drugi profil wrote:Nije Meša neki ober stručnjak, ali vala nije ni tako loš koliko ga hvalite.
Hajd malo vraćanja ka realnosti.
Nije rezultat samo do Meše. Da je na Kipru uzeto 3 boda niko ne bi imao primjedbi. A ne bih rekao da je za poraz najviše Meša kriv.
Uostalom, mi smo spali na taj kalibar trenera. Drugi problem su igrači. Repka im je bitna radi boljih ugovora, a kad ih se dočepaju onda se čuvaju za klubove. Rijetki su izuzeci. A ni ti izuzeci nisu ušli 100% u svaku utakmicu.
Mislim da ni najgori treneri iz Kantonalne lige, ne bi protiv mocnog Gibtraltara, izveli sastav sa Jajalom i Hadzicem u vezi.
Mi smo dugo vremena kritikovali Saju da ne moze igrati s Misketom, Pjanicem i Ibricicem, protiv jakih, tipa Francuska na Koševu. Kontali smo, sto se pokazalo potpuno opravdanim ( a i nije neka pamet), da ne mozes igrati sa tri ofanzivca u vezi. Tada je Pjanic bio daleko ofanzivniji nego sto je u danasnjim danima u Juventusu.
Medjutim, takodjer smo kontali da protiv slabijih ekipa, iz cetvrtog sesira i sl., ovaj trolist moze koegzistirati, bez neke prevelike štete pozadi.
Mehmed Bazdarevic je otisao u jedan skroz drugi ekstrem, zbog kojeg napisah prvu recenicu. Prvo je poslao Gojaka kuci. A potom je odlucio da Milosevic i Milicevic, koji u svojim klubovima igraju (tj. mogu odigrati) desetku, nemaju kvalitet da startaju protiv Gibraltara, baš kao ni protiv Kipra. Nego je Taktičar odlucio da mu igru kreira krepali Jajalo (koji zbog onog dzogiranja kod treceg gola protiv Kipra, vise nikad ne bi smio dobit poziv) te eminentni moler iz Austrije, odnosno Madjarske.
Da ne pominjem sve ostale fule i ziheraštinu, jelte.
Poslije direktora ViK, SDA-četnika, mehmed bazdarevic mi je trenutno najomrazeniji bh funkcioner.