Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#83626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dzontra_Volta wrote:
Onda mora da ja mijenjam kanale uvijek baš kad se to emituje.
Evo npr. danas kanal neće biti dostupan u ovim terminima:

11:50 - 13:00 (Instanbulska nevjesta - repriza)
16:00 - 17:00 (Na granici - repriza)
20:15 - 21:30 (Instanbulska nevjesta)
21:30 - 22:30 (Na granici)
22:30 - 23:10 (Lud, zbunjen, normalan)
Tesla Edison

#83627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Ma Nova HR je smeće. Biće za svaki kanal pristalica ali realno je smeće.

Bolje da ga ukinu i oslobode mjesto za neki drugi kanal.

Eto imaju prijedlog.
crnivrag

#83628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote:Ma Nova HR je smeće. Biće za svaki kanal pristalica ali realno je smeće.

Bolje da ga ukinu i oslobode mjesto za neki drugi kanal.

Eto imaju prijedlog.
Sada imaju ogroman kapacitet za uvođenje novih TV kanala putem EON platforme, tako da nema potrebe da se bilo šta izbacuje iz ponude, a svakako D3 ponuda polako odlazi u zaborav, jer se već smatra zastarjelom tehnologijom, i ne vjerujem da će ubacivati mnogo novih kanala putem DVB-C mreže u budućnosti, te da će se orijentisati na EON platformu.
REDDEVILS

#83629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
Dzontra_Volta wrote:Kad god šaltam kanale, program na Novoj TV je zamračen. Ne znam ima li šta da se gleda osim njihovog dnevnika i Stiven Sigal i Van Dam filmova!?
Kanal se zatamnjuje samo u periodu emitiranja serija "Na granici" i "Lud, zbunjen, normalan", koje se emitiraju u večernjem terminu.

Svi ostali sadržaji su dostupni za gledanje.
I Snaha im je zatamljena, mislim na seriju :lol:
crnivrag

#83630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: I Snaha im je zatamljena, mislim na seriju :lol:
Naveo sam tu seriju (kod njih se zove instanbulska nevjesta), a Nova TV nije kriva za zatamnjenja, jer su ista naručile naše TV kuće:

Lud, zbunjen, normalan - Federalna TV, Face TV, Nova BH
Instanbulska nevjesta - Hayat TV
Na granici - Nova BH

Dakle, da se ove tri serije ne emituju u BiH, i da naše TV kuće nisu tražile zatamnjenje sadržaja, Nova TV bi danas bila 100% gledljiva.
Tesla Edison

#83631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Dobro vraže a šta je D3?
Haj eto praviš se pametan pa mi objasni tehničku razliku između tzv.: D3 paltforme i tzv.: EON platforme.

Dakle ako D3 ide u zaborav, šta je to tehnički drugačije od EON-a?

Evo objasni na primjeru Fox HD kanala na EON platformi preko EON Box-a u EON premium paketu i D3 platformi preko PDS3 Box-a u Trio Granade Premium paketu?

Dakle tehničke razlike, ne katalozi i ostale gluposti već tehničke razloge zbog kojeg po tebi D3 ide u zaborav. Samo na eto jednom kanalu.

Drugo, oni imaju itekako kapaciteta. Samo neka ukinu analogiju i eto prostora na stotine i stotine novih HD i 4K kanala. Nek uvedu i CI+ 1.4 i 2.0 i bile bi dodatne usluge, video katalozi i vraćanje unazad preko kartice, smeće od box-ova ne bi bilo ni potrebno koristiti niti imati u ponudi
rida1976

#83632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Nije mi jasno zašto napadate crnogvraga, ne znam šta vam čovjek smeta. Mislim da je dao veliki doprinos ovoj temi u smislu raznoraznih vrsta pomoći oko telemach usluga.
crnivrag

#83633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote:Dobro vraže a šta je D3?
Haj eto praviš se pametan pa mi objasni tehničku razliku između tzv.: D3 paltforme i tzv.: EON platforme.

Dakle ako D3 ide u zaborav, šta je to tehnički drugačije od EON-a?

Evo objasni na primjeru Fox HD kanala na EON platformi preko EON Box-a u EON premium paketu i D3 platformi preko PDS3 Box-a u Trio Granade Premium paketu?

Dakle tehničke razlike, ne katalozi i ostale gluposti već tehničke razloge zbog kojeg po tebi D3 ide u zaborav. Samo na eto jednom kanalu.

Drugo, oni imaju itekako kapaciteta. Samo neka ukinu analogiju i eto prostora na stotine i stotine novih HD i 4K kanala. Nek uvedu i CI+ 1.4 i 2.0 i bile bi dodatne usluge, video katalozi i vraćanje unazad preko kartice, smeće od box-ova ne bi bilo ni potrebno koristiti niti imati u ponudi
Opet vršiš generalizaciju.

Mislio sam na D3 platformu kao spoj D3 resivera i firmware-a koji se nalazi na istim.

Naravno pri gledanju kanala nema razlike i tu stoji da se kanali za D3 platformu povlače sa postojeće DVB-C mreže.

A opet ponavljam isto kao i ti, da bi se stvorio ogroman kapacitet, samo kad bi analogija otišla u prošlost.
Tesla Edison

#83634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Pa to znači da je D3 nešto izmišljeno, imaginarno kao i EON. Nije to nikakva "platforma" već samo marketing.
To je sve DVB-C platforma.

A analogija se davnih dana trebala ukinuti a održavanje svesti na max. 5KM mjesečno.

Niko me ubijedoti ne može da održavanje KKS-a skuplje od održavja strujnog brojila i plinskog seta zajedno.
MTV

#83635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote: Nova HR nam je potrebna, jer je njen programski sadržaj 80% drugačiji od ostalih Nova TV kanala.

Ipak se radi o najgledanijem TV kanalu u Hrvatskoj, za kojeg sam se godinama borio da se vrati na naše tržište, te uz koji sam odrastao, i koji je bio tu za mene i u dobru i u zlu.
Pink je svoje zemaljske kanale prodavao putem pink paketa tako da smo uz Pink BH (zemaljski prije prodaje) imali Pink Srbija i Pink M (zemaljski prije prodaje). Mtel, BHT, LOL, Eronet su u ponudi imali sva tri zemaljska pinka. Elta/TXTV su imali samo Pink Srbija i Pink BH. I nista se na njima nije zatamnjivalo. Sada na Pink Srbiji se samo zatamnjuje serija Elif. Instabulska nevjesta (kod nas snaha) ide uredno jer kasne nekoliko epizoda. Mama prati pa zato znam. A i na Hayatu ide u HD dok je tamo muljava slika.

Nova ima malo drukciju politiku pa izgleda idu na to da svaka drzava ima svoj kanal ali vidljiv samo u toj drzavi mada ima izuzetaka.
Nova BH koliko znam nema u ponudi u Hrvatskoj i Crnoj Gori dok se u Srbiji ima putem SBB EON ponude.
Nova M samo u Crnoj Gori i SBB EON ponudi.
U Hrvatskoj u ponudi samo Nova TV i Nova TV HD (drukciji logo). Naravno tu je Doma i Doma HD, Mini TV, OYO Family i OYO Cinema.
U Sloveniji nisu uspjeli kupiti i upisati se kao vlasnik kanala POP i Kanal A i mislim da bi i tu isto promijenili ime u tipa Nova Si i Doma Si.

Bilo bi lijepo da i Nova uradi paket kanala kao Pink (54 kanala) ili Prva (Kopernikus paket sa preko 25 kanala u ponudi) pa da se u ponudi nadju svi kanali Nove TV d.d.. (Nova TV, Nova TV HD, Doma TV, Doma TV HD, Mini TV, Oyo Family, Oyo Cinema, Nova S HD, Nova BH HD, Nova M HD.)
MTV

#83636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

PlusSA wrote:Al uporan je nema govora, ne prestaje.

Treba promjeniti naziv Telemach - Crnivrag

A napraviti novu samo Telemach bez vragova :lol:
Pozdravila te nova web kamera :wink:
Mustang1

#83637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

PlusSA wrote:
crnivrag wrote:
TESLA_EDISON wrote: Pa realno pored Nove BH ne treba niti jedna druga. Ni Nova Hr.
Nova HR nam je potrebna, jer je njen programski sadržaj 80% drugačiji od ostalih Nova TV kanala.

Ipak se radi o najgledanijem TV kanalu u Hrvatskoj, za kojeg sam se godinama borio da se vrati na naše tržište, te uz koji sam odrastao, i koji je bio tu za mene i u dobru i u zlu.

Šta ce tebi bilo koji kanal kad non stop visiš po forumu :?
Pa njemu je orgazam kad vidi da je tu novi kanal, ili kad nema info na kanal, ili ako prijevod kasni 0.04 sekunde. Jer kontam on samo to radi lista kanale gore dole, pregleda videoteku, net, pa opet :D
PlusSA

#83638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

MTV wrote:
PlusSA wrote:Al uporan je nema govora, ne prestaje.

Treba promjeniti naziv Telemach - Crnivrag

A napraviti novu samo Telemach bez vragova :lol:
Pozdravila te nova web kamera :wink:

Lave kod mene na TV-u samo IPTV sa pika neka linija.

Ako ne znas sta je IPTV vjerujem da ce ti vragolan crni opširno objasniti ne brigaj :kiss:
MTV

#83639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

PlusSA wrote: Lave kod mene na TV-u samo IPTV sa pika neka linija.

Ako ne znas sta je IPTV vjerujem da ce ti vragolan crni opširno objasniti ne brigaj :kiss:
Znam sta je ali ne koristim IPTV linije sa pika vec IPTV Super TV.
Tesla Edison

#83640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:
PlusSA wrote: Lave kod mene na TV-u samo IPTV sa pika neka linija.

Znam sta je ali ne koristim IPTV linije sa pika vec IPTV Super TV.
Super tv je nešto drugo kao i Moja tv. Tu direktno STB ima vezu sa IPTV -om u centrali i odvojeno je od interneta.
EON radi preko interneta i kvalitet zavisi od internet brzine, pinga, dostupnosti,....

EON i IPTV sa pik.ba tehnički nema razlike.
MTV

#83641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

TESLA_EDISON wrote: Super tv je nešto drugo kao i Moja tv. Tu direktno STB ima vezu sa IPTV -om u centrali i odvojeno je od interneta.
EON radi preko interneta i kvalitet zavisi od internet brzine, pinga, dostupnosti,....

EON i IPTV sa pik.ba tehnički nema razlike.
Znam razliku al nek malo surfa pa se informise :)
majstor.yoda

#83642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by majstor.yoda »

malo me zabrinuše raja. kakav je kvalitet gledanja tv sadržaja putem eon tv boxa? da li je kao dosadašnji d3 ili bolji, gori..? ako net bude štekao, hoću li moći gledati normalno tv kanale?
Tesla Edison

#83643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

majstor.yoda wrote:malo me zabrinuše raja. kakav je kvalitet gledanja tv sadržaja putem eon tv boxa? da li je kao dosadašnji d3 ili bolji, gori..? ako net bude štekao, hoću li moći gledati normalno tv kanale?
Preko kartice je najbolji kvalitet.
Na drugom mjestu je D3 box.
Najgore stanje je na EON boxu jer je software bagovit, stalno se restsrtuje, na mnogim kanalima problem je sa sinhronizacijom slike i zvuka te slike i titlova.

Možeš to sve provjeriti ako malo prelistaš temu unazad
pepeljara

#83644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

@Telemach

niste mi odgovorili na dva pitanja postavljena u proteklih 10 dana. Evo ponavljam + 1 dodatno.

1. Da li se na EON box moze instalirati NETFLIX i da li podrzava 1080p i 4K rezoluciju. Za isto treba imati certifikat. Ako ne onda je box smece.
2. Koliko kosta rentanje EON box-a.?
3. Da li umanjujete pretplatu za cijenu rentanja box-a, ukoliko mi korisnici vec imamo svoj koji je izmislio box za ovaj EON :)

hvala
crnivrag

#83645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

majstor.yoda wrote:malo me zabrinuše raja. kakav je kvalitet gledanja tv sadržaja putem eon tv boxa? da li je kao dosadašnji d3 ili bolji, gori..? ako net bude štekao, hoću li moći gledati normalno tv kanale?
Ako podesiš na izlaznu rezoluciju 1080p ili 2160p (ako imaš 4K TV) i putem box-a, i u okviru EON box aplikacije, onda je slika ista kao i putem DVB-C mreže, jer se otamo povlači live sadržaj, a još ako ti TV podržava HDR, onda i njega upališ u postavkama box-a, i slika će biti još bolja.
crnivrag

#83646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pepeljara wrote: 1. Da li se na EON box moze instalirati NETFLIX i da li podrzava 1080p i 4K rezoluciju. Za isto treba imati certifikat. Ako ne onda je box smece.
2. Koliko kosta rentanje EON box-a.?
3. Da li umanjujete pretplatu za cijenu rentanja box-a, ukoliko mi korisnici vec imamo svoj koji je izmislio box za ovaj EON :)

hvala
1. EON box nije certificiran za Netflix aplikaciju, i ista nije dostupna putem Google Play Store-a, niti ju je moguće ručno instalirati putem .apk fajla.

2. Renta EON box-a (ukoliko nisi postojeći Telemach korisnik, ili ne uzimaš Full/Premium paket, ili uzimaš paket van mreže) je 80 KM za ugovor na 24 mjeseca, odnosno 150 KM za ugovor na 12 mjeseci.

3. Ne umanjuje se pretplata za rentu box-a, koja košta 5 KM ukoliko uzimaš dodatni EON box ili uzimaš paket van mreže, ili ti paket nije EON Full/Premium Duo/Trio.

Odnosno EON box aplikacija je posebna aplikacija koja dolazi isključivo uz EON box, s tim da ti možeš besplatno instalirati EON Smart aplikaciju (opet ako imaš Full/Premium paket), ali ta aplikacija sav sadržaj povlači sa interneta, putem nje nisu dostupni kanali SK 4K + 6 erotskih kanala i Zauder SVOD folder, nije dostupan teletext kao i mogućnost odabira jezika zvuka i titlova na kanalima.
crnivrag

#83647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Nova akcija za korisnike koji nisu Telemach korisnici:

Ovakvi korisnici mogu probati Telemach TV pakete, EON Duo/Trio pakete, EON Fiber Duo/Trio pakete 2 mjeseca za 1 KM, a onda se nakon ta 2 mjeseca odlučiti za potpisivanje ugovora, a ako se potpiše ugovor na 24 mjeseca, takvi korisnici (ukoliko nemaju te pakete u svom odabranom paketu) dobijaju Arena Sport SD i Pink paket u toku trajanja ugovorne obaveze:

https://telemach.ba/Binary/10693/Uslovi ... jeseca.pdf

Ako pretplatnik nakon 2 mjeseca odluči da ne želi potpisati ugovor, samo je potrebno doći u poslovnicu i potpisati izjavu da ne želi dalje koristiti Telemach usluge koje je uzeo probno na 2 mjeseca.
majstor.yoda

#83648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by majstor.yoda »

TESLA_EDISON wrote:
Preko kartice je najbolji kvalitet.
Na drugom mjestu je D3 box.
Najgore stanje je na EON boxu jer je software bagovit, stalno se restsrtuje, na mnogim kanalima problem je sa sinhronizacijom slike i zvuka te slike i titlova.

Možeš to sve provjeriti ako malo prelistaš temu unazad
znaci, bolje mi ostati na aktuelnom trio grande family paketu :S

a kakva je situacija sa eon smart aplikacijom za tv? konkretno, samsung uhd tv, 55".
majstor.yoda

#83649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by majstor.yoda »

crnivrag wrote:
Ako podesiš na izlaznu rezoluciju 1080p ili 2160p (ako imaš 4K TV) i putem box-a, i u okviru EON box aplikacije, onda je slika ista kao i putem DVB-C mreže, jer se otamo povlači live sadržaj, a još ako ti TV podržava HDR, onda i njega upališ u postavkama box-a, i slika će biti još bolja.
imam 4k uhd hdr tv, samsung. znaci, trebalo bi da bude ok?
Tesla Edison

#83650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

crnivrag wrote:
Haj mi samo objasni kako slika može biti bolja na 40 $ kineskom boxu nego na Sony 4K TV-u od nekoliko hiljada KM-ova?
Najbolja slika je kad signal dolazi direktno u ugrađeni TV tuner kojeg kartica dekodira pogotovo ako je skuplji tv.
Smiješno je o tome uopšte raspravljati. Jedino kod tebe vraže je sve nešto vanserijsko.

Zaista ne shvaćam ovoliki opsesiju EON-om. Da si ga ti proizveo i da ga ti prodaješ opet je previše.
Locked