Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#8351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

volta

To mi je promaklo (pogresno sam vas razumio) ali potpuno se slazem sa vasim naknadnim obrazlozenjem.

Sto se tice mojih primanja, ..po ko zna koji put, na ovom forumu...
(Jeste indiskretno - i pomalo neprijatno - i da radim u privatnoj firmi ne bi nikome odgovorio - ali posto primam platu od poreskih novaca smatram da moram odgovoriti jer je pravo gradjana da znaju koliko "nas" placaju. Pri tome, mada je mozda irelevantno - ovo su najniza primanja koja sam imao u zadnjih 15 godina).
Uglavnom...
Primam platu u FBiH (2400km) i pausal u SKS (oko 800km).

p.k.
VjecitiStudent

#8352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:ljudi koji sigurno bolje od mene poznaju PR (Emina Ganic, Lejla Kapetanovic)

p.k.
:shock: :shock: :shock:
Seawolf

#8353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

VjecitiStudent wrote:
Pedja Kojovic wrote:ljudi koji sigurno bolje od mene poznaju PR (Emina Ganic, Lejla Kapetanovic)

p.k.
Da, i mene je malo štrecnulo, kada sam to pročitao.
nosara

#8354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Seawolf wrote:
VjecitiStudent wrote:

p.k.
Da, i mene je malo štrecnulo, kada sam to pročitao.
Aha, malo, otprilike kao cepinom u mozak... :lol:

E, Pedja, Pedja... PR ti definitivno nije jaca strana... :-?
molim_ba

#8355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by molim_ba »

Pedja Kojovic wrote:Citam izvjestaj CCI-ija.
Plate u Domu naroda FBiH su, kazu, od 2500 - 3500 km.
Ne kontam.
Priznali su mi 10 godina radnog staza.(Ne moze vise kazu jer si radio u stranoj firmi).
Clan sam cetiri komisije (Obavezno je dvije ali posto se clanstvo ne placa niko nije htio pa mene predlozili u jos dvije)
I primam 2400 km.

p.k.
Gdje ste vi bili tokom rata???
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

VjecitiStudent wrote:

p.k.
Isti efekat je i kod mene proizvelo to ime. Realno, bojim se da zaista NS ne preraste u nesto sto svakako ne bih zelio i volio. Jedna osoba ne cini nesto sto bi kod mene moglo ogaditi neku stranku i dovesti do situacije da joj uskratim svoj glas, ali svakako je ovo minus od mene za NS.
Skijaš

#8357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

-LIBERO- wrote:
VjecitiStudent wrote:

p.k.
Isti efekat je i kod mene proizvelo to ime. Realno, bojim se da zaista NS ne preraste u nesto sto svakako ne bih zelio i volio. Jedna osoba ne cini nesto sto bi kod mene moglo ogaditi neku stranku i dovesti do situacije da joj uskratim svoj glas, ali svakako je ovo minus od mene za NS.
Ima veze a ne definiše kurs stranke, kakvu štetu može napraviti ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Lud i ponosan wrote:@Skijaš

Moze napraviti veliku stetu, posebno ako dobije odredjenu funkciju u stranci i bude prisutna u medijima...
:thumbup:

Po principu: Prodajes mi jednu pricu,a prezentiras drugu..cak i preko pojedinih licnosti koje su u javnosti jako okarakterisane i povezane sa jednim sistemom i nacinom raspodjele dobara i privilegija. A Ganici su itekako aktivni ucesnici u novonastaloj (poslije ratnoj) raspodjeli dobara i privilegija.

Ponavljam opet. Nece me ovo sprijeciti da nastavim davati svoju podrsku, i u konacnici i svoj glas, za ovu stranku, ali svakako mnoge hoce.
JThomas

#8359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JThomas »

NS puca na biračko tijelo koje hoće promjene i kadar koji nema nikakve veze sa onima koji su se kompromitovali. i zbog toga, emina ganić će njima oduzeti glasove, to je jako jednostavno. onaj ko hoće da glasa za ganiće i slične, glasaće za SDA.
kadinica

#8360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kadinica »

Hoće li Sabina Čudić biti kandidat na općinskim izborima za Novo Sarajevo?
Seawolf

#8361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

kadinica wrote:Hoće li Sabina Čudić biti kandidat na općinskim izborima za Novo Sarajevo?
Jutros sam saznao od jednog prijatelja da hoće.

Kao i to da su u sve četiri sarajevske gradske opštine, kandidat(kinje)i za načelni(cu)ka opštine, žene.

Bravo.
Pedja Kojovic

#8362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

molim_ba

Za sta je to bitno?
Tokom kojeg rata?

p.k.
rossoner

#8363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rossoner »

Lud i ponosan wrote:@Skijaš

Moze napraviti veliku stetu, posebno ako dobije odredjenu funkciju u stranci i bude prisutna u medijima...
A može li, molim vas, za nas neupućene da se u kratkim crtama da osvrt na nepoželjnost Ganićke?

Mislim da je to sasvim OK za mene i može biti samo plus za NS a ne minus. Vama uvijek nešto ne valja...
kadinica

#8364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kadinica »

Seawolf wrote:
kadinica wrote:Hoće li Sabina Čudić biti kandidat na općinskim izborima za Novo Sarajevo?
Jutros sam saznao od jednog prijatelja da hoće.

Kao i to da su u sve četiri sarajevske gradske opštine, kandidat(kinje)i za načelni(cu)ka opštine, žene.

Bravo.
Nadam se da je tako, odavno me nije neko tako oduševio znanjem i jednostavnošću. Hoću ženu načelnicu :bih:
rossoner

#8365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rossoner »

Lud i ponosan wrote: Kome to VAMA, odnosno ko smo to MI?

Nemam namjeru objasnjavati razloge protiv Ganica, mislim da su sasvim jasni onome kome trebaju biti.
Ti i LIBERO, npr. Recimo da meni trebaju biti a nisu mi jasni, jer hocu da glasam... I da, iskljuci prijatelju Ganica, o kcerki trenutno govorimo. A ako mene pitaš nisam pobornik nijednog od postratnih "morebit" profitera.
ultima_palabra

#8366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:NS puca na biračko tijelo koje hoće promjene i kadar koji nema nikakve veze sa onima koji su se kompromitovali. i zbog toga, emina ganić će njima oduzeti glasove, to je jako jednostavno. onaj ko hoće da glasa za ganiće i slične, glasaće za SDA.
+1
MHAB

#8367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by MHAB »

Informacija koju sam čuo prije mnogo godina i za koju ne mogu potvrditi da li je istina ili nije jer me se u tom trenutku nije lično ticala pa me nije puno interesovala nego sam je registrovao kao lokalni trač o u tom momentu poznatoj porodici Ganić. Možda ovu info može opovrgnuti ili potvrditi neko ko ovo čita, a tiče se konkretno Emine Ganić i načina na koji je otišla na studije u inostranstvu.

Pred kraj rata je SDA osnovala fond iz koga je davala stipendije za osnovne škole, srednje i fakultete. Za osnovne škole je bilo koliko se sjećam 50 KM, za srednju 100 KM mjesečno, a za fakultet se ne sjećam. Ejup Ganić je bio predsjednik savjeta koji je djelio stipendije. Trač koji sam čuo tada iz redova SDA je da je prvu stipendiju koju je taj fond dodijelio bila stipendija Emini Ganić koja je tada otišla na Oksford ili Kembridž da studira i da je stipendija višestruko prevazilazila limit koji je određen u fondu za stipendiju za fakultet. Da li je ovo istina ili laž ja stvarno ne znam, ali ako je ovo tačno onda se radi o klasičnom nepotizmu. Ovo ne mogu potvrditi nikakvim dokazom pa sam zato i napisao da je trač, ali se ovo može lako provjeriti. Nisam čuo da je bilo ko drugi dobio nešto slično od SDA. Niti nadareno djete koje je iz siromašne porodice pa makar ona bila i šehidska niti bilo ko drugi.

Možda je ovo obična laž i na kraju krajeva nije ona "naštimala" sama sebi tu stipendiju ako je ovo i istina, ali je definitivno u slučaju da je ovo istina imala koristi od oca koji je tada bio vlast.
ultima_palabra

#8368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Pa SDA je štelila i studiranja po Maleziji i sličnim zemljama... sjećate se kad se oni Šabanovići/Bosmal vratiše i počeše predstavljati kao nade BiH. Prepisali od Tuđmana koncept 200 familija :roll:
molim_ba

#8369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by molim_ba »

Pedja Kojovic wrote:molim_ba

Za sta je to bitno?
Tokom kojeg rata?

p.k.
Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu da budem do kraja precizan, sama cinjenica da te moram posjecati daje mi i odgovor na pitanje koje sam vam uputio. To je najbitnije u svemu, ako si ti pobjegao kada je trebalo braniti ovu zemlju i vratio si se ne znam kada sa kojim pravom ti danas na bilo koji nacin zelis zastupati i braniti nas od fasista kako redovno nazivas HSP i sl. Sta je trebalo za to, mozda neke 4.000 razloga ili si jos uvjek ne znas kao ni tvoj otac "za mene ni naši ni njihovi nisu naši”
Last edited by molim_ba on 29/07/2012 17:46, edited 1 time in total.
webby-x

#8370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

volta dzontra wrote:Pa po tome sto bi grupa cija se prava afirmiraju trebala iskazati slaganje s oblikom afirmacije. Druga stvar sto takav oblik afirmacije ima stetne posljedice po grupu u "realnom kontekstu"...tj. velika vecina clanova grupe smatra tu afirmaciju pogresnom....afirmacija koju grupa ne prihvaca je nasilje
Dobro rečeno.

:thumbup:
Corto Maltese

#8371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Lud i ponosan wrote: Nemam namjeru objasnjavati razloge protiv Ganica, mislim da su sasvim jasni onome kome trebaju biti.
Zar je Ejup Ganić u Našoj Stranci?
Last edited by Corto Maltese on 29/07/2012 17:52, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#8372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Corto Maltese wrote:
Lud i ponosan wrote: Nemam namjeru objasnjavati razloge protiv Ganica, mislim da su sasvim jasni onome kome trebaju biti.
Kćerka Emina
Corto Maltese

#8373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

StupskaBitanga wrote:
Corto Maltese wrote:
Kćerka Emina
Pa što onda spominju Ganića? Ona nije On. Je l' to uvedena neka nova kategorija "porodične podobnosti"? Gdje izdaju certifikate. Mogu li ja proći? Jedan amidža mi je plaho problematičan.
molim_ba

#8374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by molim_ba »

zagazaga wrote:
molim_ba wrote:
Pedja Kojovic wrote:molim_ba

Za sta je to bitno?
Tokom kojeg rata?

p.k.
Togom agresije na Bosnbu i Hercegovinu da budem do kraja precizan, sama cinjenica da te moram posjecati daje mi i odgovor na pitanje koje sam vam uputio. To je najbitnije u svemu, ako si ti pobjegao kada je trebalo braniti ovu zemlju i vratio si se ne znam kada sa kojim pravom ti danas na bilo koji nacin zelis zastupati i braniti nas od fasista kako redovno nazivas HSP i sl. Sta je trebalo za to, mozda neke 4.000 razloga ili si jos uvjek ne znas kao ni tvoj otac "za mene ni naši ni njihovi nisu naši”
Pravo mu daju oni koji su glasali ili će glasti za njega. Ne treba tražiti dozvolu od VAS.
Pa ima ih dosta koji su pobjegli tokom rata, neka ti bezkicmenjaci glasaju za njega.
volant

#8375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

Pa ima ih dosta koji su pobjegli tokom rata, neka ti bezkicmenjaci glasaju za njega.[/quote]

ti ti beskicmenjaci sada spasavaju ekonomiju i produzavaju ovu agoniju u koju su nas ljudi koji razmisljaju ko ti doveli svojom velikom patriotskom ljubavlju za domovinu. i svoj dzep.

narod zna, ali narod je fakat glup.
Locked