Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#8351 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:Ma jebiga, mi smo mali i "udarat bicem" je problem.

Razlog - pogledati u slucaju Bugarske (Berbatov), Svedske (Ibrahimovic), itd. Malo jace pritegni, a bez neke jake podloge (rezultat) i eto razloga zvijezdama da se ne pojave. Nazalost, to je tako. :|
Kakve crne zvijezde :? to mogu kod kuce svoje tako se ponašati...dobro je Pape rekao, mi (javnost i mediji) smo od njih napravili igracine a oni nisu ni I od igraca...nema tu profesionalizma i odnosa prema državnom dresu (možda Rahimić je izuzetak jer je drilovan po tim ruskim školama)...samo bič je svetinja.
Dzeko je zvijezda.

Ima jos tu 3-4 zvjezdice. :D
Bez njih bi pogotovo bili kitice. :(
USAblues

#8352 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

nemam_ideje wrote:Pregledao sve klipove sa presice :roll: Jah. Iznerviran je opasno. Priznaje grešku, kaže da je on postavio ekipu. Poštujem. Moram priznati da se slažem sa Sušićem u većini stvari, ne u svim.

Da su odigrali preku qurca, sigurno da jesu. Da većina nije i od igrača, tu je to negdje. Da je sramota onako izgubiti, jeste.

Ono što zamjeram Sušiću jste nedosljednost. Prekriži iz reprezentacije Nadarevića, Jahića, Begovića, Muratovića zbog xy razloga(neću ulaziti u iste). Trojicu od četvorice startera iz prošlih kvalifikacija. S druge strane ne prekriži Džeku i Ibričića(obojica se nisu odazvali pozivu, nebitan je razlog). Isto tako se prelako odriče Papca koji je ublažio retoriku i koji je ispoštovao svoju riječ.

Spahić jebe mater Pjaniću na utakmici, to se toleriše. Hasagić i kompanija odu na roštiljanje malo par dana prije utakmice, navodno se slupaju malo pripiti.

Po kafanama se hoda, to je sigurno. Za kurave po Rumuniji ne znam.

I to se toleriše. Klanovi prolaze. A ne bi smjelo.

Desilo se šta se desilo. Utakmica sa Albanijom je uskoro, nema efekta sad odstraniti pola reprezentacije. Par igrača s noge na nogu otjerati je sasvim moguće. Odmah. Ko su kolovođe. Džeko i Spahić ? Mrš. Noga. Javno obznaniti i otjerati. Neće nam nedostajati protiv Albanije toliko. Oni ionako dolaze po bod.
Mravac u ekipi :skoljka: Mrš. Jel treba štoperski par da budu Pandža i Bešić. Očito da trebaju. Barem protiv Albanije. Misimović na klupu. Ibričić na klupu.

------------------------Hasagić(mada bi meni i on letio sa gola al Sušić ga hvali)--------------------
Mujdža-------Pandža-----Bešić-------Subašić/Vranješ
---------------------Rahimić---------
-------------Maletić-----Pjanić--------Lulić
--------------Ibišević-------Muslimović-------

Zamjeram Sušiću što od pozvanih igrača za ove utakmice ima samo jednog klasičnog zadnjeg veznog igrača, Rahimića, koji je u blago rečeno poznim godinama. Alternative nema. Imao je priliku da protiv Gane, Švedske, Njemačke, Katara, Slovačke, Poljske, Meksika, isproba VIŠE alternativa nego što je isprobao.

Zamjeram Sušiću što mu igrači ne igraju na pozicijama koje inače igraju. Lulić na beku a krilo. Medunjanin zadnji vezni a play. Ibričić krilo/winger a fol play. Zamjeram Sušiću što Misomović i Pjanić igraju zajedno. Očito je da neko nekoga guši. A Misimović van forme blago rečeno. Zamjeram Sušiću što mu Džeko šetka po terenu i djeluje nezainteresovano. Jest zavaljen al ne može to tako. Napravi barem žuti karton. Polomi štopera, uleti mu klizeći.

Zamjeram Sušiću što ne shvata da je sa sličnom formacijom probao da igra protiv Francuza( puno kreativaca i ofanzivaca a malo vodonoša) i rezultat je bio potpuno isti. Debakl i sramni porazi gdje nismo napravili ukupno 5 prilika na utakmici pri čemu su nas protivnici blago rečeno nadigrali u svim segmentima.

Neka ih otjera pola, dio prije Albanije a dio poslije utakmice. Mami kući nek hodaju po terenu i naprave JEDAN žuti karton za cijelu utakmicu i to ga napravi rezerva Štilić.

Ako ih otjera(nakon Albanije je krajnji rok), barem dva-tri igrača(ko god bili), ima moju podršku. Ako to ne učini, više je nema. Reprezentacija je odigrala 12-13 utakmica pod njegovih vodstvom. Valjda je shvatio ko su kolovođe. Baš me zanima čija je bila briljantna ideja o roštilju. Tog majstora(majtore) s noge na nogu iz reprezentacije. Ove što loču po kafanama, isto. Sve redom. Nihove zamjene ako budu borbene(a vjerujem da hoće), nadomjestiće manjak "znanja". Mada je i to upitno. Kad može Slovenija, ekipa kloceva, možemo i mi. Devet-deset vodonoša i jedan-dva majstora. Ne treba nam više.
:thumbup: :thumbup:
Corola

#8353 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:
jeza u ledja wrote:Ma jebiga, mi smo mali i "udarat bicem" je problem.

Razlog - pogledati u slucaju Bugarske (Berbatov), Svedske (Ibrahimovic), itd. Malo jace pritegni, a bez neke jake podloge (rezultat) i eto razloga zvijezdama da se ne pojave. Nazalost, to je tako. :|
Kakve crne zvijezde :? to mogu kod kuce svoje tako se ponašati...dobro je Pape rekao, mi (javnost i mediji) smo od njih napravili igracine a oni nisu ni I od igraca...nema tu profesionalizma i odnosa prema državnom dresu (možda Rahimić je izuzetak jer je drilovan po tim ruskim školama)...samo bič je svetinja.
Dzeko je zvijezda.

Ima jos tu 3-4 zvjezdice. :D
Bez njih bi pogotovo bili kitice. :(
A sa njima smo karine.
Dokle god mi budemo imali ''zvijezde i zvijezdice'' u repci,nema od odlaska na veliko prvenstvo nista.
Kod Slovenaca mrkla noc,a ni zvijezde na vidiku.Pa opet cesto odu na velika prvenstva.
Otice Pape doci drugi a problemi ostati uvijek isti.
jeza u ledja

#8354 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

ma ostace zvijezde i zvjezdice, stas tako nam grah pao.
zovemsecrveni

#8355 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zovemsecrveni »

Ehhh, da sam ja selektor! :D Ova reprezentacija nema ni širine ni dubine u igri...Džeko vazda igra leđima prema golu ili se izvlači na krilo gdje izgleda ko krava na motoru...Ibričić, Misimović i Pjanić igraju previše u sredini, smetaju jedan drugome, griješe i ne mogu da sastave 3 pasa...Za to vrijeme širinu dobijamo tako što bekovi istrčavaju naprijed (haman ko da je Mujdža - Danijel Alves, a Lulić - Patrik Evra. :D Tako u odbrani ostavljamo 3 spora igrača (Mravac ko da ima okačen traktor na leđima, Rahimić isto, Emir Spahić - manje više). Medunjanin kao ofanzivac veze nema na poziciji zadnjeg veznog, dakle samo bacanje talenta uzalud. E'o vako bi ja igro: :-D

---------------------------------K. Hasagić------------------------------------

M. Mujdža --------B. Pandža ---------E. Spahić ------------S. Lulić
(O. Vranješ)------(G. Bunoza)--------(S. Nadarević)-------(M. Subašić)

-----------------------E. Rahimić---------S. Jahić-------------------------
----------------------(A. Zahirović)-----(M. Bešić)------------------------

H. Medunjanin--------------Z. Misimović-----------------M. Pjanić
(D. Maletić)------------------(S. Ibričić)-------------------(E. Zec)

---------------------------------E. Džeko--------------------------------
--------------------------------(V. Ibišević)-----------------------------

A baška motivacija, tu im jebo znanje! :D :D
smoki_choko

#8357 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

luckylaka wrote:
smoki_choko wrote:sto lupa susic od sto, odvali onaj diktafon :lol:
kriv si ti susicu isto koliko i oni. govoris ne treba ih dizati u zvijezda a juce si govorio da mozemo bilo koga pobijediti da ulazimo sa pobijednickim mentalitetom u ovu utakmicu. pa gdje je taj mentalitet moj susic. ispario u havu. igraci su igrali ko pizde al brate ti si selektor, morao si da ih pripremis za ovu utakmicu. i ko god kaze da susic nije nimalo ili malo kriv, sere sebi u usta. i on i igraci snose svu odgovornost
Ne uzimaj druge u obzir nego reci,,serem sam sebi u usta,,i kao da ti je drago sto je eto PAPE,,usrao motku,,pa imas pravo da ga grdis.Reprezentacija se voli i kad gubi,ali ne vole ipak svi.Serite,serite imate gdje.
ako ga ti branis posrao si se zestoko, volim i ja reprezentaciju al onon sinoc je bilo katastrofa
nosara

#8358 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

cyprus wrote:Sa svakim selektorom ista priča. Jbt, izmjenjali smo ih skoro 10 i zar je moguće da baš nijedan nije imo pojma? :-)
Ovim prodanim smradovima, "zvijezdama" iz supka ne treba selektor nego mafijas koji ce im prijetit fizickom silom... Govna mahalsko-luzerska... Prodane picke bez casti i obraza... :x :x :x Zelim im sve najgore na svijetu...

To se odnosi na vecinu, od 1996. do danas... Luzeri...
BegA_

#8359 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BegA_ »

Ono što više boli od poraza u Rumuniji od domaće selekcije (0:3) je totalno narušena atmosfera u našem taboru. Selektor Safet Sušić bio je izrevoltiran indolentnom igrom, što je kazao odmah nakon dolaska u hotel kada je kritikovao svoje izabranike.

No, to se pojedinim igračima nije dopalo pa su, prema riječima članova bh. ekspedicije zamjerili selektoru na tome. Definitivno je da se u zraku osjeti negativnost, a poraz u Bukureštu potvrdio je kako unutar tima postoje određeni klanovi.

“Ja sam svoje rekao, a to ću i ponoviti na narednom sastanku. Bit ću još oštriji jer se za ovu selekciju mora igrati srcem. Ovakav odnos prema dresu sa državnim grbom je sramotan”, naglasio je Sušić.

Bakir Tiro i Samir Šišić, specijalni izvještači SC iz Rumunije pokušali su doći i do druge strane, no i pored obećanja pojedinih igrača izjave nisu dobili.
Fudbaleri nisu ispunili obećanja, sakrili su se u mišije rupe i nisu imali hrabrost da se obrate razočaranoj javnosti.

Do meča sa Albancima ostalo je malo vremena, a selektor Sušić ima težak zadatak, ne i nemoguć, da smiri strasti, uvede red i upiše trijumf koji bi nam vratio šanse za baraž. Naša selekcija trenutno se vraća u BiH.

Pape, imas moju punu podrsku. Nemoj kleknuti pred alkoholicarima! Otjeraj ih u ..........! :bih:

Dobro receno Nosara! :thumbup:
smoki_choko

#8360 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

koji li su mu se zamjerili da mi je znati, imaju se na cemu zamjeriti nakon sjajne igre :-)
BegA_

#8361 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BegA_ »

smoki_choko wrote:koji li su mu se zamjerili da mi je znati, imaju se na cemu zamjeriti nakon sjajne igre :-)
Garant Kapiten, Misimovic i Hajducko srce. :run:
karanana

#8362 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by karanana »

a sto "alkoholicarima"? nisam u toku, ne pratim nesto reprezentaciju pa mozda nisam upratio. jesu li to dernechili ovdje zadnjih dana?
ja ni za to ne bih okrivio partijanere nego ponovo trenera. pape kupi se! ne znas dvije spojiti a ne nekom disciplinu i red uvesti.
Altsa

#8363 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Altsa »

iz kvalifikacija u kvalifikacije se dogada ista slika...pobjedimo jednu tekmu a onda slijedece tri igramo kao pičke...i tako opet...nek su se igraći provodili po rostiljima kojekakvim oko sarajeva dok su na terenu igrali sramno i bijedno...PU ! naserem im se svima u usta...zbog onog transparenta na tribinama trebali su da uzoru citav teren od truda :x :x :x :x :x
BegA_

#8364 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BegA_ »

karanana wrote:a sto "alkoholicarima"? nisam u toku, ne pratim nesto reprezentaciju pa mozda nisam upratio. jesu li to dernechili ovdje zadnjih dana?
ja ni za to ne bih okrivio partijanere nego ponovo trenera. pape kupi se! ne znas dvije spojiti a ne nekom disciplinu i red uvesti.
Naravno. Jos su isli i na rostiljadu kod Mahira Beathousea :lol: :lol:
Edin H.

#8365 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

BegA_ wrote:
karanana wrote:a sto "alkoholicarima"? nisam u toku, ne pratim nesto reprezentaciju pa mozda nisam upratio. jesu li to dernechili ovdje zadnjih dana?
Naravno. Jos su isli i na rostiljadu kod Mahira Beathousea :lol: :lol:
Je'l trckar'p Mahir? :D
buzzer

#8366 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

nosara wrote:
cyprus wrote:Sa svakim selektorom ista priča. Jbt, izmjenjali smo ih skoro 10 i zar je moguće da baš nijedan nije imo pojma? :-)
Ovim prodanim smradovima, "zvijezdama" iz supka ne treba selektor nego mafijas koji ce im prijetit fizickom silom... Govna mahalsko-luzerska... Prodane picke bez casti i obraza... :x :x :x Zelim im sve najgore na svijetu...

reisov socijaldemokrata, bas kao i u politici, problem ne vidi u katastrofalnom radu shefa, no to ga ne sprjecava da ljude koje ne poznaje naziva pogrdnim imenima. da je pape znao, pa to znanje prenio u vidu naredjenja neupitnom voltarenom i tigrovom mascu na noge i na gol postavljenom golmanu, dakle da mu je trener koji put u prvih 5-10 minuta dreknuo " heeeej kenaaaaneeeeee, imas 5 veznih igraca, ne prebacuj ih loptom" eh tad bi mozda imali 11 igraca na terenu koji igraju za bih. ovako nam je neupitni golman prvog tima, pa da 7 mladih bufonchicha na raspolaganju imamo, iskljucio svojim prebacivanjem sredine 5 igraca. rumuni su time imali visak igraca i bilo im je vrlo jednostavno iskljuciti onoga sto ga je neupitna papetova jedinica ganjala i reddovno poklanjala rumunima loptu.
eh onda je sigurni hasagic odbranio penal istrcavsi 2 metra prije nego je protivnik sutirao, ali se sudiji nije dalo zajebavati s tim ciganlukom u sudijskom vremenu.
i da skratim....
igraci nisu krivi, pa cak ni hasagic. kriv je pape (isto ko tvoj politicki sef) sto je igrao za protivnika i zato bi morao biti zamjenjen u interesu ove drzave i naroda. dakle nikakva mafija, vec je imamo (kapiten - kapo di tutti kapi, ili kako se ve pise), nego samo kompetentan i po mogucnosti inteligentan trener. a te epitete koje si uputio igracima, probaj pred ogledalom.
Lakat Jebić

#8367 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

rumuni su odmah igrali presing pa je keno morao izbijat naprijed loptu...
bahtinho

#8368 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bahtinho »

Pape ne daj se, kvalifikacije jos nisu gotove...
nosara

#8369 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

buzzer wrote:
nosara wrote:

reisov socijaldemokrata, bas kao i u politici, problem ne vidi u katastrofalnom radu shefa, no to ga ne sprjecava da ljude koje ne poznaje naziva pogrdnim imenima. da je pape znao, pa to znanje prenio u vidu naredjenja neupitnom voltarenom i tigrovom mascu na noge i na gol postavljenom golmanu, dakle da mu je trener koji put u prvih 5-10 minuta dreknuo " heeeej kenaaaaneeeeee, imas 5 veznih igraca, ne prebacuj ih loptom" eh tad bi mozda imali 11 igraca na terenu koji igraju za bih. ovako nam je neupitni golman prvog tima, pa da 7 mladih bufonchicha na raspolaganju imamo, iskljucio svojim prebacivanjem sredine 5 igraca. rumuni su time imali visak igraca i bilo im je vrlo jednostavno iskljuciti onoga sto ga je neupitna papetova jedinica ganjala i reddovno poklanjala rumunima loptu.
eh onda je sigurni hasagic odbranio penal istrcavsi 2 metra prije nego je protivnik sutirao, ali se sudiji nije dalo zajebavati s tim ciganlukom u sudijskom vremenu.
i da skratim....
igraci nisu krivi, pa cak ni hasagic. kriv je pape (isto ko tvoj politicki sef) sto je igrao za protivnika i zato bi morao biti zamjenjen u interesu ove drzave i naroda. dakle nikakva mafija, vec je imamo (kapiten - kapo di tutti kapi, ili kako se ve pise), nego samo kompetentan i po mogucnosti inteligentan trener. a te epitete koje si uputio igracima, probaj pred ogledalom.
:lol:
Edin H.

#8370 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Altsa wrote:iz kvalifikacija u kvalifikacije se dogada ista slika...pobjedimo jednu tekmu a onda slijedece tri igramo kao pičke...i tako opet...nek su se igraći provodili po rostiljima kojekakvim oko sarajeva dok su na terenu igrali sramno i bijedno...PU ! naserem im se svima u usta...zbog onog transparenta na tribinama trebali su da uzoru citav teren od truda :x :x :x :x :x
Ne dogadja se, u proslim kvalifikacijama smo se provukli protiv Turaka, ali smo rutinski uzeli veoma vaznu utakmicu u Estoniji.

Odmah je bilo jasno na pocetku da mi bez Vede koji trci ko' mahnit :D nemamo sansu da postignemo gol. To sam nekoliko puta rekao prije utakmice, ali mnogi ste bili za hajducko srce sto psuje nase navijace, zato ne optuzujte Papeta za tu odluku.
Velika steta sto se povrijedio Salihovic.
Pape je pokusao defanzivno, sa jakom sredinom, to nasi ne znaju igrati, ionako bez-veze preskacemo sredinu.
Nema tu vise radilica kao Muratovica i iz proslih kvalifikacija Rahimica da presijecaju lopte, godine, sta ces.
Zabrinjava forma Spahica koji je u proslim kvalifikacijama bio skoro pa nepogrijesiv. Ne zasluzuje vise kapitensku traku.
Miske na klupu za rezerve, dovoljan je Pjanic.
Pod hitno vratiti Asmira i Sasu da organizuju odbranu. Keno kao Keno, vadi nevidjeno, ali pravi i pocetnicke greske.
Ovo nije veliki kiks, Rumunija nije losa, kiks je bio u Albaniji i sto nismo barem bod oteli Francuzima.
Vjerujem da cemo na kraju morati barem bod traziti u Parizu, a ovi Franzuzi zaista sve bolje i bolje igraju, Bjelorusija se provukla kroz iglene usi.
Radi li sta ovaj Komitet za normalizaciju :D da nam se ukinu vize za Bjelorusiju 2 septembra?
Poslase li ovi iz Saveza snimke podrske ratnom zlocincu UEFI?
Hajde novinari, raspitajte se malo

PS Sto nam ga zavali Dodik :D bolje bi bilo da smo ovu utakmicu zijanili za "zelenim stolom", bar bi nam neko drugi bio kriv :oops: .
oridjidji

#8371 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

E Pape je sa 36 godina trcao vise od Dzeke igrajuci za nacionalni dres Jugosavije i tad je kod Osima 1990 bio kicma te reprezentacije...
nosara

#8372 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

oridjidji wrote:E Pape je sa 36 godina trcao vise od Dzeke igrajuci za nacionalni dres Jugosavije i tad je kod Osima 1990 bio kicma te reprezentacije...
Patriotizam, obraz, kucni odgoj... Ove karine ne znaju ni sta to znaci... :(
zilla_

#8373 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zilla_ »

Kad vidim Džeku kako trči i kako se zalaže nije ni čudo što je ovakav rezultat... Momak se očito digo i zaboravio je kako se igra srcem za repku i kako se čupa i glavom i nogama za svaku loptu... Po meni, u sljedećoj tekmi ostavio bi ga na klupi a priliku bi dao Muslimoviću. On je po meni nepravedno bačen u drugi plan...

Al eto problem nije bio samo u Džeki već u cijeloj ekipi... Onaj Pjanić je meni tako bezveze lik da ne znam čemo ga toliko hvale... Lik nema dvije čiste što se tiče kreiranja igre...

Misimović i Rahimić su svoje odradili što se tiče nogometa... Treba tražit nove igrače na tim pozicijama...

Jadnostavno rečeno, nekim igračima se treba zahvaliti i ubaciti nove ljude koji će igrati srcem i dat 200% sebe...

I na kraju njima ovo okupljanje repke dođe kao odmor, malo zajebancije, druženja... Tek kad ih neko ovako malo ispraši oni se prodrmaju... Ne sumnjam da će protiv albanaca biti puno življi...

Image
Image

Pogldajte Muslimovića kako se bori da dođe do lopte, udara, lomi vilicu... A pogle Edina da prostite ko p... i kažemo šta se dešava s njim...
Last edited by zilla_ on 04/06/2011 12:35, edited 1 time in total.
Mustang1

#8374 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Svasta ..Vidi majke mi svi za Safetom potrcali i pljuju igrace...Pa nisu igraci krivi sto je on postavio 33 igraca u sredini i Dzeku u napadu samog...Sta je Dzeko kombajn pa da ih sve povalja i zabije go ? :D
nosara

#8375 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

Bubalo1 wrote:Svasta ..Vidi majke mi svi za Safetom potrcali i pljuju igrace...Pa nisu igraci krivi sto je on postavio 33 igraca u sredini i Dzeku u napadu samog...Sta je Dzeko kombajn pa da ih sve povalja i zabije go ? :D
Ma savez je kriv... :lol:

dzeko je u zadnje vrijeme pokretljiv bas kao i kombajn... Ali nije on jedini... :roll:
Locked