Sirija vol. 2
- Challenger__
#83551 Re: Sirija vol. 2
Ouuuuu... Iako - kako stvari trenutno stoje - do deblokade grada još nije došlo - SAA i građani unutar opkoljenog grada slave, pozdravljajući besmrtne heroje koji pristižu iz drugog pravca:
prejako...
- habanero68
#83552 Re: Sirija vol. 2
Ivan Sidorenko @IvanSidorenko1 9 Min.Vor 9 Minuten
#Syria #DeirEzZor Celebrations Ongoing as #SAA & Islamic Resistance & Allied Forces will most likely break the Siege of #DeirEzZor Tomorrow
Nista, slavit cemo opet sutra!
#Syria #DeirEzZor Celebrations Ongoing as #SAA & Islamic Resistance & Allied Forces will most likely break the Siege of #DeirEzZor Tomorrow
Nista, slavit cemo opet sutra!
- Challenger__
#83553 Re: Sirija vol. 2
Kada, aBd što prije, dođe do deblokade grada, daćemo omaž 100+ mučenika/šehida sirijske armije koje je pobila američka proteroristička koalicija, dajući ISIL-u vazdušnu podršku jugozapadno od grada.
- Nadzornik
#83554 Re: Sirija vol. 2
Kontakt iz opkoljenog Deir ez-Zor potvrdio da su Tigrove snage usle u grad.
https://twitter.com/SyriaGeneral/status ... 3108498432
Samo Sidorenko nesto oklijeva,hm mora da ima razloga za to.
Oficijalno od SAA:

https://twitter.com/SyriaGeneral/status ... 3108498432
Samo Sidorenko nesto oklijeva,hm mora da ima razloga za to.
Oficijalno od SAA:

- Kikibombona
#83555 Re: Sirija vol. 2
Nemam pojma. Ima slicnosti, ali ne znam da li je moguce ovako podmladiti covjeka.Ironmen wrote:
Kiki i ti vjerujes da je ovaj novi tigar ustvari stari tigar ista osoba iako je relano mladji 20-25 godina dajte ljudi koji vam je vise sa ovim tigrom pa ovaj tigar je obicna sprdancija ovog rata lik trola sve redom a pogotovo je istrolao nusrice![]()
![]()
Pravi Tigar je ili davno vec preselio ili je tesko ranjen ili je posle neke svadje smijenjen ali 100% sam siguran da su ovo dva razlicita lika.

Stari Tigar!
Novi Tigar!
Moguce da je pravi Tigar poginuo u Idlibu. A moguce da je ubijen od strane Asadovog rezima.
Ovo je zadnji video pravog Tigra. Razgovarao je dikretno sa Asadom nakon sto je Idlib padao i pozivao istoga da hitno posalje pojacanja jer sve ode u pm, provincija pada...! Moguce da se ovdje i poslije zamjerio i da je zbog toga ubijen od strane rezima. Kako ne bi izbilo sranje sa 'Tigrovim snagama', nakon nekog perioda su poslali novog Tigra. Za Basiste nije neobicno da podmecu dvojnike. Po tome je bio najpoznatiji Sadam koji je imao dosta dvojnika. Cak su i njegovi sinovi imali nekoliko dvojnika.
Last edited by Kikibombona on 03/09/2017 23:39, edited 1 time in total.
- insomnia78
#83556 Re: Sirija vol. 2
Moguce kako nije. Tako se i Tito onomad vratio mladji i bez znanja srpskohrvatskog 
-
RepublikanskaGarda
#83557 Re: Sirija vol. 2
Iskreno nikad nisam mislio da cu docekat deblokadu DeirezZoura, cestitke SAA
rodjo mi se vraca doma, nakon 3 godine 
- Kikibombona
#83558 Re: Sirija vol. 2
Davno sam postavljao video starog Tigra sa vojnog aerodroma gdje demonstrira odlicno poznavanje borilackih vjestina. Ne mogu sada naci taj video. Ako neko moze, neka postavi.insomnia78 wrote:Moguce kako nije. Tako se i Tito onomad vratio mladji i bez znanja srpskohrvatskog
Ovaj novi Tigar izgleda kao da jedva moze hodati, bez da se raspadne.
- Klavikula
#83559 Re: Sirija vol. 2
ma i novi Tigar je imo operacije lica, ako su to uopste dvije osobe.
ja bih rekao da je stari Tigar bio ranjen, pa je zbog toga podvrgnut operacijama lica i da kao posljedica toga ima trenutni izgled.
no, sve je moguce.
ja bih rekao da je stari Tigar bio ranjen, pa je zbog toga podvrgnut operacijama lica i da kao posljedica toga ima trenutni izgled.
no, sve je moguce.
- Kikibombona
#83560 Re: Sirija vol. 2
Simpatizeri PKK se opet brukaju. Berlin, jucer. Kakvi idioti.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#83561 Re: Sirija vol. 2
Hm, teorija o starom i novom Tigru pati od jedne vrlo ocigledne mane...Naime dvojnika nije toliko tesko naci, ali sposobnog oficira sa vojnickim znanjem, harizmom i hrabroscu itekako jeste.
- Challenger__
#83562 Re: Sirija vol. 2
Evo Klavija, evo Zisa, evo veterana ove teme!Klavikula wrote:ma i novi Tigar je imo operacije lica, ako su to uopste dvije osobe.
no, sve je moguce.
Moj Zis, sve mi se čini da smo - daleke 2012 i početkom 2013, ti, legenda Cyrax i ja bili skoro pa jedini koji su istrajno na temi oponirali antivladinoj euforiji, da ne kažem histeriji na temi.
Trebalo je sve to izdržati.
- Krokodajl
#83563 Re: Sirija vol. 2
U Deir ez Zor ni jednom nikada nisam sumnjao, prevelika je to priča, prevelik je to grad da izgubi tek tako.
Nikada dobro neće izgubiti nad zlom.
Nikada dobro neće izgubiti nad zlom.
- Nadzornik
#83564 Re: Sirija vol. 2
Siege of W. Aleppo ✔
Siege of Sheikh Najjar ✔
Siege of Aleppo Central Prison ✔
Siege of Kuweires Airport ✔
Siege of Deir ez Zor: Loading.....

Siege of Sheikh Najjar ✔
Siege of Aleppo Central Prison ✔
Siege of Kuweires Airport ✔
Siege of Deir ez Zor: Loading.....

- Kaligrafija
#83565 Re: Sirija vol. 2
Evo tih humanih Kurda, koji se drze zenevske konvencije, duse od ljudi...SAA preko pustinje prevozi jad i bijedu, a ovi 400 zarobljenika streljaju u Iraku...nije da mi ih je zao, nego na ovu pricu Kurdi duse od ljudi!?!
https://southfront.org/kurdish-peshmerg ... r-reports/
- Krokodajl
#83568 Re: Sirija vol. 2
Po svemu sudeći razlog za zbunjujuće informacije koje pristižu iz Deir ez Zora jeste razlog jer su u isto vrijeme kada su jedinice SAA krenule iz pravca Aš Šule prema Deir ez Zoru, jedinice 137. brigade SAA iz pravca Deir ez Zora krenule u proboj prema Aš Šuli.
Tigrovi vjerovatno nisu stigli do Deir ez Zora u trenucima kada su prve informacije o razbijanju obruča stigle, zato su tvrdili da obruč nije razbijen, međutim jedinice iz pravca grada koje su krenule u susret Tigrovima su stigli do njih, tako da sa velikom sigurnošću možemo reći da opsada grada uistinu jeste razbijena večeras.
Tigrovi vjerovatno nisu stigli do Deir ez Zora u trenucima kada su prve informacije o razbijanju obruča stigle, zato su tvrdili da obruč nije razbijen, međutim jedinice iz pravca grada koje su krenule u susret Tigrovima su stigli do njih, tako da sa velikom sigurnošću možemo reći da opsada grada uistinu jeste razbijena večeras.
- Kaligrafija
#83569 Re: Sirija vol. 2
Sta se ti cerekas!?insomnia78 wrote:
- Nadzornik
#83571 Re: Sirija vol. 2
Kako je moguce da pro-Rusi vjeruju u bas svaku anti-americku teoriju zavjere? Imajte makar malo mjeru, za ime boga....Kaligrafija wrote:Evo tih humanih Kurda, koji se drze zenevske konvencije, duse od ljudi...SAA preko pustinje prevozi jad i bijedu, a ovi 400 zarobljenika streljaju u Iraku...nije da mi ih je zao, nego na ovu pricu Kurdi duse od ljudi!?!
- Kikibombona
#83572 Re: Sirija vol. 2
A ti odmah povjerovao?Kaligrafija wrote:Evo tih humanih Kurda, koji se drze zenevske konvencije, duse od ljudi...SAA preko pustinje prevozi jad i bijedu, a ovi 400 zarobljenika streljaju u Iraku...nije da mi ih je zao, nego na ovu pricu Kurdi duse od ljudi!?!
Iz Peshmergi kazu da su zarobili 400 ISILovaca iz Tel Afara, tj. dio se predao - dio zarobili. Novinari mogu doci i provjeriti.
Ubijeno je oko 200 ISILovaca koji su pokusali pobjeci u Siriju i koji su pruzali otpor.
Najbolje bi bilo da sada Mesud Barzani strpa ovih 400 u buseve i posalje Asadu u Damask.
-
sarajevoxxxx
#83573 Re: Sirija vol. 2
- Iran osudio bombardovanje konvoja u kojem su se nalazili pripadnici Isila. Koalicija demantovala slanje hrane vojnom konvoju.
- Tekst Vašington posta: Trump, i velika odluka o Siriji
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2772539996
U tekstu se govori da se Trump nalazi u situaciji sličnoj onoj u kojoj se nalazio Obama, te da će vjerovatno prevagnuti odluka američke administracije da nakon što se porazi Isil da ostanu u Siriji sa nešto manje od hiljadu vojnika. Također, spominje se i približavanje opozicije Kurdima, i izjava Rijada Hidžaba predsjednika Visokog pregovaračkog komiteta kako nemaju ništa protiv da se bore zajedno sa SDF-om, te kako je jasno da opozicija daje prednost savezu sa Kurdima nad režimom.
- Tekst Vašington posta: Trump, i velika odluka o Siriji
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2772539996
U tekstu se govori da se Trump nalazi u situaciji sličnoj onoj u kojoj se nalazio Obama, te da će vjerovatno prevagnuti odluka američke administracije da nakon što se porazi Isil da ostanu u Siriji sa nešto manje od hiljadu vojnika. Također, spominje se i približavanje opozicije Kurdima, i izjava Rijada Hidžaba predsjednika Visokog pregovaračkog komiteta kako nemaju ništa protiv da se bore zajedno sa SDF-om, te kako je jasno da opozicija daje prednost savezu sa Kurdima nad režimom.
Last edited by sarajevoxxxx on 04/09/2017 00:22, edited 1 time in total.
- Maystor
#83574 Re: Sirija vol. 2
Ovo sam napisao 11.6.2017. na ovoj temi:

Dakle, tačan odgovor je bio pod ceeeeeMaystor wrote:SAA, Hezbolah, rusi i ko zna koje još jedinice napadaju Arak. Naravno, avioni praše non-stop. Ne vjerujem da će orci izdržati do iftara večeras. A onda ide Suknah i ... konačno Deir ez Zur. Nagradno pitanje: kada će snage osovine otpora deblokirati Deir?
a) za bajram (ramazanski)
b) između dva bajrama
c) tek za kurban bajram
- Kikibombona
#83575 Re: Sirija vol. 2
Evo dio zarobljenih ISILovaca u Tel Afaru. Sve lokalni, fini momci.
https://twitter.com/KURDISTAN_ARMY/stat ... 7610968064
Uzas, majke mi.
Kakve face, da covjek ne povjeruje...
https://twitter.com/KURDISTAN_ARMY/stat ... 7610968064
Uzas, majke mi.
Kakve face, da covjek ne povjeruje...