Republika Turska

Post Reply
kamberovica polje

#8326 Re: Republika Turska

Post by kamberovica polje »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
kamberovica polje wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Znao sam da ćeš to spomenuti no međutim taj "bastion slobode" je najvažniji prijatelj i borac u borbi protiv terorizma tog istog zapada. Ta priča ima dva kraja. Licemjernost zapada i kršćana se ogleda na primejru S. Arabije. :wink:
Opet ti guraš Kristijanizam kao neki politički smijer zapada kad je on već odavno nestao, to je uglavnom to zato što je kršćanstvo prošlo reformu i svedeno je na folklor i u većem dijelu razvijenog svijeta nije više način života nego više tradicija. Ponavljam, SAD me ne zanima oni su van svih političkih kategorija a što se tiče zakletve na Bibliju ona nije obavzena koliko ja znam možeš uzeti bilo koju knjigu koju smatraš svojom ako nisi katolik.
Pa ti pomenu S. Arabiju kao primjer pa ti ja samo nabacih za voleja da je takva S.Arabija najvažniji saveznik zapada. Evo da ostavimo islam i kršćanstvo iz diskusije, kako je moguće to ako je zapad toliko pravedan i demokratičan?
Nije zapad pravedan i demorkatičan zapad je licmejerna zmija ali i dalje bi živio na tamo gdje zakon ne nalaže da žene moraju biti zamotane ko nindže ili gdje mogu popit pivu bez da me neke vjerske policije proganjaju. Zemlja koja se vodi zakonima pustinjskih nomada od prije 2000 ili 1400 godina nije normalna zemlja, kamenovanje nije normalno, zakonski tjeranje žena da se zamotaju nije normalno, vjerske vođe koje obnašaju političke funkcije nisu normalna pojava. S jedne strane imaš upliv države u svaku poru društvenog života a s druge je to ograničeno, biram drugu stranu svaki put.
Last edited by kamberovica polje on 16/07/2016 17:03, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8327 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

General War wrote:
KatarinaKosaca wrote:
General War wrote:Eto dodjosmo do zakljucka da je i nama dobro u pederaciji a Bakira mrzimo samo jer je islamista :D
Jebe mi se jel islamista ili jehovin svjedok on je korumpirani lopov koji ne vodi racuna o svojim gradjanima i zato ga ne volim. Nego, ostadoh ti duzna jedan odgovor. Etika vojnika je ispuniti naredbu do smrti bez pogovora i razmisljanja. Tu si u pravu. Ali bas ta nedemokratska vojna etika uljeva skepsu da se tenkom implementira demokracija. N stranu sto vojnici nisu Rambo iz filma nego cesto slabo obucena, prepadnuta djeca.
Pa evo je li tebi sad ovo izgleda kao normalan demokratski pristup da se sudije udaljavaju sa posla i hapse po hitnom postupku i ko jos ne da jos nismo culi od vijesti? vojska brani ustavni poredak, zato sluzi...vojska se ne bavi demokratijom vec uklanjanjem prijetnje po suverinitet drzave i ustavni poredak pa i tenkovima...zato i postoje profesionalne vojske da nebi djeca bezveze ginula.
ne, ne izgleda mi normalno ovo za sudije i moj prvi post na ovoj temi je da smatram Erdogana tiraninom kakav je bio i Sadam, ali izmedju danasnjeg Iraka i Sadamovog civiliziran covjek nece imati dvojbe. Ja, jednostavno, samo ne zelim da Turska zavrsi kao Sirija, a mislin da joj spremaju taj scenario. Malo jaci i malo veci od masakriranog tenkiste. Jer, biti ekonomski jak, ne klecati pred MMF—om, a pri tom jos biti musliman, izgleda da ne moze.... O Erdoganu neka odluci njegov narod samo bez tenkova.
Dominion93

#8328 Re: Republika Turska

Post by Dominion93 »

Upravo mi javljaju prijatelji iz Turske da su opet avioni i helikopteri nad Istanbulom. :shock:
jao_situacije

#8329 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

kmečanje na cnnu foxu i forumima :lol:

jebe brko, ne vadi :izet:

neprocjenjivo je gledati i slušati ovo, sad su građani turske barbari jer su ubili par vojnika koji su ubili 100 civila

glupi napaćeni bošnjo, nego šta ima na zg ko uze pobjedu jeste li glasali :zoka:
swanfilter

#8330 Re: Republika Turska

Post by swanfilter »

Jel ovo mozda iscenirano? Hajmo, kratko i jasno. Hvala ...
zigson

#8331 Re: Republika Turska

Post by zigson »

swanfilter wrote:Jel ovo mozda iscenirano? Hajmo, kratko i jasno. Hvala ...
Malo vjerovatno
madner

#8332 Re: Republika Turska

Post by madner »

Bome, ovo narodu nije trebalo sa vojskom. Juce nisu bili spremni za koristenje sile.
drndalo

#8333 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

Dominion93 wrote:Upravo mi javljaju prijatelji iz Turske da su opet avioni i helikopteri nad Istanbulom. :shock:
Ovaj put "pravovjerni"...?
bhnapoleon1 wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /160715152

Klix.ba
prije 17h 1 min

Vjerovatno si promasio u navali informacija
Propustih... Vise sam bio na CNNu i AlJazeeri...
Dominion93

#8334 Re: Republika Turska

Post by Dominion93 »

Kako su otvoreno u zapadnim medijima navijali za pučiste, mislim da nije iscenirano. Ne znam da sam npr. igdje vidio snimke helikoptera koji puca po ljudima ili oklopnjaka kako gazi ljude i kida ih na pola, ili da su to spomenuli. Međutim, ovo sa smjenjenim sudijama npr. govori da je druga strana itekako bila spremna.
Bosanski_kralj

#8335 Re: Republika Turska

Post by Bosanski_kralj »

Nije. Zajebali se ovi iz vojske. Kontali da je ovo doba gdje nema interneta, gdje se informacije ne šire brzinom munje, i da je tursko društvo na istoj razini svijesti kao i prije 20-30 godina pa da mogu srušiti vlast sa par hiljada vojnika.
Drvosjeca iz Dejcica

#8336 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ljudi ostaju ljudi bez obzira na situaciju, političku opciju ili stranu u ovakvim situacijama.

Bosanski_kralj

#8337 Re: Republika Turska

Post by Bosanski_kralj »

kamberovica polje wrote: Nije zapad pravedan i demorkatičan zapad je licmejerna zmija ali i dalje bi živio na tamo gdje zakon ne nalaže da žene moraju biti zamotane ko nindže ili gdje mogu popit pivu bez da me neke vjerske policije proganjaju. Zemlja koja se vodi zakonima pustinjskih nomada od prije 2000 ili 1400 godina nije normalna zemlja, kamenovanje nije normalno, zakonski tjeranje žena da se zamotaju nije normalno, vjerske vođe koje obnašaju političke funkcije nisu normalna pojava. S jedne strane imaš upliv države u svaku poru društvenog života a s druge je to ograničeno, biram drugu stranu svaki put.
Ti si baš neki dobar insan. :roll: Cijelu veče, a evo i dan, ubijaš se razmišljajući o tome kako žive ljudi na Bliskom Istoku. Ne sviđa se ni meni 1000 stvari kod njih, ali ako oni ne žele promijene, ko sam ja da im bilo šta namećem? Jednostavno nikad ne bih želio otići živjeti tamo, ali isto tako ne pada mi napamet da ja nekom namećem svoj način života. Neka svaka nacija uređuje svoje društvo onako kako oni misle da je najbolje.
Last edited by Bosanski_kralj on 16/07/2016 17:11, edited 1 time in total.
General War

#8338 Re: Republika Turska

Post by General War »

KatarinaKosaca wrote: ne, ne izgleda mi normalno ovo za sudije i moj prvi post na ovoj temi je da smatram Erdogana tiraninom kakav je bio i Sadam, ali izmedju danasnjeg Iraka i Sadamovog civiliziran covjek nece imati dvojbe. Ja, jednostavno, samo ne zelim da Turska zavrsi kao Sirija, a mislin da joj spremaju taj scenario. Malo jaci i malo veci od masakriranog tenkiste. Jer, biti ekonomski jak, ne klecati pred MMF—om, a pri tom jos biti musliman, izgleda da ne moze.... O Erdoganu neka odluci njegov narod samo bez tenkova.
I ja zelim turcima sve najbolje i bez krvoprolica, ali kao bivsi vojnik potpuno razumijem situaciju u kojoj su se nasli turski vojnici...mozda su imali dobre namjere ali poplocali su ih putem do pakla, krivimm komandu sto ih je postavila na potpuno blesava mjesta gdje nemaju sigurnu odstupnicu i nemaju nikakav strateski znacaj sto je svakako prouzrokovalo jos vise zrtava pa cije god maslo to bilo...irak nema veze sa turskom sadam je ratovao sa iranom osam godina i poharao kuvajt, potusio kurde sve dok nije dobio po usima jer Sadam nije htio dati vlast. Irak nema opravdanja za situaciju u kojoj se nasao, niti Sirija...Jebla ih vlast po svaku cijenu...Eno Idi Amin lijepo otisao u Emirate decenijama zivi boli ga zivo, a mrkalji se ubijaju medju sobom bio on ili nebio.
dale cooper

#8339 Re: Republika Turska

Post by dale cooper »

Evo sad čitam na twitteru izvor od jednog Turskog novinara da je navodno policija jučer trebala
uhapsiti pučiste koji su pripremali ovaj udar za kasniji datum, ali su zbog saznanja da je izdat nalog
za njihovo hapšenje ubrzali planove.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/7 ... 01/photo/1
SkyLimit

#8340 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Bosanski_kralj wrote:
Nije. Zajebali se ovi iz vojske. Kontali da je ovo doba gdje nema interneta, gdje se informacije ne šire brzinom munje, i da je tursko društvo na istoj razini svijesti kao i prije 20-30 godina pa da mogu srušiti vlast sa par hiljada vojnika.
Nije se promjenio narod, već vojska. Da su oni pregazili tenkom prvog koji je došao da pozira ispred njega, ne bi više ni jedan se usudio. Da su pokazali odlučnu silu prema prvima koji su provirili kroz prozore, ni jedan stanovnik se više ne bi usudio izaći na ulice gradova .

Ovako su pokazali veliku neodlučnost, a tako se ne mogu obaviti ovakve stvari.
General War

#8341 Re: Republika Turska

Post by General War »

madner wrote:Bome, ovo narodu nije trebalo sa vojskom. Juce nisu bili spremni za koristenje sile.
:thumbup:
To ja kazem, mnogima se ne svidja ono sto vide od golorukog naroda.
Drvosjeca iz Dejcica

#8342 Re: Republika Turska

dale cooper wrote:Evo sad čitam na twitteru izvor od jednog Turskog novinara da je navodno policija jučer trebala
uhapsiti pučiste koji su pripremali ovaj udar za kasniji datum, ali su zbog saznanja da je izdat nalog
za njihovo hapšenje ubrzali planove.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/7 ... 01/photo/1
Vrlo lako moguće zato je možda i izostala veća podrška vojske.
zeina

#8343 Re: Republika Turska

Post by zeina »

Saucesce CNN-u, Sky News-u i ostalim zapadnim medijima, a takodje i Kuriru i nasim komsijama Srbima, kako se pokazu prava lica zapada i svih onih koji zele propast Turskoj samo zato sto u njoj zive muslimani, bili su se ponadali i jos uvijek se nadaju al uzalud
General War

#8344 Re: Republika Turska

Post by General War »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ljudi ostaju ljudi bez obzira na situaciju, političku opciju ili stranu u ovakvim situacijama.

:thumbup: Pravi profesionalac, i covjek svaka cast.
Saul Alvarez

#8345 Re: Republika Turska

Post by Saul Alvarez »

Turska je postala šprdnja od države.
It_is_a_Leclerc

#8346 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ljudi ostaju ljudi bez obzira na situaciju, političku opciju ili stranu u ovakvim situacijama.

Evo snimka na kome vidimo demokratične demonstrante predsjednika Erdogana kako pokušavaju na jedan miran i civilizovan način da objasne ovom povampirenom zločincu od vojnika sve pogubne i razorne posljedice.
kamberovica polje

#8347 Re: Republika Turska

Post by kamberovica polje »

zeina wrote:Saucesce CNN-u, Sky News-u i ostalim zapadnim medijima, a takodje i Kuriru i nasim komsijama Srbima, kako se pokazu prava lica zapada i svih onih koji zele propast Turskoj samo zato sto u njoj zive muslimani, bili su se ponadali i jos uvijek se nadaju al uzalud
Dosadni ste s ovom glupom poštapalicom. Žive muslimani i u S. Arabiji i u Pakistanu pa ih boli kurac što tamo provode barabarske zakone. Shavtite da je religija priča za sitnu ribu, krupna riba igra na moć i na novac.
Drvosjeca iz Dejcica

#8348 Re: Republika Turska

It_is_a_Leclerc wrote:

Evo snimka na kome vidimo demokratične demonstrante predsjednika Erdogana kako pokušavaju na jedan miran i civilizovan način da objasne ovom povampirenom zločincu od vojnika sve pogubne i razorne posljedice.
:lol: :-) Ti si legenda, ulaziš u anale foruma sa intaligentnim i rječitim postovima.
General War

#8349 Re: Republika Turska

Post by General War »

zeina wrote:Saucesce CNN-u, Sky News-u i ostalim zapadnim medijima, a takodje i Kuriru i nasim komsijama Srbima, kako se pokazu prava lica zapada i svih onih koji zele propast Turskoj samo zato sto u njoj zive muslimani, bili su se ponadali i jos uvijek se nadaju al uzalud
:lol: :-) Tako je, zapad cim ujutro ustane samo im je Turska i muslimani na pameti :D
zeina

#8350 Re: Republika Turska

Post by zeina »

Saul Alvarez wrote:Turska je postala šprdnja od države.
Puste zelje, postala je jaca nego ikad, odolijeva napadima sa svih strana, to moze samo jedna jaka i ozbiljna drzava
Last edited by zeina on 16/07/2016 17:21, edited 1 time in total.
Post Reply