e nek si mu reko . da nije bilo TITA sada bi on trazio azil u talijnskoj Rijeci ili Zadruzg2 wrote:ronnie wrote: Da, u pravu si, ja sam porijeklom i BiH, kao i ovaj lik na slici, a kaj to tebe smeta?![]()
ne smeta me ni malo, ali pokušaj naučiti bar malo osnovne pristojnosti
Npr. ne nameći mi u vlastitom/rodnom gradu kak će se koja ulica ili trg zvati
... to u svom selu možeš, u Zagrebu teško
shvaćaš, ne?
PS. i daj izbaci to "kaj" ... ne leži ti
Desavanja u Hrvatskoj
-
Nomo
#8326 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Banksy
#8327 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zagreb, OmišJohnnyS wrote:a i taj što je otpjevao je iz Čitluka
http://www.vecernji.hr/biografije/zeljko-pervan-126
- ronnie
#8328 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Znači ipak je Zagijev zemljak.Banksy wrote:Zagreb, OmišJohnnyS wrote:a i taj što je otpjevao je iz Čitluka
http://www.vecernji.hr/biografije/zeljko-pervan-126
Kako je to jednostavno u Hrvatskoj, kad ti se netko ne sviđa proglasiš ga glupim Bosancem.
Ali i Zagi je priznao da nije purger. Tko zna je li uopće zagrebčanec.
- JohnnyS
- Banksy
#8330 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako već tjeramo mak na konac
Glavni migracijski pravci Pervana u prošlom stoljeću zabilježeni su iz Livna (BiH) u Zagreb, iz Glamoča (BiH) u Sinj te iz Trilja u Split.
Razmjerno najviše Pervana u proteklih sto godina rođeno je u Kokorićima kraj Vrgorca, gdje se svaki drugi stanovnik prezivao Pervan.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- annoy
#8332 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Na šta je spala hrvatska desnica, na tucet marginalnih stranaka s ovakvim kreaturama na čelu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8333 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a Hoce rodit Kukuruz ove godine u HRvaCkoj...mjeracima Kukuruza pune ruke posla...
- Banksy
#8334 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I ne samo ove, nažalost. Kolindina pobjeda otvorila je put staroj, sad preobučenoj desnici za koju smo mislili da više i ne postoji, bar ne u tim razmjerima, a ona je sve vrijeme spavala tu negdje pored i čekala svojih 5 minuta, zapravo 5 narednih godina, najmanje, sigurno.
Nakon Kolinde, dolazi puštanje Glavaša na slobodu, regrupiranje desnice na državnoj televiziji, povratak Ivića Pašalića, povratak u život svih onih zaboravljenih mračnih lica devedestih - glumaca, novinara, intelektualaca, povratak zaboravljene retorike zla i netrpeljivosti, povratak javnih, nesankcioniranih iskazivanja odanosti ustaškom pokretu, sve to odjednom gledamo i sve se to odjednom pomalja i stiže da asfaltira put Karamarku koji neumoljivo gazi naredne izbore.
Hrvatska se vraća 20 godina unatrag - što je vrlo loša vijest, i za njih i za nas u Bosni - uz prijetnju da s novim, a starim obrascem i stilom, za sobom surva sva dostignuća i sve pokidane veze koje su i koje smo jedni s drugima mukotrpno gradili protekle dvije decenije.
Skoro izvjestan povratak desnice u Hrvatskoj je vrlo, vrlo loša vijest.
edit: fakturu Milanoviću, isključivo, ali to je već posebna tema.
Nakon Kolinde, dolazi puštanje Glavaša na slobodu, regrupiranje desnice na državnoj televiziji, povratak Ivića Pašalića, povratak u život svih onih zaboravljenih mračnih lica devedestih - glumaca, novinara, intelektualaca, povratak zaboravljene retorike zla i netrpeljivosti, povratak javnih, nesankcioniranih iskazivanja odanosti ustaškom pokretu, sve to odjednom gledamo i sve se to odjednom pomalja i stiže da asfaltira put Karamarku koji neumoljivo gazi naredne izbore.
Hrvatska se vraća 20 godina unatrag - što je vrlo loša vijest, i za njih i za nas u Bosni - uz prijetnju da s novim, a starim obrascem i stilom, za sobom surva sva dostignuća i sve pokidane veze koje su i koje smo jedni s drugima mukotrpno gradili protekle dvije decenije.
- Pasiflora
#8335 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma žena je potpuna lujka, pročitajte komentare ispod teksta...Lajavikrelac wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/pred ... 04660.aspx
Još jedna "poljoprivrednica".....
Redikul, što bi rekli.
- JohnnyS
#8336 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://dubrovacki.hr/clanak/72374/hrvat ... na-svijetu
Čudi me plasman slobodarske, svenarodne Venecuele. Zar tamo uz naftu ne teče i med i mlijeko?
Čudi me plasman slobodarske, svenarodne Venecuele. Zar tamo uz naftu ne teče i med i mlijeko?
-
zg2
#8337 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:
Nakon Kolinde, dolazi puštanje Glavaša na slobodu, regrupiranje desnice na državnoj televiziji, povratak Ivića Pašalića, povratak u život svih onih zaboravljenih mračnih lica devedestih -
Hrvatska se vraća 20 godina unatrag - što je vrlo loša vijest,
na žalost, u pravu si
sa spomenutim Ivićem Pašalićem, vršnjak sam ... ZG Križanićeva gimnazija
njegov nadimak je bio: "tumor-gnojni tumor" ... zna se zbog čega, vrijeme će pokazati
ali sve to nije bitno, Tita treba izbaciti iz HR povijesti
- pici
#8338 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kolinda se oduševila Baščaršijom, razgledala znamenitosti i pojela ćevape

Draga Koli ja te volim
Draga Koli ja te volim
- Renta
#8339 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:I ne samo ove, nažalost. Kolindina pobjeda otvorila je put staroj, sad preobučenoj desnici za koju smo mislili da više i ne postoji, bar ne u tim razmjerima, a ona je sve vrijeme spavala tu negdje pored i čekala svojih 5 minuta, zapravo 5 narednih godina, najmanje, sigurno.
Ne pretjeruj. Ovo je retorika radikalnih ljevičara.....kojih je isto pun kufer većini građana Hrvatske.
Kolinda, koja je došla iz HDZ od prvog dana i inauguracijskog govora pa do današnje posjete Sarajevu dokazuje da nema i neće biti nikakve navodne desne radikalizacije hrvatske unutarnje i vanjske politike.
Ovakve teze o radikalizaciji dolaze još jedino iz SDP-ove kuhinje i pripreme za izbornu kampanju. Čista demagogija ništa drugo.
A to, da ti očito smatraš da je ostanak ljevice na vlasti i dalje dobra stvar, ja vidim kao vrlo, vrlo lošu vijest. No, ovisi iz koje perspektive gledamo, ja iz Zagreba, ti pretpostavljam iz Sarajeva.
Za Zagreb, je ljevica na vlasti (ovakva kao danas) najblaže rečeno - katastrofa. Što prije ode, to bolje.
- zg1911
#8340 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jest katastrofa. ali kad znamo tko nam se vraca onda to "sto prije to bolje" bas i ne stoji
- Renta
#8341 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zg1911 wrote:jest katastrofa. ali kad znamo tko nam se vraca onda to "sto prije to bolje" bas i ne stoji
Stoji. Najveća mana HDZ-a je što nije prošao katarzu i riješio se potrošenih kadrova. Ovako gledati opet Jandrokovića, Šukera i ostale poznate face u prvim redovima je - mučno.
Za nadati se je da neće odlučivati o ničemu...
- Renta
#8342 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Slažem se uglavnom. Da se mene pita ja bih zabranio svaku ideološku raspravu na jedno 10-20 godina, sve dok ne počnemo svi skupa živjeti kao ljudi u prosperitetnoj i bogatoj zemlji. Ako treba i dulje.
Kad si materijalno osiguran lako ćemo lamentirati i suditi o povijesti..
Kad si materijalno osiguran lako ćemo lamentirati i suditi o povijesti..
- Domaci izdajnik
#8343 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Problem je što se narod loži na te ideološke šupljake, zato i nema koraka naprijed na prostorima bivše YU (osim u Sloveniji)
- ronnie
#8344 Re: Desavanja u Hrvatskoj
[quote="sherbett"]
Glasala sam samo u drugom krugu, i pošto mi je mama prijeteći stajala nad listićem, morala sam zaokružiti onu koja mi je i bila izbor
inače, zanimljivo je kako me desničari optužuju kako sam ljevičarka, a ljevičari da sam desničarka.
......quote]
Jesi li punoljetna? Ako jesi onda drugi put reci mami da ćeš glasati prema svojoj savjesti.
Glasala sam samo u drugom krugu, i pošto mi je mama prijeteći stajala nad listićem, morala sam zaokružiti onu koja mi je i bila izbor
inače, zanimljivo je kako me desničari optužuju kako sam ljevičarka, a ljevičari da sam desničarka.
......quote]
Jesi li punoljetna? Ako jesi onda drugi put reci mami da ćeš glasati prema svojoj savjesti.
- pici
#8345 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sad ce Halidu putovnica...
- ronnie
#8346 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako je netko zaslužio hrvatsko državljanstvo onda je to Halidpici wrote:
sad ce Halidu putovnica...
-
zg2
#8347 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lajavi biseru, zaboravio si spomenuti i "republiku šumsku" kao "naprednu" tzv. El Dorado zemljuLajavikrelac wrote:Problem je što se narod loži na te ideološke šupljake, zato i nema koraka naprijed na prostorima bivše YU (osim u Sloveniji)
pici wrote: sad ce Halidu putovnica...
nisam baš upućen - ali zar on već nema HR državljanstvo ? Isto kao i Emir Hađihafisbegović, Edo Majka, Enis Beslagić ... ?
- Domaci izdajnik
#8348 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A inače entitet RS je u Sjevernoj Irskoj? A napredna je i uspješna kao i većina države čiji je dio....Nešto kao Istra u HR, samo što su u tamo normalniji ljudi za razliku od ostatka RvaCke...
- Renta
#8349 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lajavikrelac wrote:A inače entitet RS je u Sjevernoj Irskoj? A napredna je i uspješna kao i većina države čiji je dio....Nešto kao Istra u HR, samo što su u tamo normalniji ljudi za razliku od ostatka RvaCke...
Nadam se da će moderator sankcionirati ovakvu generalizaciju i otvoreno vrijeđanje većine građana Hrvatske. Ovo je klasičan govor mržnje i otvoreni šovinizam.
- Lokman
#8350 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvatska ima problem sa birokratiziranim javnim sektorom i naslijeđenim antipoduzetničkim mentalitetom iz bivšeg sistema. To je generalno problem svih zemalja bivše Jugoslavije, osim u Sloveniji. Jednostavno rečeno socijalizam je ulijenio i usporio narod. Kada se i ako riješi taj problem, Hrvatska ima perspektive da bude bogato društvo.