poslije treceg mozdanog doktor mi je rekao jedi sve domace, od sudzuke do slanine samo nemoj ove salame i tome slicno. ja sam dobar pacijent, samo domace ukoso.
Istočno Sarajevo
- okanomalo
#8351 Re: Istočno Sarajevo
-
zigson
#8352 Re: Istočno Sarajevo
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8353 Re: Istočno Sarajevo
Svake godine par sedmica
Iskreno rečeno, ako vam se ne sviđa ponuda u Istčnom Sarajevu, što neko ko živi tamo od "naših" ne otvori tamo svoj restoran ili kafić?
Ovo što navodite se sve svodi na to da te objekte drže nacionalistički orijentisani Srbi, a niko da se sjeti da nešto svoje tamo otvori...
-
El_comadante
- MMM1977
#8355 Re: Istočno Sarajevo
Reci da se šališPreWiBa wrote: ↑28/08/2026 20:41Svake godine par sedmica
Iskreno rečeno, ako vam se ne sviđa ponuda u Istčnom Sarajevu, što neko ko živi tamo od "naših" ne otvori tamo svoj restoran ili kafić?
Ovo što navodite se sve svodi na to da te objekte drže nacionalistički orijentisani Srbi, a niko da se sjeti da nešto svoje tamo otvori...
- PreWiBa
#8356 Re: Istočno Sarajevo
Zašto se šalim?MMM1977 wrote: ↑28/08/2026 20:46Reci da se šališPreWiBa wrote: ↑28/08/2026 20:41Svake godine par sedmica
Tebi je jasno da diljem RS-a po povratničkim mjestima imaš takve objekte?
Pa nećeš ga nazvati "1. mart", pobogu, ili dati restoranu ime "Kod Dudakovića".
-
Apoll0
#8357 Re: Istočno Sarajevo
djes ba tamo na njihovom otvarati nesto. To ti je ta logika.
- PreWiBa
- nepass1
#8359 Re: Istočno Sarajevo
Stalno istu pricu vrtis. Bio danas, potrosio 0KM
I sta sad?
-
Apoll0
#8360 Re: Istočno Sarajevo
ma do mene je jbga. Trigeruju me misljenja osoba kao onog iz mostara koji nije bio na lijeovoj strani.
Nikako mi nije jasno kako nema pametnih ljudi koji nisu skontali kaako da se "kupi" manji entitet, jer para moze sve. Kupi, naseli, osvoji. Isto sto ce npr nama nepalci uraditi.
Nikako mi nije jasno kako nema pametnih ljudi koji nisu skontali kaako da se "kupi" manji entitet, jer para moze sve. Kupi, naseli, osvoji. Isto sto ce npr nama nepalci uraditi.
-
kupusalata
#8361 Re: Istočno Sarajevo
- Billy The Pljuc
#8362 Re: Istočno Sarajevo
Jbga ja sam primjetio određene stvari kako živim ovdje na tzv. entitetskoj granici a gdje jelte inače gravitiram prema IS. Dosta mojih prijatelja/poznanika stečenih uglavnom u komšiluku se kroz godine iselilo iz istog, bez neke razlike, bili sa stanom u FBiH ili RS i naseljavalo "po dubini" širom IS. Uglavnom sve te promjene su se odvijale u tišini, možda su me jedan-dvojica upoznala sa svojim odlukama o preseljenju dok većina nije. Bez obzira na tu činjenicu kontakt se održavao i poziva na druženje je bilo daleko više do prije nekih dvije-tri godine i onda je odjednom kao sve zamrlo. Sasvim sigurno znam da im se životne navike u pogledu socijalnog života nisu ni sekunde promijenile ali sad ako se s nekim čujem eventualno jednom mjesečno zbog neke kafe/rakijice, već predstavlja iznenađenje. Volim da mislim o sebi da sam gotivan lik, cijenim dobru zajebanciju i nisam težak, neopterećen uglavnom i pravo me iznenađuje ovako "zamiranje" odnosa ali nisam nešto posebno pogođen niti forsiram nešto specijalno. Navikao sam kroz život i posao na tu fluktuaciju ljudi pa se nisam po navici nešto posebno vezivao. Naravno pišem o srbima a interesantna stvar je da imovinu uglavnom prodaju bošnjacima (i ponekom hrvatu) tako da se situVacija dosta promijenila u strukturi stanovništa u nekom bližem komšiluku. Generalno sam usljed svega toga totalno smanjio odlaske u IS a kako nemam naviku podmire, bez obzira što mi je recimo pijaca u Lukavici ili Bingo bliži nego recimo pijaca Dobrinja ili Mercator, mogu reći da ne idem gotovo pa nikako. Jedino što mi se zna desiti jeste da odem do obližnjeg granapa kad zafali cigareta ili kao sinoć kad rikne upaljač. Kad smo već kod toga a vidim da se spominje Rio Mare, sinoć na kasi stoji, ja kontao akcija naka i sniženje i ubacim dva komaTa pa kako vidim šta kuca tako i uočih cijenu od 9,40 KM i naravno da sam vratio. Volio bih onako čisto informativno znati gdje to ima Rio Mare Insalatissime po cijeni od 5,45 i hvala unaprijed na infu
.
- muha_sa
#8363 Re: Istočno Sarajevo
Idem i ici cu--picim i picicu
Po namirnice ne idem a jebem domacina koji nema litar ulja il litar mlijeka u stanu pa mora u nedelju ic u Lukavicu da kupi
Idi bolan svaki dan u Lukavicu pa kupuj al nemoj nedeljom jer to govori kakav si domacin
Idem u "Darkom" na redovan servis plina na mom aVtu
Idem kod mog Srleta koji mi održava volvOa
Srle ekspert za volvo a ljudina kakve na daleko neJma
Skoknem bogme i u restoran "Izvor Miljacke" na ribu--zašto da ne
Još ovo da dodam--u mom rijecniku ne postoji niti ce ikad postojat neko drugo Sarajevo osim ovog pravog Sarajeva.
Cuj Istocni Stari Grad a ono Crepoljsko
Po namirnice ne idem a jebem domacina koji nema litar ulja il litar mlijeka u stanu pa mora u nedelju ic u Lukavicu da kupi
Idem u "Darkom" na redovan servis plina na mom aVtu
Idem kod mog Srleta koji mi održava volvOa
Još ovo da dodam--u mom rijecniku ne postoji niti ce ikad postojat neko drugo Sarajevo osim ovog pravog Sarajeva.
Cuj Istocni Stari Grad a ono Crepoljsko
-
made_in_sarajevo
#8364 Re: Istočno Sarajevo
Neki dan da prevarim malog pokazem novu igraonicu sto se otvorila u ovom centru im.sad kako sam usrao izvoli ici pajel. Kompletan kanton, sa svim milionima i dilerima i IT ma svim, nema ni blizu igraonicu kao ova nova astro nesto. Znaci krcata djecom bila niko nikome ne smeta, ovaj moj nakon 2h place sto moramo kuci jer se zatvara. Mislim igraonica u biti klasika, tobogan, trampolina i ostala cuda ali je ogroman prostor sa bruku tih stvari. Povelik kafic u sklopu toga, klima radi zivotom. Idemo jos u trinestku jer slicna stvar sa igraonicom je. Trinestka odavno je "nasa" jer 80% je harune, amire, amare..., A sinoc u novoj nije falilo nasih imena
.
Ja bi volio da ne moram maksuz ici tamo jer ne gledaju mi se plaho njihove majice i grafiti, ali opet kad podvucem troskove npr bingo-djuric ili evo da se mali izigra i zabavi taj dan, sve dok kod nas debili nesto ne naprave jebiga. Ne volim plaho da me bingo guzi sa mlijekom od 2-2,20KM, a bukvalno isto mlijeko iz iste fabrike kod djurica 1,35-1,55KM. Jebes me malo uredu je, ali ne moras vala jebati zivotom i da ja samo klimam glavom.
Djuric odlicno zna odakle mu najvise kupaca dolazi pa uredno ramazanske kataloge ima, bajramske i tako. Ovaj novi centar odlicno zna ko ce mu najvise dolaziti. Evo prvi ja radi igraonice i vala onaj Pops odlican, ne znam kako su uspjeli kod nas propasti.
Znamo mi.provesti i po 2h u grandu na ilidzi u igraonici pogotovo ovo.ljeto pa gdje ces vani skakati, ali odemo danas i malom dosta par dana jer je prekuca. Ovo sinoc rat koliko mu se svidja, a vidim ni druga djeca nisu razlicita cak i starija ono 7-8+ godina.
Stan da kupim i zivim ne mogu radi komsiluka i grafita, ali ovako otici radi svoje guzice to.jest da me manje guze ili da se mali iskace to moze. Otici jednom-dva puta sedmicno mogu podnijeti
Ja bi volio da ne moram maksuz ici tamo jer ne gledaju mi se plaho njihove majice i grafiti, ali opet kad podvucem troskove npr bingo-djuric ili evo da se mali izigra i zabavi taj dan, sve dok kod nas debili nesto ne naprave jebiga. Ne volim plaho da me bingo guzi sa mlijekom od 2-2,20KM, a bukvalno isto mlijeko iz iste fabrike kod djurica 1,35-1,55KM. Jebes me malo uredu je, ali ne moras vala jebati zivotom i da ja samo klimam glavom.
Djuric odlicno zna odakle mu najvise kupaca dolazi pa uredno ramazanske kataloge ima, bajramske i tako. Ovaj novi centar odlicno zna ko ce mu najvise dolaziti. Evo prvi ja radi igraonice i vala onaj Pops odlican, ne znam kako su uspjeli kod nas propasti.
Znamo mi.provesti i po 2h u grandu na ilidzi u igraonici pogotovo ovo.ljeto pa gdje ces vani skakati, ali odemo danas i malom dosta par dana jer je prekuca. Ovo sinoc rat koliko mu se svidja, a vidim ni druga djeca nisu razlicita cak i starija ono 7-8+ godina.
Stan da kupim i zivim ne mogu radi komsiluka i grafita, ali ovako otici radi svoje guzice to.jest da me manje guze ili da se mali iskace to moze. Otici jednom-dva puta sedmicno mogu podnijeti
- nepass1
#8365 Re: Istočno Sarajevo
Ne kontam. Rat bio tu, ubijali te godinama sa brda, htjeli te zatrati. Ti odes kazes daj ribu evo cvaja?!muha_sa wrote: ↑29/08/2026 06:15 Idem i ici cu--picim i picicu![]()
Po namirnice ne idem a jebem domacina koji nema litar ulja il litar mlijeka u stanu pa mora u nedelju ic u Lukavicu da kupiIdi bolan svaki dan u Lukavicu pa kupuj al nemoj nedeljom jer to govori kakav si domacin
![]()
Idem u "Darkom" na redovan servis plina na mom aVtu![]()
Idem kod mog Srleta koji mi održava volvOaSrle ekspert za volvo a ljudina kakve na daleko neJma
![]()
Cuj Istocni Stari Grad a ono Crepoljsko![]()
Jebo mater dodje meni da na fb stavim mladic heroj a ne zlocinac. Evo ih se 99% povampirilo odaje pocast tebi srle legenda
Ja sam jucer otisao po dijete u gz, odveo je pred spomenik ubijenoj djeci gorazda. Citao imena i govorio koliko su godina imali kad su ubijeni. Ima djece od 2 mjeseca. Rekao djetetu da su to srbi uradili!!!
Kako nemate nimalo ponosa, obraza? Prave balije
- muha_sa
#8366 Re: Istočno Sarajevo
@made_in_sarajevo Idi kod Djurica svaki dan osim nedelje ko boga te molim 
- muha_sa
#8367 Re: Istočno Sarajevo
Necu valjda sa švalerkom na čaršijunepass1 wrote: ↑29/08/2026 06:43Ne kontam. Rat bio tu, ubijali te godinama sa brda, htjeli te zatrati. Ti odes kazes daj ribu evo cvaja?!muha_sa wrote: ↑29/08/2026 06:15 Idem i ici cu--picim i picicu![]()
Po namirnice ne idem a jebem domacina koji nema litar ulja il litar mlijeka u stanu pa mora u nedelju ic u Lukavicu da kupiIdi bolan svaki dan u Lukavicu pa kupuj al nemoj nedeljom jer to govori kakav si domacin
![]()
Idem kod mog Srleta koji mi održava volvOaSrle ekspert za volvo a ljudina kakve na daleko neJma
![]()
Jebo mater dodje meni da na fb stavim mladic heroj a ne zlocinac. Evo ih se 99% povampirilo odaje pocast tebi srle legenda
Ja sam jucer otisao po dijete u gz, odveo je pred spomenik ubijenoj djeci gorazda. Citao imena i govorio koliko su godina imali kad su ubijeni. Ima djece od 2 mjeseca. Rekao djetetu da su to srbi uradili!!!
-
made_in_sarajevo
- muha_sa
#8369 Re: Istočno Sarajevo
E jebi gamade_in_sarajevo wrote: ↑29/08/2026 07:06
Sve i da hocu ne mogu, ne rade nedeljom. Doduse jesam par puta u tropic otisao nedeljom radi sitnica i gluposti ali eto trebaju bas tad i nije radi mlijeka
![]()
- Haris.ba
#8370 Re: Istočno Sarajevo
Kako kome.
Poenta je da i u Sarajevu se ne baca neprodana krmetina, vec se redovno mastrafi.
A, u Lukavicu ide da se pocasti i jer je jeftinije.
-
El_comadante
#8371 Re: Istočno Sarajevo
Kod njih je po opštinama podjeljeno I. Ilidža neradi nedjeljom, I. N. Sarajevo radi nedjeljom do 14h. Tropic je Dragstor 0-24.muha_sa wrote: ↑29/08/2026 07:11E jebi gamade_in_sarajevo wrote: ↑29/08/2026 07:06
Sve i da hocu ne mogu, ne rade nedeljom. Doduse jesam par puta u tropic otisao nedeljom radi sitnica i gluposti ali eto trebaju bas tad i nije radi mlijeka
![]()
![]()
- dembele
#8372 Re: Istočno Sarajevo
Ja mislim da i Amir Hasičević sa lažnom bradom, kačketom i naočalama, nedjeljom malo posjeti neki market u IS.
- Isner
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8374 Re: Istočno Sarajevo
Imam ovdje jednu kcerku cetalja koja je ubila mozdanim udarima djeda i oca ponasanjem [hodanje i udaja za bosnjake]nepass1 wrote: ↑29/08/2026 06:43Ne kontam. Rat bio tu, ubijali te godinama sa brda, htjeli te zatrati. Ti odes kazes daj ribu evo cvaja?!muha_sa wrote: ↑29/08/2026 06:15 Idem i ici cu--picim i picicu![]()
![]()
![]()
Cuvaj se zenska bica su cudna
30 godina je proslo
Rat je dalek dogadjaj
Meni su vaznija dogadjanja otprije 80 god nego 35
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8375 Re: Istočno Sarajevo
nepass1 wrote: ↑29/08/2026 06:43Ne kontam. Rat bio tu, ubijali te godinama sa brda, htjeli te zatrati. Ti odes kazes daj ribu evo cvaja?!muha_sa wrote: ↑29/08/2026 06:15 Idem i ici cu--picim i picicu![]()
![]()
![]()