Ovo bi ti Bakire mogao znati. Hoce prijatelj da uzme za onako po gradu i svakodnevnicu, a ja sam VW-ovac i nemam pojma o BMW-ima
Za sad, od mogucih kandidata smo upratili ovog groba
http://www.olx.ba/artikal/14203831/bmw-e30-320i/
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Bas ovoga sam dugo omjerao, izgleda kao da se moze uraditi fino.esso_sa wrote:BMW E30 (kocka) 320i (sestak). Mane i prednosti ? Na sta posebno obratiti paznju kod kupovine polovnog ? Slabe tacke, realna cijena i to
Ovo bi ti Bakire mogao znati. Hoce prijatelj da uzme za onako po gradu i svakodnevnicu, a ja sam VW-ovac i nemam pojma o BMW-ima
Za sad, od mogucih kandidata smo upratili ovog groba![]()
http://www.olx.ba/artikal/14203831/bmw-e30-320i/
citroen xm wrote:Facel Vega je brutalna, a o bezbjednosti se u tim godinama i ne može puno pričati. Iz te generacije svi su manje više pri sudaru bili loši. Još je ovo bočni udar u drvo, e tu ni auta savremene konstrukcije nisu sjajna iako su miljama ispred ovih. Jel neko poznat poginuo u ovom autu?
Evo priče o Mirzi i njegovom Capriju, a spominje se i obnova Taunusa koja je pri kraju.
http://www.autoslavia.com/automobil-koj ... zRFfEhP_s4
Vidio sam ga i ja u Aleji.Bakir1 wrote:
ovo je njih pokopalo![]()
sinoc u visokom ovakav, iskopan iz naftalina, joj auta.........
Meni je ovaj nekako "saren", mutan mi je prednji lijevi kraj i zasto su pragovi u bitumenu u sred Hercegovine, ali za ove pare mu se moze progledati kroz prste!basicm wrote:Bas ovoga sam dugo omjerao, izgleda kao da se moze uraditi fino.esso_sa wrote:BMW E30 (kocka) 320i (sestak). Mane i prednosti ? Na sta posebno obratiti paznju kod kupovine polovnog ? Slabe tacke, realna cijena i to
http://www.olx.ba/artikal/14203831/bmw-e30-320i/![]()
Motor moze trositi ulje ali ne puno, inace su karike slabe. Treba mirno da radi, protokomjer ili vakuumi (bakir ce detaljnije jer je frisko pravio), vodena pumpa ode cesto, zupcasti ako pukne sudaraju se obavezno,visko cesto ne radi, to pogledati. Semerinzi na radilici naprijed i nazad znaju pustati - sjecam se jedan kosa 6 KM ali motor mora vani.
Mjenjac ne znam sta mu moze biti, ako klapa rucica onda je plastika poderana ispod.
Guma na kardanu popuca pa nekad moze faliti i sarafa ako se desi.
Ako ne bude klapao na poluosovinama kupi odmah i slobodno reci da je medju rijetkima u BiH.
Korozija- kako te zapadne, ovaj je na jugu pa mozda pragovi naprijed i po gepeku malo bole pogledati.
Unutra ventilator cvili ili ne rade sve brzine.
Kugle, krajnice klasicno, lezajevi cini mi se nisu jeftini bas, a da valjaju.
Drugom 80, trecom 130...
tempuser wrote:citroen xm wrote:Facel Vega je brutalna, a o bezbjednosti se u tim godinama i ne može puno pričati. Iz te generacije svi su manje više pri sudaru bili loši. Još je ovo bočni udar u drvo, e tu ni auta savremene konstrukcije nisu sjajna iako su miljama ispred ovih. Jel neko poznat poginuo u ovom autu?
Evo priče o Mirzi i njegovom Capriju, a spominje se i obnova Taunusa koja je pri kraju.
http://www.autoslavia.com/automobil-koj ... zRFfEhP_s4
Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
Ti retrovitori su toliko "poznati" da s kilometar bodu oci na svemu na cemu ne bi trebali biti. Na oldschoolhr like je do perfekcije obnovio Skodu kupejku, ali je "ukakio" istim ovakvim retrovizorima.
Ima korozije kod zadnje kuke za slepu i na postolju akumulatora. Bar toliko se moze vidjeti ovako sa slika... Tamo u pitanjima mu je jos spustio cijenu - na 1200 marakatempuser wrote:Meni je ovaj nekako "saren", mutan mi je prednji lijevi kraj i zasto su pragovi u bitumenu u sred Hercegovine, ali za ove pare mu se moze progledati kroz prste!basicm wrote:Bas ovoga sam dugo omjerao, izgleda kao da se moze uraditi fino.esso_sa wrote:BMW E30 (kocka) 320i (sestak). Mane i prednosti ? Na sta posebno obratiti paznju kod kupovine polovnog ? Slabe tacke, realna cijena i to
http://www.olx.ba/artikal/14203831/bmw-e30-320i/![]()
Motor moze trositi ulje ali ne puno, inace su karike slabe. Treba mirno da radi, protokomjer ili vakuumi (bakir ce detaljnije jer je frisko pravio), vodena pumpa ode cesto, zupcasti ako pukne sudaraju se obavezno,visko cesto ne radi, to pogledati. Semerinzi na radilici naprijed i nazad znaju pustati - sjecam se jedan kosa 6 KM ali motor mora vani.
Mjenjac ne znam sta mu moze biti, ako klapa rucica onda je plastika poderana ispod.
Guma na kardanu popuca pa nekad moze faliti i sarafa ako se desi.
Ako ne bude klapao na poluosovinama kupi odmah i slobodno reci da je medju rijetkima u BiH.
Korozija- kako te zapadne, ovaj je na jugu pa mozda pragovi naprijed i po gepeku malo bole pogledati.
Unutra ventilator cvili ili ne rade sve brzine.
Kugle, krajnice klasicno, lezajevi cini mi se nisu jeftini bas, a da valjaju.
Drugom 80, trecom 130...
Jel neki macak u vreci ?Bakir1 wrote:Eso nije taj auto za kuce
Ja sam x puta ovaj auto vidio uzivo i ne mogu ti sad crtati da su na njemu Zastava/Fiat/Lada niklovani retrovitori koji samo lice na one sa linka, i to je lijevi tanki, a desni debeli, jer ti ocigledno ne vidis razliku, a onaj ko zna materiju to vidi s kilometar!konektovan wrote:tempuser wrote:
Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
Ti retrovitori su toliko "poznati" da s kilometar bodu oci na svemu na cemu ne bi trebali biti. Na oldschoolhr like je do perfekcije obnovio Skodu kupejku, ali je "ukakio" istim ovakvim retrovizorima.
Da nisi u pravu, po kó zna koji put, evo link. Obrati paznju na prvu sliku.![]()
![]()
http://thegarageblog.com/garage/forgott ... -my-badge/
Meni lícno, mrak auto.
pa najjeftiniji su..tempuser wrote: Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
E sad nacrtaj to kolegi konektovanom i objasni da postoje debeli i tanki retrovizori! Voli on izgleda da se malo pravi forumski mangup pa se provali!bitanga_sa_otesa wrote:pa najjeftiniji su..tempuser wrote: Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
Strašno dobar, pogotovo zadnji kraj i unutrašnjost. Rijetki su ti ameri iz 50-ih i 60-ih koji su mi loši. Moćne mašine, obilje hroma, veličina i lud dizajn. A imali su i dosta inovacija.
tempuser wrote:Ja sam x puta ovaj auto vidio uzivo i ne mogu ti sad crtati da su na njemu Zastava/Fiat/Lada niklovani retrovitori koji samo lice na one sa linka, i to je lijevi tanki, a desni debeli, jer ti ocigledno ne vidis razliku, a onaj ko zna materiju to vidi s kilometar!konektovan wrote:tempuser wrote:
Da nisi u pravu, po kó zna koji put, evo link. Obrati paznju na prvu sliku.![]()
![]()
http://thegarageblog.com/garage/forgott ... -my-badge/
Bio jucer na pregledu, sve za 10, a ti mojne vise skidati brisace da zamjenis filter, nemoj, ode ti reputacija.bitanga_sa_otesa wrote:napisao sam mu da jede mrkve ili posjeti okulistu
p.s nije mi on kolega
Ako su bili original ovakve nije imao 100%, onaj ko prati ovakve stvari ce ove retrovizore bez greske s kilometar prepoznati na bilo kom autu!konektovan wrote: Vidim razliku, al' na dosta capri vozilica je takva kombinacija, bar ono sto se na netu moze naci od mk1 verzije. Tacnije, zavisno od opreme, jacine motora dolazili su i razliciti retrovizori. U familiji je bio jedan ovakav 1300, i mogu da se zakunem da je imao iste retrovizore.
Uporedi ovaj retrovizor sa madjara, tacnije bazu na vratima, nije istog oblika k'o na fordu?!tempuser wrote:Ako su bili original ovakve nije imao 100%, onaj ko prati ovakve stvari ce ove retrovizore bez greske s kilometar prepoznati na bilo kom autu!konektovan wrote: Vidim razliku, al' na dosta capri vozilica je takva kombinacija, bar ono sto se na netu moze naci od mk1 verzije. Tacnije, zavisno od opreme, jacine motora dolazili su i razliciti retrovizori. U familiji je bio jedan ovakav 1300, i mogu da se zakunem da je imao iste retrovizore.
uvijek cu ih skidati,meni nije tesko ,jer takvi kao ti razvale airboxe i filtere cupajuci da izvade van ili naguraju. ja sve sto radim ,radim ljudima koje poznajem i sve sto razvalim isto kao da sam sebi razvalio.....konektovan wrote:
Bio jucer na pregledu, sve za 10, a ti mojne vise skidati brisace da zamjenis filter, nemoj, ode ti reputacija.![]()