Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#83426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

macchiato wrote:Evo telemaše poslala sam vam u pp broj ugovora, s obzirom da mi ovog mjeseca nije došao račun što sam neki dan ovdje i napisala.

I naglasite im da mi ne gase kanale i internet jer mi je od jutros nekoliko puta nestajalo, nije moja krivica što mi nisu isporučili račun, a prema zakonu nemam ni obavezu platiti nepostojeći račun. :oops:

Mislila sam da mi je neko uzeo račun iz sandučeta međutim čujem da ni drugarici, koja živi ulicu dalje od mene, nije došao račun prošlog mjeseca. Znači, neko svoj posao nije dobro obavio. :oops:
Gase uslugu samo kad se ne plate 2 racuna. Znaci ako ti u ovom mjesecu njihovom greskom nije dosao racun, usluga nece biti ugasena ako je placen racun prije toga.
channel10

#83427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Da li je moguće da Telemach obračunava moj Wi-Fi pod Unifi potrošnju?
crnivrag

#83428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote:Da li je moguće da Telemach obračunava moj Wi-Fi pod Unifi potrošnju?
Nije moguće, obračun se vrši jedino ako se spojiš na UniFi mrežu na svom modemu, ili na nekoj od javnih lokacija/tuđih modema, sa svojim "Moj Telemach" login podacima.

Provjeri da li ti je spašena UniFi mreža na uređaju, jer se nekad zna sam uređaj prebaciti na nju, i onda ode sav promet.

Tako se meni desilo prošlog mjeseca, i tek sam shvatio šta se desilo kad mi je nestalo konekcije, a onda sam vidio da mi se laptop spojio na spašenu UniFi mrežu, i svukao svih 5 GB prometa.
channel10

#83429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
channel10 wrote:Da li je moguće da Telemach obračunava moj Wi-Fi pod Unifi potrošnju?
Nije moguće, obračun se vrši jedino ako se spojiš na UniFi mrežu na svom modemu, ili na nekoj od javnih lokacija/tuđih modema, sa svojim "Moj Telemach" login podacima.

Provjeri da li ti je spašena UniFi mreža na uređaju, jer se nekad zna sam uređaj prebaciti na nju, i onda ode sav promet.

Tako se meni desilo prošlog mjeseca, i tek sam shvatio šta se desilo kad mi je nestalo konekcije, a onda sam vidio da mi se laptop spojio na spašenu UniFi mrežu, i svukao svih 5 GB prometa.
Kod mene se spaja odmah na kućnu mrežu jer je dosta brzi net. Ako hocu da se spoji na Unifi, stavim tel direktno na modem i opet mu treba 20 sekundi da se spoji, a net jako spor, dok na kućnu mrežu se spoji u roku od par sekundi.

Maloprije provjerio potrošnju, kad potrošena giga za ovih 6 dana. Promijenio sam i šifru. Valjalo bi kad bi se moglo vidjeti koji uredjaj je potrošio koliko, ali nema te mogućnosti.
Telemach

#83430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:
Telemach wrote:@macchiato

Javili smo Vam se u inbox, i poslali smo Vam račun putem e-maila.
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do propusta.
Predlažemo Vam aktivaciju e-računa, kao pogodnost biste dobili HBO Premium paket kanala na period od tri mjeseca.
kao na pijaci, danas 'vako, sutra nako...šta je s Arenama HD 6 mjeseci kao benefit za prelazak na e-račun :-)
Zdravo aditon,
Akcijska pogodnost sa navedenim benefitom je istekla.
Pogodnost koju možete ostvariti aktivacijom e-računa je HBO Premium paket kanala u trajanju od tri mjeseca.
Telemach

#83431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo channel10,
Nije moguće.
Predlažemo da provjerite postavke, da li Vam je primarna mreža na koju se konektujete Unifi.
drklosar2

#83432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drklosar2 »

@Telemach

Koliko treba da prodje vremena od potpisivanja novog ugovora do aktivacije novog paketa?
channel10

#83433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Telemach wrote:
Zdravo channel10,
Nije moguće.
Predlažemo da provjerite postavke, da li Vam je primarna mreža na koju se konektujete Unifi.
Nije, provjereno. Svako malo gledam na sta je spojeno. Izbrisao sam postavke sa svog telefona za Unifi i sve uredjaje sa mojtelemach. Sad čekam da se drugi konektuje pa da označim uredjaj. Nece mi to nesto puno pomoći jer ne mogu znati koliko je koji korisnik potrošio, ali eto.

Postoji li mogućnost da u budućnosti TM prati po registrovanom uredjaju potrošnju interneta?

Jesu li to SVOD-ovi još otkljucani?
zanimljiv

#83434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zanimljiv »

Kakvi su ovo total duo net paketi u novom cjenovniku? Uz total TV se nudi i internet?
Daybreaker

#83435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Daybreaker »

Telemach wrote:
aditon wrote:
Telemach wrote:@macchiato

Predlažemo Vam aktivaciju e-računa, kao pogodnost biste dobili HBO Premium paket kanala na period od tri mjeseca.
kao na pijaci, danas 'vako, sutra nako...šta je s Arenama HD 6 mjeseci kao benefit za prelazak na e-račun :-)
Zdravo aditon,
Pogodnost koju možete ostvariti aktivacijom e-računa je HBO Premium paket kanala u trajanju od tri mjeseca.
Do kad traje ova akcija?!
c_g

#83436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Slabo pratim temu u zadnje vrijeme. Ima li šta novo, osim poskupljenja? :D
Telemach

#83437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drklosar2 » Today, 4:22 pm

@Telemach

Koliko treba da prodje vremena od potpisivanja novog ugovora do aktivacije novog paketa?
Kada ste potpisali Ugovor? Možete nam broj Ugovora dostaviti u inbox, za više informacija.
Telemach

#83438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Daybreaker » 59 minutes ago

Telemach wrote:
aditon wrote:
Telemach wrote:
@macchiato

Zdravo aditon,

Do kad traje ova akcija?!
Sa novom akcijom smo tek počeli. Javit ćemo Vam svakako krajnji rok za prijavu, ukoliko ste zainteresovani.
Telemach

#83439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

channel10 » Today, 4:23 pm

Telemach wrote:
channel10 wrote:

Zdravo channel10,
Nije moguće.

Nije, provjereno. Svako malo gledam na sta je spojeno. Izbrisao sam postavke sa svog telefona za Unifi i sve uredjaje sa mojtelemach. Sad čekam da se drugi konektuje pa da označim uredjaj. Nece mi to nesto puno pomoći jer ne mogu znati koliko je koji korisnik potrošio, ali eto.

Postoji li mogućnost da u budućnosti TM prati po registrovanom uredjaju potrošnju interneta?

Da li ste mislili na potrošnju UNIFI mreže po određenim uređajima? O novostima ćemo Vas obavijestiti, za sada možete pratiti ukupnu potrošnju, na portalu Moj Telemach.
Uživajte u promo sadržajima, u Video klubu.
dadoka84

#83440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

To je moguće samo na adsl-u od bhtelecoma. Kad su saobraćaj sa free zone računali u redovan saobraćaj pa nabijali ljudima račune.
channel10

#83441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Telemach wrote:
channel10 » Today, 4:23 pm

Telemach wrote:
channel10 wrote:

Zdravo channel10,
Nije moguće.

Da li ste mislili na potrošnju UNIFI mreže po određenim uređajima? O novostima ćemo Vas obavijestiti, za sada možete pratiti ukupnu potrošnju, na portalu Moj Telemach.
Uživajte u promo sadržajima, u Video klubu.
Da. Mislim kad vec racunate potrošnju, onda ne bi bilo lose da to bude po uredjaju pa da se zna ko koliko troši :)
drklosar2

#83442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drklosar2 »

Telemach wrote:

@Telemach

Kada ste potpisali Ugovor? Možete nam broj Ugovora dostaviti u inbox, za više informacija.

@Telemach
Imate PM
Telemach

#83443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@channel10

Hvala na prijedlogu :)
Telemach

#83444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drklosar2 » Today, 7:53 pm

Telemach wrote:

@Telemach

@Telemach
Imate PM
OK, javimo Vam se.
nineinchnails

#83445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nineinchnails »

Prekjuče su mi skopčali EON, prešao sa Trio Grande Family.
Na njihovu ponudu sam to prihvatio jer su rekli da ću imati pristup videoteci sa oko 4000 filmova i serija, te da ću imati brži internet, za samo 3 KM mjesečno vise.

Juče od toga nisam vidio ništa, jer je bio kvar na kablovskoj. Kada je kvar otkonjen I kada je to proradilo, sjeo sam da pregledam šta sve nudi taj novi EON.
U međuvremenu sam skidao nešto sa neta, I primjetio sam da je brzina internet ostala ista, možda čak I slabija nego prije.
Osnovni razlog prelaska na EON je bila ta ponuda pristupu videoteci.
Odlično, pronađem videoteku I da vidimo. Listam filmove I serije. Ne bih rekao da ima I 400 naslova, a kamoli 4000.
Kliknem na jedan film, kaže NEMATE PRISTUP OVOM PAKETU.
Drugi film klik, opet NEMATE PRISTUP OVOM PAKETU.
Čekaj malo, mora da je zabuna. Pa dali su mi pritup čim sam prešao na EON, tako su mi rekli. Kliknem treći NEMATE PRISTUP OVOM PAKETU.

Dakle, brzina internet nije veća, Imam pristup videoteci, ali ne mogu gledati šta želim. Pa šta su mi uvalili onda za 3 marke vise?
Danas ih zovem da raskinem sve moguće ugovore i dogovore. Stoka lopovska.
rida1976

#83446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

@Telemach

Čekam evo 7 dana poziv za Arene HD. Bojim se da ću sa ovakvim pristupom biti prinuđen da iskoristim ovaj period do kraja mjeseca za razilazak sa vama.
Telemach

#83447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@nineinchnails

Dostavite nam broj Ugovora, u pp, kako bismo mogli provjeriti
Telemach

#83448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 » 13 minutes ago

@Telemach

Čekam evo 7 dana poziv za Arene HD. Bojim se da ću sa ovakvim pristupom biti prinuđen da iskoristim ovaj period do kraja mjeseca za razilazak sa vama.
Po našoj evidenciji, uredno Vam je aktivan paket kanala Arena Sport HD. Javite nam se za detaljniju provjeru.
rida1976

#83449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Telemach wrote:
rida1976 » 13 minutes ago

@Telemach

Po našoj evidenciji, uredno Vam je aktivan paket kanala Arena Sport HD. Javite nam se za detaljniju provjeru.
Imate pp
crnivrag

#83450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nineinchnails wrote:Prekjuče su mi skopčali EON, prešao sa Trio Grande Family.
Na njihovu ponudu sam to prihvatio jer su rekli da ću imati pristup videoteci sa oko 4000 filmova i serija, te da ću imati brži internet, za samo 3 KM mjesečno vise.

Juče od toga nisam vidio ništa, jer je bio kvar na kablovskoj. Kada je kvar otkonjen I kada je to proradilo, sjeo sam da pregledam šta sve nudi taj novi EON.
U međuvremenu sam skidao nešto sa neta, I primjetio sam da je brzina internet ostala ista, možda čak I slabija nego prije.
Osnovni razlog prelaska na EON je bila ta ponuda pristupu videoteci.
Odlično, pronađem videoteku I da vidimo. Listam filmove I serije. Ne bih rekao da ima I 400 naslova, a kamoli 4000.
Kliknem na jedan film, kaže NEMATE PRISTUP OVOM PAKETU.
Drugi film klik, opet NEMATE PRISTUP OVOM PAKETU.
Čekaj malo, mora da je zabuna. Pa dali su mi pritup čim sam prešao na EON, tako su mi rekli. Kliknem treći NEMATE PRISTUP OVOM PAKETU.

Dakle, brzina internet nije veća, Imam pristup videoteci, ali ne mogu gledati šta želim. Pa šta su mi uvalili onda za 3 marke vise?
Danas ih zovem da raskinem sve moguće ugovore i dogovore. Stoka lopovska.
Ako si uzeo EON Full paket, onda imaš pristup videoteci sa oko 5000 naslova (svaka epizoda neke serije se računa kao jedan naslov), i sljedećim SVOD katalozima: Top Play, Pikaboo Play, Vavoom Play, Epic Drama, AXN Now, Minimax Plus, National Geographic+, My Baby TV, Hopster, Pickbox i Cinestar Premiere Plus.
Locked