Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Hofman

#83451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hofman »

Čovjek je fino napisao šta su mu rekli da će imati, a frajer od toga nema ništa. To je problem
pepeljara

#83452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

crnivrag wrote:[
Ako si uzeo EON Full paket, onda imaš pristup videoteci sa oko 5000 naslova (svaka epizoda neke serije se računa kao jedan naslov), i sljedećim SVOD katalozima: Top Play, Pikaboo Play, Vavoom Play, Epic Drama, AXN Now, Minimax Plus, National Geographic+, My Baby TV, Hopster, Pickbox i Cinestar Premiere Plus.

ako je ovo ovako, onda je hit provala i vrhunac prevare :D :lol: :lol: :lol: :)
Last edited by pepeljara on 07/03/2019 10:50, edited 1 time in total.
crnivrag

#83453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pepeljara wrote: ako je ovo ovako, onda je hit provala. :lol: :lol: :lol: :)
Sami su to izjavili ovdje, jer u VOD ponudi sad ima 1538 naslova, ali se to računa kao "preko 14000 naslova".
Hofman

#83454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hofman »

pepeljara wrote:
Ako si uzeo EON Full paket, onda imaš pristup videoteci sa oko 5000 naslova (svaka epizoda neke serije se računa kao jedan naslov), i sljedećim SVOD katalozima: Top Play, Pikaboo Play, Vavoom Play, Epic Drama, AXN Now, Minimax Plus, National Geographic+, My Baby TV, Hopster, Pickbox i Cinestar Premiere Plus.

:lol: :lol: :lol: :lol:
pepeljara

#83455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

ma nidje veze :D kakva ubleha.
Hofman

#83456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hofman »

To se zove, kako napraviti korisnika glupim
semirsar

#83457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
pepeljara wrote: ako je ovo ovako, onda je hit provala. :lol: :lol: :lol: :)
Sami su to izjavili ovdje, jer u VOD ponudi sad ima 1538 naslova, ali se to računa kao "preko 14000 naslova".
:skoljka: vala bas :run:
DON_eARL

#83458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Pa ako su definisali da se radi o 14000 naslova, i imaš 14000 različitih "video klipova" u videoteci, što je niđe veze? :-) Otvori samo link ispod, Sopranosi npr. imaju 86 epizoda, svaka epizoda po 50ak minuta i svaka ima svoj naslov. I tebi je logično da kažu ima jedan naslov - The Sopranos - traje 3 dana i 14h, kao da je jedan film u pitanju? :lol: Peglate se oko gluposti, bolje pregledaj Sopranose (opet). :D

Image

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_T ... s_episodes
Last edited by DON_eARL on 07/03/2019 11:32, edited 1 time in total.
crnivrag

#83459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: :skoljka: vala bas :run:
Ovdje se naravno misli na pojedinačne naslove koji su navedeni u ponudi, međutim ako se radi o nekoj seriji iz tog naslova, onda se svaka njena epizoda računa kao jedan dodatni naslov, i tako dolazimo do brojke od preko 14000 naslova.
semirsar

#83460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

DON_eARL wrote:Pa ako su definisali da se radi o 14000 naslova, i imaš 14000 različitih "video klipova" u videoteci, što je niđe veze? :-) Otvori samo link ispod, Sopranosi npr. imaju 86 epizoda, svaka epizoda po 50ak minuta i svaka ima svoj naslov. I tebi je logično da kažu ima jedan naslov - The Sopranos - traje 3 dana i 14h, kao da je jedan film u pitanju? :lol: Peglate se oko gluposti, bolje pregledaj Sopranose (opet). :D

Image

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_T ... s_episodes
gled'o ja dvaput, a mere se jos koji put :thumbup:
pusti bolan ne bio @crnog, u zadnje vrijeme poceo i on ko poneki iz ekipe @T-mach lupetat bisere i genericke odgovore davat' :-)
Radar71

#83461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Ne zaboravite da je Adro to sve pregledao :lol:
semirsar

#83462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: :skoljka: vala bas :run:
Ovdje se naravno misli na pojedinačne naslove koji su navedeni u ponudi, međutim ako se radi o nekoj seriji iz tog naslova, onda se svaka njena epizoda računa kao jedan dodatni naslov, i tako dolazimo do brojke od preko 14000 naslova.
ime serije, sezona broj, epizoda broj, ime epizode... mi neki koji smo redovniji po net bespucima, ne mislim tujdi na like/dislike populaciju, znamo da je to naslov, ne zamjeri, moj post je osvrt na bukvalni mentalitet kod nasije ljudi, i kad ti onako plasticno napises objasnjenje to neminovno dolazi do reakcija koje si vec dozivio. :mrgreen:
Tesla Edison

#83463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

pepeljara wrote:

Od 1400 prave 14 000

Nije im ravan mi Einstein ni Friedrich Gaus ni Euklid

Sad će se na PMF-u uvesti predmet pod nazivom "Telemachove teorije brojeva", slušat će se 4 semestra.
blinker13

#83464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by blinker13 »

@Telemach

Evo mene opet, kao i obično, svakih mjesec-dva imam novi problem. Da podsjetim, vjerni korisnik HS-a i HKB-neta, koji već deset godina uživa u KID paketu (D3 na Telemach jeziku). Dva STB-a i dva CAM modula radili uredno do skoro, ali sada na jednom TV-u neki kanali ne rade. Zvao call centar 26.02., sve objasnio i obećali me zvati, kolegica sve zapisala i proslijedila. To znam jer sam juče zvao opet, s obzirom da 8 dana nemam uslugu na tom TV-u, pa mi je kolegice pročitala sve što je zapisano, ali nema odgovora od "nadležnih", pa je ona opet to proslijedila na rješavanje. Mogu li zamoliti konačno za povratnu informaciju kada će biti riješen problem koji imam? Ako još mogu usput zamoliti za informaciju ima li prijavljenih problema sa internetom u večernjim satima, jer mi svaku noć internet konekcija pada po nekoliko puta i nakon nekih cca pola minuta neaktivnosti opet sve proradi? Hvala unaprijed...
Last edited by blinker13 on 07/03/2019 11:35, edited 1 time in total.
corei3

#83465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

Baš ubleha teška.
Nema ko nije mislio da je to recimo 14.000 filmova.
DON_eARL

#83466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

corei3 wrote:Baš ubleha teška.
Kao i obično, treba pročitati šta piše, a ne mislio ovo, mislio ono. :-) Svaka TV serija ima epizode koje imaju drugačije naslove, epizode traju 20-120 minuta, zavisno od serije do serije, izlaze u nekim intervalima. Imaš primjer gore, ne može se nikako 86 epizoda jedne serije staviti pod jedan naslov, jer se radi o 86 naslova. :D
corei3

#83467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

Može se staviti.
Staviš folder Sopranosi kao jedan naslov i unutra sve epizode, i šta je frka
Ja mislio ako uzmem eon nikad torenta necu mort upalit
DON_eARL

#83468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

corei3 wrote:Može se staviti.
Fulaš poentu opet, Sopranosi jesu jedna serija, ali je 86 naslova u folderu. Jedan film je jedan naslov, jedna epizoda je jedan naslov i to je to. Prihvatiš uslove, ako ti se ne sviđa, ne koristiš. :D
corei3

#83469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

DON_eARL wrote:
corei3 wrote:Može se staviti.
Fulaš poentu opet, Sopranosi jesu jedna serija, ali je 86 naslova u folderu. Jedan film je jedan naslov, jedna epizoda je jedan naslov i to je to. Prihvatiš uslove, ako ti se ne sviđa, ne koristiš. :D
Razumijem ja tebe, al bilo je važno staviti 14.000 naslova il šta već.
Kaže se: epizoda serije i filmski naslov. Zamajavanje korisnika.
Telemach

#83470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

blinker13 » Today, 11:32 am

@Telemach

Evo mene opet, kao i obično, svakih mjesec-dva imam novi problem. Da podsjetim, vjerni korisnik HS-a i HKB-neta, koji već deset godina uživa u KID paketu (D3 na Telemach jeziku). Dva STB-a i dva CAM modula radili uredno do skoro, ali sada na jednom TV-u neki kanali ne rade. Zvao call centar 26.02., sve objasnio i obećali me zvati, kolegica sve zapisala i proslijedila. To znam jer sam juče zvao opet, s obzirom da 8 dana nemam uslugu na tom TV-u, pa mi je kolegice pročitala sve što je zapisano, ali nema odgovora od "nadležnih", pa je ona opet to proslijedila na rješavanje. Mogu li zamoliti konačno za povratnu informaciju kada će biti riješen problem koji imam? Ako još mogu usput zamoliti za informaciju ima li prijavljenih problema sa internetom u večernjim satima, jer mi svaku noć internet konekcija pada po nekoliko puta i nakon nekih cca pola minuta neaktivnosti opet sve proradi? Hvala unaprijed...
Pozvat ćemo Vas i detaljno sve provjeriti. Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma.
blinker13

#83471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by blinker13 »

Telemach wrote:
blinker13 » Today, 11:32 am

@Telemach

Pozvat ćemo Vas i detaljno sve provjeriti. Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma.
Hvala puno, uvijek brzo reagujete... :thumbup:
nineinchnails

#83472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nineinchnails »

DON_eARL wrote:
corei3 wrote:Baš ubleha teška.
Kao i obično, treba pročitati šta piše, a ne mislio ovo, mislio ono. :-) Svaka TV serija ima epizode koje imaju drugačije naslove, epizode traju 20-120 minuta, zavisno od serije do serije, izlaze u nekim intervalima. Imaš primjer gore, ne može se nikako 86 epizoda jedne serije staviti pod jedan naslov, jer se radi o 86 naslova. :D
Treba biti tačan i koncizan, pa pošteno reći da se ima pristup 10 serija sa 500 epizoda, ali da ne možete gledati ništa ako se ne pretplatite na pakete. Imati pristup nečemu i moći gledati to, su dvije različite stvari. Kada su serije u pitanju: 500 naslova, ne znači 500 serija.
Klasična marketinška prevara.
seoBIH

#83473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Ne mora znaciti da je prevara :)

Opet, kao i u svemu, CITATI DETALJNO i to je to. Pa ko ce te stititi ako neces sam sebe?
aditon

#83474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

TESLA_EDISON wrote: Od 1400 prave 14 000

Nije im ravan mi Einstein ni Friedrich Gaus ni Euklid

Sad će se na PMF-u uvesti predmet pod nazivom "Telemachove teorije brojeva", slušat će se 4 semestra.
:lol: :lol: volim tvoj humor

za ove što opet pravdaju telemach, moram da kažem da su tehnički upravu ali zaboravljaju da napomene da se ovaj vido klub nije i ne reklamira kako treba, već se koriste marketinškim trikovima kako bi zbunili ljude. Telemach ako želi biti transparentan, mora tačno precizirati šta i pod kojim uslovima nudi, a to nikako ne rade, i ovo nije prvi, a ni posljednji put zamajavanja svojih korisnika..

Bitno je uvjeriti ljude da nešto dobiješ, za više novca naravno, iako to nema veze s stvarnošću..ali to je već problem onih koji nasjednu na ovakav marketing
zateznistub

#83475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

nineinchnails wrote:
Treba biti tačan i koncizan, pa pošteno reći da se ima pristup 10 serija sa 500 epizoda, ali da ne možete gledati ništa ako se ne pretplatite na pakete. Imati pristup nečemu i moći gledati to, su dvije različite stvari. Kada su serije u pitanju: 500 naslova, ne znači 500 serija.
Klasična marketinška prevara.
Sva pamet na ovu temu! :thumbup:
Locked