Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#8351 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Poginuo još jedan borac Hezbollaha Musa Ahmed Sakr iz mjesta Al Hermele u Libanonu:

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8352 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote: U tom slučaju, na sirijskom ratištu ostaje Bandar bin Sultan (KSA), Kraljevina Jordan i - niko više?
zar nije ubiven ovaj bandar
sarajevoxxxx

#8353 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

zemomak wrote:Ja mislim da je onaj Abu Hamza sto lezi dole u lukavici u imigrantskom po porijeklu sirijac...i nije htio da se vrati tamo jer bi mu assad šiju zavrno :)

Sent from my iPhone six using Tapatalk
- Mislio sam na likove poput Tarika Ramadana koji nije smio ili nije htio posjetiti Egipat čak ni kada je pao Mubarek jer je smatrao da se u suštini ništa nije promjenilo.

- Što se tiče Sirije evo jedan tekst iz 2010. koji zorno pokazuje šta je Sirija bila za vrijeme Bašara Al Asada još te 2010. Možemo samo nagađati šta im je The Krkan radio u osamdesetim i devedesetim.

Sirija optužila 19-godišnju blogericu za špijunažu
Sirija, 05.10.2010., 15:28 Autor: E.F. komentara

Sirijske državne službe objavile su kako je 19-godišnja blogerica Tal al-Mallohi zatvorena pod optužbom da je špijunirala za neimenovanu stranu zemlju.

Sirijski službenici svoj su odgovor o sudbini Tal al-Mallohi dali nakon što je organizacija Human Rights Watch tražila da se djevojka oslobodi iz zatvora.Mlada blogerka uhapšena je u prosincu prošle godine. Iako su mnogi mislili da je razlog uhićenju činjenica da je ona imala blog gdje je objavljivala svoje pjesme i pisala komentare o socijalnim temama, koje su se uglavnom ticale patnje i problema kroz koje prolaze Palestinci.

Internetom je kružila priča kako je upravo pisanje bloga o temama koje su osjetljive u Siriji razlog uhićenja. Samim time međunarodne humanitarne organizacije tražile da se blogerica pusti vani no na zahtjev da se oslobodi sada su sirijske vlasti odgovorile da je takvo nešto nemoguće jer je djevojka špijunka. Ipak, nije navedeno za koju je državu Tal al-Mallohi špijunirala.

dnevnik.hr

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/sirija ... unazu.html
sarajevoxxxx

#8354 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Tal al-Mallohi je sa 16 godina završila u obavještajnoj službi. Sa 19 su je osudili na 5 godina zatvora zbog bloga na netu. Obični Sirijci, omladina, intelektualci, studenti su prolazili sto puta gore. - Pokuca ti u gluho doba noći odvede te u nepoznato i nikad se više ne vratiš. Ni roditelji niti bilo ko od rodbine niti ima pravo da pita niti zna gdje si završio. Ako pak insistiraš piše ti se ista ili slična sudbina.

- Sirijska blogerica koja je u prvom razredu srednje škole postala sumnjiva i dolazila na razgovore u obavještajnu službu, a u trećem ili četvrtom srednje osuđena na 5 godina zbog špijuniranja još uvijek guli svoju kaznu. Ostala joj je još jedna godina, a nedavno ju je sud oslobodio, međutim, u Siriji postoji samo jedna vlast u ovih 50 godina, a to je vojna, tako da sudska odluka je bezvrijedan papir. Šta ti vojska kaže tako ti je. Oni su i tužitelji i sudija.I izvršna, i sudska, i zakonodavna vlast, a po potrebi će biti i opozicija.
sarajevoxxxx

#8355 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Okolica Homsa: Počeli su se uništavati režimski tenkovi sa Korentima koji su zarobljeni u velikim skladištima u Mehinu !!!
Teufik

#8356 Re: Sirija

Post by Teufik »

sarajevoxxxx wrote:Okolica Homsa: Počeli su se uništavati režimski tenkovi sa Korentima koji su zarobljeni u velikim skladištima u Mehinu !!!
A sto ih unistavaju?
Herr Flick

#8357 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

sarajevoxxxx wrote:Okolica Homsa: Počeli su se uništavati režimski tenkovi sa Korentima koji su zarobljeni u velikim skladištima u Mehinu !!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
popokatepetl_com

#8358 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

zemomak wrote:Ja mislim da je onaj Abu Hamza sto lezi dole u lukavici u imigrantskom po porijeklu sirijac...i nije htio da se vrati tamo jer bi mu assad šiju zavrno :)

Ne znam sta cekaju sa izrucenjem tog militanta i zlocinca.
Co0l

#8359 Re: Sirija

Post by Co0l »

popokatepetl_com wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8360 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

popokatepetl_com wrote:

:lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#8361 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Da kamen zaplaće...

- Pored masakra u kvartu Tarik el-Bab u Halebu gdje je jutros granata raskomadala 5 građana Haleba, danas se desio još jedan u kvartu El-Hajdarije također u Halebu. Usljed režimskog granatiranja poginula je majka (Nura Ibrahim) sa dvoje djece. Dječakom od šest mjeseci (Omer al Amir je na videu još uvijek živ, vide se duboke rane na nogicama, kasnije je podlegao ranama) i drugim djetetom (Faris Al amir) od tri godine.

Video
https://www.facebook.com/photo.php?v=56 ... =notify_me
sarajevoxxxx

#8362 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

ISIL u potpunosti zauzeo selo Tejjareh u Halebu nakon žestokih borbi sa Hezbollahom !
Challenger__

#8363 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Da kamen zaplaće...
Hama province: The ISIS executed 4 children 2 women and 2 men who were picking olives in their farm in Khneifees village, near Salamiya city. they were civilians from a Muslim alewife background. Clashes took place by the villages of Taloul al-Hamr and Khneifis between rebels and ISIS against regime forces and the Popular Committees. 4 children died from an explosion from the remnants of regime bombardment on the village of Rasm al-Ahmar.

SOHR
cbrt

#8364 Re: Sirija

Post by cbrt »

To selo je ovde http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.95 ... 5&z=14&m=b i u njemu su juče vođene žestoke borbe, rebeli tu napreduju...
dječak sa šibicama

#8365 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

cbrt wrote:To selo je ovde http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.95 ... 5&z=14&m=b i u njemu su juče vođene žestoke borbe, rebeli tu napreduju...
Kakvo selo?

Salamiyah je pod cvrstom kontrolom SAA, najblizi rebelsi su u Al Rastanu.
cbrt

#8366 Re: Sirija

Post by cbrt »

Khunayfis, 8km jugozapadno od Salamiye
salik79

#8367 Re: Sirija

Post by salik79 »

popokatepetl_com wrote:

U ovom slucaju moram reagirati. Covjeka licno znam. Niti je zlocinac, niti vehabija (iako autfitom asocira). Izuzetno fin, blag i kulturan insan. Da mu se Allah smiluje i sto prije ga ponovo spoji s njegovom porodicom. Amin.
sarajevoxxxx

#8368 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nusra iako nije jedina, ali je sigurno među najzaslužnijim jedinicama koje su zauzele velika vojna skladišta municije u Mehinu, bez dvoumljenja najavila da će zarobljeno oružje i municiju dobiti sve jedinice koje se bore protiv Asadovih snaga. Koalicija iza koje stoji međunarodna zajednica, opet oružje daje samo svojim jedinicama, ili pak nerijetko izlaze u javnost sa izjavama kako žele dati oružje samo određenim vojnim formacijama FSA. (komentar jednog od urednika sirijske tensikije sirijske opozicije)
sarajevoxxxx

#8369 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: Brigada Tevhid zarobila jednog iranskog oficira i četvoricu vojnika koji su se nalazili sa njime unutar brigade 80. u Halebu !

http://leuaaltawheed.com/%D9%84%D9%88%D ... %8A%D8%B7/
sarajevoxxxx

#8370 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Smještaj za zatočene Sirijce ''teroriste'' u zatvoru u Aleksandriji - Egipat:

Image
flexibila

#8371 Re: Sirija

Post by flexibila »

sarajevoxxxx wrote:Smještaj za zatočene Sirijce ''teroriste'' u zatvoru u Aleksandriji - Egipat:

Image
Nesto im je odjeca previse cista za rupu u kojoj su slikani. :izet:
sarajevoxxxx

#8372 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Potpisano primirje u Kadisiji !

- U Kadisiji kod Damaska između sirijske opozicije i režima potpisano je primirje. U zamjenu za hljeb, mlijeko, i osnovne lijekove borci sirijske opozicije koliko sam shvatio su dali obećanja o nenapadanju.
bogoljub

#8373 Re: Sirija

Post by bogoljub »

kolko se sarajevoxxxx trudi da nam sve prikaže ''vjerodostojno'', treba mu dati orden za trud!!! :D :D :lol:
MMM1977

#8374 Re: Odg: Sirija

Post by MMM1977 »

salik79 wrote:
popokatepetl_com wrote:

U ovom slucaju moram reagirati. Covjeka licno znam. Niti je zlocinac, niti vehabija (iako autfitom asocira). Izuzetno fin, blag i kulturan insan. Da mu se Allah smiluje i sto prije ga ponovo spoji s njegovom porodicom. Amin.
Mislim da debelo grijesis. Špijun nečiji, u Hrvatskoj studirao 20 godina (tako rade da se ne moraju vratiti dole) i kad se rat ovamo primirio onda je došao u Bocinju, neko ga je instalirao dole. A ta njegova finoca ti je samo maska, ne daj se zavarati.

Sent from my HTC One using Tapatalk
basar

#8375 Re: Sirija

Post by basar »

Sukob između Džebhet Al- Nusre i IDIŠ-a (islamske države iraka i šama) na sjeveru Sirije.
Locked