Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8326 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tyrion sad donekle je ko prijatelj sa dva zmaja, kojeg će uzjahat nije ni bitno al Daenerys će sa Drogonom one Dorthakije uzet pod svoje... mene sad više interesuju ovi Branove vizije prošlosti...
Nedova šestorka
Howland Reed
Willam Dustin, Husband of Lady Barbrey Dustin and the head of House Dustin
Ethan Glover, former squire to the late Brandon Stark
Martyn Cassel, father of Jory Cassel and brother of Rodrik Cassel
Theo Wull, of Clan Wull
Ser Mark Ryswell
protiv kingsguard trojke
Gerold Hightower
Ser Arthur Dayne
Ser Oswell Whent
ne znam koliko ih je stradalo od Neda mislim četvotica dok su sva trojica kingsguarda najebala, Lyanna je misteriozno umrla na Nedovim rukama kad je došao po nju... mislim da se je otrovala ili je otrovana... Jonova kao prava majka je Wylla, i tu nije dorečeno mada je opet moje mišljenje da je Ned dao na čuva toj ženi Jona dok ne prodje frka... uglavnom ja mislim da je izmedju Lyanne i Rhaegara postojala ljubav i da su to krili, naravno digla se kuka i motika kad je Ludi kralj pogubio njezinog oca i amidžu koji su tražili Lyannu nazad, Robert diže pobunu zbog otmice vjerenice a Ned zbog ubistva oca i amidže...a joojjj Tywina yes namazan
Nedova šestorka
Howland Reed
Theo Wull, of Clan Wull
Ser Mark Ryswell
protiv kingsguard trojke
Gerold Hightower
Ser Arthur Dayne
Ser Oswell Whent
ne znam koliko ih je stradalo od Neda mislim četvotica dok su sva trojica kingsguarda najebala, Lyanna je misteriozno umrla na Nedovim rukama kad je došao po nju... mislim da se je otrovala ili je otrovana... Jonova kao prava majka je Wylla, i tu nije dorečeno mada je opet moje mišljenje da je Ned dao na čuva toj ženi Jona dok ne prodje frka... uglavnom ja mislim da je izmedju Lyanne i Rhaegara postojala ljubav i da su to krili, naravno digla se kuka i motika kad je Ludi kralj pogubio njezinog oca i amidžu koji su tražili Lyannu nazad, Robert diže pobunu zbog otmice vjerenice a Ned zbog ubistva oca i amidže...a joojjj Tywina yes namazan
- annoy
#8327 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sigurno je bilo ljubavi između R i L
Btw zasto su prelakirali zmajeve
- Pandakonda
#8328 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobilo se više para za bolji CGIannoy wrote:Sigurno je bilo ljubavi između R i L
-
sizifinho
#8329 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
istina da se od debelog sve može očekivatibingov buraz wrote:Ne bih ja puno nade polagao u Jona,debeli je takav supak da bi ga ozivio samo da ga ubije ponovo i da uziva u reakcijamaposlije crvenog vjencanja nista me ne moze iznenaditi.
Ocekivao sam da Remzi ubije starog a scena sa bebom i psima je prebrutalna za moj ukus.
ali ja na sve gledam iz očiju pisca
plot device bi bilo oživljavanje Jona, gubitak djelića njegove ljudskosti (jer se to desi po oživljavanju) što bi na onu njegovu dobrotu palo k`o šamar budali. Možda bi ga ubio debeli nekad na kraju, ali Jon sigurno ima svoju ulogu da odigra, inače bi Martinovo razrađivanje priče bilo bespotrebno, uzaludno i krajnji gubitak vremena.
Ukoliko Jon ne bude postao bar MRVICU mračniji - jebat ću nekom nešto. Koji si ga vrag ubijao, ako će se vratiti jednako naivan kao i ranije. Stoga - ako Jon u idućoj epizodi ne smakne ljude koji su ga izdali, jako ću se razočarati.
Inače mi se ne sviđa sloboda koju je Martin dao D&D jer oni ipak nemaju njegove sposobnosti pisanja. Do sad ni jedna izmjena koju su napravili nije imala dominaciju nad onim što je Martin napisao. Jednostavno nemaju šlifa.
S druge strane, htio bih samo upozoriti sve vas što knjige čitate:
Martin neće nikad završiti priču. Čovjek je prve triknjige izdao u roku od 4-5 godina, a onda čekao 5 za četvrtu i šest za petu.
Sad ima 67 godina i ako je gledat kako progredira - iduću će tek objavit 2017. (iako ju je obećao ove godine, sumnjam u to) a Bgm me ne bi čudilo ni 2018.
A onda za zadnju nek mu treba još toliko.
Znači serijal bi trebao završit tamo nekad 2025-te, i to ako bude završio sa sedam knjiga ( prvo je trebalo biti 3 knjige, pa onda 6, pa je proširio na 7, a manuskripti za posljednje dvije knjige imaju po 1500 stranica.
Računaj da je to 1500 stranica neprečišćenog teksta a teško da će Martin vaditi stvari, može samo dodati. Znači u najboljem slučaju knjige završava cca godinu nakon završetka serije ( otpr. 2019.) a po trendu - 2025.toj.
Ako on ne umre i ne ostavi knjige nezavršene - kao najveći plot twist IKAD - evo glave.
-
sizifinho
#8330 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kad si to knjige pročitao?pici wrote:Tyrion sad donekle je ko prijatelj sa dva zmaja, kojeg će uzjahat nije ni bitno al Daenerys će sa Drogonom one Dorthakije uzet pod svoje... mene sad više interesuju ovi Branove vizije prošlosti...
Nedova šestorka
Howland Reed
Theo Wull, of Clan Wull
Ser Mark Ryswell
protiv kingsguard trojke
Gerold Hightower
Ser Arthur Dayne
Ser Oswell Whent
- annoy
#8331 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bilo je bolje kad su bili u bojamaPandakonda wrote:Dobilo se više para za bolji CGIannoy wrote:Sigurno je bilo ljubavi između R i L
Mozda u zatocenistvu i posive osim sto ne zderu
- sigh
#8332 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jel ova scena sa Tirionom i zmajevima naznaka da je i on Targerijan? Mislim da i za njega postoji ta neka luda teorija 
- pici
#8333 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja se nadam odrubljivanju glava u sljedećoj onim što su ga boli nožem, izdaja se kažnjava smrcu, ako to ne uradi divljani ga nebi pratili u rat, možda poštedi Olija
-
mrgreen
#8334 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
tacno to.sizifinho wrote:Neko je pitao da li se Jon wargao u Ghost-a kad je ubijen
i ja se to isto pitam
Ne sjećam se da li su obradili to u seriji, al gotovo svi Starkovi imaju potvrđene sposobnosti za warganjem.
Jon je nekoliko puta sanjao očima Ghost-a, Arya je također imala vizije u snovima, da se lunja hodnicima Bravosa i gleda šta ljudi rade - alegorija da se warga u mačke, ali je također imala par snova gdje trči i lunja šumama, lovi - a kasnije se provlačila priča da su vukovi na sjeveru postali previše smjeli i da ih predvodi veliki direwolf - što bi trebala biti nymeria. Tijelo Catelyn je ostalo očuvano zahvaljujući njoj, jer je s Nymeriom ga izvukla iz rijeke. Čak mislim da su se jednom Ghost i ona sreli, ili tako nekako.
Sansa nije pokazala nikakve sposobnosti budući da je njena Lady ubijena još na početku. Jedino za Rickona ne znamo.
Brann - sve je jasno.
Ovoj pretpostavci ide u prilog činjenica da je svaka knjiga počela s Prologom koji je imao nekakve veze s pričom.
U prvoj knjizi - White Walkersi
U drugoj knjizi - Melissandra ( kasnije je postala veći dio priče, ali tad je bila samo spomenuta)
U trećoj knjizi - White Walkersi
U četvrtoj... ne sjećam se
Al u petoj je bio jedan moćni divljak Warg, skroz negdje na sjeveru, daleko od zida, kojeg su na kraju ubili i on se Wargao u tijelo svoje životinje.
Na kraju te knjige je Jon umro.
Taj prolog se nikako nije uvukao u priču, a nije ga džaba napisao sigurno. Martin je to.
mislim da su u seriji (pre)pojednostavili, jer bi bilo tesko objasniti da je njegov duh usao u Duha (!
bilo bi ludo da se Jon warga u zmaja kasnije
Arjina krajnja uloga mi je nejasna, za koga ili sta se ona sprema... dosta likova sa njene liste za odstrijel je otpalo, ostala je jos Cersei ali ni ona uopste nije vise zanimljiva toliko. potreban mi je neki visi motiv za svu tu transformaciju. mozda nesto u vezi white walkersa.
s druge strane, mozda se Starkovi uklapaju u pricu da niko nije potpuno dobar ni zao, i oni prolaze preobrazaj od naivaca do zlobnika
- Pandakonda
#8335 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je teorija da je Tyrion sin od Aerysa Targaryana ludog kralja, znaci polubrat od Daenerys. Zasnovana na knjizi jer se tu opisuje da je Aerys odavno imao pik na Tyrionovu staru, i na dan vjenčanja između Tyirionovog starog i stare, opisano je kako je on tu noć uzeo sebi "slobodu". Pod tom slobodom se smatralo da je Aerys spavao sa Tyrionovom starom jer se znalo da kraljevi mogu spavat s kim god hoće. I još jedan "dokaz" jeste taj da je u knjigama rečeno da Tyrion ima oči različite boje, jedno zeleno jedno crno, a jedina osoba koja se još spominje da je imala takve oci je Shiera Seastar koja je kopile od Aegon IV Targaryena. Moguće da je naznaka, jer kao što je on sam rekao u sinoćnjoj epizodi od malena je volio zmajeve. Jedino je problem što do sad nismo čuli da je imao snove o zmajevima, a svaki Targaryan je to imao.sigh wrote:Jel ova scena sa Tirionom i zmajevima naznaka da je i on Targerijan? Mislim da i za njega postoji ta neka luda teorija
-
sizifinho
#8336 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tyrion je opsjednut zmajevima od rođenja, ali ne vjerujem da je on produkt Targerijena. Mislim da je to jednostavnije nego što mi želimo da bude - jednostavno zmajevi su inteligentna stvorenja i znaju prepoznati prijatelje.
Inače, glupo bi bilo da niko ne može prići zmaju osim targerijena. Mislim da je više to kao s konjima.
Dođe Daenerys u Dorne, s Zmajem na odmor. Sleti, i kaže pješčanim zmijama "Očistite mi zmaja, napojite ga i pustite ga da luta da se hrani."
Hajd ga ne očisti pičko izdefinisana, pješčana.
Nije ni Jon sanjao zmajeve, a vrlo je moguće da je Targerijen. Čak više nego da je Tyrion potomak o`te loze.
Inače, glupo bi bilo da niko ne može prići zmaju osim targerijena. Mislim da je više to kao s konjima.
Dođe Daenerys u Dorne, s Zmajem na odmor. Sleti, i kaže pješčanim zmijama "Očistite mi zmaja, napojite ga i pustite ga da luta da se hrani."
Hajd ga ne očisti pičko izdefinisana, pješčana.
istina, mada mislim da to za sad ništa ne znači.Pandakonda wrote:Jedino je problem što do sad nismo čuli da je imao snove o zmajevima, a svaki Targaryan je to imao.
Nije ni Jon sanjao zmajeve, a vrlo je moguće da je Targerijen. Čak više nego da je Tyrion potomak o`te loze.
- Pandakonda
#8337 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko bi rekao da ima 40

-
asker
#8338 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jel to znaci da nije ista majka Jamie-u, Cersey i Tyrionu? Zar on nije najmladje dijete jer je "ubio" majku pri porodjaju? Ili ta prica o vjencanju ne pije vode ili je ludi kralj redovno svracao kod mamice.Pandakonda wrote:To je teorija da je Tyrion sin od Aerysa Targaryana ludog kralja, znaci polubrat od Daenerys. Zasnovana na knjizi jer se tu opisuje da je Aerys odavno imao pik na Tyrionovu staru, i na dan vjenčanja između Tyirionovog starog i stare, opisano je kako je on tu noć uzeo sebi "slobodu". Pod tom slobodom se smatralo da je Aerys spavao sa Tyrionovom starom jer se znalo da kraljevi mogu spavat s kim god hoće. I još jedan "dokaz" jeste taj da je u knjigama rečeno da Tyrion ima oči različite boje, jedno zeleno jedno crno, a jedina osoba koja se još spominje da je imala takve oci je Shiera Seastar koja je kopile od Aegon IV Targaryena. Moguće da je naznaka, jer kao što je on sam rekao u sinoćnjoj epizodi od malena je volio zmajeve. Jedino je problem što do sad nismo čuli da je imao snove o zmajevima, a svaki Targaryan je to imao.sigh wrote:Jel ova scena sa Tirionom i zmajevima naznaka da je i on Targerijan? Mislim da i za njega postoji ta neka luda teorija
- Pandakonda
#8339 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ista im je majka samo po ovoj teoriji im nije isti otac. Znaci Tywin je otac samo Cersi i Jaimeu, dok je Tyrionu Aerys.asker wrote:Jel to znaci da nije ista majka Jamie-u, Cersey i Tyrionu? Zar on nije najmladje dijete jer je "ubio" majku pri porodjaju? Ili ta prica o vjencanju ne pije vode ili je ludi kralj redovno svracao kod mamice.Pandakonda wrote:To je teorija da je Tyrion sin od Aerysa Targaryana ludog kralja, znaci polubrat od Daenerys. Zasnovana na knjizi jer se tu opisuje da je Aerys odavno imao pik na Tyrionovu staru, i na dan vjenčanja između Tyirionovog starog i stare, opisano je kako je on tu noć uzeo sebi "slobodu". Pod tom slobodom se smatralo da je Aerys spavao sa Tyrionovom starom jer se znalo da kraljevi mogu spavat s kim god hoće. I još jedan "dokaz" jeste taj da je u knjigama rečeno da Tyrion ima oči različite boje, jedno zeleno jedno crno, a jedina osoba koja se još spominje da je imala takve oci je Shiera Seastar koja je kopile od Aegon IV Targaryena. Moguće da je naznaka, jer kao što je on sam rekao u sinoćnjoj epizodi od malena je volio zmajeve. Jedino je problem što do sad nismo čuli da je imao snove o zmajevima, a svaki Targaryan je to imao.sigh wrote:Jel ova scena sa Tirionom i zmajevima naznaka da je i on Targerijan? Mislim da i za njega postoji ta neka luda teorija
-
asker
#8340 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To bi bilo jasno objasnjenje da nije ovog dijela gdje kazes da je na dan/noc vjencanja Tyrionovih oca/majke ovaj uzeo slobodu. Time bi on bio otac Jamie-a ili Cersey, ko je vec stariji od njih dvoje, a ne Tyrionu koji je pri rodjenju prouzrokovao i smrt svoje majke. Znaci zadnje, najmladje dijete.
-
sizifinho
#8341 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim da je spomenuto da je ludi kralj volio češće posjetiti tywinovu ženu, a ne samo tokom vjenčanja...asker wrote:To bi bilo jasno objasnjenje da nije ovog dijela gdje kazes da je na dan/noc vjencanja Tyrionovih oca/majke ovaj uzeo slobodu. Time bi on bio otac Jamie-a ili Cersey, ko je vec stariji od njih dvoje, a ne Tyrionu koji je pri rodjenju prouzrokovao i smrt svoje majke. Znaci zadnje, najmladje dijete.
ali u knjigama ima više dokaza da si ti upravu, tj da su ovo dvoje djeca targerijena, nego što ima dokaza da je Tyrion zmaj.
Koliko se ja sjećam samo je sporan jedan citat onog Baristana Selmija.
A pazi sad ovo, ovo je rekla sestra Tywina:
Evo ga i citat jedne crvene svećenice:"…every little girl needs a big brother to protect her. Tywin was big even when he was little.” She gave a sigh. “Who will protect us now?” Jaime kissed her cheek. “He left a son.” “Aye, he did. That is what I fear the most, in truth.”
That was a queer remark. “Why should you fear?” “Jaime,” she said, tugging on his ear, “sweetling, I have known you since you were a babe at Joanna’s breast. You smile like Gerion and fight like Tyg, and there’s some of Kevan in you, else you would not wear that cloak . . . but Tyrion is Tywin’s son, not you. I said so once to your father’s face, and he would not speak to me for half a year. Men are such thundering great fools. Even the sort who come along once in a thousand years.”
Dragons, old and young - aemon (meštar sa zida) i daenerys ili jonDragons old and young, true and false, bright and dark. And you. A small man with a big shadow, snarling in the midst of it all.
true and fals - opet dany/jon i young grief (lik koji se pojavio za sad samo u knjigama i tvrdi da je sin rhegara, ali ga mnogi smatraju lažnim)
bright and dark - moguće jamie and cersei
I Tyrion..
kome više vjerovati, jednoj glasini koju je čuo vitez, ili riječi sestre od Tywina?
-
iamx
#8342 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo odgledao, skontao, hvala starim bogovima da nisam ulazio na forum ranijepici wrote:pa Bran je sa onim starcem non stop u onoj pecini i ima snove tj vizije, sad su prikazali djetinstvo njegovog oca Neda, Benjen i Lyanna... nisam znao da je Lyanna najstarija od Starkovih... najvjerovatnije ce prikazat citavu pricu o vjeridbi Lyanne za Roberta pa otmici od Rhaegar Targaryen i silovanju tj zacecu Jona pa do ubistva i i pobune Roberta i sjevernjaka... mada ja licno sumnjam da je Rhaegar silovao Lyannu prije ce biti zabranjena ljubav i njihov nesretan kraj.iamx wrote:Mozes li pojasniti ovo malo o Bran.u?pici wrote:poceli su i flashbekovi brenonu, sa trookom vranom vraca se u mladost neda, brata mu i sestrehodor bio sa njima
PAZNJA SPOJLER NE OTVARAJ...![]()
http://postimg.org/image/7pxezh1wh/
-
iamx
#8343 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo kako koja sezona i epizoda, sve više vjerujem u tu R + L = J teoriju. Zanima me, i ovo je pitanje za one koji su up to date s knjigama, koliko "hintova" ima tamo, ako ih ima uopšte?Pandakonda wrote:Jon Targaryen hype
- Gandalf
#8344 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene te veze lordova i kraljeva toliko i ne interesuju, je li Snježni Targaryen, da li je Tyrion Baratheonovo kopile, jako nebitno, mnogo važnija je priča u i oko zida (mnogo zanimljivija) kao i ona oko zmajeva (trenutna priča, ne priče o patuljkovim snoviđenjima), ko ga je kome smjestio prije 50 godina mi samo razvlači priču i čini je maximalno sansastom ( extremno dosadan lik kojem je posvećeno jedna dobra trećina serije ) i vuče ka nekoj epic fantasy veziji sapunjare, što svakako ni ne želim gledati.
Sve te krvne veze i vezice u suštini i nisu važne jer tron preuzima onaj ko je najzajebaniji i spreman da počini i podvige i monstruoznosti, kako na nekom unutarklanovskom nivou ( bratoubistva Baratheona, Greyjoya, očeubistvo Boltona, pješčane gadure i sl. ), tako i na ovom globalnom polju GOT-a, gdje me ne bi čudilo da Maloprstić niskog roda sebe uvali na numero uno tron.
Kao i obično priču drže i u ovoj sezoni, Tyrion, Arja, Jon i naravno Denerys i svaki taj lik je vazda u prezajebanim situacijama; Davos kao i obično savršen; Jamie takođe, samo se pitam kada će ih debeli obojicu skašit'.
Čini mi se da se ovaj vanredni sabor Greyjoya trebao desiti negdje u 4. sezoni, ali hajd' dobro je, kontao sam da su ih skroz izbacili iz serije, da će cijelu njihovu kuću predstavljati onaj pregaženi jadničak i ona sestra kraj toplog kamina.
Sve te krvne veze i vezice u suštini i nisu važne jer tron preuzima onaj ko je najzajebaniji i spreman da počini i podvige i monstruoznosti, kako na nekom unutarklanovskom nivou ( bratoubistva Baratheona, Greyjoya, očeubistvo Boltona, pješčane gadure i sl. ), tako i na ovom globalnom polju GOT-a, gdje me ne bi čudilo da Maloprstić niskog roda sebe uvali na numero uno tron.
Kao i obično priču drže i u ovoj sezoni, Tyrion, Arja, Jon i naravno Denerys i svaki taj lik je vazda u prezajebanim situacijama; Davos kao i obično savršen; Jamie takođe, samo se pitam kada će ih debeli obojicu skašit'.
Čini mi se da se ovaj vanredni sabor Greyjoya trebao desiti negdje u 4. sezoni, ali hajd' dobro je, kontao sam da su ih skroz izbacili iz serije, da će cijelu njihovu kuću predstavljati onaj pregaženi jadničak i ona sestra kraj toplog kamina.
-
__Phoenix__
#8345 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne vjerujem da su se Umberi pridružili Boltonovima...
- Pandakonda
#8346 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prvi hint jeste taj da je Ned Stark bio porodičan čovjek, i nije bio takav tip čovjeka koji bi posjećivao javne kuće, i ako se sjećaš iz serije konverzacija između Roberta i Neda kada Robert govori mora da je bila neka dobra kurva čim je nagovorila Neda da prevari svoju ženu. Na drugoj strani Rhaegar je jako poštovao žene i nikad nije naudio nekoj, to možeš čut iz konverzacije između Daenerys i Barristana u seriji, tako da po tome nema šanse da bi Rhaegar kidnapovao Lyanu kao što je rečeno. Veće su šanse da su se oni tajno voljeli i da su odlučili pobijeć jer je Lyanna bila obećana za Roberta. Još jedan hint jeste taj da su Lyanine zadnje riječi bile "obećaj mi Ned", ali nije rečeno šta joj je obećao. Sa tim se poklapa da u knjizi je opisano kako Ned živi u laži 14 godina, a u knjigama u tom trenutku Jon ima 14 godina. U knjigama kada pričaju o Jonu, Ned svojoj ženi kaže "on je moja krv, to je jedino što trebaš znati". Čudno je isto zašto bi Rhaegar poslao tri najbolja kingsguarda u Tower of Joy da čuvaju ženu koja će svakako umrijet, umjesto da te kingsguarde pošalje da čuvaju njegovu sestru i brata (Daenerys i Viseyrsa). Još jedan dokaz jeste kad je Daenerys bila u Qarthu kod onih proroka, imala je viziju plavog cvijeta kako raste iz pukotine ledenog zida, a plavi cvijet je simbol Lyanne. Na jednoj ceremoniji Rhaegar je odabrao Lyannu da bude kraljica ljubavi i ljepote ispred svoje žene i dao joj krunu plavih zimskih ruža što se poklapa sa ovim gore. Još jedan hint jeste taj da se knjiga ove serije zove A Song of Ice and Fire, to bi značilo da je serija o Jonu, jer Stark predstavlja Ice, dok Targaryani predstavljaju vatru i Jon je kao kombinacija toga. Ima još nekih citata ali ovo su najjaci argumenti do sad.iamx wrote:Evo kako koja sezona i epizoda, sve više vjerujem u tu R + L = J teoriju. Zanima me, i ovo je pitanje za one koji su up to date s knjigama, koliko "hintova" ima tamo, ako ih ima uopšte?Pandakonda wrote:Jon Targaryen hype
- pici
#8347 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pandakonda wrote:Prvi hint jeste taj da je Ned Stark bio porodičan čovjek, i nije bio takav tip čovjeka koji bi posjećivao javne kuće, i ako se sjećaš iz serije konverzacija između Roberta i Neda kada Robert govori mora da je bila neka dobra kurva čim je nagovorila Neda da prevari svoju ženu. Na drugoj strani Rhaegar je jako poštovao žene i nikad nije naudio nekoj, to možeš čut iz konverzacije između Daenerys i Barristana u seriji, tako da po tome nema šanse da bi Rhaegar kidnapovao Lyanu kao što je rečeno. Veće su šanse da su se oni tajno voljeli i da su odlučili pobijeć jer je Lyanna bila obećana za Roberta. Još jedan hint jeste taj da su Lyanine zadnje riječi bile "obećaj mi Ned", ali nije rečeno šta joj je obećao. Sa tim se poklapa da u knjizi je opisano kako Ned živi u laži 14 godina, a u knjigama u tom trenutku Jon ima 14 godina. U knjigama kada pričaju o Jonu, Ned svojoj ženi kaže "on je moja krv, to je jedino što trebaš znati". Čudno je isto zašto bi Rhaegar poslao tri najbolja kingsguarda u Tower of Joy da čuvaju ženu koja će svakako umrijet, umjesto da te kingsguarde pošalje da čuvaju njegovu sestru i brata (Daenerys i Viseyrsa). Još jedan dokaz jeste kad je Daenerys bila u Qarthu kod onih proroka, imala je viziju plavog cvijeta kako raste iz pukotine ledenog zida, a plavi cvijet je simbol Lyanne. Na jednoj ceremoniji Rhaegar je odabrao Lyannu da bude kraljica ljubavi i ljepote ispred svoje žene i dao joj krunu plavih zimskih ruža što se poklapa sa ovim gore. Još jedan hint jeste taj da se knjiga ove serije zove A Song of Ice and Fire, to bi značilo da je serija o Jonu, jer Stark predstavlja Ice, dok Targaryani predstavljaju vatru i Jon je kao kombinacija toga. Ima još nekih citata ali ovo su najjaci argumenti do sad.iamx wrote:Evo kako koja sezona i epizoda, sve više vjerujem u tu R + L = J teoriju. Zanima me, i ovo je pitanje za one koji su up to date s knjigama, koliko "hintova" ima tamo, ako ih ima uopšte?Pandakonda wrote:Jon Targaryen hype
zapravo sve se i vrti oko stare price a to je nesretna ljubav koja je uzela danak padom jedne dinastije i ratovima...
- annoy
#8348 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Panda je skoro sve nabrojao, ima jos jedan hint, ali cu ga zabijeliti ako netko ne zeli znati vise o Tower of joy sceni dok nam ne pokazu[ [Ned nalazi Lyannu u "bed of blood" sto moze implicirati porođaj]]
I meni je precudno da su Umberi na strani Boltona
- Pandakonda
#8349 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
House Umber podržava Starkove, to je bio jedan od razloga zašto je Ramsay oženio Sansu jer je znao da nikad neće imat potpunu kontrolu nad sjeverom dokle god nema nekog Starka pored sebe. Vrlo je moguće da Umberi uopšte nemaju pojma da je Sansa pobjegla.annoy wrote:Panda je skoro sve nabrojao, ima jos jedan hint, ali cu ga zabijeliti ako netko ne zeli znati vise o Tower of joy sceni dok nam ne pokazu[ [Ned nalazi Lyannu u "bed of blood" sto moze implicirati porođaj]]
- pici
#8350 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
toliko su fannovi izvikali ovu teoriju da debelom il predstoji da to docara sekspirovski il da napravi totalni obrat, vidjet cemo dali ce nam debeli preko Brana prikazat potpunu pricu o njima, mislim da hoce... mada debeli je prdonja to nikad se ne zna... ima jos nesta mislim da Kalisi nikad nece preci more i ostat ce u essosu... zivi bili pa vidjeli.