Ukrajina
- Fantassin
#8326 Re: Ukrajina
Mislim da je Volga prirodna granica 
- Challenger__
#8327 Re: Ukrajina
Harkov: pripadnike galicijskog, od zapada podržanog "Desnog sektora", policija spasila od linča - VIDEO-
- Challenger__
#8328 Re: Ukrajina
Fakat, pitam se vode li ovu planetu kreteni? Znaju li oni šta su gradovi heroji i šta to u osnovi znači? Znaju li da je njih 4 od 12 u Ukrajini?
Ne, oni ne znaju ništa, nema dileme.
______
Ne, oni ne znaju ništa, nema dileme.
______
Last edited by Challenger__ on 06/04/2014 21:00, edited 1 time in total.
- Renta
#8329 Re: Ukrajina
Ma da, svi su oni srbi..pardon rusi. Možda u snovima velikosrba..pardon velikorusa...
Igraju se rusi s vatrom. Krim će zapad a i Ukrajina prugutati, nevoljko no nemaju izbora, ali ako rusi isprovociraju sukobe na istoku i jugu na čemu očito dosljedno rade biti će krvi..i to ne samo ukrajinske.
Hoće li i onda aplaudirati Putinu otvoreni rusofili??
Igraju se rusi s vatrom. Krim će zapad a i Ukrajina prugutati, nevoljko no nemaju izbora, ali ako rusi isprovociraju sukobe na istoku i jugu na čemu očito dosljedno rade biti će krvi..i to ne samo ukrajinske.
Hoće li i onda aplaudirati Putinu otvoreni rusofili??
- Challenger__
#8330 Re: Ukrajina
Hipotetične priče su u nadležnosti šejtana. Džehenem je druga ulica lijevo.
- Renta
#8331 Re: Ukrajina
Hipotetične? Pa upravo gledamo ovaj scenarij, sad u režiji Putina, ne zapada kao majdanski.
- Challenger__
#8332 Re: Ukrajina
Koji scenarij?
- Renta
#8333 Re: Ukrajina
Čudno da vidiš unaprijed deset poteza zapada od Libije, Egipta, Sirije do Ukrajine...ali ne vidiš očiglednu teritorijalnu pretenziju Rusije na susjednu državu...a sve pod opravdanjem geopolitike i razgraničenja velikih sila tj. obranom od dolaska NATO na granice Rusije.
Ima li opravdanja za okupaciju točnije oduzimanje teritorije susjedne države ikada??
Ima li opravdanja za okupaciju točnije oduzimanje teritorije susjedne države ikada??
- Challenger__
#8334 Re: Ukrajina
Ako misliš da sam impresioniran uzimanjem Krima - varaš se. Isto tako sam ZAPANJEN neviđenom glupošću zapada koji očekuje da ih narod jugoistoka Ukrajine percipira kao dobronamjerne prijatelje. Sa druge strane, tvoj lični problem je što ne shvataš mentalnim sklop tog naroda koji je dao 4 grada heroja u II sv. ratu. Otud razočarenje.
Iz neznanja.
Iz neznanja.
- Renta
#8335 Re: Ukrajina
Preolako dijeliš titule neznanja po forumu..nisam ni prvi ni zadnji..ali to je problem s kojim ti moraš živjeti...
Tko je rekao da si impresioniran? Čime bi uopće i bio? Zauzeli ono što su i imali pod vlašću par sto godina. Pih, velika i hrabra vojska.
A ti očito smatraš da narod jugoistoka daje plebiscitarnu podršku Rusiji. Ne čini se baš tako, nisam vidio u zadnje vrijeme neko veće okupljanje "naroda Dombasa" u tom pravcu....osim ovih par stotina ratobornih domaćih i uvezenih ruskih agenata i provokatora.... Nije to Krim! Tu će Rusi teže izmanipulirati narod.
Tko je rekao da si impresioniran? Čime bi uopće i bio? Zauzeli ono što su i imali pod vlašću par sto godina. Pih, velika i hrabra vojska.
A ti očito smatraš da narod jugoistoka daje plebiscitarnu podršku Rusiji. Ne čini se baš tako, nisam vidio u zadnje vrijeme neko veće okupljanje "naroda Dombasa" u tom pravcu....osim ovih par stotina ratobornih domaćih i uvezenih ruskih agenata i provokatora.... Nije to Krim! Tu će Rusi teže izmanipulirati narod.
- Challenger__
#8336 Re: Ukrajina
Zahvalan je tvoj rezon (dominantan na političkom zapadu) jer u sebi krije temeljnu pogrešnu pretpostavku - da su svi (pa samim tim i Ukrajinci) na ovoj planeti fascinirani globalnom liberalnom šaradom i da će u slučaju tenzija (nastalih pučem zapada u Kijevu) biti pasivni posmatrači svojih sudbina.
- Renta
#8337 Re: Ukrajina
Radiš tako početničku grešku stavljanja diskusante u šprance..ako nije crno onda je bijelo. Ako ne voli Ruse i Putina onda zasigurno obožava zapad i njegovu "demokraciju", naravno s razlogom pod navodnicima. Mi u Zagrebu već neko vrijeme živimo liberalnu demokraciju zapada i mogu ti reći da nismo oduševljeni.... ali smo još manje impresionirani pokazivanjem mišića jedne nuklearne supersile nad malom i slabom Ukrajinom....a sve radi velikoruskih stratega i njihovih geopolitičkih šahovskih igara protiv dekadentnog zapada....
Last edited by Renta on 06/04/2014 21:43, edited 1 time in total.
- Challenger__
#8338 Re: Ukrajina
Još nešto... Nakon dugo, dugo godina, građani Rusije konačno žive pristojno. Najmanje što im sada treba je novi hladni rat i zaoštravanje odnosa. Imaju sve što im treba i u miru imaju svo vrijeme ovoga svijeta. Mir je njihov najveći adut, za razliku od bankrotiranog zapada. Ovo jako dobro zna Kremlj. Uvjeren sam da sada Rusiji ne odgovara zaoštravanje u Ukrajini, ali, ambicije i greške zapada su tako kolosalne da to jednostavno narod Ukrajine (za sada njenog jugoistoka) ne želi da trpi.
Sa ili bez fantomske "ruske agenture".
Sa ili bez fantomske "ruske agenture".
- Challenger__
#8339 Re: Ukrajina
Stari... Poznajem Zg jako dobro i znam dosta Zagrepčana. Nema tu univerzalnog pogleda na svijet, ne znam otkud ti smjelost da govoriš u ime svih, ali, hajde, OK. Zapažam da ljevica podržava stav Rusije a dio desnice zazire od njih.Renta wrote:Mi u Zagrebu već neko vrijeme živimo liberalnu demokraciju zapada i mogu ti reći da nismo oduševljeni.... ali smo još manje impresionirani pokazivanjem mišića jedne nuklearne supersile nad malom i slabom Ukrajinom....a sve radi velikoruskih stratega i njihovih geopolitičkih šahovskih igara protiv dekadentnog zapada....
- Renta
#8340 Re: Ukrajina
Pa ista ona smjelost kojom ti nasilne demonstracije nekoliko stotina prorusa u Dombasu proglašavaš kao općenarodni pokret i dominantno ozračje...
- Challenger__
#8341 Re: Ukrajina
Ovo je tvoja, a netačna interpretacija mojih upisa.Renta wrote:Pa ista ona smjelost kojom ti nasilne demonstracije nekoliko stotina prorusa u Dombasu proglašavaš kao općenarodni pokret i dominantno ozračje...
- Challenger__
#8342 Re: Ukrajina
Ono što želim da kažem, da poentiram, zapanjen sam greškama zapada u Ukrajini, zapanjen.
- Renta
#8343 Re: Odg: Ukrajina
Challenger__ wrote: Isto tako sam ZAPANJEN neviđenom glupošću zapada koji očekuje da ih narod jugoistoka Ukrajine percipira kao dobronamjerne prijatelje. Sa druge strane, tvoj lični problem je što ne shvataš mentalnim sklop tog naroda koji je dao 4 grada heroja u II sv. ratu.
Koji narod? Par stotina što domaćih rusa što agenata?
- Challenger__
#8344 Re: Ukrajina
Hajmo ovako. "Par stotina Rusa, poneki agent" a ostali su opčinjeni zapadom, SAD-om i EU. Kada te događaji demantuju, nemoj da se čudiš.
Ne bih više o ovom sa tobom.
_______
Ne bih više o ovom sa tobom.
_______
- Renta
#8345 Re: Odg: Ukrajina
Challenger__ wrote:Zahvalan je tvoj rezon (dominantan na političkom zapadu) jer u sebi krije temeljnu pogrešnu pretpostavku - da su svi (pa samim tim i Ukrajinci) na ovoj planeti fascinirani globalnom liberalnom šaradom i da će u slučaju tenzija (nastalih pučem zapada u Kijevu) biti pasivni posmatrači svojih sudbina.
Tko će biti pasivan promatrač? Par stotina domaćih rusa i agenata KGB-a??
Shvati, nema Putin općenarodnu podršku u Dombasu...ništa od mirnog narodnog preuzimanja vlasti! Ponavljam, nije ovo Krim!
Ostaje mu samo vojna agresija!
Last edited by Renta on 06/04/2014 21:59, edited 1 time in total.
- Challenger__
#8346 Re: Ukrajina
Personalizuješ stvar. Stvar je mnogo, mnogo dublja.
- Renta
#8347 Re: Ukrajina
Pa objasni nam, ne moraš meni, svima!
O kojoj se to dubini radi? Čitati znamo.
O kojoj se to dubini radi? Čitati znamo.
- Challenger__
#8348 Re: Ukrajina
Odgovor će ispisati narod Ukrajine.
- Renta
#8349 Re: Ukrajina
A ti ne želiš ili neznaš ispisati??
Lako ti je onda kad se nešto desi praviti pametan pa pisati - što sam vam govorio! Kad se desi znat ću i sam hvala!
Toliko o dubini jel....
Lako ti je onda kad se nešto desi praviti pametan pa pisati - što sam vam govorio! Kad se desi znat ću i sam hvala!
Toliko o dubini jel....
- Renta
#8350 Re: Ukrajina
Da, to sam i mislio...pobjegao si..jer si ostao bez argumenata.
Gledaj Challenger, nije mi praksa ići osobno, ali priznajem da si kompetentan i obrazovan forumaš, zato mi je teško povjerovati da nisi u stanju logički zbrojiti dva i dva.
Naime, znamo mi da je na djelu igra velikih sila za podjelom interesnih sfera što bliže odnosno što dalje od Rusije ovisno tko igra svoju kartu.
Ali zar nije PREOČITA, PREPROZIRNA i već PREOTRCANA ova ruska propaganda i manipulacija sa narodom što Krima što Dombasa o fašističkoj opasnosti iz Kijeva zločesto igrajući na osjećaje i pamćenje naroda još iz II. svjetskog rata....koji narod onda "spašava" majka Rusija.
Pa to je dva i dva ništa drugo... priznaj si to Challenger...
Gledaj Challenger, nije mi praksa ići osobno, ali priznajem da si kompetentan i obrazovan forumaš, zato mi je teško povjerovati da nisi u stanju logički zbrojiti dva i dva.
Naime, znamo mi da je na djelu igra velikih sila za podjelom interesnih sfera što bliže odnosno što dalje od Rusije ovisno tko igra svoju kartu.
Ali zar nije PREOČITA, PREPROZIRNA i već PREOTRCANA ova ruska propaganda i manipulacija sa narodom što Krima što Dombasa o fašističkoj opasnosti iz Kijeva zločesto igrajući na osjećaje i pamćenje naroda još iz II. svjetskog rata....koji narod onda "spašava" majka Rusija.
Pa to je dva i dva ništa drugo... priznaj si to Challenger...
Last edited by Renta on 06/04/2014 22:30, edited 1 time in total.