IRAN

Post Reply
Avetinho

#8351 Re: IRAN

Post by Avetinho »

salik79 wrote:Mrka kapa punih 35 godina, a oni sve jaci ;-)
Ne budi presmijesan. Iran na koljenima moli da im se ukinu sankcije.
Avetinho

#8352 Re: IRAN

Post by Avetinho »

zvizdan wrote:@Avetinho, ti onda ne shvatas da Iran nije bio primoran da pristane na sporazum vec se radi o interesima obje strane. U samom Iranu imas jako utjecajne krugove koji su izricito bili protiv bilo kakvih pregovora. Nije bas da se u Iranu krepavalo od gladi, pa im je ovo bilo biti ili ne biti. Bas kao sto nije da je ekonomiji EU zemalja svejedno hoce li poslovati s Iranom ili ne. Narocito kad se trebaju odricati milog im profita radi nekakvih cionistickih paranoja. Ovako, svi zadovoljni (osim nekih, bezbeli :D )
Jako uticajni krugovi iz Irana sigurno nisu oni koji su umirali od gladi. I boli ih je kur^c za sitnu raju. Ako mislis da je iranska mafija dobrotvorno drustvo, predlazem ti odmor na Jadranu da saberes misli.
salik79

#8353 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
:lol: :lol: :lol:
Avetinho

#8354 Re: IRAN

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:
:lol: :lol: :lol:
Svijet moli Iran na koljenima da im ukine sankcije.
salik79

#8355 Re: IRAN

Post by salik79 »

Jah, svijet voli Iran i Irance, pa im zao da se pate.
bogoljub

#8356 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Avetinho wrote:
Nemaš ti pojma šta je Iran!
zvizdan

#8357 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Avetinho wrote:
Cijeli svijet je svjedocio da je Iran na pregovorima nastupao kao ravnopravan sagovornik. A sto su onda pregovori trajali dva dana duze od predvidjenog? Kerry htio otici, ali jadan nije mogao, Zarif klecao pred njim, obgrlio ga oko koljena i molio da pristane na bilo kakav sporazum? :D

Btw, ako je neko klecao, kmecao i moljakao oko ovog sporazuma, onda je to Izrael. Kmecanje se, vidimo, intenzivira, a uskoro bi moglo prerasti u histericni plac.
Last edited by zvizdan on 03/04/2015 10:44, edited 2 times in total.
bogoljub

#8358 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Jasno je da će mnogi biti protiv ovog dogovora, no to je sada manje važno, dogovor je postignut i Iran danas svakako okreće jednu novu stranicu svoje povijesti.
mirsek

#8359 Re: IRAN

Post by mirsek »

Avetinho wrote:
Irana zaboli kiki za sankcijama.
Zive decenijama sa njima a kad se ukinu ima da dozive ogroman bum u standardu i TRANSFERU 8-) najnovijih tehonologija.
Oni imaju odlicnu naucnu bazu i sa skinutim sankcijama nema sta nece moci da proizvode.
Evo pod sankcijama proizvode nano materijale, karbonska vlakna , obogacuju uran, lansiraju satelite u svemir.
Samo nebo je granica kad se sankcije ukinu. :thumbup:
Jedino ih moze zabrinuti neka velika vojna eskalacija.
Avetinho

#8360 Re: IRAN

Post by Avetinho »

mirsek wrote:
Avetinho wrote:
Zive decenijama sa njima a kad se ukinu ima da dozive ogroman bum u standardu i TRANSFERU 8-) najnovijih tehonologija.
Oni imaju odlicnu naucnu bazu i sa skinutim sankcijama nema sta nece moci da proizvode.
Evo pod sankcijama proizvode nano materijale, karbonska vlakna , obogacuju uran, lansiraju satelite u svemir.
Ovaj komentar, a i par prethodnih, su toliko glupi do bola.

Ne znam cak ni kako da ih komentarisem, osim tako -- glupi do bola.
Ispade, ne treba im ni ukidat sankcije, vec i ovako postizu sta zele. Pa kojeg qrca pregovaraju vec godinama? Da udovolje Obumbi? Boze budala. Iran jedva prezivljava, a budale na forumu misle kako tako treba i da svijet mora ukinuti snakcije jer je Iran mocan. Iran treba sve da se lupa u guzicu sto su imali srece da za pregovarackim stolom imaju nobelovca koji ima agendu da uspostavi mir na svijetu. Da su imali neku budaletinu, taj bi vec davno bio u Teharanu ili ne bi uopste bilo Teherana.
salik79

#8361 Re: IRAN

Post by salik79 »

Sta reci, nego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bingov buraz

#8362 Re: IRAN

Post by bingov buraz »

Avetinho wrote:
Svasta.
Dajte smajli koji se ibreti!
jefferson

#8363 Re: IRAN

Post by jefferson »

mirsek wrote:
Avetinho wrote:
Jbt, ono nemos vjerovat.
Avetinho

#8364 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Ubio se Hi^ler, velika pobjeda nacista.
salik79

#8365 Re: IRAN

Post by salik79 »

Jarane, Ameri ni sa kim ne pregovaraju, osim ako su primorani. S kim su do sada pregovarali? Samo i iskljucivo s onima s kojima su morali, odnosno, s onima kod kojih sa silom nisu mogli proci. Kaubojski metalitet ukonponovan s cionizmom.
Last edited by salik79 on 03/04/2015 15:51, edited 1 time in total.
Co0l

#8366 Re: IRAN

Post by Co0l »

Kao i obicno,istina je negdje izmedju.
mirsek

#8367 Re: IRAN

Post by mirsek »

Avetinho wrote:
Ovaj komentar, a i par prethodnih, su toliko glupi do bola.

Ne znam cak ni kako da ih komentarisem, osim tako -- glupi do bola.
Ispade, ne treba im ni ukidat sankcije, vec i ovako postizu sta zele. Pa kojeg qrca pregovaraju vec godinama? Da udovolje Obumbi? Boze budala. Iran jedva prezivljava, a budale na forumu misle kako tako treba i da svijet mora ukinuti snakcije jer je Iran mocan. Iran treba sve da se lupa u guzicu sto su imali srece da za pregovarackim stolom imaju nobelovca koji ima agendu da uspostavi mir na svijetu. Da su imali neku budaletinu, taj bi vec davno bio u Teharanu ili ne bi uopste bilo Teherana.
Bra'o bukvalac. :thumbup:
Prva recenica je namjerno bila tendeciozna a ostatak tekst je gola istina.(ovo se naravno odnosi na moj post koji si citirao )
A ti misli sta god hoces.
Last edited by mirsek on 03/04/2015 23:57, edited 2 times in total.
JohnnyS

#8368 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

salik79 wrote:Jarane, Ameri ni sa kim ne pregovaraju, osim ako su primorani. S kim su do sada pregovarali? Samo i iskljucivo s onima s kojima su morali, odnosno, s onima kod kojih sa silom nisu mogli proci. Kaubojski metalitet ukonponovan s cionizmom.

A tko ih je to primorao da s Iranom pregovaraju?
jastuk1

#8369 Re: IRAN

Post by jastuk1 »

JohnnyS wrote:
salik79 wrote:Jarane, Ameri ni sa kim ne pregovaraju, osim ako su primorani. S kim su do sada pregovarali? Samo i iskljucivo s onima s kojima su morali, odnosno, s onima kod kojih sa silom nisu mogli proci. Kaubojski metalitet ukonponovan s cionizmom.

Looming economic downturn ih primor'o, pa da imaju ili ulagat žestoko u Iran ili ih (lažno) optužit za kršenje dogovora, pa uvodit demokratiju. Sjooooooooo tebe.... :roll: Dječija pitanja... :oops:
Sanjarko

#8370 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

jastuk1 wrote:
JohnnyS wrote:

Looming economic downturn ih primor'o, pa da imaju ili ulagat žestoko u Iran ili ih (lažno) optužit za kršenje dogovora, pa uvodit demokratiju. Sjooooooooo tebe.... :roll: Dječija pitanja... :oops:
Da im Americki Robocop nece demokratiju uvodit. :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 0_SCt_1W2A[/youtube]
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8371 Re: IRAN

Post by Truba »

prije pet godina je bilo bukvalno svaki dan se ocekivao udar na nuklearna postrojenja
a danas????
Co0l

#8372 Re: IRAN

Post by Co0l »

Ispostavilo se da je lakse bilo ubit naucnike koji su radili u tim postrojenjima.
jefferson

#8373 Re: IRAN

Post by jefferson »

jastuk1 wrote:
JohnnyS wrote:

:jbt:
mirsek

#8374 Re: IRAN

Post by mirsek »

Co0l wrote:Ispostavilo se da je lakse bilo ubit naucnike koji su radili u tim postrojenjima.
Sta, samo 3-4 naucnika radila u tim postrojenjima ostali su bila cista fizicka snaga ? :lol:
Iran godisnje proizvede desetine naucnika koji mogu da nastave gdje su ubijeni zapoceli.
Vazno je imati znanje i naucnike da se bomba proizvede kao sto ga/ih ima npr. Japan ili Njemacka.
Ostalo je pitanje trenutka i potrebe.
Co0l

#8375 Re: IRAN

Post by Co0l »

mirsek wrote:
Co0l wrote:Ispostavilo se da je lakse bilo ubit naucnike koji su radili u tim postrojenjima.
Sta, samo 3-4 naucnika radila u tim postrojenjima ostali su bila cista fizicka snaga ? :lol:
Iran godisnje proizvede desetine naucnika koji mogu da nastave gdje su ubijeni zapoceli.
Vazno je imati znanje i naucnike da se bomba proizvede kao sto ga/ih ima npr. Japan ili Njemacka.
Ostalo je pitanje trenutka i potrebe.
Ne znam koliko su imali naucnika ali znam da su sami Iranci izjavljivali da su ih ta ubistva unazadila.

Bomba?Kakva bomba?Hoces da kazes da su Iranci lazovi i da su lagali da ne pokusavaju da naprave atomsku bombu?
Post Reply