Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
patri00t
#83526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi imam jedan problem znaci vazda mi se gubi konekcija kad spojim drugi ruter na ovaj modem koji mi je dao telemah. Znaci brzina oslabi skroz na 4 megabita na modemu od telemaha dok na ovom drugom radi normalno. Kad izgasim skroz ovaj ruter drugi, na telemahovom ubee vrati se brzina i sve normalno radi. Znaci to ovako izgleda
UBEE-->mercusys ruter-->kompjuter. Znaci, ubee i mercusys su povezani preko wan portova dok je pc povezan preko lana na mercusys. Vazda mi puca konekcija na wifiu jednom od njih. Ubee ima 2.4 i 5ghz mrezu dok ovaj mercusys ima samo 2.4. I stavio sam mercusys na ch 1, ubee 2.4 ghz je na ch6. Sta je problem?
P.s konekcija preko etherneta radi normalno samo je wifi problem.
UBEE-->mercusys ruter-->kompjuter. Znaci, ubee i mercusys su povezani preko wan portova dok je pc povezan preko lana na mercusys. Vazda mi puca konekcija na wifiu jednom od njih. Ubee ima 2.4 i 5ghz mrezu dok ovaj mercusys ima samo 2.4. I stavio sam mercusys na ch 1, ubee 2.4 ghz je na ch6. Sta je problem?
- crnivrag
#83527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U svim poštama i bankama, te na Telemach prodajnim mjestima:REDDEVILS wrote:Gdje se sve mogu placati racuni od Telemacha da ne idem na Stup u glavnu poslovnicu![]()
PS
Trace Urban HD kanal koji se nalazi u mom Eon Full Paketu mi nije dostupan pise mi da nisam preplacen
Adija Mulabegovića 6
Milana Preloga BB
Trg Djece Sarajeva br.1 (BBI Centar)
Radnička 18
Vrbanja 1 - Sarajevo City Centar
Džemala Bijedića 216
U EON Full paketu dolazi Osnovni paket, a kanal Trace Urban HD je dio Proširenog paketa.
Izgleda da ti je istekao mjesec dana promo korištenja svih paketa, te da su ti sad ostavili samo one pakete koje imaš na ugovoru.
Last edited by crnivrag on 10/03/2019 12:54, edited 1 time in total.
- crnivrag
#83528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda do ipak postoje jake interferencije u signalu, jer su routeri blizu, iako nisu na istom mrežnom kanalu.patri00t wrote:Ljudi imam jedan problem znaci vazda mi se gubi konekcija kad spojim drugi ruter na ovaj modem koji mi je dao telemah. Znaci brzina oslabi skroz na 4 megabita na modemu od telemaha dok na ovom drugom radi normalno. Kad izgasim skroz ovaj ruter drugi, na telemahovom ubee vrati se brzina i sve normalno radi. Znaci to ovako izgleda
Probaj ugasiti 2.4 WiFi mrežu unutar Ubee home gateway uređaja, i ostavi uključenu samo 2.4 Ghz mrežu na tom drugom routeru, pa vidi ide li puna brzina.
-
patri00t
#83529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nisu bas blizu. Ovaj mercusys je kod mene u sobi dok je ubee u dnevnom boravku znaci to su 3 debela betonska zida i daljina od 15 metara. Jos da napomenem na ovom mercusysu ima opcija release i renew. Kad god kliknem na release pa ja renew sve pocne fercerat i sve radi. Ali opet ae vrati gubitak interneta. Dhcp je upaljen na mercusysu.crnivrag wrote:Izgleda do ipak postoje jake interferencije u signalu, jer su routeri blizu, iako nisu na istom mrežnom kanalu.patri00t wrote:Ljudi imam jedan problem znaci vazda mi se gubi konekcija kad spojim drugi ruter na ovaj modem koji mi je dao telemah. Znaci brzina oslabi skroz na 4 megabita na modemu od telemaha dok na ovom drugom radi normalno. Kad izgasim skroz ovaj ruter drugi, na telemahovom ubee vrati se brzina i sve normalno radi. Znaci to ovako izgleda
Probaj ugasiti 2.4 WiFi mrežu unutar Ubee home gateway uređaja, i ostavi uključenu samo 2.4 Ghz mrežu na tom drugom routeru, pa vidi ide li puna brzina.
- crnivrag
#83530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je zaista čudno dešavanje, i nisam nailazio na isto spajanjem third party routera na Ubee home gateway uređaj.patri00t wrote: Pa nisu bas blizu. Ovaj mercusys je kod mene u sobi dok je ubee u dnevnom boravku znaci to su 3 debela betonska zida i daljina od 15 metara. Jos da napomenem na ovom mercusysu ima opcija release i renew. Kad god kliknem na release pa ja renew sve pocne fercerat i sve radi. Ali opet ae vrati gubitak interneta. Dhcp je upaljen na mercusysu.
Što implicira da problem može biti u tom routeru kojeg spajaš na Telemach Ubee home gateway uređaj.
- REDDEVILS
#83531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na Telemach stranici pise drugacije tj. nalazi se u osnovnom paketucrnivrag wrote:U svim poštama i bankama, te na Telemach prodajnim mjestima:REDDEVILS wrote:Gdje se sve mogu placati racuni od Telemacha da ne idem na Stup u glavnu poslovnicu![]()
PS
Trace Urban HD kanal koji se nalazi u mom Eon Full Paketu mi nije dostupan pise mi da nisam preplacen
Adija Mulabegovića 6
Milana Preloga BB
Trg Djece Sarajeva br.1 (BBI Centar)
Radnička 18
Vrbanja 1 - Sarajevo City Centar
Džemala Bijedića 216
U EON Full paketu dolazi Osnovni paket, a kanal Trace Urban HD je dio Proširenog paketa.
Izgleda da ti je istekao mjesec dana promo korištenja svih paketa, te da su ti sad ostavili samo one pakete koje imaš na ugovoru.
https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

- crnivrag
#83532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najdublje se ispričavam, moja greškaREDDEVILS wrote: Na Telemach stranici pise drugacije tj. nalazi se u osnovnom paketu![]()
Kanal se nalazi u Start paketu, a pošto je nedjelja bilo bi dobro da nazoveš besplatni broj 0800 31111, da ti operateri iz call centra naprave refresh usluga.
- REDDEVILS
#83533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Najdublje se ispričavam, moja greškaREDDEVILS wrote: Na Telemach stranici pise drugacije tj. nalazi se u osnovnom paketu![]()
Kanal se nalazi u Start paketu, a pošto je nedjelja bilo bi dobro da nazoveš besplatni broj 0800 31111, da ti operateri iz call centra naprave refresh usluga.
Nije žurba kanal je bio zaključan i kad mi je sve Promo bilo otkljucano mjesec dana
PS
Još uvijek na N1 slika i zvuk nisu sinkronizirani
-
Boban0726
#83534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li neko zna do kada Telemach ima ugovor sa Arenom?
- fusion_ba
#83535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar je moguće da N1 još nisu sinhronizovali na EON platformi. Već nekoliko dana je ovako
- Telemach
#83536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li ste nam se javili za provjeru? Žao nam je što ste imali poteškoće.Magarece_godine » Yesterday, 4:51 pm
Radim od jutra do mraka. Radna i subota danas. Evo dosao kuci, nema zene i djece, sam da odmorim. Istusiram se, zalegnem i pocnem gledati neki film, kad poruka d3 uredjaj ne dobiva signal... Znaci u mjesec dana imam nekoliko sati da ocejfim uz tv i ono nestane signala...Haram vam bilo
- Telemach
#83537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po našoj evidenciji, koristite EON PREMIUM DUO. Ako griješimo, javite nam se za detaljniju provjeru.shalla » Yesterday, 11:20 pm
Benq wrote:
hipija wrote:
Pa je li treba imati brzinu do 150 ili do 200 Mbps?
Ako jos koristi onaj stari Duo/Trio Grande Premium, onda je brzina 150/12.
Koristim EON Premium paket. Brzina je večeras evo 64, dobro je jbg uduplalo se od jutros...
- shalla
#83538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristim i plaćam ovo, što se mene tiče možete ga zvati i "Tramvaj zvani čežnja" 

- crnivrag
#83539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako je kod njih registrovan EON Duo Premium paket (koji inače ima internet brzinu 150/12 Mbps)?shalla wrote:Koristim i plaćam ovo, što se mene tiče možete ga zvati i "Tramvaj zvani čežnja"![]()
Imaš i uslugu telefonije kući?
- shalla
#83540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemam ali ne kontam, jel ovo najskuplji paket, jeste.
Dakle prije nisam ni koristio nikakve pakete već samo Telemach tv...
Kada sam se raspitivao, djevojka sa kojom sam pregovarao mi je rekla ukidaju se duo i trio paketi i sada imamo 3 eon paketa. Ja fino kažem ok, mogu li imati najskuplji paket bez da uključim telefon jer ga i ne koristim, kaže može...
I evo, ok, sve i da je taj eon duo (prvi put čujem i da ima taj paket), opet bih trebao imati jaču brzinu od trenutnih 58, jel tako?
Nemojte me praviti budalom, ok evo iskreno, i ne treba mi brži internet ali nemoj da mi se sad izmišljaju neke varijante o kojima nije bilo govora kad smo potpisivali ugovor...
Kada sam se raspitivao, djevojka sa kojom sam pregovarao mi je rekla ukidaju se duo i trio paketi i sada imamo 3 eon paketa. Ja fino kažem ok, mogu li imati najskuplji paket bez da uključim telefon jer ga i ne koristim, kaže može...
I evo, ok, sve i da je taj eon duo (prvi put čujem i da ima taj paket), opet bih trebao imati jaču brzinu od trenutnih 58, jel tako?
Nemojte me praviti budalom, ok evo iskreno, i ne treba mi brži internet ali nemoj da mi se sad izmišljaju neke varijante o kojima nije bilo govora kad smo potpisivali ugovor...
- crnivrag
#83541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako imaš gigabitnu karticu, i mjeriš UTP kablom, onda ti moraju izaći na adresu da provjere gdje je problem.shalla wrote:Nemam ali ne kontam, jel ovo najskuplji paket, jeste.
A ovo je paket koji imaš, jer nemaš telefoniju na ugovoru, dakle EON Duo Premium: https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi
- zateznistub
#83542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko sam ja shvatio čovjek je htio Duo premium....
Sad, šta je dobio ne znam...
Sad, šta je dobio ne znam...
-
hipija
#83543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji god paket koristi, zakinuli su ga za internet brzinu samo tako.
- crnivrag
#83544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oni tvrde da su provjerili, i da je sa njihove strane puštena brzina 150/12 Mbps, što implicira da je problem kod njega kući, pri čemu bi on trebao da se žali i zahtjeva izlazak tehničke ekipe na adresu, za provjeru problema.hipija wrote:Koji god paket koristi, zakinuli su ga za internet brzinu samo tako.
-
hipija
#83545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slazem se da je najbolje da izadje tehnicka ekipa pa da vidi u cemu je kvaka. S druge steane @vraze, kako sada stvari stoje za tebe i ovu ekipu koja koristi najskuplji paket nista od 300 Mbps koje imaju korisnici najskupljeg paketa u Srbiji.crnivrag wrote:Oni tvrde da su provjerili, i da je sa njihove strane puštena brzina 150/12 Mbps, što implicira da je problem kod njega kući, pri čemu bi on trebao da se žali i zahtjeva izlazak tehničke ekipe na adresu, za provjeru problema.hipija wrote:Koji god paket koristi, zakinuli su ga za internet brzinu samo tako.
- crnivrag
#83546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ništa nažalost. Samo su povećali brzine na EON Light paketu na 75/6 Mbps, odnosno na EON Duo Light paketu na 50/6 Mbps.hipija wrote:
Slazem se da je najbolje da izadje tehnicka ekipa pa da vidi u cemu je kvaka. S druge steane @vraze, kako sada stvari stoje za tebe i ovu ekipu koja koristi najskuplji paket nista od 300 Mbps koje imaju korisnici najskupljeg paketa u Srbiji.
- REDDEVILS
#83547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamolio bih @Telemach da mi osvježite uslugu
- Telemach
#83548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro REDDEVILS.REDDEVILS wrote:Trace Urban HD kanal koji se nalazi u mom Eon Full Paketu mi nije dostupan pise mi da nisam preplacen![]()
Servis je osvježen, molimo Vas provjerite ponovo. Zamolićemo Vas da dostavite preciznije informacije, koji ISP koristite?
- REDDEVILS
#83549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eon Full TV van Telemach mreže BHTTelemach wrote:Jutro REDDEVILS.REDDEVILS wrote:Trace Urban HD kanal koji se nalazi u mom Eon Full Paketu mi nije dostupan pise mi da nisam preplacen![]()
Servis je osvježen, molimo Vas provjerite ponovo. Zamolićemo Vas da dostavite preciznije informacije, koji ISP koristite?
Sad trenutno nisam kući ali ću provjeriti kad dodjem pa ću se javiti s povratnim informacijama
- Telemach
#83550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
shalla wrote:Koristim i plaćam ovo, što se mene tiče možete ga zvati i "Tramvaj zvani čežnja"