA mlatili tad.
- cenecimoveocino
#83740 Re: Sirija vol. 2
Ja sam ovdje padobranac,interesantno ksko Asasovci nisu oslobodili Damask kako vidim na ovim mapama jer je eto skoro u centru Damaska ta enklava ovih isiolava i rebelovaca (zeleni jel).Sta ga koci da ude tu?Vidi i na jugu dole neka plava boja na Golanskoj,ko to drzi?
- Kikibombona
#83741 Re: Sirija vol. 2
Puno ime: Jaysh Usud al-Sharqiya. Na Balkanu poznati kao Usud Šerkije.zrakomlat wrote:A šta će biti s Usud Šerkije ?
https://ipfs.io/ipfs/QmXoypizjW3WknFiJn ... rqiya.html

Ova grupa je osvojila srca revolucionara diljem svijeta. Postali su inspiracija za mnoge.
Njihova zvanicna politika je 'Asad ne mora otici, ali...'. Svi su se pitali sta ide iza 'ali' dok lider umjerene grupe, Abdul Bari, nije objasnio. Iako islamisticka umjerena skupina, Usud Serkije smatra da islam moze koegzistirati sa demokratijom i pluralizmom. Grupa se zalaze za demokratizaciju Sirije, za parlamentarnu demokratiju. Kazu da ce snagom mitraljeza uvjeriti Asada da pristane na fer i postene demokratske izbore. Usud Serkije ce ucestvovati na izborima, ponuditi vrhunske kandidate i nadzirati izborni proces.
Iz svega vidis da je pred njima svijetla buducnost.
- salik79
#83743 Re: Sirija vol. 2
Standardna munaficka matrica, vec oprobana od strane egipatskih vehabita:Kikibombona wrote:Puno ime: Jaysh Usud al-Sharqiya. Na Balkanu poznati kao Usud Šerkije.zrakomlat wrote:A šta će biti s Usud Šerkije ?
https://ipfs.io/ipfs/QmXoypizjW3WknFiJn ... rqiya.html
Ova grupa je osvojila srca revolucionara diljem svijeta. Postali su inspiracija za mnoge.
Njihova zvanicna politika je 'Asad ne mora otici, ali...'. Svi su se pitali sta ide iza 'ali' dok lider umjerene grupe, Abdul Bari, nije objasnio. Iako islamisticka umjerena skupina, Usud Serkije smatra da islam moze koegzistirati sa demokratijom i pluralizmom. Grupa se zalaze za demokratizaciju Sirije, za parlamentarnu demokratiju. Kazu da ce snagom mitraljeza uvjeriti Asada da pristane na fer i postene demokratske izbore. Usud Serkije ce ucestvovati na izborima, ponuditi vrhunske kandidate i nadzirati izborni proces.
Iz svega vidis da je pred njima svijetla buducnost.
- insomnia78
#83744 Re: Sirija vol. 2
A nameću l nikabe ko oni Salikovi?
- ioannes
#83745 Re: Sirija vol. 2
ima i kiki ponekad duhovite postove....
- nixon69
#83746 Re: Sirija vol. 2
To su pokusali ID i ostale formacije kad su pokrenuli rat a sad im se sve to odbija od glavu.Kikibombona wrote:Kazu da ce snagom mitraljeza uvjeriti Asada da pristane na fer i postene demokratske izbore.
- apsidejzi
#83748 Re: Sirija vol. 2
Sta mislis kiki koliko su desavanja sa Sjevernom Korejom povezana sa ovim raspletom u Siriji? Ja nesto sumnjam da su i te kako povezana jer sad se dijeli sirijsko bogastvo i svako hoce dio kolaca. Ameri prijete da ce napasti Koreju (koja je ruski interes) i tako se rusima jos vise pribliziti a korejanci testiraju atomske i dalekometne rakete kao "ruski" odgovor. Mislim da obe strane koriste koreju kao dzoker za ucjenu one druge strane. Ako ameri ne budu zadovoljni sirijom, uci ce u koreju, ako rusi ne budu zadovoljni sirijom napravice belaj americkim saveznicima a koliko je Kim lud nagovorice ga da ispali koju na americku i evropsku obalu. Tacno mi se cini da jedni druge drze u sahu non stop. Naravno, nece oni zaratiti izmedju sebe ali na ovaj nacin pokazuju misice.Kikibombona wrote:Neki analiticari smatraju da ce SAA zaobici Deir ez Zor i krenuti na sjever, preko Eufrata. Sa druge strane se nalaze velika al-Omar naftna polja, vjerovatno najveca u Siriji.
https://mobile.twitter.com/ejmalrai/sta ... 1394048000Elijah J. Magnier @ejmalrai
To me it is clear: #Russia takes west of the Euphrates and #USA the east: Berlin WWII - Deir al-Zour 2017
Eh sad u jednacinu treba ubaciti i Kurde koji su americki interes, ali i turke koji su trenutno ruski interes. Ne mozes obijema stranma udovoljit a svako bi htio sto je moguce vise. Mislim da su svi svjesni da je pretjerano trazenje veoma rizicno i iskreno se nadam da niko nece otici u ekstrem, jer je sve toliko povezano da bi lancana reakcija bila katastrofalna za citav svijet.
- Kaligrafija
#83749 Re: Sirija vol. 2
apsidejzi wrote:Sta mislis kiki koliko su desavanja sa Sjevernom Korejom povezana sa ovim raspletom u Siriji? Ja nesto sumnjam da su i te kako povezana jer sad se dijeli sirijsko bogastvo i svako hoce dio kolaca. Ameri prijete da ce napasti Koreju (koja je ruski interes) i tako se rusima jos vise pribliziti a korejanci testiraju atomske i dalekometne rakete kao "ruski" odgovor. Mislim da obe strane koriste koreju kao dzoker za ucjenu one druge strane. Ako ameri ne budu zadovoljni sirijom, uci ce u koreju, ako rusi ne budu zadovoljni sirijom napravice belaj americkim saveznicima a koliko je Kim lud nagovorice ga da ispali koju na americku i evropsku obalu. Tacno mi se cini da jedni druge drze u sahu non stop. Naravno, nece oni zaratiti izmedju sebe ali na ovaj nacin pokazuju misice.Kikibombona wrote:Neki analiticari smatraju da ce SAA zaobici Deir ez Zor i krenuti na sjever, preko Eufrata. Sa druge strane se nalaze velika al-Omar naftna polja, vjerovatno najveca u Siriji.
Eh sad u jednacinu treba ubaciti i Kurde koji su americki interes, ali i turke koji su trenutno ruski interes. Ne mozes obijema stranma udovoljit a svako bi htio sto je moguce vise. Mislim da su svi svjesni da je pretjerano trazenje veoma rizicno i iskreno se nadam da niko nece otici u ekstrem, jer je sve toliko povezano da bi lancana reakcija bila katastrofalna za citav svijet.
- dragma
- Vozim: Pješe
#83750 Re: Sirija vol. 2
Turska i Iran potpisali sporazum na štetu Rusije!?
http://www.sarajevograd.click/rusi-u-so ... ja-i-obrt/

http://www.sarajevograd.click/rusi-u-so ... ja-i-obrt/