SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#8351 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
plain vanilla wrote:sad slusam RSG i javlja se zena iz Mostara, iz "Abrasevica", prica o teskoj situaciji u Mostaru

kaze da je Forum mladih SDP najaktivniji u pomoci Mostarcima, da su organizirani i pomazu ugrozenima koliko su u mogucnosti...
:D

Zena inace ne moze smislit bivsi sdp, ali zbog objektivnog informisanja javnosti potisnula je taj animozitet... :lol:
sto bivsi sdp?

u Mostaru situacija nije nimalo smijesna, ali lako je nama smijati se iz toplih soba
ljudi nemaju sta jesti, struje nema...

Zena moli za pomoc, u Abrasevicu se okupljaju ljudi koji se nemaju gdje ogrijati, presvuci djecu..ali samo se vi zabavljajte

Image
joj i tebe, ko da ne pratis forum...

nije bitna tema, ako je sdp u pitanju, uvijek se navija za druge...

harisovu tv1, manijake koje prijete smrcu, likove koji ateiste nazivaju govnima, a evo sad i za majku prirodu...
nosara

#8352 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
plain vanilla wrote:sad slusam RSG i javlja se zena iz Mostara, iz "Abrasevica", prica o teskoj situaciji u Mostaru

kaze da je Forum mladih SDP najaktivniji u pomoci Mostarcima, da su organizirani i pomazu ugrozenima koliko su u mogucnosti...
:D

Zena inace ne moze smislit bivsi sdp, ali zbog objektivnog informisanja javnosti potisnula je taj animozitet... :lol:
sto bivsi sdp?

u Mostaru situacija nije nimalo smijesna, ali lako je nama smijati se iz toplih soba
ljudi nemaju sta jesti, struje nema...

Zena moli za pomoc, u Abrasevicu se okupljaju ljudi koji se nemaju gdje ogrijati, presvuci djecu..ali samo se vi zabavljajte

Image
Zabavlja me svaki pokusaj da se rahmetli partija ozivi na neki nacin...

A mostarce zalim iskreno, mada ni meni niko ne garantuje toplu sobu, jer je i ovdje bivsi sdp "pobijedio"... Jebi ga, sve je moguce...
Alfons Kauders

#8353 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote: Najvise polemike je bilo oko toga da li da ocjene iz vjeronauke ili alternativnog predmeta ulaze u prosjek. Koliko se ja sjecam niti IZ niti SDA nisu pravile problem oko uvodjenja alternativnog predmeta. Suljagic je pokazao da mu nije bilo u interesu da zastiti dio gradjana od diskiminacije, vec da svojevoljno diskiminira vecinu u kantonu. Reis ul ulema nije prijetio direktno, vec je pozivao na gradjanski neposluh na sta je apsolutno imao pravo obzirom da je Suljagic svojevoljno donio odluku protiv koje je vecina stanovnika kantona. Najveca je ironija sto se zakleti ateisti i komunisti kriju iza plasta zapadne demokratije dok pozivaju u autoritativno, staljnisticko drustvo. Pa ako cemo gledati realno, kompletna IZ je stavovima oko vjeronauke bila blize upravo toj zapadnoeuropskoj demokratiji nego Suljagic.

I nije tacno da je kantonalni odbor SDA smijenjen zbog toga. Kompletna SDA je bila protiv Suljagiceve odluke.
ne objasni ti na koji nacin je odluka uopste ugrozavala prava vjernika?

mislis mozda na pravo da im djeca po defaultu imaju bolji prosjek od cafirske djece?
zateznistub

#8354 Re: SDP

Post by zateznistub »

Opetja033 wrote:
zateznistub wrote:Ako je tvoj tekst i ti sam personifikacija vjernika u BiH onda mi nismo na smetljistu, nego duboko ispod njega.
Prakticiram vjeru u onoj mjeri u kojoj je prakticira i vecina Bosnjaka - znaci dzuma, Ramazan, itd. Dakle ovako razmislja vecina gradjana Sarajeva - sto se i vidi po tome da je apsolutna vecina upisala svoju djecu na vjeronauku. A ono sto je hrasno38 napisao je mracnjastvo i pozivanje u jednoumlje. Samo si naravno slijep jer je tvoj istomisljenik. Prema tome, nisi pozvan da sudis jer se itekako sluzis duplim arsinima.
Ne, niko nije moj istomisljenik. Mislis da nesto govori cinjenica sto roditelji upisuju djecu na vjeronauk? Koliko njih je to uradilo iz ciste ljubavi prema vjeri? Koliko njih iz cistog pomodarstva? Koliko njih je djecu upisalo samo zato sto i "oni" upisuju svoju djecu?
Ti ako sebe smatras vjernikom onda u svom pisanju moras malo obratiti koje rijeci i koje pridjeve dajes osobama kako na ovom forumu tako i u javnom zivotu.
madner

#8355 Re: SDP

Post by madner »

Opetja033 wrote:
madner wrote:
Opetja033 wrote: Pa samim tim sto su se nakon reisovog spominjanja sarajevskog ljeta, mentori ovog mazluma povukli i naredili mu da se urazumi - nema potrebe za takvim scenarijima. Ipak reis ul ulema mora biti tu da stiti prava vjernika, ponavljam da je preko 70% roditelja upisalo svoju djecu na vjeronauku ove skolske godine. Nece mali birokrata nametati svoje frustracije vecini stanovnika ovog kantona. Ipak je demokratija - vladavina vecine, zar ne?
Nije reis nego kantonalni SDA taj koji je prekrsio dogovor. Zato su smijenjeni a odluka se primjenjuje od ove godine.
Inace tacno je da i vjerske vodje imaju pravo reci svoje misljenje, ali nigdje u Evropi nemaju pravo prijetiti.
Najvise polemike je bilo oko toga da li da ocjene iz vjeronauke ili alternativnog predmeta ulaze u prosjek. Koliko se ja sjecam niti IZ niti SDA nisu pravile problem oko uvodjenja alternativnog predmeta. Suljagic je pokazao da mu nije bilo u interesu da zastiti dio gradjana od diskiminacije, vec da svojevoljno diskiminira vecinu u kantonu. Reis ul ulema nije prijetio direktno, vec je pozivao na gradjanski neposluh na sta je apsolutno imao pravo obzirom da je Suljagic svojevoljno donio odluku protiv koje je vecina stanovnika kantona. Najveca je ironija sto se zakleti ateisti i komunisti kriju iza plasta zapadne demokratije dok pozivaju u autoritativno, staljnisticko drustvo. Pa ako cemo gledati realno, kompletna IZ je stavovima oko vjeronauke bila blize upravo toj zapadnoeuropskoj demokratiji nego Suljagic.

I nije tacno da je kantonalni odbor SDA smijenjen zbog toga. Kompletna SDA je bila protiv Suljagiceve odluke.
Pa gdje je Abdulah spasitelj vjeronauka sada? Da li to vec zakucao na vrata zaboravljenih asova pa se ne pika njegovo zrtvovanje za pravu stvar?

Ima snimak govora na Buni, ako ti je to pozivanje na demokratski nacin borbe ja sam Kemal Ataturk.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8356 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:

harisovu tv1, manijake koje prijete smrcu, likove koji ateiste nazivaju govnima, a evo sad i za majku prirodu...
pa toliki vjernici na temi, a nikoga ne brinu gladna i smrznuta djeca u Mostaru
najvolEm nase licemjerje i demagogiju
kamen spoticanja

#8357 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

nemoj makar ti...zaista postaje degutantno to slucajno pojavljivanje u tv-u a sad i na radiu
Opetja033

#8358 Re: SDP

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote:a de samo pojasni koje je pravo vjernika bilo ugrozeno odlukom da ocjena ne ulazi u prosjek?

i da li reis treba biti apologeta za pacijente koji u slobodno vrijeme salju prijetnje smrcu, pozivajuci se na vjeru?

zapravo da li je IZ uopste osudila ovaj cin?
1) Prava vjernika su ugrozena cinjenicom da se vjeronauka na taj nacin izbacuje iz ravnopravnosti sa ostalim predmetima. Dakle Suljagicev dekret je upravo imao za cilj da diskriminira vecinu, nikako da zastiti manjinu. Navedeni su primjeri zapadnoeuropskih zemalja gdje je pitanje vjeronauke rijeseno na isti nacin kao sto je danas u KS. Apsolutno podrzavam uvodjenje alternativnog predmeta, i takvo rijesenje nikome nije smetalo.

2) Naravno da ne treba. Medjutim ne vidim bilo kakvu vezu izmedju IZ, reis ul uleme i ovog debila. Ne kontam sta je IZ trebala uraditi? Sutjeti na Suljagicevu samovolju samo zato da neki kreten ne posalje pismo sa metkom drugom kretenu?

3) Iskreno ne znam, i sam sam cuo za ovaj incident prvi put jutros.
Alfons Kauders

#8359 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:

pa brinu se za djecu... brinu se da imaju gratis peticu iz vjeronauka...
kamen spoticanja

#8360 Re: SDP

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:

:roll:
nosara

#8361 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ova drzava ima vlast... Neka se pomjeri i nesto poduzme... Ili treba reis i za to da opali nekom ministru klempu...?
Karl Hungus

#8362 Re: SDP

Post by Karl Hungus »

Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote:a de samo pojasni koje je pravo vjernika bilo ugrozeno odlukom da ocjena ne ulazi u prosjek?

i da li reis treba biti apologeta za pacijente koji u slobodno vrijeme salju prijetnje smrcu, pozivajuci se na vjeru?

1) Prava vjernika su ugrozena cinjenicom da se vjeronauka na taj nacin izbacuje iz ravnopravnosti sa ostalim predmetima. Dakle Suljagicev dekret je upravo imao za cilj da diskriminira vecinu, nikako da zastiti manjinu. Navedeni su primjeri zapadnoeuropskih zemalja gdje je pitanje vjeronauke rijeseno na isti nacin kao sto je danas u KS. Apsolutno podrzavam uvodjenje alternativnog predmeta, i takvo rijesenje nikome nije smetalo.

2) Naravno da ne treba. Medjutim ne vidim bilo kakvu vezu izmedju IZ, reis ul uleme i ovog debila. Ne kontam sta je IZ trebala uraditi? Sutjeti na Suljagicevu samovolju samo zato da neki kreten ne posalje pismo sa metkom drugom kretenu?

Ne moze vjera biti ravnopravna sa ostalim predmetima, npr matematika i fizika koje su egzatne nauke. Vjera je realno gledano manje-fise fantazija bez ikakvih dokaza. to sto neki vjeruju u tu fantaziju svim svojim bicem je ne cini naukom ili faktom.
plain vanilla

#8363 Re: SDP

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:

nemoj makar ti...zaista postaje degutantno to slucajno pojavljivanje u tv-u a sad i na radiu
steta da nisi poslusao prilog i nije nimalo slucajno "pojavljivanje"
zena govori gdje se moze odnijeti pomoc i kome se moze obratiti za pomoc, u tom smisli su spomenuti fomovci, a ne da bih ih se propagiralo
u Mostaru 13000 obitelji nema struju, jaje je pola marke, a lopata 100KM, dabogda im za lijekove trebalo

i ko god pomogne ugrozenima, svaka cast

ali najbolje nista ne ciniti, sjediti kuci, ne daj Boze, mogu reci da propagiras stranku

stvarno ste izgubili pojam o realnosti
quasar

#8364 Re: SDP

Post by quasar »

aaa, jeste nadrobili.
Imam posla, ne mogu ni da citam ovo.

Jesu to bile dnevnice?
plain vanilla

#8365 Re: SDP

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
:roll:[/quote]

dzabe kolutash, cika zubo
ljuta sam na sve koji svako dobro djelo karakterisu kao propagandu, a necinjenje ne osudjuju
nosara wrote:
Ova drzava ima vlast... Neka se pomjeri i nesto poduzme... Ili treba reis i za to da opali nekom ministru klempu...?
ne branim ja drzavu, navijem je, ali stanje je elementarne nepogode
svi su se trebali ukljuciti..ali jucer kad je trebalo nositi onaj materijal za popravak, pojavilo se 10 ljudi
i momka potpisu kao fomovca, i sva prica je o tome kako je on dosao da reklamira SDP
pa izadji brate i ti na onu zimu pa reklamiraj fikreta abdica kao hoces :evil:
kamen spoticanja

#8366 Re: SDP

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:

zena govori gdje se moze odnijeti pomoc i kome se moze obratiti za pomoc, u tom smisli su spomenuti fomovci, a ne da bih ih se propagiralo
u Mostaru 13000 obitelji nema struju, jaje je pola marke, a lopata 100KM, dabogda im za lijekove trebalo

ali najbolje nista ne ciniti, sjediti kuci, ne daj Boze, mogu reci da propagiras stranku

zar ti zaista mislis da crveni samo lopataju? ili samo novinari federalne spasavaju unesrecene iz snijega?
to se zove jeftina politicka demagogija i skupljanje poena na nesreci drugih i to je gadnooo...
Opetja033

#8367 Re: SDP

Post by Opetja033 »

zateznistub wrote:Ne, niko nije moj istomisljenik. Mislis da nesto govori cinjenica sto roditelji upisuju djecu na vjeronauk? Koliko njih je to uradilo iz ciste ljubavi prema vjeri? Koliko njih iz cistog pomodarstva? Koliko njih je djecu upisalo samo zato sto i "oni" upisuju svoju djecu?
Ti ako sebe smatras vjernikom onda u svom pisanju moras malo obratiti koje rijeci i koje pridjeve dajes osobama kako na ovom forumu tako i u javnom zivotu.
Broj roditelja koji su upisali djecu na vjeronauku govori SVE. To je sama poenta kompletne price. Naravno, najlakse je pricati o jacem prosjeku ocjena, o pomodarstvu :? , ili pritisku (ne znam cemu ta prica o pritisku kada sad postoji i alternativni predmet)? Upravo je brojka ta koja se gleda. O tome sta je ciji nijet ne znamo ni ti, ni ja tako da je ta rasprava besmislena.
Sto se tvoje zadnje recenice tice, izvini ali stvar principa je da savjete o vjeri ne primam od ljudi koji su ateisti. Znaci ateista ili osoba koja se ne deklarise kao vjernik ima moralno pravo da ljude iz javnog zivota kao i druge ljude ovdje na forumu (nesto ne vidim da sam ikoga ovdje nazvao pogrdnim imenom?) naziva kako god zeli bez da mu bude sa tvoje strane skrenuta paznja na ponasanje a jedan vjernik treba da suti? Ta su vremena daaaaaaaaaaavno prosla. :wink:
Karl Hungus wrote:Ne moze vjera biti ravnopravna sa ostalim predmetima, npr matematika i fizika koje su egzatne nauke. Vjera je realno gledano manje-fise fantazija bez ikakvih dokaza. to sto neki vjeruju u tu fantaziju svim svojim bicem je ne cini naukom ili faktom.
Moze, moze. Itekako moze. Eto ti primjera Austrije i Njemacke ciji je model vjeronauke isti kao u KS. Samo se najlakse praviti slijep.
Alfons Kauders

#8368 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:

a zasto izborni predmet treba biti "ravnopravan" sa matematikom, bosanskim, engleskim?
da li je ujedno bilo pravedno da djeca koja pohadjaju vjeronauk imaju bolji prosjek od ostalih?
da li je bolje da vjeronauk pohadja 70% djece cisto radi prosjeka, ili npr 35% zato jer ih vjera zaista zanima?

IZ naravno ima svako pravo da se oglasi povodom bilo cega sto ima veze s vjerom... ali ujedno ima i odgovornost da to cini na civilizovan i odmjeren nacin... a ne da se javno prijeti nemirima i poziva na linc neistomisljenika... upravo zato jer ce se onda naci neki idiot koji misli da je neko aminovao slanje metaka postom...

IZ se jos uvijek nije oglasila - ja mislim da je trebala, prije svega radi sebe i svog ugleda, kao i velike vecine vjernika koji nemaju blage veze s ovom sramotom
sanaman

#8369 Re: SDP

Post by sanaman »

Karl Hungus wrote:
Opetja033 wrote:

Ne moze vjera biti ravnopravna sa ostalim predmetima, npr matematika i fizika koje su egzatne nauke. Vjera je realno gledano manje-fise fantazija bez ikakvih dokaza. to sto neki vjeruju u tu fantaziju svim svojim bicem je ne cini naukom ili faktom.
od 15 predmeta, svi se boje vjeronauke :-) tema bila...suvisno raspravljati o tome....
plain vanilla

#8370 Re: SDP

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote: zar ti zaista mislis da crveni samo lopataju? ili samo novinari federalne spasavaju unesrecene iz snijega?
to se zove jeftina politicka demagogija i skupljanje poena na nesreci drugih i to je gadnooo...
stvarno ste zatrovani mrznjom i predrasudama

gadno je ne raditi nista, nego pametovati iz svoje tople sobe i ismijaviti pokusaje pomoci
e to je gadno
nosara

#8371 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:

Vlast, vlast... Premijeri, ministri, sefovi partija... To su njihovi rezultati...
kamen spoticanja

#8372 Re: SDP

plain vanilla wrote:
dzabe kolutash, cika zubo
ljuta sam na sve koji svako dobro djelo karakterisu kao propagandu, a necinjenje ne osudjuju
cekaj bolan...i ja sam lopatao tri dana pa me nisu snimili i kazali kako lopata ta i ta stomatoloska ordinacija i nisu me hvalili po forumima...brkas malo teze...niko dobro djelo ne osudjuje kao propagandu,osudjujemo propagandu kao dobro djelo...na koncu lopatala su djeca iz forumamladih a kajmak i pozicije pokupit ce damir hadzic i ekipa
Opetja033

#8373 Re: SDP

Post by Opetja033 »

plain vanilla wrote:pa toliki vjernici na temi, a nikoga ne brinu gladna i smrznuta djeca u Mostaru
"toliki ateisti na temi a nikoga ne brinu gladna i smrznuta djeca u Mostaru". Izvini zaista, ali je li tebe stid ovako nesto napisati? Pa ti si jedna od najaktivnijih forumasa i opet smatras za shodno pozivati nekoga drugog da nesto radi dok ti sjedis u toplom?
Znaci apsolutno se slazem sa tobom po pitanju demagogije i licemjerja. To IZ i reis ul ulema trebaju da mobiliziraju dzemate da vrse proboj preko Ivana do Mostara? Obrati se gospodinu Niksicu, to je prava adresa. Sada jos ispade reis kriv za to sto istocna obala Mostara nema struje? :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#8374 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Opetja033 wrote:
zateznistub wrote:Ne, niko nije moj istomisljenik. Mislis da nesto govori cinjenica sto roditelji upisuju djecu na vjeronauk? Koliko njih je to uradilo iz ciste ljubavi prema vjeri? Koliko njih iz cistog pomodarstva? Koliko njih je djecu upisalo samo zato sto i "oni" upisuju svoju djecu?
Broj roditelja koji su upisali djecu na vjeronauku govori SVE. To je sama poenta kompletne price. Naravno, najlakse je pricati o jacem prosjeku ocjena, o pomodarstvu :? , ili pritisku (ne znam cemu ta prica o pritisku kada sad postoji i alternativni predmet)? Upravo je brojka ta koja se gleda. O tome sta je ciji nijet ne znamo ni ti, ni ja tako da je ta rasprava besmislena.
Sto se tvoje zadnje recenice tice, izvini ali stvar principa je da savjete o vjeri ne primam od ljudi koji su ateisti. Znaci ateista ili osoba koja se ne deklarise kao vjernik ima moralno pravo da ljude iz javnog zivota kao i druge ljude ovdje na forumu (nesto ne vidim da sam ikoga ovdje nazvao pogrdnim imenom?) naziva kako god zeli bez da mu bude sa tvoje strane skrenuta paznja na ponasanje a jedan vjernik treba da suti? Ta su vremena daaaaaaaaaaavno prosla. :wink:
Karl Hungus wrote:Ne moze vjera biti ravnopravna sa ostalim predmetima, npr matematika i fizika koje su egzatne nauke. Vjera je realno gledano manje-fise fantazija bez ikakvih dokaza. to sto neki vjeruju u tu fantaziju svim svojim bicem je ne cini naukom ili faktom.
Moze, moze. Itekako moze. Eto ti primjera Austrije i Njemacke ciji je model vjeronauke isti kao u KS. Samo se najlakse praviti slijep.
Nevjerovatno je to za kakvim se argumentima poseže, da čovjek en povjeruje. Eto, 11% je upisalo vjeronauku radi komšije, 23% radi oca i matere, a ostalih 30 i kusur procenata radi ubjeđenja... :-)
Ostale boldirane rečenicu zaslužuju samo takav potpis.
Inače, imal' ko od ovih što dnevnice dobijaju kakvu info iz štaba - može li Zlaja te mašine što su čistile gore kod vikendice poslati makar na dan-dva do ostalih smrtnika, da ih malo razveseli. Ili je gore ostalo tenisko igralište da se sredi... :mrgreen:
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 09/02/2012 11:01, edited 1 time in total.
plain vanilla

#8375 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
Vlast, vlast... Premijeri, ministri, sefovi partija... To su njihovi rezultati...
jah nosara :zzzz:

@cika zubo

spremi se pa lopataj u Mostaru, ja cu se pobrinuti da to objave na TV
evo i ja pospremila stan, sudje oprala, hljeb zamijesila, a jos nema kamera..ti si cistio sebi, ja pricam o gladnim i promrzlim ljudima..ali de ti, svoj posao
vidi se da ste bas onako merhametli svi :roll:
Post Reply