Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#8351 Re: Gledate seriju - preporucite je
jebo majku ja nikako da se zakacim za zicu. vec nekoliko puta probavam.
- shmizlica
#8352 Re: Gledate seriju - preporucite je
mene žbica
nije uzela u mašinu.....može biti da baš nisam fan tih policijskih
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#8353 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja jos uvijek ni game of thrones nisam poceo gledati...omar little wrote:ah, vi sretnici.relativno84 wrote: Dugo mi je trebalo da pocnem ali vise nema zaustavljanja![]()
![]()
Da ne nabrajam dalje
- relativno84
#8354 Re: Gledate seriju - preporucite je
shmizlica wrote:mene žbicanije uzela u mašinu.....može biti da baš nisam fan tih policijskih

- shmizlica
#8355 Re: Gledate seriju - preporucite je
ove tipa castle i mogu....jedan ekscentrik i ono rahat za gledati....sad me drži elementary. ne znam što sam dugo bježala od njega
-
omar little
#8356 Re: Gledate seriju - preporucite je
mozda da jednom probas dogurati do makar 7-8 epizode, da ne odustanes prije? meni zica nije "spora"/"nista se ne desava", ali sam to cula dovoljno puta od ljudi da mi je postao legitiman razlog. u tih prvih 7-8 (iako je realno manje, 5-6) epizoda se etablira prica, zasipaju te likovima, okruzenjima, konceptima, bez da se naoko konkretna akcija pokrece. u jednu ruku te i navikavaju i daju ti do znanja kakva je serija - polako, komad po komad, bas kao kad citas knjigu, pisac zna potrositi 4-5 poglavlja da ti da kontekst, opise vrijeme, prostor, bekgraund likova tako da kad se aktivira konflikt sve je punije, realnije i bolje. namjesto kartonskih sablona od likova stoje ljudi od krvi i mesa. namjesto providne i jeftine radnje stoji zivot. namjesto isprazne televizijske zabave stoji najkompleksniji roman o modernom drustvu.karanana wrote:jebo majku ja nikako da se zakacim za zicu. vec nekoliko puta probavam.
a, mozda ti se i ne bi svidjela. tesko mi je povjerovati da ima takvih ljudi
-
kox
#8357 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao sam prvu sezonu Žice i pola druge, serija je ok ali mi kultni status koji uživa kod velikog broja ljudi nikada neće biti jasan. Otprilike kao ni za Breaking Bad
Ali Omar je genijalan lik, to se mora priznati.
- Pitarrr82
#8358 Re: Gledate seriju - preporucite je
kox wrote:Pogledao sam prvu sezonu Žice i pola druge, serija je ok ali mi kultni status koji uživa kod velikog broja ljudi nikada neće biti jasan. Otprilike kao ni za Breaking BadAli Omar je genijalan lik, to se mora priznati.
Cim mislis isto i za BB nesto tu nije u dure
-
kox
#8359 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisi prvi koji mi to kažePitarrr82 wrote:kox wrote:Pogledao sam prvu sezonu Žice i pola druge, serija je ok ali mi kultni status koji uživa kod velikog broja ljudi nikada neće biti jasan. Otprilike kao ni za Breaking BadAli Omar je genijalan lik, to se mora priznati.
- Pitarrr82
#8360 Re: Gledate seriju - preporucite je
A Zicu nisam ni ja nikad odgledao, pocinjao par puta i stanem...
-
omar little
#8361 Re: Gledate seriju - preporucite je
jos jedan, lele, vide ovo.
sva sreca da me faza otvorenog proselitiziranja (
) prosla, inace bi vam se na grbacu natovarila k'o jehovin svjedok. 
-
kox
#8362 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja u familiji imam Jehovine Svjedoke a i svaki dan im prolazim pored dvorane, ogugl'o samomar little wrote:jos jedan, lele, vide ovo.sva sreca da me faza otvorenog proselitiziranja (
) prosla, inace bi vam se na grbacu natovarila k'o jehovin svjedok.
- vicious
#8363 Re: Gledate seriju - preporucite je
aferim, ni sam to ne bih bolje rek'o.omar little wrote: u tih prvih 7-8 (iako je realno manje, 5-6) epizoda se etablira prica, zasipaju te likovima, okruzenjima, konceptima, bez da se naoko konkretna akcija pokrece. u jednu ruku te i navikavaju i daju ti do znanja kakva je serija - polako, komad po komad, bas kao kad citas knjigu, pisac zna potrositi 4-5 poglavlja da ti da kontekst, opise vrijeme, prostor, bekgraund likova tako da kad se aktivira konflikt sve je punije, realnije i bolje. namjesto kartonskih sablona od likova stoje ljudi od krvi i mesa. namjesto providne i jeftine radnje stoji zivot. namjesto isprazne televizijske zabave stoji najkompleksniji roman o modernom drustvu.
-
jastuk1
#8364 Re: Gledate seriju - preporucite je
Moji epski prekid gledanja Žice nakon 5, 6 epizode (umro sam do tada od dosade) je legendaran na ovom forumu, a Breaking Bad sam prestao negdje u 3 sezoni gledat. Desilo se da su mi svi likovi postali totalno nebitni, nevažni, jednostavno serija je uspjela da me ubijedi da fakat nije bitno šta će se dalje dešavati ili se neće dešavati.Pitarrr82 wrote:kox wrote:Pogledao sam prvu sezonu Žice i pola druge, serija je ok ali mi kultni status koji uživa kod velikog broja ljudi nikada neće biti jasan. Otprilike kao ni za Breaking BadAli Omar je genijalan lik, to se mora priznati.
Večeras ću pristavit Bloodline. Kažu gluma dobra pa "davdim."
- zomri
#8365 Re: Gledate seriju - preporucite je
boldovano nije nikakvo opravdanjeomar little wrote:mozda da jednom probas dogurati do makar 7-8 epizode, da ne odustanes prije? meni zica nije "spora"/"nista se ne desava", ali sam to cula dovoljno puta od ljudi da mi je postao legitiman razlog. u tih prvih 7-8 (iako je realno manje, 5-6) epizoda se etablira prica, zasipaju te likovima, okruzenjima, konceptima, bez da se naoko konkretna akcija pokrece. u jednu ruku te i navikavaju i daju ti do znanja kakva je serija - polako, komad po komad, bas kao kad citas knjigu, pisac zna potrositi 4-5 poglavlja da ti da kontekst, opise vrijeme, prostor, bekgraund likova tako da kad se aktivira konflikt sve je punije, realnije i bolje. namjesto kartonskih sablona od likova stoje ljudi od krvi i mesa. namjesto providne i jeftine radnje stoji zivot. namjesto isprazne televizijske zabave stoji najkompleksniji roman o modernom drustvu.karanana wrote:jebo majku ja nikako da se zakacim za zicu. vec nekoliko puta probavam.
a, mozda ti se i ne bi svidjela. tesko mi je povjerovati da ima takvih ljudi, ali ne mora se svakom svidjeti.
i kakva je to serija kojoj treba ne 5-6 nego najmanje 10 epizoda ekspozicije da se ne lažemo? još kad se u drugoj sezoni prebace na dokove sa skroz novim likovima, dobiješ zapaljenje moždane opne! lakše sam "meščini" podnio sto godina samoće ili satantango nego drugu sezonu the wire
evo recimo najbolja drama na tv trenutno ima sve paralele sa wire i breaking bad i naravno vrlo lošu gledanost. govorim o the americans gdje ekspozicija isto jako dugo traje i što je tek u drugoj sezoni postala vrhunska.
o "originalnoj" kameri u the wire drugi put
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#8366 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Flash (2014– ) cool serija, isto kao da gledam crtani
superjunaci, fazoni...
Ko voli neka izvoli
Ja sam na pola prve sezone. Ali ono opustenu, nije vrsta serije koju trebas gledati 24/7
nekad kad sam raspolozen pogledam epizodu-dvije 
http://www.imdb.com/title/tt3107288/?ref_=tt_ov_inf

Ko voli neka izvoli
Ja sam na pola prve sezone. Ali ono opustenu, nije vrsta serije koju trebas gledati 24/7
http://www.imdb.com/title/tt3107288/?ref_=tt_ov_inf

-
omar little
#8367 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:omar little wrote:
mozda da jednom probas dogurati do makar 7-8 epizode, da ne odustanes prije? meni zica nije "spora"/"nista se ne desava", ali sam to cula dovoljno puta od ljudi da mi je postao legitiman razlog. u tih prvih 7-8 (iako je realno manje, 5-6) epizoda se etablira prica, zasipaju te likovima, okruzenjima, konceptima, bez da se naoko konkretna akcija pokrece. u jednu ruku te i navikavaju i daju ti do znanja kakva je serija - polako, komad po komad, bas kao kad citas knjigu, pisac zna potrositi 4-5 poglavlja da ti da kontekst, opise vrijeme, prostor, bekgraund likova tako da kad se aktivira konflikt sve je punije, realnije i bolje. namjesto kartonskih sablona od likova stoje ljudi od krvi i mesa. namjesto providne i jeftine radnje stoji zivot. namjesto isprazne televizijske zabave stoji najkompleksniji roman o modernom drustvu.
a, mozda ti se i ne bi svidjela. tesko mi je povjerovati da ima takvih ljudi, ali ne mora se svakom svidjeti.
boldovano nije nikakvo opravdanjeeno ti losta na primjer gdje od pola pilota znaš gdje si i na čemu si, a likovi su već tu od krvi i mesa, da ne govorim kasnije.
i kakva je to serija kojoj treba ne 5-6 nego najmanje 10 epizoda ekspozicije da se ne lažemo? još kad se u drugoj sezoni prebace na dokove sa skroz novim likovima, dobiješ zapaljenje moždane opne! lakše sam "meščini" podnio sto godina samoće ili satantango nego drugu sezonu the wiremeni to nije smetalo iako sam se namučio da pogledam i razumijem svakoga ko odustane. pored svega, ne mislim da bi se tom stilu pričanja priče trebalo težiti u televizijskoj produkciji.
evo recimo najbolja drama na tv trenutno ima sve paralele sa wire i breaking bad i naravno vrlo lošu gledanost. govorim o the americans gdje ekspozicija isto jako dugo traje i što je tek u drugoj sezoni postala vrhunska.
o "originalnoj" kameri u the wire drugi put
ne znam, lost nisam nikad gledala. u zici na pocetku stvari mozda nisu jednostavne i jasne jer ni meknalti ni bank nisu obicni televizijski detektivi, ni avon ni stringer nisu obicni kriminalci, baltimore nije grad iz serijskih prica, ni sve sto serija radi nije "in the criminal justice system people are represented...", tako da treba vremena da se sve to postavi i pokaze. posebice za publiku koja do tada nije bila izlozena necemu takvom. ne vidim problem.
ozbiljna? nikad vise od 5-6, sto je sasvim okej, u sedmoj i osmoj epizodi se krene odmotavati. druga sezona je jednako zanimljiva kao i ostale, u nekim fazama zivota mi bude po jacini odmah iza cetvrte. meni je svako bio zanimljiv, svako u toj sezoni. frenk sobotka je lik kakvog se sale ne vidja na americkoj televiziji cesto - to jest nikad, radnicka klasa nema mjesta na ekranu osim eventualno u infantilnim bekgraundima isto tako infantilnih stereotipa neke polusatne network retardacije, problemi radnicke klase ne postoje, druga sezona zice je dala do znanja da se ona ne bavi rasom nego klasom. ogromna stvar. meni je sve to zanimljivo bilo. dijalozi u seriji su fantasticno napisani i uvijek mi je paznja okupirana. glumu da ne spominjem. zica je pokazala da televizija moze biti ozbiljna i kompleksna, sto ne ide na brzinu, i ja bih itekako voljela da se tom stilu vise tezi.
ne osudjujem ljude kojima se ne svidja, nicim to nisam pokazala, ja samo pokusavam preporuciti (cak i to rijetko vise radim ovdje) jer zaista mislim da ce uzivati. ja, recimo, ne mogu razumjeti, niti moj mozak moze posloziti, kako nekome jazz moze biti drkotina i iritantni odron, "dosadno", ali takvih ljudi na sve strane, ne osudjujem ih, c'est la vi. tako i zica.
the wire nije nikad imala narocitu gledanost i ne znam kakve veze gledanost ima s ovom pricom? ni zica ni americans ne moraju biti gledane en masse, ali ce biti gledane. posebno danas u ovom fragmentiranom svijetu punom razlicitih platformi. zica je svoju "popularnost" stekla debelo nakon originalnog emitiranja.
za kameru se mozes obratiti oscarboyu, pari mi da ces se s njim najbolje slagati po tom pitanju.
-
cassius
#8368 Re: Gledate seriju - preporucite je
Izasao je Daredevil, sve epizode 
-
BJB
#8369 Re: Gledate seriju - preporucite je
Evo sam se vec navukla..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8370 Re: Gledate seriju - preporucite je
Evo upalih prvu, mislim da ću se i ja navuć' 
-
gidra
#8371 Re: Gledate seriju - preporucite je
gleda li iko seriju Powers, valjal' šta? Produkcija Playstation-a.
http://www.imdb.com/title/tt1851040/
http://www.imdb.com/title/tt1851040/
- Saian
#8372 Re: Gledate seriju - preporucite je
Good cops been framed, put into a can
All the money that we're making
It's going to the man
What man? Which man? Who's the man?
When's a man a man? What makes a man a man?
Am I a man? Yes, technically I am
They're turning kids into slaves
Just to make cheaper sneakers
But what's the real cost?
'Cause the sneakers don't seem that much cheaper
Why are we still paying so much for sneakers ?
When you got them made by little slaves kids
What are your overheads?
I remove my clothes very, very clumsily, tripping sensuously over my pants. Now I'm naked, except for my socks, and you know when I'm down to just my socks what time it is...
It's business.
It's business time.
You know when I'm down to my socks it's time for business that's why they call it business socks.
It's business.
It's business time.
Oh. [More moans]
Ooh, makin' love.
Makin' love for...
Makin' love for two...
Makin' love for two...minutes.
When it's with me, girl, you only need two minutes, because I'm so intense. You say something like, "Is that it?" I know what you're trying to say. You're trying to say, "Aww yeah, that's it." Then you tell me you want some more. Well, I'm not surprised. But I'm quite sleepy.

-
kox
#8373 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Following :
http://www.imdb.com/title/tt2071645/
Iznenađujuće dobra serija, ko voli taj žanr i spreman je da zažmiri na poneku logičku 'fulu'. Nešto kao miks između Criminal Minds i 24. Doduše, tek sam na 9-oj epizodi prve sezone, sudeći prema ocjeni na imdb (7,5) vjerovatno kasnije opada kvalitet.
Iznenađujuće dobra serija, ko voli taj žanr i spreman je da zažmiri na poneku logičku 'fulu'. Nešto kao miks između Criminal Minds i 24. Doduše, tek sam na 9-oj epizodi prve sezone, sudeći prema ocjeni na imdb (7,5) vjerovatno kasnije opada kvalitet.
-
cassius
#8374 Re: Gledate seriju - preporucite je
Druga sezona je katastrofa, a treca vjerovatno jos gorakox wrote:The Following :
-
kox
#8375 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pretpostavljao sam da ima neka zvrčka