vivaldi wrote:and wrote:sada odjednom zabrinutost i sažaljenje ljudi iz rs-a i rtrs-a za ove ljude.
And, zasto je rtrs objavio ovu pricu znamo i ja i ti, ali zasto ovu pricu nije objavio neki sarajevski medij?
Zasto je lakse napisati slicnu pricu sa obrnutim ulogama iz nekog semberskog sela nego ovu koja se nalazi 2 kilometra od tebe?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
više bih volio da je priča objavljena u sarajevskim medijima,ali bih još više volio da se ovakve stvari ne dešavaju,a i ako se dešavaju da ih organi vlasti po kratkom postupku sankcionišu.
ako se ovako ili slično ponaša prema povratnicima u fbih onda je licemjerno tražiti nešto i ko fol se boriti za povratnike u semberiji.
and wrote:svi imamo ista prava i zakon je za sve isti,
Nemamo ista prava i zakon nije isti za sve i tako je vec 15 godina i to nije slucajno! Pa ja sam to upravo napisao u postu. Pa kako da se taj mali covjek bez marke u dzepu bori protiv INSTITUCIJA poput suda ili elektrodistribucije!!???? Pa to je citav sistem! Nije ovo tinejdzersko svrljanje po tramvaju.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
zakon mora biti isti i pojedinac ne treba da se bori protiv institucija.ako je stanje takvo ne valjaju institucije i oni koji u njima rade,jer je do njih.njih treba mijenjati i pronaći ljude i sistem koji će poštovati ljude i njihova prava.
and wrote:neko bi u institucijama kantona morao ispitati ove priče i oglasiti se
Ocigledno ne mora. Ovo je bilo prije 15 dana, ali to je najmanji problem.
Pogledaj ove podatke, a vec sam ih jednom postirao.
http://www.javnauprava.ba/content/view/25/8/
Vidi ti te demokratije, postivanja zakona i konstitutivnosti. Ko su ovde good fellas???
Nema razlike izmedju rs-a i federacije.
Pa pogledaj samo "spasioce" multietnicosti - SDP.
U opstini Novi Grad koja je 1991 imala vise stanovnika nego Tuzla radi 210 bosnjaka i 8 srba, a u jednoj rogatici koja ima 6-7 puta manje stanovnika radi 7 Bosnjaka, i sada ti meni pricaj o aparthejdu...
Ja prije svega govorim o ljudima koji su ovde ostali jer ja/mi imamo veze sa rs-om isto ko i ti. Ne mozes meni demagoski uvijati pricu o velikosrbizmu, otcjepljenu i referendumima itd. (to ostavi za forumase iz rs-a)
Tebi hvala sto osudjujes ovakve stvari, ali da izvines od toga koristi nema..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nije baš da nema razlike između rs i fbih,ima i te kako,ali nažalost u nekim stvarima fbih se ugleda na rs i to je sramno.
opšina novi grad je ogromna i malo je gradova u bih koji imaju toliko stanovnika.tih 7 zaposlenih u rogatici su možda i jedini zaposleni bošnjaci u toj opštini,dok u novom gradu,pored minornog broja zaposlenih u upravi,sigurno još puno veći broj srba ima posao u raznim firmama.
ne želim ti nametati neke priče o velikosrbizmu,jer jako dobro razumijem tvoj položaj.mogao bi se nazvati između 2 vatre.ljudi koji su ostali u sarajevu,sada bi po našem ustavu zaštitu i prava trebali očekivati od stranaka svog naroda koje su negdje drugo i koje problemi tih ljudi ne interesuju,a ljudi koji bi ih trebali štititi i dati prava smatraju da nemaju obavezu pošto nisu pripadnici njihovog naroda.sramotno.
pa nije baš da nema koristi.moj glas nikad neće dobiti stranka koja radi ovakve stvari ili ne radi ništa da to promijeni.