PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

L u c i f e r

#8351 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

almir90 wrote:
L u c i f e r wrote:tebi je pretpostavljam po niku 23 godine? :)
I kakvu to ulogu igra svemu ovome?
tako sam i ja mislio kad mi je bilo toliko :)

naravno da se može obogatiti i sa srednjom školom
što reko moj dobri haver lojd:
L u c i f e r

#8352 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

mustang wrote:
arshavin wrote:

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/2127292181670/vijesti/Autom%20kroz%20demonstrante:%20Majku%20ti%20je***!/?ref=tiker

Kakvi debili :skoljka:
koja stoka mamu im klosarsku,,kaze ona kurava ,nemam paara, a snima mobitelom od 5 stoja mamu joj rospijsku...... :fazlija: ebo im cevra mame.....
to ti velim
radiš vrijedno, zaradiš, kupiš
ideš po svoje dijete svojim putem
nikom ne smetaš, nikom ništa ne činiš
i neka hipstersko balavička bagra smatra da ima pravo da ti uskrati pravo kretanja i da ti oštećuje tvoju imovinu
Last edited by L u c i f e r on 13/02/2014 19:22, edited 1 time in total.
Država

#8353 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo jedan dobra. :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
komsic ispade daleko najmudriji od svih

jedini se nije blamirao po medijima i kuhao... fino, pojavio se u jednom dnevniku, pozivao na mir, pricao tuzne price i prozvao milanovica, cisto eto da ne bude da nije nista konkretno rekao...

najveci dobitnik u svemu ovome... i ima moj glas sljedeci put cisto na konto toga sto nije krenuo ko lesinar... karma - to ce mu se vratiti na izborima
Komšić je prvi dan protesta srao k'o foka, a onda je skont'o ko stoji iza protesta pa se povukao...

:thumbup:
dječak sa šibicama

#8354 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

I jos ona zuri po dijete, ona to placa... znaci, privatna skola.

Davno je receno, sit gladnog ne razumije.

Pun grad uhljeba, uskoro ce poceti i gaziti ove ljude po ulici, jer oni zure. Sve posteni radnici, pune ulice skupocjenih vozila u 10, u 12, u 14 sati, jel im to radno mjesto na asfaltu? kad rade jebote, vise ne postoji spica, spica je po cijeli dan.

Lopovi.
L u c i f e r

#8355 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

dječak sa šibicama wrote:I jos ona zuri po dijete, ona to placa... znaci, privatna skola.

Pun grad uhljeba, uskoro ce poceti i gaziti ove ljude po ulici, jer oni zure. Sve posteni radnici, pune ulice skupocjenih vozila u 10, u 12, u 14 sati, jel im to radno mjesto na asfaltu? kad rade jebote, vise ne postoji spica, spica je po cijeli dan.

Lopovi.
otkud tebi pravo da mi ne daš da prođem
otkud bolan
jeste li ljudi normalni
Reglan

#8356 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Ko to nema hljeb da jede?

Evo ja se javljam da svaki dan kupujem nekom dva hljeb.
zippoo87

#8357 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by zippoo87 »

Koliko ovdje stranackih govana ima,to je nevjerovatno...gadi mi se citati ovo smece...ne razumijem koliki sljam trebas biti pa pisati ovakve gadosti,pa i vi zivite ovdje u BIH majku vam napacenu...prodaju se za 10 KM a onda se cudimo sto pred izbore pojedu govno za 50 KM

Sent from my K22 using Tapatalk
nedim73m

#8358 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
nedim73m wrote: A za ovog što je udario nogom u autu želim mu da naleti na nekog muminovića i da završi u CUM-u sa smartfonom zabijenim u guzicu, a još bolje bi bilo da mu ode i kući i zapali stan ili kuću u koju je došao vjerovatno iz gusinja.

Koji su ovo debili kojima je čudno što neko vozi auto od 10.000 KM, a nije im čudno otkud tornjaku ono što ima. Jeste da je ustamujić im rekao da je sve legalno zaradio ali kad nemaju ništa u glavi neznam kako su to zapamtili.
Bezveze ti je priča, ne valja ni ovo ometanje saobraćaja ali ne valja ni tvoje rezonovanje oko paljenja. Ako krene ta vrsta paljevine neće ni Muminovići i svi ostali proći glatko. Ostavimo se toga.
Nisi razumi poentu, a to je da neki podržavaju ili uništavaju tuđu imovinu, dok bi plakali kao čkapi kad bi se netko iživljavao nad njima. Iz tog razloga podržavam da ovoga a i ostale ko je bilo šta tuđe uništio pokupi marica i da ga dobro naleši. Da ovoj balavurdiji se sudi i da im se presudi da moraju nadoknaditi svu štetu. Kako veoma jednostavno, krenu od mobitela, tV, auta i na kraju od babe im i stan oduzmu pa prodaju na licitaciji.

Prije su ovakve huligane roditelji olešili kad dođu kući sad ih još bodre i oni su krivi kao i ova balavurdija.
Drvosjeca iz Dejcica

#8359 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arshavin wrote:Ko to nema hljeb da jede?

Hljeb = računi, stanarina, osnovne životne namirnice, lijekovi...itd.
Alfons Kauders

#8360 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
dječak sa šibicama wrote:I jos ona zuri po dijete, ona to placa... znaci, privatna skola.

Lopovi.
otkud tebi pravo da mi ne daš da prođem
otkud bolan
jeste li ljudi normalni
to smo davno apsolvirali

stani malo da ti objasne kako zgrada sodaso nije spaljena

mali fahrini piromani
shibonja

#8361 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

Reglan

#8362 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Ama on krsi zakon,remeti javni red i mir.
Smeta mi u slobodi kretanja i steti mi imovinu.

To je protiv zakona i takve treba kaznjavati novcano il u prdekane smjestiti.

A dosli su na zeni da se ispusu,neku noc je bio Dzeka i jos trojica,pa sta bi,polizase asfalt jezikom ti mangupi sto zenu napadaju ;-)
L u c i f e r

#8363 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

zippoo87 wrote:Koliko ovdje stranackih govana ima,to je nevjerovatno...gadi mi se citati ovo smece...ne razumijem koliki sljam trebas biti pa pisati ovakve gadosti,pa i vi zivite ovdje u BIH majku vam napacenu...prodaju se za 10 KM a onda se cudimo sto pred izbore pojedu govno za 50 KM

hvala na psovkama :)

a zašto ti misliš da su nestranački ljudi bolji od stranačkih
kad evo pokazuje se da ti nestranački, tj ogromna većina njih,
nema pojma ni kako država funkcioniše
a kamoli kako da promijene stanje u kojem jeste
dječak sa šibicama

#8364 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Kao prvo, bukvalan si.

Kao drugo, jeste, nema u Bosni siromasnih, svi su bogati, sretni, ovi sto protestuju po ulicama, to rade iz ciste obijesti.

Tako svijet izgleda iz vase vizure.

On ce kupiti hljeb :roll:
Alfons Kauders

#8365 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Lopovi.
zena ide po dijete u obdaniste

lopov

zena vozi auto od 15 milja

lopov

sit gladnog ne razumije? a gladna hipstercad snimaju telefonima od pet stoja?

ponavljam pitanje, cime se vi drogirate?
nedim73m

#8367 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Lopovi.
Imam za tebe prijedlog a to je da otvoriš biznis izvozi sad iPhone u Etiopiju, tamo su siromašni pa i njima treba po jedan mobitel. Budu išli ko halva, a ovi drugi se nisu sjetili mislili da ih gladni ne kupuju.

Valjda su ova balavurdija što su gladna siromašna imaju samo mobitele, a babo im nema para da im kupi audi q7, pa se nemogu kurčiti već moraju na ovaj način.
L u c i f e r

#8368 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote: to smo davno apsolvirali

stani malo da ti objasne kako zgrada sodaso nije spaljena

mali fahrini piromani
ko drugom vatru potpaljuje
sam u njoj gori ;-)
dječak sa šibicama

#8369 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Ja se hvala Bogu ne drogiram, a za tebe ne znam. Evo vec skoro 10 dana ispisao si brat bratu 1000 postova u odbranu lopovske vlasti, uhljeba, budzetlija, gorljivo ih branis, bice da si navucen na budzetsku sisu.

Ili si clan neke partije. Ima vas vise na ovom forumu, dezurni advokati mafijaske hobotnice na vlasti i njihovi pulena po kancelarijama.

Nadam se da te placaju, jer ako to radis besplatno, onda je to... bez komentara.
L u c i f e r

#8370 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

arshavin wrote:Ama on krsi zakon,remeti javni red i mir.
Smeta mi u slobodi kretanja i steti mi imovinu.

To je protiv zakona i takve treba kaznjavati novcano il u prdekane smjestiti.

A dosli su na zeni da se ispusu,neku noc je bio Dzeka i jos trojica,pa sta bi,polizase asfalt jezikom ti mangupi sto zenu napadaju ;-)
pozlatila mu se
Nokian808

#8371 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nokian808 »

Ne mora niko drugom da kupuje hljeb - samo neka prestanu krasti narodu zalogaje iz usta!
Alfons Kauders

#8372 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

nedim73m wrote:

Lopovi.
Imam za tebe prijedlog a to je da otvoriš biznis izvozi sad iPhone u Etiopiju, tamo su siromašni pa i njima treba po jedan mobitel. Budu išli ko halva, a ovi drugi se nisu sjetili mislili da ih gladni ne kupuju.

Valjda su ova balavurdija što su gladna siromašna imaju samo mobitele, a babo im nema para da im kupi audi q7, pa se nemogu kurčiti već moraju na ovaj način.
ajfon za sutra - nova humanitarna akcija... kupis ajfon i ostavis jedan za gladnog hipstera

a mogu se kurciti na ovaj nacin kada zaustave zenu koja ide po dijete u obdaniste... da su zaustavili nekog drugog, oni bi bili ti koji bi negdje isli... vjerovatno na CUM pa na maksilofacijalnu hirurgiju...
L u c i f e r

#8373 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

dječak sa šibicama wrote:Ja se hvala Bogu ne drogiram, a za tebe ne znam. Evo vec skoro 10 dana ispisao si brat bratu 1000 postova u odbranu lopovske vlasti, uhljeba, budzetlija, gorljivo ih branis, bice da si navucen na budzetsku sisu.

Ili si clan neke partije. Ima vas vise na ovom forumu, dezurni advokati mafijaske hobotnice na vlasti i njihovi pulena po kancelarijama.

Nadam se da te placaju, jer ako to radis besplatno, onda je to... bez komentara.
ej
otkud ti pravo da mi ne daš da prođem svojim poslom
Nokian808

#8374 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nokian808 »

zippoo87 wrote:Koliko ovdje stranackih govana ima,to je nevjerovatno...gadi mi se citati ovo smece...ne razumijem koliki sljam trebas biti pa pisati ovakve gadosti,pa i vi zivite ovdje u BIH majku vam napacenu...prodaju se za 10 KM a onda se cudimo sto pred izbore pojedu govno za 50 KM

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Upravo to koliko kurvi, ma sta kurvi više poštujem kurve - koliko bezdušnog smeća na jednom forumu :roll:
Styling

#8375 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

L u c i f e r wrote:
JoseMujica wrote:
L u c i f e r wrote:meni vala već malo dosadilo cipelariti ove ustamujiceve :D
ma nemrete im opepelit...to je bolan ekoooonomiju kod Bime u Travniku završilo ....razvaljuju
jah...nije ti šala! :D
I to po 13 ispita za 12 dana. Kompletan faks za 18 mjeseci. Koji kapaciteti.
Post Reply