Ukrajina
- Challenger__
#8351 Re: Ukrajina
Varaš se. Otvoreno da ti kažem, podlegao sam indijskom kiču, pa sa dragom gledam seriju...
Odgovorim ti poslije serije.
- Renta
#8352 Re: Ukrajina
E onda je kasno..ja gledam meksičku... 
- Challenger__
#8353 Re: Ukrajina
Manipulacija? Pogledaj ovaj njemački blog - Hinter der FichteAli zar nije PREOČITA, PREPROZIRNA i već PREOTRCANA ova ruska propaganda i manipulacija sa narodom što Krima što Dombasa o fašističkoj opasnosti iz Kijeva zločesto igrajući na osjećaje i pamćenje naroda još iz II. svjetskog rata....koji narod onda "spašava" majka Rusija.

- Smijenili predsjednika bez kvoruma, glasaju tuđim poslaničkim karticama dok pripadnici naoružanih formacija obilaze stanove i kuće njima dostupnih poslanika koje nadgledaju na ulazu u parlament "instruišući" ih kako da glasaju. I to sve uz podršku dijela zapada koji tu vladu naziva "legitimnom". OK reći ćeš, opštepoznata stvar, znamo to;
- Da, znamo, ovo je znano, ali da li je zaista, ali zaista realno očekivati da takav "parlament" donosi odluke koje će priznavati većina građana Ukrajine? Da će mirno gledati kako im bankrotirane psihopate sa zapada bud zašto otkupljuju fabrike na jugoistoku Ukrajine koje hrane čitavu zemlju? Da će pasivno gledati kako im NATO instalira rakete protiv zemlje sa kojom su živjeli vijekovima i sa kojom se veliki broj njih etnički, jezički i kulturno identifikuje? Da će tek tako pristati na taj iracionalni, samoubilački scenarij?
- Vjeruj mi, prije će Iran dobiti vladu homoseksualaca (a neće naravno nikada) nego što će potez Odesa - Harkov pristati na taj perverzni cirkus. Taj potez je osinje gnijezdo planete, grobnica mnogih imperija (od Hazarskog kaganata do III Rajha);
- Isto tako, sa punom smjelošću pišem i sljedeće: apsolutna (nadpolovična) većina svih Ukrajinaca je protiv ove, za Ukrajinu pogubne farse i gleda da iznađe način kako da se izvuče iz ove situacije, ove grozomorne paradigme, ove noćne more koju je Ukrajini nametnula Galicija uz podršku SAD.
Šta će, dakle, biti?
Odgovor je u pitanju šta neće biti: taj svijet, sa ili bez Rusije, ni u snu neće pristati da bude statista u scenariju koji je nepozvana i bez njihovog odobrenja ispisala bolesna patokratija sa zapada.
- Renta
#8354 Re: Ukrajina
Za tvoje pitanje na kraju, odgovor neka da narod CIJELE Ukrajine na demokratskim i poštenim izborima ako takvih uopće može biti u onim oblastima gdje caruju proruske snage.
No, kakva god bila ta novo izabrana vlada pokazati će odnos snaga u zemlji.
Vidiš, da su izbori bili prije aneksije Krima i ja bih potpisao da bi pobijedila Janukovićeva proruska Ukrajina. No, mislim da su se većini etničkih Ukrajinaca (jedan dobar dio zasigurno ne i to taj koji je več 100 godina zadojen ruskom/sovjetskom propagandom ponajviše na jugoistoku zemlje i kojem je ruski materinji jezik) otvorile oči i ukazala ruska imperijalna i despotska politika u svojem pravom svijetlu...i to će biti jezičac na vagi jer Ukrajinci su ipak većina u svojoj zemlji!
Da će se u tom svijetlu događaji odvijati govori i nedavni masovni protest (deseci tisuća) osviještenih Ukrajinaca u Odesi koji su jasno i glasno rekli NE Putinu i poručili da Odesa ostaje dio Ukrajine....naspram sve malobrojnijih protesta (par sto ljudi) rusa i prorusa u Dombasu...
Taj prirodni tijek događanja može prekinuti jedino Putin vojnom agresijom prelaskom granice ali to će mu kao i uvijek u povijesti biti dvosjekli mač koji će, danas još uvijek neke neodlučne, Ukrajince okrenuti naposljetku pravoj strani - domovini Ukrajini a ne Rusiji.
Vidiš, da su izbori bili prije aneksije Krima i ja bih potpisao da bi pobijedila Janukovićeva proruska Ukrajina. No, mislim da su se većini etničkih Ukrajinaca (jedan dobar dio zasigurno ne i to taj koji je več 100 godina zadojen ruskom/sovjetskom propagandom ponajviše na jugoistoku zemlje i kojem je ruski materinji jezik) otvorile oči i ukazala ruska imperijalna i despotska politika u svojem pravom svijetlu...i to će biti jezičac na vagi jer Ukrajinci su ipak većina u svojoj zemlji!
Da će se u tom svijetlu događaji odvijati govori i nedavni masovni protest (deseci tisuća) osviještenih Ukrajinaca u Odesi koji su jasno i glasno rekli NE Putinu i poručili da Odesa ostaje dio Ukrajine....naspram sve malobrojnijih protesta (par sto ljudi) rusa i prorusa u Dombasu...
Taj prirodni tijek događanja može prekinuti jedino Putin vojnom agresijom prelaskom granice ali to će mu kao i uvijek u povijesti biti dvosjekli mač koji će, danas još uvijek neke neodlučne, Ukrajince okrenuti naposljetku pravoj strani - domovini Ukrajini a ne Rusiji.
Last edited by Renta on 07/04/2014 01:32, edited 1 time in total.
- Challenger__
#8355 Re: Ukrajina
Nikita Hruščov (1884-1971),
Krim priključio Ukrajini 1954
_____
- Stari moj, bez uvrede, tvoj upis me podsjeća na nevjerovatan intervju koji je za CNN, u jeku krize na Krimu dao John McCain. Kaže lik, ne trepnuvši, ovo: "Vidite, taj Krim je Hruščov dao Ukrajini 1994 godine. Sorry, to je bilo 1984".
Kakvo znanje, takva politika i njeni rezultati.
Laku noć.
_____
- Stari moj, bez uvrede, tvoj upis me podsjeća na nevjerovatan intervju koji je za CNN, u jeku krize na Krimu dao John McCain. Kaže lik, ne trepnuvši, ovo: "Vidite, taj Krim je Hruščov dao Ukrajini 1994 godine. Sorry, to je bilo 1984".
Laku noć.
- Renta
#8356 Re: Ukrajina
Pa, neznam što si mislio s gornjim upisom osim valjda da me usporediš s Mccainom i uvrijediš...bez veze.
Tvoja jedina argumentacija i opravdanje za ovo rusko divljanje u Ukrajini već par mjeseci je pojava nekih desničarskih stranaka i pojedinaca u Kijevu i zapadnom dijelu zemlje (Galicija).
Jeli, osim možda pokojeg incidenta, fali dlaka s glave kojeg rusa u Ukrajini? Fali li možda na Krimu? Zašto je tamo ruska vojska (osim one ugovorene u luci i kasarnama)? Od koga štiti domicilne ruse? Ne radi li se o PROZIRNOJ FARSI? Ne vjerujem da to ne vidiš, dovoljno si inteligentan! Očito ne želiš to javno reći. Zašto, samo ti znaš!
Rusima je i više nego dobro u Ukrajini, baš ništa im ne fali, siguran sam da su decenijama dobivali radna mjesta ispred Ukrajinaca!
Ah daaa, promjenom vlasti u Kijevu njihovoj višestoljetnoj dominaciji nad Ukrajincima bližio se kraj.....i to je njih zapravo uplašilo a ne fašistički koljači s Majdana!
To je poanta priče!
Tu je Rusiji pala sjekira u med i vidjela je priliku za 5. kolonu! Na Krimu a nada se Putin i na jugoistoku.... al Nada je kurva!!
Laku noć!
Tvoja jedina argumentacija i opravdanje za ovo rusko divljanje u Ukrajini već par mjeseci je pojava nekih desničarskih stranaka i pojedinaca u Kijevu i zapadnom dijelu zemlje (Galicija).
Jeli, osim možda pokojeg incidenta, fali dlaka s glave kojeg rusa u Ukrajini? Fali li možda na Krimu? Zašto je tamo ruska vojska (osim one ugovorene u luci i kasarnama)? Od koga štiti domicilne ruse? Ne radi li se o PROZIRNOJ FARSI? Ne vjerujem da to ne vidiš, dovoljno si inteligentan! Očito ne želiš to javno reći. Zašto, samo ti znaš!
Rusima je i više nego dobro u Ukrajini, baš ništa im ne fali, siguran sam da su decenijama dobivali radna mjesta ispred Ukrajinaca!
Ah daaa, promjenom vlasti u Kijevu njihovoj višestoljetnoj dominaciji nad Ukrajincima bližio se kraj.....i to je njih zapravo uplašilo a ne fašistički koljači s Majdana!
To je poanta priče!
Tu je Rusiji pala sjekira u med i vidjela je priliku za 5. kolonu! Na Krimu a nada se Putin i na jugoistoku.... al Nada je kurva!!
Laku noć!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- AliceInChains
#8358 Re: Ukrajina
Renta wrote:Za tvoje pitanje na kraju, odgovor neka da narod CIJELE Ukrajine na demokratskim i poštenim izborima ako takvih uopće može biti u onim oblastima gdje caruju proruske snage.
Da se nakon ove nebuloze cisto malo podsjetimo:Za tvoje pitanje na kraju, odgovor neka da narod CIJELE Ukrajine na demokratskim i poštenim izborima ako takvih uopće može biti u onim oblastima gdje caruju proruske snage.
Ovo nije bio ni prvi ni drugi put, da je zapadni dio Ukrajine odbacio legitimno izabranu vlast, ali eto uvjek "prorusku". To je za mene vec naucna fantastika, da su Ukrajinci u istoku sve do sad ostali mirni. Nego su ovaj put nelegitimni majmuni na zapadnim krilima (koji im je btw. hinjski okrenuo leda malo pretjerali. Ne da su samo odbacili Ukrajinski parlament i predsjednika, nego i gradonacelnike u istoku Ukrajine.
Kod svih proslih revolucija u Ukrajini (iako su se iskljucivo obarali predsjednici iz istoka Ukrajine i "proruska" vlada, vecinom iz istoka Ukrajine) nikad nije nastao bilo kakav meduetnicki konflikt izmedu zapada i istoka te zemlje, sve dok se nisu aktivno umjesali zapadni diletanti bez ikakve vizije nakon puca i aktivno gurali jednu stranu, i to ne iz daleka, nego u centru demonstracija, i to na Majdanu. Od vanjskog ministra Njemacke Westerwellea, preko vanjske ministrice EU Ashtonove, do Americkog Mc Caina.
I sad bezbeli prijete Moskvi, jer ne mogu procjeniti haos, koji su u Ukrajini zaista stvorili, i dobro znaju, da vrlo lahko moze doci do konflikta. Ali ne zaboravi; Putin nepredvidiv, ovo ono. Nemoj da bi to zaboravijo!
Btw. Ja licno sam ocekivao, da ce Rusi na neki nacin reagovati. Sta nisam ocekivao: Da ce zapad sa njegovim Otan-om mirno posmatrati desavanja oko Krima, kao da se nista nije desilo....i to nakon silne podrske zapadnih aktera
- AliceInChains
#8359 Re: Ukrajina
Jos nesto bitno sam skroz zaboravio:
Dode mi, da povraatim kad mi neko pocne otprilike sa "pogani Rusi, sto ne puste Ukrajince, da demokratski glasaju za svoju sudbinu?"
Zato sto su ovi prozapadni, nelegitimni majmuni pohapsili brojne politicki kljucne figure sa istoka Ukrajine, koji uopste nece biti u stanju da se kandidiraju. A onoga bezveznjakovica Janukovica bi upucali k'o zeca Gadafija, da su ga uhvatili. Ali prozapadnoj Timosenko-i su samo onako otvorili zatvorska vrata
U ovom slucaju mi se povraca od same rijeci "demokratija". Pored Timosenkove, drugi vrlo izgledni kandidat za predsjenika, Porosenko
pa taj lik je cesce mijenjao stranu, nego jedna prostitutka svoje klince (Inace ne volim da se koristim takvim, za moj intelekt, donjim upordenjima, ali ovaj lik je gori od Radivojevica). I on da se bori za onu stvar, zbog koje su normalni Ukrajinci izasli na ulicu, tj. protiv korupcije (samo da znate, on je odjednom i opet postao pro-zapadni lik, i to kad je dogorjela situacija
)
Generalno, teme "demokratija" i "borba protiv korupcije" se ne mogu ozbiljno voditi izmedu Bosanaca, Hrvata i Srba iz banana republjics, ako budemo realni. I mimo ove krize bi opet trebali Ukrajinci o nama da diskutuju, a ne obratno.
Dode mi, da povraatim kad mi neko pocne otprilike sa "pogani Rusi, sto ne puste Ukrajince, da demokratski glasaju za svoju sudbinu?"
Zato sto su ovi prozapadni, nelegitimni majmuni pohapsili brojne politicki kljucne figure sa istoka Ukrajine, koji uopste nece biti u stanju da se kandidiraju. A onoga bezveznjakovica Janukovica bi upucali k'o zeca Gadafija, da su ga uhvatili. Ali prozapadnoj Timosenko-i su samo onako otvorili zatvorska vrata
Generalno, teme "demokratija" i "borba protiv korupcije" se ne mogu ozbiljno voditi izmedu Bosanaca, Hrvata i Srba iz banana republjics, ako budemo realni. I mimo ove krize bi opet trebali Ukrajinci o nama da diskutuju, a ne obratno.
Last edited by AliceInChains on 07/04/2014 12:11, edited 2 times in total.
- damskot
#8360 Re: Ukrajina
http://www.bbc.com/news/blogs-news-from ... e-26882664

Uplaceno 165.000 eura da se prijavi na izbore kao 'Darth Vader'

Uplaceno 165.000 eura da se prijavi na izbore kao 'Darth Vader'
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#8361 Re: Ukrajina
Ja bih na ove opaske Renta, oko Ruske propagande, podastro recimo ovaj video u kojem je vidljivo kako (pokojni) lider i jedan od orgniazatora demonstracija, vidi demokratiju i njenu implemetaciju u Ukrajini.
Na videu ispod je njegov "dijalog" sa zamjenikom Ukrainskog tuzitelja.
Na videu ispod je njegov "dijalog" sa zamjenikom Ukrainskog tuzitelja.
-
cicekler
#8362 Re: Ukrajina
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/de ... -republikuDemonstranti u Donjecku proglasili republiku
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8363 Re: Ukrajina
definitivno sad razmišljam kako se kod nas nije mogao izbjeći rat
i da smo se mirno razišli ovakav bi scenarij bio kod nas
kaće izbori
i da smo se mirno razišli ovakav bi scenarij bio kod nas
kaće izbori
-
Objektivni navijac
#8364 Re: Ukrajina
Ruska vojska treba uci da sprijeci nasilje i krvoprolice. To je jedina oruzana sila,koja je to u stanju.cicekler wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/de ... -republikuDemonstranti u Donjecku proglasili republiku
-
cicekler
#8365 Re: Ukrajina
ništa bez ravnogoraca, ruska vojska sama jednostavno to nije u mogućnosti, predlažem specijalne formacije arkanovce,šešeljevce, bele orlove, crvene beretke, i deseti diverzantski odred za selekciju muškadije od ženskadije na Krimu.Objektivni navijac wrote:Ruska vojska treba uci da sprijeci nasilje i krvoprolice. To je jedina oruzana sila,koja je to u stanju.cicekler wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/de ... -republikuDemonstranti u Donjecku proglasili republiku
- Renta
#8366 Re: Ukrajina
Rade agenti KGB punom parom! Bit će na kile odlikovanja od Putina...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8367 Re: Ukrajina
mrsko mi čitati sve možel ukratko info
jel šta putin osvojio u zadnje vrijeme ... pardon oslobodio
jel šta putin osvojio u zadnje vrijeme ... pardon oslobodio
- Challenger__
#8368 Re: Ukrajina
Potpuni haos u Ukrajini: na jugoistoku Kijev gubi kontrolu, a ne kontroliše ni sam sebe; u centru Kijeva "Desni sektor" pokušava da provali u zgradu Vrhovnog suda Ukrajine. "Stabilna" samo Galicija koja Evropi može da ponudi pesticidima deformisan i višestruko uvećan krompir.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8369 Re: Ukrajina
donjeck na tebe je red
- Challenger__
#8370 Re: Ukrajina
Doduše, klepili su ukrajinske zlatne rezrve - Report: Ukraine gold sent to America. Što bi se reklo, 40 tona zlata i galicijski krompir, u vremenima krize - mašala.
A mi se naklatili na kosti našim političarima. "Lopovi", pa "lopovi". Pa ovi Ameri i ukrajinski tajkuni su za njih ober-kleptomani. Jedan Sanader npr, je za ove lopove majka Tereza, velikomučenik, da ne kažem Ivo hazreti.
A mi se naklatili na kosti našim političarima. "Lopovi", pa "lopovi". Pa ovi Ameri i ukrajinski tajkuni su za njih ober-kleptomani. Jedan Sanader npr, je za ove lopove majka Tereza, velikomučenik, da ne kažem Ivo hazreti.
- General War
#8371 Re: Ukrajina
Ma prepala se amerika koliko ste namalerisali Dollar pa od Ukrajine posudila zlato da pocne stampati "vrijedne" dolareChallenger__ wrote:Doduše, klepili su ukrajinske zlatne rezrve - Report: Ukraine gold sent to America. Što bi se reklo, 40 tona zlata i galicijski krompir, u vremenima krize - mašala.
![]()
- General War
#8372 Re: Ukrajina
Jes jes...I Tito je crtao autonomne pokrajine i povlacio republicke granice...sto mu neko nije izasao na "crtu" tada kad je bilo vrijeme i rekao da nemoze tako? I Hruscovu su svi pljeskali kad je odlucio da malo precrta granice...tad nisu postojali rusi?Challenger__ wrote:Nikita Hruščov (1884-1971),
_____
Laku noć.
Kakvo "navijanje" takva politika i njeni rezultati.
-
iscrtani čovek
#8373 Re: Ukrajina
Vrtiš stalno jednu te istu priču.Renta wrote:Radiš tako početničku grešku stavljanja diskusante u šprance..ako nije crno onda je bijelo. Ako ne voli Ruse i Putina onda zasigurno obožava zapad i njegovu "demokraciju", naravno s razlogom pod navodnicima. Mi u Zagrebu već neko vrijeme živimo liberalnu demokraciju zapada i mogu ti reći da nismo oduševljeni.... ali smo još manje impresionirani pokazivanjem mišića jedne nuklearne supersile nad malom i slabom Ukrajinom....a sve radi velikoruskih stratega i njihovih geopolitičkih šahovskih igara protiv dekadentnog zapada....
,,Mala i slaba'' Ukrajina ima 40 i kusur miliona stanovnika, druga je po veličini evropska zemlja. To što je bez opaljenog metka predala Krim, govori da im je motiv i moral vrlo slab, i da ne osećaju tu teritoriju iskreno svojom, dok nisu spremni ni da se pokušaju boriti za nju.
Ne glorifikujem Rusiju, svestan sam šta radi, ali i ti preteruješ debelo. Ne radi ništa što ne rade i drugi. Radi ono što bi svaka velika sila radila, a to je da neće mirno gledati kako se u njenom dvorištu instalira nešto što joj može biti pretnja. Pa Ameri pedeset godina dave Kubu ko zmija žabu, bili su spremni da spale planetu zbog ruskih raketa u Kubi, šta si mislio, da će Putin sedeti mirno i pisati protestne peticije dok mu Ameri i EU instaliraju antiruski režim, tu, u njegovom dvorištu, u Ukrajini?
-
zilog
#8374 Re: Ukrajina
Prije se ista desi, samo da napomenem, ruska vojska ce uci da "zaustavi" nasilje. KAO I JNA '92.Objektivni navijac wrote:Ruska vojska treba uci da sprijeci nasilje i krvoprolice. To je jedina oruzana sila,koja je to u stanju.
Davno oprobani scenario genocidasa i stvarnih fasista.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#8375 Re: Ukrajina
Kako onda nazvati USA koncept preventivnih ratova baziran na samo njima znanim dokazima (cesto laznim ili nepostojecim) koje su samo oni autoritet da tumace? Tu etiketu mozes da zalijepis i drugoj strani slobodno.zilog wrote:Prije se ista desi, samo da napomenem, ruska vojska ce uci da "zaustavi" nasilje. KAO I JNA '92.Objektivni navijac wrote:Ruska vojska treba uci da sprijeci nasilje i krvoprolice. To je jedina oruzana sila,koja je to u stanju.
Davno oprobani scenario genocidasa i stvarnih fasista.
Fasizam je sprega kapitala i drzave i po toj osnovnoj definiciji, USA su fasisticka drzava, potpuno dokazano nakon bail out paketa datog bankama. Tako rade fasisticke drzave, kada privatni kapital dodje u opasnost, drzava uskoci da mu pomogne.
Tako je isto radio Musolini sa namjenskom ekonomijom koja je bila privatno vlasnistvo. Nema razlike, osim sto nam USA prodaje PR patentirane floskule nazvane sirenje demokratije i briga za ljudka prava, jer kada bi stvari nazivali pravim imenom, malo ko bi isao da ratuje za njih.