Krenuo u 100% rezonsko preticanje jer da nije primitivac mogoa sam ga 3x obici na tom potezu, ali kako sam mogao znati, vozio iza lika koji je sporiji od mene 10 - 15 min i u trenutku kad sam dao zmigavac i presao u lijevu traku on daje gas. Kad sam vidio auto iz suprotnog smjera autu odustajem od preticanja da ne ulijecem u makaze, ali debil koci. Ne znam sta sam pogresno napravio? Da nisam znao da ubrzo imam isprekidanu liniju na 5 mjesta jest da bi bilo gusto ali bi mozda bih i zavrsio preticanje.KB9 wrote:zato pretici gdje mozes 100% zavrsit ma kako se neko ponaso
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#8326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tempuser
#8327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I dupljak dres Borussie Dortmund!muha_sa wrote:kad izadju iz auta pa im vidim stil hodanja--raširenih nogu ko neki kauboj a još trenerku što šljašti nacioba
-
mirzet87sa
#8328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poenta price, ispod 300ks se ne isplati uzet 
-
tempuser
#8329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ovo je bio primitivizam i nista vise, vozis 50-60 i stignem te, kad vidis da hocu da te preteknem ubrzas na 90, kad te obidjem vratis se na 50-60!
-
direstraits0078
#8330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su ovi novi modeli obrnutih varijabilnih tempomata, ukljuce ih i ne znaju iskljuciti...tempuser wrote:Nikad, ali nikad mi nece biti jasni oni koji, kad ih stignem, pocnu brze da voze, kad krenem da preticem ubrzavaju i kad ih uspijem preci nastave da sporije voze!
Znam ja da je seljaku i primitivcu pitanje casti i obraza kad ga neko pretekne, ali sta misle time postici, da ce oni kao malo brze voziti kao ja ih nikad necu preteci?!?!
Najfriskiji je jutrosnji papak u A klasi, stignem ga na ulasku u Kladanj, na izlasku iz Kladnja prema TZ krenem u preticanje on ga stisne, vidim ide auto i suprotnog smjera i krenem da se vracam u svoju traku, a debil koci. Nakon toga on pocne brze da vozi, poslije nekoliko km ga predjem i u roku od 30 sek ga ja vise nisam vidio u retrovizoru koliko je opet usporio!
-
zdruzdjo
#8331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e upravo je to jedan od razloga nekih kretenskih sudara. takvom voznjom kreten te napravi nervoznim i dize ti pritisak. i na kraju i najmirniji vozac ce postati rastrojen. pazis kako on vozi, pazis kako ti vozis, gledas kako da ga sigurno preteknes, razmisljas da li ce debil osinuti po gasu kad ga podjes sigurno preticati.....tempuser wrote:Ma ovo je bio primitivizam i nista vise, vozis 50-60 i stignem te, kad vidis da hocu da te preteknem ubrzas na 90, kad te obidjem vratis se na 50-60!
ja 100 puta nekoga preteknem i nastavim voziti 100-tinjak metara ispred njega skoro istom brzinom ili malo vecom se udaljavam. jednostavno nepredvidiv i nelineran stil voznje pravi nervozu nekome iza.
-
tempuser
#8332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma to je jasno, ali meni nije jasno sta misle da ce postici time, kao da ce oni kao malo ubrzati kad ih stignem i treba da prestignem i jao cu kao odustati od preticanja i njima spasiti cas' i obraz?!? 
-
zdruzdjo
#8333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa mozda je u autu sa bajom bila supruga ili svalerka.tempuser wrote:Ma to je jasno, ali meni nije jasno sta misle da ce postici time, kao da ce oni kao malo ubrzati kad ih stignem i treba da prestignem i jao cu kao odustati od preticanja i njima spasiti cas' i obraz?!?
gdje ces mu na sujetu udarati da on nije king on the road.
ipak imaj malo razumjevanja.
- MikroBelaj
#8334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svaku budalu koja mi se prikuca uz gepek propustam bez problema,namah desni zmigavac i sklonim se koliko mogu,kad me prodje, ja odahnem,a opet se negdje nadjemo za par minuta ,uvijek ima neko sporiji... 
-
Nepass
#8335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od mokrog do sarajeva zna biti kolona i po 30 auta, ne kontam kad neko tu uhvati prestizati. Do sarajeva i sa porscheom ne moze vise od deset auto preci. Na kraju stojis zajedno sa nijm na semaforu kod vjecnice.
- commendatore
- skafiskafsnjak
#8337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E nisu mi jasni oni sa dugim svjetlima...tj kratim koja svijetle kao duga. Pa jebemu majku zar nema neko pravilo koliko "visoko" su duga, a koliko kratka... Desava se jebote da nista ne vidim od svijetala...ja mu blicam da ugasi duga..ono kratka....a on ih tek tad upali ...
- muha_sa
#8338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znaš li ti da štelovanje svjetala koštaskafiskafsnjak wrote:E nisu mi jasni oni sa dugim svjetlima...tj kratim koja svijetle kao duga. Pa jebemu majku zar nema neko pravilo koliko "visoko" su duga, a koliko kratka... Desava se jebote da nista ne vidim od svijetala...ja mu blicam da ugasi duga..ono kratka....a on ih tek tad upali ...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pravila su jednostavna-nema ih !
- skafiskafsnjak
#8340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma seljacine.... Nek svjetle rodjo... Ta cu bezze duga palit... E puknem i ja duga..a jaca su od njegovih sigurno. Mars
-
walk_M-A-N
#8341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jučer
je policija zapriječila izlaz na autoput sa Stupske petlje, te se, da
li radi toga ili što je subota, napravio krkljanac. Njih tada nema da
ubrzaju.
Ja sam skrenuo ka Ilidži ali je kolona bila sve do (nekadašnjeg)
Energoinvesta. Tu semafor zaustavlja stotine auta radi možda jednog ili
dva koji se uključuje iz one ulice desno.
Da ne idem sad u priču o automatskoj regulaciji i promjenjivim dužinama semafora, što je davno trebalo uraditi, tu bar svako može zvati saobraćajnu da dođe i propusti čep. Jer je tu, dosta ide na brzu cestu gdje ga nema.
Ili jednostavno proći, kad vidiš kolonu a nikoga da strane. A ne kao onaj mene, zakoči na žutom. E to me najviše nervira.
Ali što sam vidio kretena, da gas i ode kroz dvije benzinske i obiđe tako desetak auta, i onda ga glupani puste da se uključi. Zna da će uvijek biti neko takav.
Možda ovi koji su puštali i ne znaju šta radi, jer im dođe s leđa, ali svejedno, kad je kolona neka čeka.
Ja dajem uključenje recimo prema Rajlovcu i tako, gdje se teško uključiti, ali sa pumpi od sada više ne.
je policija zapriječila izlaz na autoput sa Stupske petlje, te se, da
li radi toga ili što je subota, napravio krkljanac. Njih tada nema da
ubrzaju.
Ja sam skrenuo ka Ilidži ali je kolona bila sve do (nekadašnjeg)
Energoinvesta. Tu semafor zaustavlja stotine auta radi možda jednog ili
dva koji se uključuje iz one ulice desno.
Da ne idem sad u priču o automatskoj regulaciji i promjenjivim dužinama semafora, što je davno trebalo uraditi, tu bar svako može zvati saobraćajnu da dođe i propusti čep. Jer je tu, dosta ide na brzu cestu gdje ga nema.
Ili jednostavno proći, kad vidiš kolonu a nikoga da strane. A ne kao onaj mene, zakoči na žutom. E to me najviše nervira.
Ali što sam vidio kretena, da gas i ode kroz dvije benzinske i obiđe tako desetak auta, i onda ga glupani puste da se uključi. Zna da će uvijek biti neko takav.
Možda ovi koji su puštali i ne znaju šta radi, jer im dođe s leđa, ali svejedno, kad je kolona neka čeka.
Ja dajem uključenje recimo prema Rajlovcu i tako, gdje se teško uključiti, ali sa pumpi od sada više ne.
Last edited by walk_M-A-N on 13/11/2016 09:28, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#8342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ekaki sofera ima svasta cujto smetahin stoneko vozi potkratkim svijetlima pajaro moi kakoce vozit panece valjda fenjere mecat pavozit pata svijetla kradka ijesu dase upale idase snjima vozi pomraku
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Duga nisu duga, vec rezervna ako ti crknu kratkaskafiskafsnjak wrote:E nisu mi jasni oni sa dugim svjetlima...tj kratim koja svijetle kao duga. Pa jebemu majku zar nema neko pravilo koliko "visoko" su duga, a koliko kratka... Desava se jebote da nista ne vidim od svijetala...ja mu blicam da ugasi duga..ono kratka....a on ih tek tad upali ...
Pogotovo ako je tu žestoki xenon
-
tempuser
#8344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E bas ce mu to pomoc!zdruzdjo wrote:pa mozda je u autu sa bajom bila supruga ili svalerka.tempuser wrote:Ma to je jasno, ali meni nije jasno sta misle da ce postici time, kao da ce oni kao malo ubrzati kad ih stignem i treba da prestignem i jao cu kao odustati od preticanja i njima spasiti cas' i obraz?!?
gdje ces mu na sujetu udarati da on nije king on the road.
ipak imaj malo razumjevanja.
-
Kataklinger
#8345 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Derder neprdi ovdiehizo ramidovic wrote:ekaki sofera ima svasta cujto smetahin stoneko vozi potkratkim svijetlima pajaro moi kakoce vozit panece valjda fenjere mecat pavozit pata svijetla kradka ijesu dase upale idase snjima vozi pomraku
-
citroen xm
#8346 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisi se ti vozio sa dovoljno velikom budalom kome ne treba Porše.Nepass wrote:Od mokrog do sarajeva zna biti kolona i po 30 auta, ne kontam kad neko tu uhvati prestizati. Do sarajeva i sa porscheom ne moze vise od deset auto preci. Na kraju stojis zajedno sa nijm na semaforu kod vjecnice.
- amar1994
#8347 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uzmi ubij pa se pistoljhizo ramidovic wrote:ekaki sofera ima svasta cujto smetahin stoneko vozi potkratkim svijetlima pajaro moi kakoce vozit panece valjda fenjere mecat pavozit pata svijetla kradka ijesu dase upale idase snjima vozi pomraku
-
Nepass
#8348 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nagledao sam se budala kad od bazena do ukljucenja sa tranzita naprave trecu traku.citroen xm wrote:Nisi se ti vozio sa dovoljno velikom budalom kome ne treba Porše.Nepass wrote:Od mokrog do sarajeva zna biti kolona i po 30 auta, ne kontam kad neko tu uhvati prestizati. Do sarajeva i sa porscheom ne moze vise od deset auto preci. Na kraju stojis zajedno sa nijm na semaforu kod vjecnice.
-
zrakomlat
#8349 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
upravuje hizo amare, nevidim razlog daga napadaš, štati smetaamar1994 wrote:Uzmi ubij pa se pistoljhizo ramidovic wrote:ekaki sofera ima svasta cujto smetahin stoneko vozi potkratkim svijetlima pajaro moi kakoce vozit panece valjda fenjere mecat pavozit pata svijetla kradka ijesu dase upale idase snjima vozi pomraku
- amar1994
#8350 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zrakomlat wrote: upravuje hizo amare, nevidim razlog daga napadaš, štati smeta