We’re gonna win the league!
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ismar2215
#83653 Re: Liverpool FC
Rutinski. Jednu sansu smo im dozvolili samo. Szoboszlai igrac utakmice po meni. Napokon je onaj pravi. Tsimikas odigrao dobro bas. Arsenal kiksao, imamo +13, odlicno vece.
- HarunKovac
#83654 Re: Liverpool FC
Vezni red koji zabija golove je sve sto smo ikad trazili.
- no_sekirli
#83655 Re: Liverpool FC
-
MMM1977
#83656 Re: Liverpool FC
vaučer wrote: ↑16/02/2025 20:08 Ma kakav April, u naredne tri utakmice se odlučuje naslov, to jest tko ulazi u finiš s potrebnim momentumom. Ostanemo li na +7 ili više s istim brojem utakmica - dobar posao. Smanji li Arsenal, plus im se vraćaju napadači - momemtum je njihov. Dignemo li prednost - to je to.
Zapamtio sam ovo
- sve_ovo_ja
#83657 Re: Liverpool FC
Da smo doveli kakvo pojacanje od 100m onda bi ove pobjede valjale, ovako je ipak to sa istim imenima nije bas impresivno.
BHF majstore javi se nekad i poslije pobjede, nije valjda samo negativa spucala
BHF majstore javi se nekad i poslije pobjede, nije valjda samo negativa spucala
- drug_profi
#83658 Re: Liverpool FC
Znači kad ja ne gledam ide clean sheet i pobjeda.
Jebali mater fudbal su mi ogadili....
Jebali mater fudbal su mi ogadili....
- Logovan
#83659 Re: Liverpool FC
Jeste li sad mirniji konačno 
- King_Kenny
#83660 Re: Liverpool FC
Pa da - sad je mnogo izvjesnija titula. 
- drug_profi
#83661 Re: Liverpool FC
Ništa ja njima ne vjerujem.
Hoće da me namame da opet gledam i da me onda iznerviraju.
Hoće da me namame da opet gledam i da me onda iznerviraju.
- vaučer
#83662 Re: Liverpool FC
Ali jedna stvar mi je apsolutno fascinantna - u kakvoj smo mi jebenoj fizičkoj spremi i kondiciji.
Dakle Szoboslai i Diaz koji su ostavili zadnju kap znoja protiv onih plastičnih varalica par dana kasnije oru teren kao da su tek s odmora stigli. I ne samo oni, Trent, Salah itd. Na Gravenu se najviše osjeti umor, ali mislim da je kod njeg jer je nakon nekoliko vrlo polovičnih sezona - odjednom ubačen u mlin. Ako se ne ozljedi ovo će mu biti zalog za naredne godine i puno lakše će se nositi s tim opterećenjem.
Uglavnom jebena strava kako igramo i izgledamo na terenu. Nije ni do razlike na tablici da možemo govoriti o osiguranoj tituli, čak je najmanje do tog. Jednostavno igramo klasu bolje od bilo koje druge ekipe. Dok se većina muči imati jedan pouzdan način da pobjede utakmicu, mi ih imamo bar tri. Zaobiđu li nas ozljede, što se toplo nadam, glavno pitanje je koliko trofeja osvajaju ove sezone. Znam da je bahato, ali raspored nam ide na ruku. Dosta utakmica na Anfieldu, najslabiji mogući protivnik u procjepu između dvije utakmice s PSG-om. Vrlo moguće da je naslov osiguran kad stignemo do kasnije faze LP-a, plus finale Liga Kupa - utakmica koja bi mogla biti ogroman psihološki katalizator da apsolutno zakucaju finiš sezone.
Uglavnom jebena strava kako igramo i izgledamo na terenu. Nije ni do razlike na tablici da možemo govoriti o osiguranoj tituli, čak je najmanje do tog. Jednostavno igramo klasu bolje od bilo koje druge ekipe. Dok se većina muči imati jedan pouzdan način da pobjede utakmicu, mi ih imamo bar tri. Zaobiđu li nas ozljede, što se toplo nadam, glavno pitanje je koliko trofeja osvajaju ove sezone. Znam da je bahato, ali raspored nam ide na ruku. Dosta utakmica na Anfieldu, najslabiji mogući protivnik u procjepu između dvije utakmice s PSG-om. Vrlo moguće da je naslov osiguran kad stignemo do kasnije faze LP-a, plus finale Liga Kupa - utakmica koja bi mogla biti ogroman psihološki katalizator da apsolutno zakucaju finiš sezone.
- Sanjarko
#83663 Re: Liverpool FC
Jesam li rekao, sad rasterećenje za LP.
-
MMM1977
#83664 Re: Liverpool FC
Ono što se meni sviđa jeste to što kada dođemo do 2:0 više nema bezglavog jurcanja i nastojanja da zabiješ 10 golova nego ide lagano, da se štedi energija i spriječe povrede. Nema više pobjeda od 7:0 u jednom kolu pa poraz u narednom.
Odbrana je opet beton.
Odbrana je opet beton.
-
RJ57
#83665 Re: Liverpool FC
ahato je samo da si već prošao psgvaučer wrote: ↑27/02/2025 09:49 Znam da je bahato, ali raspored nam ide na ruku. Dosta utakmica na Anfieldu, najslabiji mogući protivnik u procjepu između dvije utakmice s PSG-om. Vrlo moguće da je naslov osiguran kad stignemo do kasnije faze LP-a, plus finale Liga Kupa - utakmica koja bi mogla biti ogroman psihološki katalizator da apsolutno zakucaju finiš sezone.
po meni je psg jači nego ikada uključujući i onu sezonu kad su igrali finale LŠ
- BHF_Manijak
#83666 Re: Liverpool FC
Nikad u zivotu. Samo mi na kurac ide kad o sirini ne razmisljaju.sve_ovo_ja wrote: ↑27/02/2025 07:53 Da smo doveli kakvo pojacanje od 100m onda bi ove pobjede valjale, ovako je ipak to sa istim imenima nije bas impresivno.
BHF majstore javi se nekad i poslije pobjede, nije valjda samo negativa spucala![]()
Nadam se da ce Slot, za razliku od Kloppa, vidjet da Gomez nije pouzdan, a Boga mi ni Bradley. Treca povreda ove sezone, prosle godine isto tako.
Dakle u startu injury pron, nazalost, a odlican je mali.
- vaučer
#83667 Re: Liverpool FC
Daleko od tog da sam već upisao tu prolaz, ali je taj dvomeč sigurno puno, puno jednostavniji radi ligaškog rasporeda i stanja na tablici. Prije uzvrata na Anfieldu mogu odmoriti koga treba odmoriti jer im dolazi očajni Southampton na Anfield. Prije prve utakmice imaju punu sedmicu odmora - dakle bit će maksimalno odmorni za obe utakmice. Sve im to sigurno ide na ruku, a prođu li - opet im ide na ruku u nastavku jer imaju brdo ligaških utakmica kući i ogromnu prednost. Dakle jeste težak protivnik, ali bome sve ostalo je idealno.
- vaučer
#83668 Re: Liverpool FC
Mislim da Gomez ide na ljeto (ostane li Van Dijk) a ode li Trent mislim da dovode desnog beka koji neće biti neki understudy Bradleyu - nego igrač koji će se s njim izjednačeno boriti za prvu postavu - pa koji pobjedi. Vezni red 100% pojačavaju a u napadu definitvno odlaze jedan od Nuneza i Jote - možda i oba iskreno ako bude dobrih ponuda.BHF_Manijak wrote: ↑27/02/2025 12:20
Nikad u zivotu. Samo mi na kurac ide kad o sirini ne razmisljaju.
Nadam se da ce Slot, za razliku od Kloppa, vidjet da Gomez nije pouzdan, a Boga mi ni Bradley. Treca povreda ove sezone, prosle godine isto tako.
Dakle u startu injury pron, nazalost, a odlican je mali.
- BHF_Manijak
#83669 Re: Liverpool FC
Po pisanju zagrijani su bas za Isaka, ali kao sto je i Amidja rekao, sklon je i on Boga mi povredama.
Mislim da rjesavaju prioritetno lijevog beka. Da budem iskren, sto sam vise gledao Kerkeza, sve sam nesto skeptciniji da bi on bio "to to". Ne znam zasto. Meni se recimo svidja Estupinan iz Brightona.
Mislim da rjesavaju prioritetno lijevog beka. Da budem iskren, sto sam vise gledao Kerkeza, sve sam nesto skeptciniji da bi on bio "to to". Ne znam zasto. Meni se recimo svidja Estupinan iz Brightona.
- drug_profi
#83670 Re: Liverpool FC
Oba beka moraju, jedan poželjno da može biti i stoper.
Centarfor.
Mislim da je to minimum da se ekipa moze i dalje takmiciti za trofeje.
Centarfor.
Mislim da je to minimum da se ekipa moze i dalje takmiciti za trofeje.
- ismar2215
#83671 Re: Liverpool FC
Gledam jutros neki podcast kratki gdje Carragher prica o tome kako misli da ce nardne sezone prvi put prije sezone reci da smatra da je Liverpool favorit za titulu.
Malo kad idemo u analizu, naravno sa optimisticne strane, cini se da smo na bas dobrom putu i u dobroj situaciji. Prvo i najbitnije, igramo zrelije nego ikad. Na svaku postavku protivnika imamo neki odgovor. Mozemo dobiti i presingom, i na duboki blok, i na kontre i kad mi imamo 80% posjed i kad nemamo, ma sve. Slot je donio barem jednu dimenziju vise u odnosu na vec izmorenog Kloppa. Uz to je fizicka sprema ekipe dovedena do savrsenstva, i to uz saradnju sa nacinom igre, je rezultiralo time da nemamo povreda, da smo skoro cijelu sezonu u full sastavu sa par povreda. Slot prakticno nije doveo nikoga. Chiesu i ne racunam. Odradio je godinu i uvidio mane ekipe, sta nam to fali i sad ide ljeto i rekonstrukcija ekipe. Vjerujem da ce doci bar 3 igraca koji ce odmah uskociti u prvih 11 i jos par squad igraca. To sugerise da mozemo biti samo jos i bolji. Tako da ova Carragherova izjava ima smisla.
Malo kad idemo u analizu, naravno sa optimisticne strane, cini se da smo na bas dobrom putu i u dobroj situaciji. Prvo i najbitnije, igramo zrelije nego ikad. Na svaku postavku protivnika imamo neki odgovor. Mozemo dobiti i presingom, i na duboki blok, i na kontre i kad mi imamo 80% posjed i kad nemamo, ma sve. Slot je donio barem jednu dimenziju vise u odnosu na vec izmorenog Kloppa. Uz to je fizicka sprema ekipe dovedena do savrsenstva, i to uz saradnju sa nacinom igre, je rezultiralo time da nemamo povreda, da smo skoro cijelu sezonu u full sastavu sa par povreda. Slot prakticno nije doveo nikoga. Chiesu i ne racunam. Odradio je godinu i uvidio mane ekipe, sta nam to fali i sad ide ljeto i rekonstrukcija ekipe. Vjerujem da ce doci bar 3 igraca koji ce odmah uskociti u prvih 11 i jos par squad igraca. To sugerise da mozemo biti samo jos i bolji. Tako da ova Carragherova izjava ima smisla.
- BHF_Manijak
#83672 Re: Liverpool FC
Ja bih tu dodao i cinjenicu, koja nije nimao zanemariva, a to je da City skoro cijelo ljeto igra ono retardirano klupsko prvenstvo. Mislim ako do kraja doguraju ili do neke zavrsne faze, da su oni vezani skoro do polovine jula. Znaci ekipa nema kad da se odmori, a vec pocinje nova sezona, tako da mislim da bi to bio jos jedan bitan faktor, zasto bi Liverpool mogao/trebao sljedece sezone da napravi razliku u startu.
A da ce toliko igraca dovidit - ne vjerujem. Puno je, previse za ocekivati da ce 4-5 igraca dovesti. Nema sanse. Prema prognozama ocekujem prodaju Darwina i dovodjenje napadaca, lijevi bek novi, a ostalo ce se rjesavati u skladu s prodajom. Ako Diaza prodaju, ide krilo, ako Trent ode ide desni bek, ako Gomeza utale ide stoper.
A da ce toliko igraca dovidit - ne vjerujem. Puno je, previse za ocekivati da ce 4-5 igraca dovesti. Nema sanse. Prema prognozama ocekujem prodaju Darwina i dovodjenje napadaca, lijevi bek novi, a ostalo ce se rjesavati u skladu s prodajom. Ako Diaza prodaju, ide krilo, ako Trent ode ide desni bek, ako Gomeza utale ide stoper.
- ismar2215
#83673 Re: Liverpool FC
Kad vec imamo rupu od 7 dana bez tekmi, mozemo se i nasrat oko ljeta i transfera
Primarno je svakako potpisati Van Dijka, pa Salaha. Trent komotno moze ici.
Bit ce zanimljivo vidjeti sta cemo za golmana. Ocekujem odlazak Kellehera, a da ce Alisson ostati jos sezonu, a gruzijac dobijati dosta sanse i onda od sezone poslije zauzeti jedinicu.
U odbrani, mislim da prodajemo Gomeza i Tsimikasa, a da ce Robertson ostati. Vjerujem da je to i dobro jer nam treba i igraca koji su dugo tu zbog iskustva, a moze Andy dati sigurno dosta u rotaciji. Trent vjerovatno ode, pa ce nam trebati prvi lijevi i prvi desni bek. A po najavama i po ocekivanju doci ce i bitan stoper. Nece odmah u prvu, ali dosta sanse ce imati i za godinu-dvije, zamijeniti Virgila.
U veznom redu, ocekujem da ide Elliott. Koliko god mi je drag, ocigledno je da ne uziva neko povjerenje Slota, moguce i s pravom. Mislim da je i njemu bolje da ode i okusa se u nekom klubu sredine tabele. Ima on potencijala za cije ostvarivanje kod nas nikad nece dobiti sansu. Moguce da Endo ide, mada mislim da nam je pametno zadrzati ga. Zahvalan squad igrač, ratnik, za zadrzat rezultat. Szoboszlai, Graven, Mac Allister i Jones ostaju sigurno i mislim da bi se moglo ici po dodatnu desetku, malo vise kretivnu i jednu sesticu za zamijene Gravenu. Mozda nekim cudom ispliva Bajcetic.
U napadu bi moglo biti najvise rotacija. Ja bih licno ostavio samo Salaha i Gakpa. Za Diaza ce zagristi sigurno Barca i treba iskoristiti to da se uzmu pare. Definitivno nije nivo Manea i nema konstantnost. O Darwinu ne treba ni pricati. Chiesu vratiti u Italiju nekom. Dannsa vratiti s posudbe da bude 2. spic, a dovesti spica od 25+ golova.
Prodaja: Kelleher - £15m, Gomez £20m, Tsimikas - £20m, Elliott - £40m, Darwin - £50m, Diaz £60m, Chiesa - £10m. Ukupno prodaja: £215m. Navodno ce FSG obezbijediti £200m za transfere. Znaci mozda cemo imati oko £400m s prodajom za potrosit. Mada, znamo svi FSG i Liverpool, pa je ovo prilicno nevjerovatno, al mozemo malo mastati
Primarno je svakako potpisati Van Dijka, pa Salaha. Trent komotno moze ici.
Bit ce zanimljivo vidjeti sta cemo za golmana. Ocekujem odlazak Kellehera, a da ce Alisson ostati jos sezonu, a gruzijac dobijati dosta sanse i onda od sezone poslije zauzeti jedinicu.
U odbrani, mislim da prodajemo Gomeza i Tsimikasa, a da ce Robertson ostati. Vjerujem da je to i dobro jer nam treba i igraca koji su dugo tu zbog iskustva, a moze Andy dati sigurno dosta u rotaciji. Trent vjerovatno ode, pa ce nam trebati prvi lijevi i prvi desni bek. A po najavama i po ocekivanju doci ce i bitan stoper. Nece odmah u prvu, ali dosta sanse ce imati i za godinu-dvije, zamijeniti Virgila.
U veznom redu, ocekujem da ide Elliott. Koliko god mi je drag, ocigledno je da ne uziva neko povjerenje Slota, moguce i s pravom. Mislim da je i njemu bolje da ode i okusa se u nekom klubu sredine tabele. Ima on potencijala za cije ostvarivanje kod nas nikad nece dobiti sansu. Moguce da Endo ide, mada mislim da nam je pametno zadrzati ga. Zahvalan squad igrač, ratnik, za zadrzat rezultat. Szoboszlai, Graven, Mac Allister i Jones ostaju sigurno i mislim da bi se moglo ici po dodatnu desetku, malo vise kretivnu i jednu sesticu za zamijene Gravenu. Mozda nekim cudom ispliva Bajcetic.
U napadu bi moglo biti najvise rotacija. Ja bih licno ostavio samo Salaha i Gakpa. Za Diaza ce zagristi sigurno Barca i treba iskoristiti to da se uzmu pare. Definitivno nije nivo Manea i nema konstantnost. O Darwinu ne treba ni pricati. Chiesu vratiti u Italiju nekom. Dannsa vratiti s posudbe da bude 2. spic, a dovesti spica od 25+ golova.
Prodaja: Kelleher - £15m, Gomez £20m, Tsimikas - £20m, Elliott - £40m, Darwin - £50m, Diaz £60m, Chiesa - £10m. Ukupno prodaja: £215m. Navodno ce FSG obezbijediti £200m za transfere. Znaci mozda cemo imati oko £400m s prodajom za potrosit. Mada, znamo svi FSG i Liverpool, pa je ovo prilicno nevjerovatno, al mozemo malo mastati
Last edited by ismar2215 on 27/02/2025 15:01, edited 1 time in total.
- ismar2215
#83674 Re: Liverpool FC
Iskreno nevidim scenario u kojem ostaje Gomez i u kojem ne dovodimo stopera. Ja bih odbranu poklopio holandjanima: Huijsen, Frimpong, Hato. Hato mi se svidja vise nego Kerkez. Smireniji je, a moze odigrati i stopera. Desno Frimpong da zuji i naprijed dosta, Hato lijevo vise odbranu da pokriva.
- drug_profi
#83675 Re: Liverpool FC
Slotu treba skrenut pažnju da za LFC titulu EPL u rosteru mora biti jedan japanac.