Ovdje ako vidis znak Aldi, beeziiii dok te nisu uVatili.ćiribiribela wrote:Ma da, aldi, penny, narkomani, kriminalci i ja.
Tj. ne izlazi iz aVta i drzi pupmaricu reptiranu pored sebe.
Ovdje ako vidis znak Aldi, beeziiii dok te nisu uVatili.ćiribiribela wrote:Ma da, aldi, penny, narkomani, kriminalci i ja.
Šjor imatel dvi kune triba mi za sendvicaFudo387 wrote:Ovdje ako vidis znak Aldi, beeziiii dok te nisu uVatili.ćiribiribela wrote:Ma da, aldi, penny, narkomani, kriminalci i ja.
Tj. ne izlazi iz aVta i drzi pupmaricu reptiranu pored sebe.
Penny je 3x gori od aldija..ćiribiribela wrote:Ne znam kako je ovdje, imam u ulici samo ALDI i penny, skoro pa isti sto se tice cijena.
Da, ima jos i REWE koji je tu negdje iznad Aldija, a ispod Edeke. Penny i Netto su tu negdje Aldi i Lidl cijenom. To je sto ja znam.ćiribiribela wrote:Ovdje je Kaufland najjeftiniji, pa onda lidl pa aldi. Edeka najskuplja.
Nego, tu listu sa hranom sam napisala radi uporedjivanja cijena sa bosnom (ja licno ne znam, jer dok sam zivjela u bosni hranu su kupovali roditelji). Ako neko hoce da izdvoji vise para i jede "kvalitetniju" hranu, bujrum u Edeku, neka meni aldija.
Njemu je makar obrazlozio, mene samo odbio i dao mi neki papir na kojem pisem da nije duzan da mi objasnjava razlog zasto sam odbijen. Da ti makar vrate onih 270 maraka za podnosenje zahtjeva kad te odbijudetroit-mercy wrote:Da, covjek mu fino obrazlozio na taj nacin. Vi pokusavate da se uselite u USA, usli ste u lottery program u isto vrijeme trazite turisticku vizu za USA. Ko nam garantuje da cete se vratiti? I da mu odbijenicu.moonca wrote:hm. jel mu to receno da je zbog lutrije?detroit-mercy wrote: Nije ni kod mene ovaj jedan u familiji pa kad je otisao da trazi visu za turisticku u Ambasadi, lola mu pokazao vrata.
Vamo ganja ko biva turisticku a prijavio se za lutriju za stalni boravak
Ma pusti ih oni se hrane na elitnim mjestima..ćiribiribela wrote:Ma da, aldi, penny, narkomani, kriminalci i ja.
AuuuuuJimmy McNulty wrote: Njemu je makar obrazlozio, mene samo odbio i dao mi neki papir na kojem pisem da nije duzan da mi objasnjava razlog zasto sam odbijen. Da ti makar vrate onih 270 maraka za podnosenje zahtjeva kad te odbijujos ja tad radio za platu od 300 maraka
![]()
Od tog trenutka samo https://www.youtube.com/watch?v=7RALy6oVdto
Isto tako i ja.ćiribiribela wrote:@insomnia
Pa iskreno ja skoro i ne kuham jer zivim sama, imam luksuz da jedem na poslu dorucak i rucak, ovo malo zadnje tri sedmice jer sam na bolovanju, ali isto tako ne osjetim razliku izmedju brokule iz rewe npr i iz aldija. Nije da stedim na hrani, nego jednostavno ne kuham jer sam lijena.
Ma jebes brokulu. Tu nemas sta zajebati. Voce i povrce ok. Ali stvarno meso mi ima cudan okusćiribiribela wrote:@insomnia
Pa iskreno ja skoro i ne kuham jer zivim sama, imam luksuz da jedem na poslu dorucak i rucak, ovo malo zadnje tri sedmice jer sam na bolovanju, ali isto tako ne osjetim razliku izmedju brokule iz rewe npr i iz aldija. Nije da stedim na hrani, nego jednostavno ne kuham jer sam lijena.
Ih pa lako je tako. I ja na poslu imam “topli obrok” al ono kod kuce zaklakonoplja wrote:Isto tako i ja.ćiribiribela wrote:@insomnia
Pa iskreno ja skoro i ne kuham jer zivim sama, imam luksuz da jedem na poslu dorucak i rucak, ovo malo zadnje tri sedmice jer sam na bolovanju, ali isto tako ne osjetim razliku izmedju brokule iz rewe npr i iz aldija. Nije da stedim na hrani, nego jednostavno ne kuham jer sam lijena.Vikendom kuham uglavnom i to je to. Veceru preskacem jer intermittent fasting
Meso kupuj u mesnici..insomnia78 wrote:Ma jebes brokulu. Tu nemas sta zajebati. Voce i povrce ok. Ali stvarno meso mi ima cudan okusćiribiribela wrote:@insomnia
Mozda ne znas dobro skuhati i zaciniti meso ¯\_(ツ)_/¯insomnia78 wrote:Ma jebes brokulu. Tu nemas sta zajebati. Voce i povrce ok. Ali stvarno meso mi ima cudan okusćiribiribela wrote:@insomnia
Od kud sudzuk. Ja neki dan se vozam nesto kroz grad i vidim nekaku novu prodavnicu nesto balkan. Nadjem ih na fejsbuku kad ono nekaki sipci, cigani sta su boga pitaj. E neces rekoFudo387 wrote:Kila sudzuka u Bosni 10 maraka, u Njemackoj 40 maraka.
NetacnooooooFudo387 wrote:Kila sudzuka u Bosni 10 maraka, u Njemackoj 40 maraka.