iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#8351 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

zenny wrote:iphone 3gs, nije fabricki otkljucan...
kako da dignem software sa 4.1 na 5.1.1 (sa jailbrakeom)?
Radi po ovom mom tutorialu, princip je isti. Obrati paznju na napomenu u koraku 2, jer moras cuvati bb.

http://www.isrbija.net/showthread.php?t=34592
zenny

#8352 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

Chuckie wrote:
zenny wrote:iphone 3gs, nije fabricki otkljucan...
kako da dignem software sa 4.1 na 5.1.1 (sa jailbrakeom)?
Radi po ovom mom tutorialu, princip je isti. Obrati paznju na napomenu u koraku 2, jer moras cuvati bb.

http://www.isrbija.net/showthread.php?t=34592
odlicno je sve objasnjeno...
izbacuje mi error 1600, imam osjecaj da je do mog host filea jer sam ga mijenjao (prateci razne prijedloge po googleu)
hajd ako ti nije frka kopiraj mi text svog hosta u privatno :roll:

EDIT:
uradio sam restart kompa, upalio iphone iz DFUa i ponovo ga spojio na komp i ubacio u DFU i evo nesto se desava sto u zadnjih mjesec nije :dance: :dance: samo sto je umjesto errora -1 izasao error 14..

EDIT2:
kad je sve zavrsilo, dosao u onaj recovery mode, odradim recovery fix i kad je zavrsio onaj jailbreak proces izbaci error na mobitelu i pise nesto na fazon 'ugasi mobitel i pokusaj ponovo'. pokusao ponovo recovery fix, pokusao just boot, pokusao jailbreak da uradim.... nista :-)
Last edited by zenny on 26/10/2012 01:34, edited 1 time in total.
dark side of the moon

#8353 Re: iPhone - All about

Post by dark side of the moon »

Samo da se pohvalim aparat je stigao :) I ne da mi se svidja nego je to jedno potpuno novo iskustvo u smislu brzine, jednostavnosti operativnog sistema i nacina na koji je to sve osmisljeno...zaista odlican uredjaj :!:

Apple ID sam napravio preko uredjaja prilikom instalacije prve aplikacije (klix.ba :D ) Na ovaj nacin kod izbora kartice ima i opcija "none".
Chuckie

#8354 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jel to prvi iPhone? Cestitam.
Control panel

#8355 Re: iPhone - All about

Post by Control panel »

Zhìxin wrote:Gledam danas u radnji iPhone 5 na 12 rata uz mjesečnu ratu 196 KM.... Pa stvarno :D Kod nas nisu normalni ovi likovi.
bio sam skoro vani i I phone kosta 680 eura, a 4s 600 eura. ovi nasi deru pravo za 5cu.
Ady88

#8356 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Gdje ne deru, bas danas gledam iPhone 5 16gb sans abonnment je 748CHF, dakle 1200KM a kod vas traze 1750KM :-)
Mozes uzeti golfa dvojku, supustenog cisto radi izgleda, sa alu felgama, dedo ga samo do pijace vozio. I to autoputem :)
dark side of the moon

#8357 Re: iPhone - All about

Post by dark side of the moon »

Jel to prvi iPhone? Cestitam.
da, hvala :D

Kako forum preko iphone-a?
Chuckie

#8358 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Kupi Tapatalk na Appstoru. Ako imas jailbreak imas ga besplatno preko Installousa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
opa22

#8359 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

vozdra ljudi, odlucio sam ponovno kupiti iphone (nakon dugo vremena mucenja sa nekom nokiom) pa me interesira na sta da pazim prilikom kupovine iphone4?????? (u pitanju je koristeni iTel)
pinokio04

#8360 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

opa22 wrote:vozdra ljudi, odlucio sam ponovno kupiti iphone (nakon dugo vremena mucenja sa nekom nokiom) pa me interesira na sta da pazim prilikom kupovine iphone4?????? (u pitanju je koristeni iTel)
samo fabricki otkljucan/sim free

to je dovoljno :dance:

sretno s kupovinom
pinokio04

#8361 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

je li ima neka aplikacija ili tweak, kad pocnes snimat kamerom, da je moguce zumirat dok snimas,, :skoljka:
IlijaLadin

#8362 Re: iPhone - All about

Post by IlijaLadin »

mislim Camera+ da to ima
Chuckie

#8363 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

pinokio04 wrote:je li ima neka aplikacija ili tweak, kad pocnes snimat kamerom, da je moguce zumirat dok snimas,, :skoljka:
Movie360, bolje aplikacije za video recording nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
opa22

#8364 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

pinokio04 wrote:
opa22 wrote:vozdra ljudi, odlucio sam ponovno kupiti iphone (nakon dugo vremena mucenja sa nekom nokiom) pa me interesira na sta da pazim prilikom kupovine iphone4?????? (u pitanju je koristeni iTel)
samo fabricki otkljucan/sim free

to je dovoljno :dance:

sretno s kupovinom

a vidim po piku raja prodaje iPhone otkljucan nekakvom G karticom, je li ima neka caka s tim iTel

ajde ima li kakav forumaš da prodaje svog ljubimca? :lol:

našao sam neki iphone 4 na piku vrlo povoljno, ali piše da trazi neku karticu bez pina za otkljucavanje, ne mogu postaviti ni sliku ni link nešto nece pa eto ako neko moze pomoci bio bih zahvalan :roll:
Chuckie

#8365 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

G kartica je Gevey kartica, to nije otključan telefon fabrički, već uvališ taj Gevey u simtray ispod regularne sim kartice da bi otključao telefon, ne smiješ updejtat telefon regularno na zadnji softver jer moraš uvijek čuvati baseband na 4.10 da bi ga mogao otključati Gevey shitom. Bjež od toga i isključivo traži fabrički otključan telefon, a on je takav, da kad uvališ svoju karticu u simtray bez ikakvih dodatnih sranja moraš uhvatit mrežu, ne može te niko zajebat, samo gledaj da u simtrayu ima samo tvoja sim kartica i ništa više. Govorim o iPhone4. iPhone3Gs ima softverski unlock sa Ultrasn0w, al ti tražiš četvorku.
Gorštak

#8366 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Dobio sam novi stroj, fabrički otključan, sa iOs 6. Dosada sam imao jb telefon i jako mi nedostaju neke app koje se inače plaćaju.
Vrlo rado bih kupio neke od njih.
Eh, sad, kakve su solucije za regularnu kupovinu u app store?
Ima li neko iskustva sa kupovinom gift kartice odavde iz BiH?

Hvala!
vivax

#8367 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Proradoh ovo sranje od LG optimusa.ABd ovih dana (sutra ili prekosutra) bih trebao da se opet vratim na iphone.Sad se kontam koju cetvorku da kupim s ili obicnu.Nasao sam povoljno 4s ali nije fabricki otkljucan,nego je otkljucan xsimom.Eh sad pitanje ovako da mi neko konkretno odgovori.Moze li me sta handriti ako je tako otkljucan taj telefon, (pored ovog sto moram drugu kupovati ako budem digao sistem na ios 6. Da li moram paziti na to da mi se bb ne dize i te zajebancije.Na sta moram paziti pri kupoviti takvog telefona.Konkretno sta me moze zezati,kod telefona otkljucan na taj fazon.I jos jedno pitanje,i ako sam cini mi se negdje vec vidio da je neko pitao.Sta bi ste vi prije uzeli taj 4s otkljucan sa xsimom ili obicnu cetvorku fabricki otkljucanu.Hajde neko sa konkretnim odgovorom.Hvala unaprijed.
EUROBIH

#8368 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

vivax wrote:Proradoh ovo sranje od LG optimusa.ABd ovih dana (sutra ili prekosutra) bih trebao da se opet vratim na iphone.Sad se kontam koju cetvorku da kupim s ili obicnu.Nasao sam povoljno 4s ali nije fabricki otkljucan,nego je otkljucan xsimom.Eh sad pitanje ovako da mi neko konkretno odgovori.Moze li me sta handriti ako je tako otkljucan taj telefon, (pored ovog sto moram drugu kupovati ako budem digao sistem na ios 6. Da li moram paziti na to da mi se bb ne dize i te zajebancije.Na sta moram paziti pri kupoviti takvog telefona.Konkretno sta me moze zezati,kod telefona otkljucan na taj fazon.I jos jedno pitanje,i ako sam cini mi se negdje vec vidio da je neko pitao.Sta bi ste vi prije uzeli taj 4s otkljucan sa xsimom ili obicnu cetvorku fabricki otkljucanu.Hajde neko sa konkretnim odgovorom.Hvala unaprijed.
ne diži na io6!!!!! sa x-simom-upadaš u veeeeeeeelike probleme---mora na reprogramiranje
uzmi imei aparata i postavi ga da vidimo id operatera....zajeb je x-sim na io6...daješ pare da se patiš.
..na nekim imsi je haos

a fabrički unlock je zakon :dance: :thumbup:
vivax

#8369 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

EUROBIH wrote:
vivax wrote:Proradoh ovo sranje od LG optimusa.ABd ovih dana (sutra ili prekosutra) bih trebao da se opet vratim na iphone.Sad se kontam koju cetvorku da kupim s ili obicnu.Nasao sam povoljno 4s ali nije fabricki otkljucan,nego je otkljucan xsimom.Eh sad pitanje ovako da mi neko konkretno odgovori.Moze li me sta handriti ako je tako otkljucan taj telefon, (pored ovog sto moram drugu kupovati ako budem digao sistem na ios 6. Da li moram paziti na to da mi se bb ne dize i te zajebancije.Na sta moram paziti pri kupoviti takvog telefona.Konkretno sta me moze zezati,kod telefona otkljucan na taj fazon.I jos jedno pitanje,i ako sam cini mi se negdje vec vidio da je neko pitao.Sta bi ste vi prije uzeli taj 4s otkljucan sa xsimom ili obicnu cetvorku fabricki otkljucanu.Hajde neko sa konkretnim odgovorom.Hvala unaprijed.
ne diži na io6!!!!! sa x-simom-upadaš u veeeeeeeelike probleme---mora na reprogramiranje
uzmi imei aparata i postavi ga da vidimo id operatera....zajeb je x-sim na io6...daješ pare da se patiš.
..na nekim imsi je haos

a fabrički unlock je zakon :dance: :thumbup:
Jbg. nemam imei, nisam ga jos kupio.Nego nisam ni kont'o da ga dizem na ios 6.Lik mi reče da je na njemu 5.1.1 verzija.A cuo sam da se neke mrze za male pare mogu otkljucati.Otprilike koje su to mreze?I kako rai taj x sim sa ios 5.x.x ??
Son1

#8370 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

Od sljedece godine factory unlock ce biti ilegalan.

http://maypalo.com/2012/10/27/unlocking ... egal-2013/
Chuckie

#8371 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Son1 wrote:Od sljedece godine factory unlock ce biti ilegalan.

So what, no big deal.

Realno i sada jedino se isplati uzeti AT&T zaključan i doplatiti factory unlock po ovim divljim servisima jer je najjeftiniji.Dok za ostale mreže isti ti klinac dođe kupiti otključan u Apple storu ili platiti unlock 100-200EUR.
GaRGa

#8372 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

americki senat donosi zakone samo za US of A
Iphone-i iz ostatka svijeta ce se i dalje mocu otkljucati po isteku ugovora, predpostavljam.
amelinoo

#8373 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

negdje mi je ispala/odlijepila se volume tipka. gdje to naći?
ima li ko viška?
agent_001

#8374 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Vrlo rado primam na poklon jedan punjać xD
Duge

#8375 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Son1 wrote:Od sljedece godine factory unlock ce biti ilegalan.

Pogresno si shvatio, nije factory unlock zabranjen, nego je zabranjeno otkljucavanje zakljucanog telefona od strane nekog drugog osim proizvodjaca.
Post Reply