FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#8351 Re: FC Barcelona
Evo nama ( vjerovatno) jos dva klasika. Izvuceni su parovi za Kup. Osmina finala R.Madrid - Malaga i Barcelona- Osasuna. U slucaju da se ispune prognoze u cetvrtfinalu R.madrid - Barcelona 18 i 25 januara! Revans u Barceloni. Nece spanska federacija ciganluk pred evropsko prvenstvo. Pokoljite se u januaru i do juna mir.
- Zmijuga loma
#8352 Re: FC Barcelona
Sačekaj, Pedro je u nepune četiri godine otkad igra za A tim Barcelone napravio slovom i brojem jednu (1) situaciju u kojoj je glumio, utakmica prošlogodišnjeg polufinala LP kad se uhvatio za facu a da ga Arbeloa nije ni dotakao po faci. Znači, jedna jedina situacije gdje je nesportski odglumio da ga je protivnik udario u facu je sasvim dovoljna da ga se kruniše najvećim glumcem otkad se igra fudbal. Valjda si svjestan da se za gotovo svakog bitnijeg igrača danas može naći bar jedna scena gdje se ponašao nesportski, ali kad to uradi igrač Barcelone (pa makar jednom u 4 godine) onda se to mora posebno istaći. Evo i San Ikera malo se za cufa hvata, ali ipak je on gospodin čovjek, najbolji golman na svijetu i ni govora među najvećim glumcima otkad se igra fudbal: http://www.youtube.com/watch?v=vpnzyGAQEVQBaudelaire wrote:Busquets i Pedro su možda i najveći glumci otkad se fudbal igra, ono Busquetsovo protiv Intera spada u domen najboljih gluma ikad
Svako ko konta da Barcelona sere više (ili manje) od ostalih (posebno u Španiji) je već razvio ozbiljnu fiksaciju. O ovih nekoliko situacija o kojima se konstantno pjeni kad se govori o Barceloni (iako se radi o nekoliko blatantnih actinga u vrlo dugom vremenskom rasponu od 3-4 godine, Boga pitaj koliko je utakmica odigrano) se nebi pričalo da nisu ovoliko uspješni i dominantni. Da su po uspješnosti na nivou, bubam, Valencie ili Liverpoola u zadnje vrijeme (znači više smrdi nego što miriše), nebi se niko ni sjećao scene Busquets-Motta kao što se sad rijetko ko sjeća recimo Skrtelovog dugog valjanja i grimase ko da mu je Balo zube polomio iako je jednako nesportska ko i ova prva, samo bolje odglumljena.
'Au contraire', haveru. Pa onaj peekaboo moment spada u domen najlošijih gluma ikad.Baudelaire wrote:ono Busquetsovo protiv Intera spada u domen najboljih gluma ikad![]()
-
todd_smith
#8353 Re: FC Barcelona
Ako se Barca hvali kao najbolji tim, i ta 3 standardnih 11 u tom timu, zar se ne podrazumijeva da su odlicni igraci?LSD wrote:Jest care...ali ovdje niko vec duže vrijeme nije napisao kako su Busquets,Pedro ili Alves itd odlicani igraci...nikome to ne pada na pamet da napiše, niti bilo šta pohvalno o njima kao igracima....vec su oni "najveci glumc u istroji fudbala", najveci padavicari, simulatori, varalice...uspiju vidjeti sve te njihove simulacije, a ne uspiju vidjeti kako se ljudi malte ne ušetaju u gol sa loptom (i to rade vec godinama)....jednim okom kojim trebaju vidjeti samo u ta sranja- vide ....a na drugo kojim trebaju vidjeti kakav vanzemaljski fudbal igraju - su ćoravi....nevjerovatno kako im to uspijeva.Tomahawk11 wrote:Barcelona igra fantasticno, gluposti bi bila to sporiti. I Barcelonini igraci su ljudi, ni to ne treba sporiti.
- Distortion
#8354 Re: FC Barcelona
Postalo je dosadno citat komentare ovih dezurnih kriticara Barcelone
Sinoc je za Barceonu nastupilo ukupno 14 igraca, od kojih samo Pinto nije prosao La Masiu...dok su svi ostali igraci produkt skole fudbala FC Barcelona, tim koji je prvak Evrope i svijeta
to treba da se cijeni a ne da se nakon pobjede od 9:0 prica kako je opet neko odglumio itd itd...
P.S. Pa Ronaldo je padavicar kao i Di Maria pa to niko ne potencira...
Sinoc je za Barceonu nastupilo ukupno 14 igraca, od kojih samo Pinto nije prosao La Masiu...dok su svi ostali igraci produkt skole fudbala FC Barcelona, tim koji je prvak Evrope i svijeta
P.S. Pa Ronaldo je padavicar kao i Di Maria pa to niko ne potencira...
- mrtva kokoš
#8355 Re: FC Barcelona
hejteri ovo ne vide
- Jack Be Nimble
#8356 Re: FC Barcelona
Ja kazem da su oni najbolji sada, ali zato mi ona njihova gluma pravo smeta. Tako dobri, a opet vole malo sudije da zajebu. Isto ko Svarez, super igrac, ali zasto mora da glumi? Pogotovo kada znaju da ih posmatra najmanje 50 kamera.
- ascari
#8357 Re: FC Barcelona
Ovo jos manje! Malac je 22. igrac iz La Masije, koji je debitovao za prvi tim otkad je Guardiola na klupi.šime.sparina wrote: hejteri ovo ne vide
http://youtu.be/c9JneuXeSLE
-
Baudelaire
#8358 Re: FC Barcelona
A što sam hejter ako kažem da je Busquetsova gluma sramna? Da li ja kroz to gledam da umanjim njegove igračke kvalitete? Vama je hejter svako onaj ko se ne slaže s tim da je Barcelona, osim što je očigledno najjača ekipa na svijetu, i najfinija, najčistija, najnevinija i slično.
-
pakica_
#8359 Re: FC Barcelona
volim barcelonu samo tako, al' brate busi kad se zakotrlja bude me stidBaudelaire wrote:A što sam hejter ako kažem da je Busquetsova gluma sramna? Da li ja kroz to gledam da umanjim njegove igračke kvalitete? Vama je hejter svako onaj ko se ne slaže s tim da je Barcelona, osim što je očigledno najjača ekipa na svijetu, i najfinija, najčistija, najnevinija i slično.
a i cuenca pogide neki dan 'nako
- ultima_palabra
#8360 Re: FC Barcelona
Alves je gori od njega... udaračku školu prošao u Sevilli, glumačku u Barceloni = čisto zloBaudelaire wrote:A što sam hejter ako kažem da je Busquetsova gluma sramna? Da li ja kroz to gledam da umanjim njegove igračke kvalitete? Vama je hejter svako onaj ko se ne slaže s tim da je Barcelona, osim što je očigledno najjača ekipa na svijetu, i najfinija, najčistija, najnevinija i slično.
-
sumirprimus
#8361 Re: FC Barcelona
suma sumarum,kakva godina 
- veljaca
#8362 Re: FC Barcelona
Dabogda se ponovila jos mnogo puta ....sumirprimus wrote:suma sumarum,kakva godina
-
sumirprimus
#8363 Re: FC Barcelona
bice bice,i ovo je puna saka,kapa,sta li vec
da hoce doc vrijeme kad ce barca i slicni doc u bosnu na gostovanja,u LP... ehhhhh
da hoce doc vrijeme kad ce barca i slicni doc u bosnu na gostovanja,u LP... ehhhhh
- hordash
#8364 Re: FC Barcelona
Naravno, Alves nije ni do koljena izvjesnom Sergio Ramosu...udaracku skolu prosao u Sevilli, nadogradio u Realu = djavo himselfultima_palabra wrote:Alves je gori od njega... udaračku školu prošao u Sevilli, glumačku u Barceloni = čisto zloBaudelaire wrote:A što sam hejter ako kažem da je Busquetsova gluma sramna? Da li ja kroz to gledam da umanjim njegove igračke kvalitete? Vama je hejter svako onaj ko se ne slaže s tim da je Barcelona, osim što je očigledno najjača ekipa na svijetu, i najfinija, najčistija, najnevinija i slično.
- hordash
#8366 Re: FC Barcelona
Al' je butcherultima_palabra wrote:Makar nije diver
- p206
#8367 Re: FC Barcelona
Kaizer Soze!hordash wrote:djavo himself
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- BHF_Manijak
#8369 Re: FC Barcelona
Pa cekaj buraz, tako je isto i sa Ronaldom, covjek je masina za golove ali rijetko ko e reci "svaka cast" vec ce vecina poletit da kaze da je padavicar, placipicka i slicno, jel posteno? Ko zabije 111 golova u 112 utakmica u Realu, taj zasluje repsket svakako!LSD wrote: Ma ja...inace ostatak fudbalskog svijeta su cvijecke kao iz bajke, samo su Barcini zlotvori najgori...pa hajmo pricati o njima kao glumicima, yebo golove i akcije....niko da prokomentariše kako ljudi igraju i na kako cudesno lagan nacin zabijaju gole (i to iz peterca)...jok, hajmo radije po 1877 put o glumi Busqetsa od prije dvije godine![]()
komicno.
-
5 0 5
#8370 Re: FC Barcelona
@BHF_Manijak:
Ne bih rekao da je tako za Ronalda. Rekord koji nosi, ofirnog glumatanja i padanja ko pero cim dotakne liniju sesnesterca, niko mu ne moze oduzeti. To je radio u ManU, u reprezentaciji i u Madridu. Znaci, uz svo postovanje njegovoj fudbalerskoj velicini i umijecu davanja prelijepih golova, on jeste najveci prevarant i "diver" za kojeg ja znam. I ne prica se o njemu zbog toga sto su ljubomorni na njegove golove, nego sto jeste stvarno takav. Pogledaj prvo na YT njegove kompilacije a onda odi i pogledaj od Busquets-a. Ako mi uspijes sakupiti na deset Ronaldovih laznih padova, jedan Busq-ov (eto mozes jos dodati i Alves-a pride), otici cu na carsiju, kupit cu jednu od onih cahura i izgravirati da su Barcelonini igraci najvece varalice u fudbalu i licno odnijeti na CampNou. Deal?
Evo pogledaj prvi film sa mog yt linka pa onda probaj usporediti Ronalda sa nekim drugim igracima. Bas me zanima sta mislis.
Ne bih rekao da je tako za Ronalda. Rekord koji nosi, ofirnog glumatanja i padanja ko pero cim dotakne liniju sesnesterca, niko mu ne moze oduzeti. To je radio u ManU, u reprezentaciji i u Madridu. Znaci, uz svo postovanje njegovoj fudbalerskoj velicini i umijecu davanja prelijepih golova, on jeste najveci prevarant i "diver" za kojeg ja znam. I ne prica se o njemu zbog toga sto su ljubomorni na njegove golove, nego sto jeste stvarno takav. Pogledaj prvo na YT njegove kompilacije a onda odi i pogledaj od Busquets-a. Ako mi uspijes sakupiti na deset Ronaldovih laznih padova, jedan Busq-ov (eto mozes jos dodati i Alves-a pride), otici cu na carsiju, kupit cu jednu od onih cahura i izgravirati da su Barcelonini igraci najvece varalice u fudbalu i licno odnijeti na CampNou. Deal?
Evo pogledaj prvi film sa mog yt linka pa onda probaj usporediti Ronalda sa nekim drugim igracima. Bas me zanima sta mislis.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8371 Re: FC Barcelona
Dosadni ste s tim glumatanjima i diver-ima.
Jedni krenu pricu od glumatanju Busquetsa, Alvesa, onda drugi okrenu: eno i Ronaldo glumata...
Cuj ofirnije glumatanje?! Ako je neko odglumio prekrsaj da bi pribavio neku korist svojoj ekipi u vidu penala, kartona protivnickom igracu i sl., sve je to isto. Al' nebitno, prica ionako nikud ne vodi.
Jedni krenu pricu od glumatanju Busquetsa, Alvesa, onda drugi okrenu: eno i Ronaldo glumata...
Cuj ofirnije glumatanje?! Ako je neko odglumio prekrsaj da bi pribavio neku korist svojoj ekipi u vidu penala, kartona protivnickom igracu i sl., sve je to isto. Al' nebitno, prica ionako nikud ne vodi.
-
Baudelaire
#8372 Re: FC Barcelona
Ronaldo je dosta promijenio to ponašanje, ali ima drugih primjera u Realu, recimo onaj mrtvi di Maria. Fuj, kakav igrač, ono mi je definitivno jedan od najmržih igrača na svijetu. Ali ne znam što je opravdanje za Busquetsa to što se i ovi bacaju npr. Generalno, igrač koji se nesporski ponaša je igrač koji se nesportski ponaša, nebitno u kojoj ekipi igra. I to nema veze sa njihovim fudbalskim kvalitetima. Bilo bi glupo sporiti kvalitet i značaj Busquetsa za Barcelonu.
-
5 0 5
#8373 Re: FC Barcelona
@Tomahawk11: Pa jeste isto. Nema opravdanja. Samo je pitanje ko to radi ponekad a ko svaku utakmicu. Pored tolikih ronaldovih "padanja" (i ostalih madridskih mesara) mene bi bilo stid spominjati Busquets-a.
@Baudelaire: Ne bih rekao da se Ronaldo promijenio? Evo, samo u zadnjih par mjeseci (a ima jos): Sevilla Atletico Malaga Cyprus
@Baudelaire: Ne bih rekao da se Ronaldo promijenio? Evo, samo u zadnjih par mjeseci (a ima jos): Sevilla Atletico Malaga Cyprus
-
todd_smith
#8375 Re: FC Barcelona
omg najjaci klip na internetu xD