Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
esso_sa

#8351 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

BMW E30 (kocka) 320i (sestak). Mane i prednosti ? Na sta posebno obratiti paznju kod kupovine polovnog ? Slabe tacke, realna cijena i to
Ovo bi ti Bakire mogao znati. Hoce prijatelj da uzme za onako po gradu i svakodnevnicu, a ja sam VW-ovac i nemam pojma o BMW-ima :)

Za sad, od mogucih kandidata smo upratili ovog groba :-D

http://www.olx.ba/artikal/14203831/bmw-e30-320i/
ElDzidziIbnDzo

#8352 Re: Automobilizam - All about

Post by ElDzidziIbnDzo »

Zovi "jarana" Muhu.On sve zna. BMW expert za ... selne na auspuhu :lol:
basicm

#8353 Re: Automobilizam - All about

Post by basicm »

esso_sa wrote:BMW E30 (kocka) 320i (sestak). Mane i prednosti ? Na sta posebno obratiti paznju kod kupovine polovnog ? Slabe tacke, realna cijena i to
Ovo bi ti Bakire mogao znati. Hoce prijatelj da uzme za onako po gradu i svakodnevnicu, a ja sam VW-ovac i nemam pojma o BMW-ima :)

Bas ovoga sam dugo omjerao, izgleda kao da se moze uraditi fino. :-D
Motor moze trositi ulje ali ne puno, inace su karike slabe. Treba mirno da radi, protokomjer ili vakuumi (bakir ce detaljnije jer je frisko pravio), vodena pumpa ode cesto, zupcasti ako pukne sudaraju se obavezno,visko cesto ne radi, to pogledati. Semerinzi na radilici naprijed i nazad znaju pustati - sjecam se jedan kosa 6 KM ali motor mora vani :).
Mjenjac ne znam sta mu moze biti, ako klapa rucica onda je plastika poderana ispod.
Guma na kardanu popuca pa nekad moze faliti i sarafa ako se desi.
Ako ne bude klapao na poluosovinama kupi odmah i slobodno reci da je medju rijetkima u BiH.
Korozija- kako te zapadne, ovaj je na jugu pa mozda pragovi naprijed i po gepeku malo bole pogledati.
Unutra ventilator cvili ili ne rade sve brzine.
Kugle, krajnice klasicno, lezajevi cini mi se nisu jeftini bas, a da valjaju.
Drugom 80, trecom 130... :wink:
tempuser

#8354 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Facel Vega je brutalna, a o bezbjednosti se u tim godinama i ne može puno pričati. Iz te generacije svi su manje više pri sudaru bili loši. Još je ovo bočni udar u drvo, e tu ni auta savremene konstrukcije nisu sjajna iako su miljama ispred ovih. Jel neko poznat poginuo u ovom autu?

Evo priče o Mirzi i njegovom Capriju, a spominje se i obnova Taunusa koja je pri kraju.

http://www.autoslavia.com/automobil-koj ... zRFfEhP_s4

Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
Ti retrovitori su toliko "poznati" da s kilometar bodu oci na svemu na cemu ne bi trebali biti. Na oldschoolhr like je do perfekcije obnovio Skodu kupejku, ali je "ukakio" istim ovakvim retrovizorima.
NediM17

#8355 Re: Automobilizam - All about

Post by NediM17 »

Bakir1 wrote:Image
ovo je njih pokopalo ;-)
sinoc u visokom ovakav, iskopan iz naftalina, joj auta.........
Image
Vidio sam ga i ja u Aleji. :thumbup: :run:
tempuser

#8356 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

basicm wrote:
esso_sa wrote:BMW E30 (kocka) 320i (sestak). Mane i prednosti ? Na sta posebno obratiti paznju kod kupovine polovnog ? Slabe tacke, realna cijena i to

Motor moze trositi ulje ali ne puno, inace su karike slabe. Treba mirno da radi, protokomjer ili vakuumi (bakir ce detaljnije jer je frisko pravio), vodena pumpa ode cesto, zupcasti ako pukne sudaraju se obavezno,visko cesto ne radi, to pogledati. Semerinzi na radilici naprijed i nazad znaju pustati - sjecam se jedan kosa 6 KM ali motor mora vani :).
Mjenjac ne znam sta mu moze biti, ako klapa rucica onda je plastika poderana ispod.
Ako ne bude klapao na poluosovinama kupi odmah i slobodno reci da je medju rijetkima u BiH.
Korozija- kako te zapadne, ovaj je na jugu pa mozda pragovi naprijed i po gepeku malo bole pogledati.
Meni je ovaj nekako "saren", mutan mi je prednji lijevi kraj i zasto su pragovi u bitumenu u sred Hercegovine, ali za ove pare mu se moze progledati kroz prste!
citroen xm

#8357 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

@tempuser

To za retrovizore nisam ni primjetio, bitno mi je da cjelokupno auto izgleda fino i kvalitetno obnovljen, a ovaj mi se čini kao takav.

@esso_sa

Što se BMW-a tiče čini mi se da mi je jedan okorjeli ljubitelj spominjao da je mana tog motora pregrijavanje i pucanje glave što sa tim godinama i ko zna kakvim održavanjem predstavlja vrlo čestu pojavu.
Ako je baš samo šestak u igri onda ne znam, ovaj mi spolja nimalo ne blista. Ako uslov nije 320, nalazio sam po piku par mnogo boljih 318 i 316.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8358 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

tempuser wrote:
citroen xm wrote:Facel Vega je brutalna, a o bezbjednosti se u tim godinama i ne može puno pričati. Iz te generacije svi su manje više pri sudaru bili loši. Još je ovo bočni udar u drvo, e tu ni auta savremene konstrukcije nisu sjajna iako su miljama ispred ovih. Jel neko poznat poginuo u ovom autu?

Evo priče o Mirzi i njegovom Capriju, a spominje se i obnova Taunusa koja je pri kraju.

http://www.autoslavia.com/automobil-koj ... zRFfEhP_s4

Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
Ti retrovitori su toliko "poznati" da s kilometar bodu oci na svemu na cemu ne bi trebali biti. Na oldschoolhr like je do perfekcije obnovio Skodu kupejku, ali je "ukakio" istim ovakvim retrovizorima.

Da nisi u pravu, po kó zna koji put, evo link. Obrati paznju na prvu sliku. :wink: :mrgreen:

http://thegarageblog.com/garage/forgott ... -my-badge/
Bakir1

#8359 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

Eso nije taj auto za kuce ;-)
amar1994

#8360 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

esso_sa

#8361 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

tempuser wrote:
basicm wrote:

Meni je ovaj nekako "saren", mutan mi je prednji lijevi kraj i zasto su pragovi u bitumenu u sred Hercegovine, ali za ove pare mu se moze progledati kroz prste!
Ima korozije kod zadnje kuke za slepu i na postolju akumulatora. Bar toliko se moze vidjeti ovako sa slika... Tamo u pitanjima mu je jos spustio cijenu - na 1200 maraka :) Cak pomisljam i da je kakav divljak... I ovaj plin bi mu trebalo skinuti i zafrljaciti u smece
esso_sa

#8362 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

Bakir1 wrote:Eso nije taj auto za kuce ;-)
Jel neki macak u vreci ? :) Meni je sa cijenom od 1200 pravo suhveli.

Koja je inace realna cijena za pristojan primjerak ?
tempuser

#8363 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:

Da nisi u pravu, po kó zna koji put, evo link. Obrati paznju na prvu sliku. :wink: :mrgreen:

Ja sam x puta ovaj auto vidio uzivo i ne mogu ti sad crtati da su na njemu Zastava/Fiat/Lada niklovani retrovitori koji samo lice na one sa linka, i to je lijevi tanki, a desni debeli, jer ti ocigledno ne vidis razliku, a onaj ko zna materiju to vidi s kilometar!
Last edited by tempuser on 12/05/2016 13:41, edited 1 time in total.
konektovan

#8364 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

amar1994 wrote:Image
http://ultimatehotwheels.boards.net/thr ... smobile-88
sta mislite o ovome :shock: :run:
:mrgreen:
Meni lícno, mrak auto. :mrgreen: :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8365 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote: Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
pa najjeftiniji su.. :D

@ konektovan ,jedi mrkve malo...
tempuser

#8366 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
tempuser wrote: Ja ne znam kako se ljudima ne smuci postavljati Zastava/Fiat/Lada vanjske retrovizore na svaki auto koji je imao niklovane retrovizore!?!?!?
pa najjeftiniji su.. :D
E sad nacrtaj to kolegi konektovanom i objasni da postoje debeli i tanki retrovizori! Voli on izgleda da se malo pravi forumski mangup pa se provali! :lol:
Last edited by tempuser on 12/05/2016 13:44, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#8367 Re: Automobilizam - All about

napisao sam mu da jede mrkve ili posjeti okulistu :-D

p.s nije mi on kolega :lol:
citroen xm

#8368 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

amar1994 wrote:Image
http://ultimatehotwheels.boards.net/thr ... smobile-88
sta mislite o ovome :shock: :run:
:mrgreen:
Strašno dobar, pogotovo zadnji kraj i unutrašnjost. Rijetki su ti ameri iz 50-ih i 60-ih koji su mi loši. Moćne mašine, obilje hroma, veličina i lud dizajn. A imali su i dosta inovacija.
konektovan

#8369 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote:
tempuser wrote:

Ja sam x puta ovaj auto vidio uzivo i ne mogu ti sad crtati da su na njemu Zastava/Fiat/Lada niklovani retrovitori koji samo lice na one sa linka, i to je lijevi tanki, a desni debeli, jer ti ocigledno ne vidis razliku, a onaj ko zna materiju to vidi s kilometar!

Vidim razliku, al' na dosta capri vozilica je takva kombinacija, bar ono sto se na netu moze naci od mk1 verzije. Tacnije, zavisno od opreme, jacine motora dolazili su i razliciti retrovizori. U familiji je bio jedan ovakav 1300, i mogu da se zakunem da je imao iste retrovizore.
tempuser

#8370 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:napisao sam mu da jede mrkve ili posjeti okulistu :-D

Evo mu slika tih retrovizora na autu na kojem trebaju biti pa nek malo vjezba za sljedeci put ! :lol:

Image
konektovan

#8371 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:napisao sam mu da jede mrkve ili posjeti okulistu :-D

Bio jucer na pregledu, sve za 10, a ti mojne vise skidati brisace da zamjenis filter, nemoj, ode ti reputacija. :wink: :mrgreen:
tempuser

#8372 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

konektovan wrote: Vidim razliku, al' na dosta capri vozilica je takva kombinacija, bar ono sto se na netu moze naci od mk1 verzije. Tacnije, zavisno od opreme, jacine motora dolazili su i razliciti retrovizori. U familiji je bio jedan ovakav 1300, i mogu da se zakunem da je imao iste retrovizore.
Ako su bili original ovakve nije imao 100%, onaj ko prati ovakve stvari ce ove retrovizore bez greske s kilometar prepoznati na bilo kom autu!
konektovan

#8373 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote: Vidim razliku, al' na dosta capri vozilica je takva kombinacija, bar ono sto se na netu moze naci od mk1 verzije. Tacnije, zavisno od opreme, jacine motora dolazili su i razliciti retrovizori. U familiji je bio jedan ovakav 1300, i mogu da se zakunem da je imao iste retrovizore.
Ako su bili original ovakve nije imao 100%, onaj ko prati ovakve stvari ce ove retrovizore bez greske s kilometar prepoznati na bilo kom autu!
Uporedi ovaj retrovizor sa madjara, tacnije bazu na vratima, nije istog oblika k'o na fordu?!
shae_ba

#8374 Re: Automobilizam - All about

Post by shae_ba »

Zanima me koja bi bila procedura prilikom kupovine automobila kod kojeg je registracija istekla?
bitanga_sa_otesa

#8375 Re: Automobilizam - All about

konektovan wrote:
Bio jucer na pregledu, sve za 10, a ti mojne vise skidati brisace da zamjenis filter, nemoj, ode ti reputacija. :wink: :mrgreen:
uvijek cu ih skidati,meni nije tesko ,jer takvi kao ti razvale airboxe i filtere cupajuci da izvade van ili naguraju. ja sve sto radim ,radim ljudima koje poznajem i sve sto razvalim isto kao da sam sebi razvalio.....
Post Reply