Kako nema? Koliko ima duplih kanala? Čemu služe?crnivrag wrote:Zato što u okviru DVB-C frekvencija nema mjesta za nove HD kanale, a ovaj kanal je već dostupan putem EON platforme, i potrebno ga je samo staviti na EON listu za korisnike operatera Telemach BiH.cincilator2012 wrote:Zasto samo u EON punudu? Koliko me sjecanje sluzi, "poboljsanja" placamo i mi koji smo jos na GRANDE paketima!
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- zateznistub
#83351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakaljin
#83352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jos su ugasili nekoliko kanala na analogiji da oslobode prostor,zateznistub wrote:Kako nema? Koliko ima duplih kanala? Čemu služe?crnivrag wrote:Zato što u okviru DVB-C frekvencija nema mjesta za nove HD kanale, a ovaj kanal je već dostupan putem EON platforme, i potrebno ga je samo staviti na EON listu za korisnike operatera Telemach BiH.cincilator2012 wrote:Zasto samo u EON punudu? Koliko me sjecanje sluzi, "poboljsanja" placamo i mi koji smo jos na GRANDE paketima!
Tako da svi korisnici trebaju dobiti sve jer su svima povecali cijenu i rekli da su unaprijedili uslugu, a ustvari nista nisu unaprijedili vec se svakako dodatno placa to sto uvode.
- MTV
#83353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedan kanal su linkovali na dva broja. Znaci na frekvencijama nema duplih kanala vec jedan a na resiverima se taj jedan prikazuje na 2 mjesta.zateznistub wrote:Kako nema? Koliko ima duplih kanala? Čemu služe?crnivrag wrote:Zato što u okviru DVB-C frekvencija nema mjesta za nove HD kanale, a ovaj kanal je već dostupan putem EON platforme, i potrebno ga je samo staviti na EON listu za korisnike operatera Telemach BiH.cincilator2012 wrote:Zasto samo u EON punudu? Koliko me sjecanje sluzi, "poboljsanja" placamo i mi koji smo jos na GRANDE paketima!
- Benq
#83354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za internet, kako budu radili prosirenje kapaciteta tako ce i te frekvencije da ubace. Na mom podrucju su to uradili prije mjesec otprilike.kakaljin wrote: Jos su ugasili nekoliko kanala na analogiji da oslobode prostor,
-
leon25
#83355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako nema sta je sa duplim HD i SD verzijama kanala kojih ima najmanje 15 ak nek izbace SD verzije i eto mjestaMTV wrote: Jedan kanal su linkovali na dva broja. Znaci na frekvencijama nema duplih kanala vec jedan a na resiverima se taj jedan prikazuje na 2 mjesta.
- crnivrag
#83356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Te SD i HD verzije kanala inače nisu u istim paketima, pa bi bilo i tu zbrke, a i SD verzije imaju opciju TV Unazad, dok HD nemaju, jer Telemach trenutno nema mogućnost da skladišti velike količine podataka na postojećim serverima.leon25 wrote: Kako nema sta je sa duplim HD i SD verzijama kanala kojih ima najmanje 15 ak nek izbace SD verzije i eto mjesta
-
leon25
#83357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj da ih pravdas ima tu kanala u start paketu kojeg svi imaju npr SK1 imamo i SD i HD verziju eto jedno mjesto neznam sad tacno ali ima toga jos dosta tako da nemaju nikakvo opravdanjecrnivrag wrote:Te SD i HD verzije kanala inače nisu u istim paketima, pa bi bilo i tu zbrke, a i SD verzije imaju opciju TV Unazad, dok HD nemaju, jer Telemach trenutno nema mogućnost da skladišti velike količine podataka na postojećim serverima.leon25 wrote: Kako nema sta je sa duplim HD i SD verzijama kanala kojih ima najmanje 15 ak nek izbace SD verzije i eto mjesta
- MTV
#83358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo primjera sa ovih 7 kanala koji su dio Prosirenog paketaleon25 wrote:Nemoj da ih pravdas ima tu kanala u start paketu kojeg svi imaju npr SK1 imamo i SD i HD verziju eto jedno mjesto neznam sad tacno ali ima toga jos dosta tako da nemaju nikakvo opravdanjecrnivrag wrote:Te SD i HD verzije kanala inače nisu u istim paketima, pa bi bilo i tu zbrke, a i SD verzije imaju opciju TV Unazad, dok HD nemaju, jer Telemach trenutno nema mogućnost da skladišti velike količine podataka na postojećim serverima.leon25 wrote: Kako nema sta je sa duplim HD i SD verzijama kanala kojih ima najmanje 15 ak nek izbace SD verzije i eto mjesta
1. Fox Life HD
2. Fox Crime HD
3. Nickelodeon HD
4. Discovery Science HD
5. Animal Planet HD
6. Travel Channel HD
7. Discovery TX HD
Njihove SD verzije su u START paketu. I sada kad bi ukinuli njihove SD verzije onda bi bilo "poskupljujete a ukidate kanale". Da ove kanale ukinu iz prosirenog paket i prebace u START paket onda bi bilo "za sta ja placam prosireni paket".
Elem ima ce mjesta za nove kanale kad ukinu analognu televiziju. Do tad trpi ili mijenjaj operatera.
- crnivrag
#83359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postoji jedno elegantno rješenje, a ono se očituje u tome da bi Telemach mogao izbaciti SD verzije kanala iz ponude, a staviti uslugu TV Unazad na HD kanale, s tim da bi se na servere pohranjivao i sa njih povlačio sadržaj koji emituju SD verzije tih kanala.leon25 wrote: Nemoj da ih pravdas ima tu kanala u start paketu kojeg svi imaju npr SK1 imamo i SD i HD verziju eto jedno mjesto neznam sad tacno ali ima toga jos dosta tako da nemaju nikakvo opravdanje
Mada sada postoji još elegantnije rješenje u tome da se pređe na EON pakete, čime se dobija mogućnost vraćanja sadržaja na svim kanalima i to 7 dana unazad.
- perfect_guy
#83360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nakon radova na instalacijama u neboderu ne radi digitala (odnosno radi, ali kockice i šarenilo na ekranu). Gospoda na 1360 na to kažu pa eto znate treba čekati 24-48 sati da ekipa izađe na intervenciju. Koji je onda smisao radova i čekanja?
- O'zone
- Globalni moderator
#83361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”afannedim wrote:Ti znaš imaju li količine ili nemaju, haj ne s.ri više po forumu Allaha ti. Dopizdio si i bogu i narodu.
» afannedim
15 dana
- Tiger 033
#83362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto unapređuju samo EON...buduća poskupljenja nek' fakturišu njima
ha ya
- Tesla Edison
#83363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zbog favoriziranja boxova i nejednake ponude kanala na boxova i cam modulu, ja raskidam sutra uslugu. Poskupljenje sam sažvakao ali favoriziranje jedne platforme spram druge ne mogu progutati i neću. Upravo podigao novac da platim račune koje imam i pravac Telemach na raskid. Nema boxa koji bi zamijenio za Cam modul da je od čistog zlataTiger 033 wrote:Pošto unapređuju samo EON...buduća poskupljenja nek' fakturišu njimaha ya
Eon premium paket a ne mogu gledati SK 4K na modulu a još mi vrag zaprijeti da će me "kazniti" ako koristim EON na drugoj mreži.
@telemachu, svaka čast, djevojke iza nicka su za 10 ali im je uprava pakaš pravi.
-
messilla
#83364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta je kod tebe problem? Kod mene "radi", ali je negledljivo totalno.TESLA_EDISON wrote:a ne mogu gledati SK 4K na modulu
- perfect_guy
- perfect_guy
- crnivrag
#83367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33692/Saopcenja-za ... uropi.htmlOkončana akvizicija kojom BC Partners postaje vlasnik United Grupe, vodeće kablovske, telekomunikacijske i medijske grupe u jugoistočnoj Europi
London i Amsterdam, 4. mart 2019. god. - BC Partners, vodeća međunarodna investicijska kompanija, danas je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicijskog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja.
KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udio.
Sa sjedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbjeđuje da ostane lider na tržištu. Tokom proteklih 18 godina, Grupa je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije i sada ima više od 4,400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.
Nikos Statopulos, partner u BC Partners, izjavio je: „Oduševljeni smo što je transakcija okončana i radujemo se sljedećoj fazi rasta Kompanije. United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija, pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Europe.”
Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbjeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.
Žan-Pjer Sad, generalni direktor KKR-a je rekao: „Ponosni smo na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina. To je sjajan primjer istinski konvergentnog komunikacijskog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu. Ostaćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija.”
O BC Partners
BC Partners je vodeća međunarodna investicijska kompanija sa 20 milijardi eura u upravljanju koji ulaže u kapital i za kreditiranje. Osnovana 1986. godine, BC Partners već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju i oblikovanju Europskog tržišta akvizicija. Danas, izvršni direktori BC Partners posluju na mnogim tržištima kao integrisani tim, kroz kancelarije u Sjevernoj Americi i Europi.
Od osnivanja, BC Partners je investirao u 105 kompanija, koje su imale ukupnu vrijednost od 130 milijardi eura i trenutno investira iz svog desetog fonda. Za više informacija posjetite www.bcpartners.com.
O KKR
KKR je vodeća globalna investicijska kompanija koja upravlja imovinom kompanija iz različitih industrija, uključujući investicijske fondove, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menadžerskim partnerstvima koja upravljaju hedž fondovima. KKR ima za cilj da obezbijedi atraktivan prinos investitorima, prateći strpljiv i disciplinovan pristup investicijama, zapošljavajući ljude svjetske klase i podstičući rast i stvaranje vrijednosti kroz kompanije iz KKR portfolija. KKR ulaže sopstveni kapital zajedno sa kapitalom kojim upravlja za investitore u fondovima i obezbjeđuje finansijska rješenja i investicijske prilike kroz poslovanje na tržištima kapitala. Za više informacija o KKR & Co. Inc (NYSE: KKR) posjetite KKR sajt na www.kkr.com i Tviter @KKR_Co.
O United Grupi
Osnovana 2000. godine, United Grupa je vodeći provajder telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz cijelog svijeta. United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su Telemach, SBB i United Media i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4,400 ljudi koje zapošljava.
Međunarodni investitori United Grupe su KKR i od sada BC Partners, kao većinski vlasnik.
www.united.group/about/
- Tesla Edison
#83368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Piše "sadržaj kodiran". Zvao 1360 kaže samo preko eon boxa.messilla wrote:Šta je kod tebe problem? Kod mene "radi", ali je negledljivo totalno.TESLA_EDISON wrote:a ne mogu gledati SK 4K na modulu
Inače box posjedujem ali je spojen na tv koji koristi CAM modul. Box koristim samo kao android uređaj, čak nisam ni coax priključio već samo UTP kabalom povezao sa modemom. Kanale gledam preko Cam modula zbog puno bolje slike a videoklub preko box-a. Ne pada mi na pamet da kanale gledam preko bilo kojeg box-a umjesto već ugrađenog DVB-C tunera.
- Benq
#83369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na Telemach sajtu, kad kliknes na EON TV / TV Paketi, odmah ispod paketa imas jasno napisano:TESLA_EDISON wrote:Piše "sadržaj kodiran". Zvao 1360 kaže samo preko eon boxa.messilla wrote:Šta je kod tebe problem? Kod mene "radi", ali je negledljivo totalno.TESLA_EDISON wrote:a ne mogu gledati SK 4K na modulu
Inače box posjedujem ali je spojen na tv koji koristi CAM modul. Box koristim samo kao android uređaj, čak nisam ni coax priključio već samo UTP kabalom povezao sa modemom. Kanale gledam preko Cam modula zbog puno bolje slike a videoklub preko box-a. Ne pada mi na pamet da kanale gledam preko bilo kojeg box-a umjesto već ugrađenog DVB-C tunera.
* Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu.
- Tesla Edison
#83370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad sam uzimao paket to nije pisalo. Ispravili su tek kada ih je Semir "zajahao". Dakle, totalni neprofesionalizam.Benq wrote:
Na Telemach sajtu, kad kliknes na EON TV / TV Paketi, odmah ispod paketa imas jasno napisano:
* Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu.
- Benq
#83371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam, nisam prije obracao paznju na toTESLA_EDISON wrote: Kad sam uzimao paket to nije pisalo. Ispravili su tek kada ih je Semir "zajahao". Dakle, totalni neprofesionalizam.
- chakany
#83372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nekako je i meni čudno da uopće nije izjednačena ponuda između korisnika koji su na EON paketima, i nas starih korisnika koji smo na Grande paketima.
Šest Pimkića su uveli u EON pakete i preko EON aplikacije, a mi koji smo na Grande paketima nemamo mogućnost gledanja istih.
Evo ja, ako hoću da gledam Pimkić Family, moram otići na EON aplikaciju, jer ga preko D3 Cam Modula nemam u ponudi.
Razumijem da nemaju dovoljno prostora za uvođenjem novih kanala, ali baš mi je to nekako čudno. Hoće li se to i kasnije tako primjenjivati? Znači, ako budu uvodili neki novi kanal, možda opet bude dostupan preko EON box, ali ne i preko D3 Cam Modula i starih Grande paketa
Šest Pimkića su uveli u EON pakete i preko EON aplikacije, a mi koji smo na Grande paketima nemamo mogućnost gledanja istih.
Evo ja, ako hoću da gledam Pimkić Family, moram otići na EON aplikaciju, jer ga preko D3 Cam Modula nemam u ponudi.
Razumijem da nemaju dovoljno prostora za uvođenjem novih kanala, ali baš mi je to nekako čudno. Hoće li se to i kasnije tako primjenjivati? Znači, ako budu uvodili neki novi kanal, možda opet bude dostupan preko EON box, ali ne i preko D3 Cam Modula i starih Grande paketa
- Tesla Edison
#83373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da taj kanal ide preko IPTV tehnologije razumio bi ih ali pošto je to DVB-c kanal, nikakve logike niti mogućeg objašnjenja nema zbog čega nisu pustili i preko CAM modula da se može gledati. Dakle čista samovolja i amaterizam.Benq wrote:Ne znam, nisam prije obracao paznju na toTESLA_EDISON wrote: Kad sam uzimao paket to nije pisalo. Ispravili su tek kada ih je Semir "zajahao". Dakle, totalni neprofesionalizam.
- Benq
#83374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ono sto bude "pusteno" preko DVB-C (izuzev SK4K), to ce se pojavit i na D3 resiverima/modulima i eon stb-u, a ono sto ide preko iptv-a (u ovom slucaju nekoliko pink kanala) ici ce samo preko eon stb-a i eon aplikacija.chakany wrote:Nekako je i meni čudno da uopće nije izjednačena ponuda između korisnika koji su na EON paketima, i nas starih korisnika koji smo na Grande paketima.
Last edited by Benq on 05/03/2019 19:10, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#83375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skuplje održavanja KKS-a od Sarajevogasa, Vodovoda, EP-a i Toplana zajedno.chakany wrote:Nekako je i meni čudno da uopće nije izjednačena ponuda između korisnika koji su na EON paketima, i nas starih korisnika koji smo na Grande paketima.
Kada se saberu cijene održavanja plinskog seta, vodomjera, mjernog mjesta i zajedničkih instalacija, cijena ne prelazi 21,5 KM koliko Telemach naplaćuje održavanje svojih instalacija. Da subatomske čestice prolaze tim kablovima i to ravno iz CERN-a, bilo bi preskupo.