Naveo je @Telemach ovdje da su paketi Arena Sport SD i HD nedostupni za korisnike koji uzmu EON TV pakete van Telemach mreže, dok mu svi ostali kanali rade na internetu drugog providera, što je potvrdio ovdje više puta.kakaljin wrote: Imas li u paketu te kanale. Ako imas moraju raditi. A ako ne rade trazi umanjenje racuna za 4 KM
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#83176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakaljin
#83177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali ako pisu na stranici da se nalaze u paketu trebaju da rade. A ako ne rade neka ih uklone iz paketa i smanje cijenu za taj iznoscrnivrag wrote:Naveo je @Telemach ovdje da su paketi Arena Sport SD i HD nedostupni za korisnike koji uzmu EON TV pakete van Telemach mreže, dok mu svi ostali kanali rade na internetu drugog providera, što je potvrdio ovdje više puta.kakaljin wrote: Imas li u paketu te kanale. Ako imas moraju raditi. A ako ne rade trazi umanjenje racuna za 4 KM
- crnivrag
#83178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je u tome što su ti paketi prvenstveno navedeni na stranici za korisnike koji su na Telemach mreži, pa je zato naveden Arena Sport SD paket kao dio EON TV paketa, i taj paket normalno radi ako korisnik odabere neki od EON TV paketa na Telemach mrežikakaljin wrote:
Ali ako pisu na stranici da se nalaze u paketu trebaju da rade. A ako ne rade neka ih uklone iz paketa i smanje cijenu za taj iznos
-
kakaljin
#83179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa onda neka napisu i paketi za korisnike van njihove mreze i sve detaljno da napisu.crnivrag wrote:Problem je u tome što su ti paketi prvenstveno navedeni na stranici za korisnike koji su na Telemach mreži, pa je zato naveden Arena Sport SD paket kao dio EON TV paketa, i taj paket normalno radi ako korisnik odabere neki od EON TV paketa na Telemach mrežikakaljin wrote:
Ali ako pisu na stranici da se nalaze u paketu trebaju da rade. A ako ne rade neka ih uklone iz paketa i smanje cijenu za taj iznos
Ovako je napisana dezinformacija i lazu korisnike koji uzmu te pakete.
- Benq
#83180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve korisnike koji se opredijele na neki od EON paketa VAN Telemach mreze, odmah upozore da im NECE raditi Arena SD i HD, pa je na tom korisniku hoce li prihvatit takve uslove ili nece. Laz i dezinformacija bi bila kad bi takav korisnik pitao hoce li mu sve raditi na drugoj mrezi, a oni mu kazu da hoce.kakaljin wrote: Pa onda neka napisu i paketi za korisnike van njihove mreze i sve detaljno da napisu.
Ovdje je i Telemach pisao o tome nekoliko puta, jer je bilo potencijalnih korisnika koji imaju net drugog operatera, i svaki put je jasno naglaseno da ce imati sve osim Arena SD i HD.
- Tiger 033
#83181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam napisao da se ovo odnosi na D3 resiver PDS 3121crnivrag wrote:Putem EON box-a i EON platforme je ažuriran logotip za kanal "Animal Planet HD".Tiger 033 wrote: Ni na Animal planet HD logotip jos uvijek nije promjenjen...dok na SD jeste
Last edited by Tiger 033 on 01/03/2019 21:42, edited 1 time in total.
-
Samso
#83182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svi Eon kanali rade preko 3G mreze bez obzira na operatera. BHT/Mtel/Eronet
Na BHT fiksnom netu radi sve osim Arena koliko sam upratio.
Na BHT fiksnom netu radi sve osim Arena koliko sam upratio.
-
kakaljin
#83183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste pisao je ovdje ali svi korisnici ne citaju forum, a na stranici ne pise koji kanali ne rade na kojoj mrezi, sto bi trebalo biti napisano, fino transparentnoBenq wrote:Sve korisnike koji se opredijele na neki od EON paketa VAN Telemach mreze, odmah upozore da im NECE raditi Arena SD i HD, pa je na tom korisniku hoce li prihvatit takve uslove ili nece. Laz i dezinformacija bi bila kad bi takav korisnik pitao hoce li mu sve raditi na drugoj mrezi, a oni mu kazu da hoce.kakaljin wrote: Pa onda neka napisu i paketi za korisnike van njihove mreze i sve detaljno da napisu.
Ovdje je i Telemach pisao o tome nekoliko puta, jer je bilo potencijalnih korisnika koji imaju net drugog operatera, i svaki put je jasno naglaseno da ce imati sve osim Arena SD i HD.
-
Samso
#83184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Inace mi nije jasno zasto neke stvari nece pismeno da odgovore nego uvijek preferiraju telefonske pozive.
Preko telefona su mi rekli da 30% kanala nece raditi van Telemach mreze.
- Benq
#83185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo procitaj moj post ponovo, i bice ti jasnije. Nisam pisao o korisnicima koji citaju forum (u ovom slucaju REDDEVILS i semirsar), nego opcenito na sve korisnike. Citao neko forum ili ne, kad se javi Telemachu ili ode u poslovnicu da izabere paket, odmah mu naglase koji kanali mu nece raditi, takvi su uslovi a na tebi je hoces li prihvatiti ili ne.kakaljin wrote: Jeste pisao je ovdje ali svi korisnici ne citaju forum, a na stranici ne pise koji kanali ne rade na kojoj mrezi, sto bi trebalo biti napisano, fino transparentno
Za stranicu se slazem, trebalo bi napisati koji su uslovi za korisnike van telemach mreze, ali u svakom slucaju te nece prevariti, jer svaki razgovor sa operaterom se snima, i ako takav korisnik dobije odgovor da ce mu svi kanali raditi a ispostavi se da ne rade, ima puno pravo da se zali.
- Benq
#83186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nece raditi ako si korisnik Telemacha (EON), a ako uzmes paket za "korisnike van telemach mreze" onda rade svi osim Arena.Samso wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#83187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
rts 1 i rts 2 zatamnjeni na tv,na eon aplikaciji rts 2 nije zatamnjen,kojom logikom je to tako?
- crnivrag
#83188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno zaboravili zabraniti sadržaj i putem EON platformekakavdanakneiskustvu wrote:rts 1 i rts 2 zatamnjeni na tv,na eon aplikaciji rts 2 nije zatamnjen,kojom logikom je to tako?
- REDDEVILS
#83189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo da još jednom ponovim da sam bio upoznat da neće raditi na BHT mreži AS HD SD i HBO GO + SK4K kojeg nema na Eon Aplikaciji ali se nadam da će u budućnosti biti da opravdaju makar ovo povećanje cijena.
AS HD imam na Mojoj TV
Evo sta sam sve dobio potpisom na dvije godine (9.90 KM prvi 6 mjeseci a onda 29.90 KM) Eon Full TV van Telemach mreze
EON FULL TV
Osnovni paket
-Epic Drama SVOD
-Pikaboo SVOD
-Vavoom SVOD
-HOPSTER
-Pickbox
-Cinestar Premiere HD
-SVOD NG+
-SVOD My Baby TV
-TOP SVOD
-SVOD Minimax
-AXN NOW
-TV unazad
-Eon Smart TV App 1 uređaj
-Eon Tablet, Mobitel, Kompijuter 3 uređaja
-HBO GO Premium 6 mjeseci (Aktivacija e-racuna)
AS HD imam na Mojoj TV
Evo sta sam sve dobio potpisom na dvije godine (9.90 KM prvi 6 mjeseci a onda 29.90 KM) Eon Full TV van Telemach mreze
EON FULL TV
Osnovni paket
-Epic Drama SVOD
-Pikaboo SVOD
-Vavoom SVOD
-HOPSTER
-Pickbox
-Cinestar Premiere HD
-SVOD NG+
-SVOD My Baby TV
-TOP SVOD
-SVOD Minimax
-AXN NOW
-TV unazad
-Eon Smart TV App 1 uređaj
-Eon Tablet, Mobitel, Kompijuter 3 uređaja
-HBO GO Premium 6 mjeseci (Aktivacija e-racuna)
- semirsar
#83190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jucer probah na bht SK i nije radio nijedan kanal, kao ni AS kanali, dok na LoL-i SK radu svi kanali, SK 4K ionako ne vidim nikako, a AS kanali ne radi nijedan.REDDEVILS wrote:Evo da još jednom ponovim da sam bio upoznat da neće raditi na BHT mreži AS HD SD i HBO GO + SK4K kojeg nema na Eon Aplikaciji ali se nadam da će u budućnosti biti da opravdaju makar ovo povećanje cijena.
AS HD imam na Mojoj TV
P.S. AS HD imam i ja na LOL-i
-
kakaljin
#83191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa zato govorim da zvanicno na stranici napisu koji kanali ne rade na kojem oprateru.semirsar wrote:jucer probah na bht SK i nije radio nijedan kanal, kao ni AS kanali, dok na LoL-i SK radu svi kanali, SK 4K ionako ne vidim nikako, a AS kanali ne radi nijedan.REDDEVILS wrote:Evo da još jednom ponovim da sam bio upoznat da neće raditi na BHT mreži AS HD SD i HBO GO + SK4K kojeg nema na Eon Aplikaciji ali se nadam da će u budućnosti biti da opravdaju makar ovo povećanje cijena.
AS HD imam na Mojoj TV
Jer nije u redu da razlicito rade kanali u zavisnosti koji je internet operater u BiH
- REDDEVILS
#83192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A meni rade na BHT mrezi svi kanali sem AS SD HD a vjerovatno znaju po mac adresi koja se nalazi u eon aplikaciji da cim se konektujes na drugu mrezu odma blokada ide odredjeni programasemirsar wrote:jucer probah na bht SK i nije radio nijedan kanal, kao ni AS kanali, dok na LoL-i SK radu svi kanali, SK 4K ionako ne vidim nikako, a AS kanali ne radi nijedan.REDDEVILS wrote:Evo da još jednom ponovim da sam bio upoznat da neće raditi na BHT mreži AS HD SD i HBO GO + SK4K kojeg nema na Eon Aplikaciji ali se nadam da će u budućnosti biti da opravdaju makar ovo povećanje cijena.
AS HD imam na Mojoj TV
- crnivrag
#83193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čitajući ova vaša dešavanja, čini mi se da je REDDEVILS u pravu po pitanju ove blokade, izgleda da se pusti samo pristup sa IP adresa matičnog operatera na kojem se uzme EON TV paket, i ako se proba na drugoj mreži (a da nije Telemach ili ta matična na kojoj je registrovana usluga) dođe do zabrane sadržaja, kao da koristite standardne Telemach pakete i pokušavate koristiti EON na drugoj mreži.REDDEVILS wrote:A meni rade na BHT mrezi svi kanali sem AS SD HD a vjerovatno znaju po mac adresi koja se nalazi u eon aplikaciji da cim se konektujes na drugu mrezu odma blokada ide odredjeni programasemirsar wrote:jucer probah na bht SK i nije radio nijedan kanal, kao ni AS kanali, dok na LoL-i SK radu svi kanali, SK 4K ionako ne vidim nikako, a AS kanali ne radi nijedan.REDDEVILS wrote:Evo da još jednom ponovim da sam bio upoznat da neće raditi na BHT mreži AS HD SD i HBO GO + SK4K kojeg nema na Eon Aplikaciji ali se nadam da će u budućnosti biti da opravdaju makar ovo povećanje cijena.
AS HD imam na Mojoj TV
- semirsar
#83194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sve sto sam stavljao SS je sa Wi Fi od logosofta, SK i AS ne mogu, ali logosoftov mobilni net mi pruza i ovo, slike dolicrnivrag wrote:
Čitajući ova vaša dešavanja, čini mi se da je REDDEVILS u pravu po pitanju ove blokade, izgleda da se pusti samo pristup sa IP adresa matičnog operatera na kojem se uzme EON TV paket, i ako se proba na drugoj mreži (a da nije Telemach ili ta matična na kojoj je registrovana usluga) dođe do zabrane sadržaja, kao da koristite standardne Telemach pakete i pokušavate koristiti EON na drugoj mreži.

- crnivrag
#83195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači u suštini sad sa Logosoft kućnim i mobilnim internetom imaš onda pristup svim kanalima i uslugama iz EON TV Premium paketa, osim kanala SK 4K, koji nije dio EON platforme, osim EON box aplikacije.semirsar wrote: sve sto sam stavljao SS je sa Wi Fi od logosofta, SK i AS ne mogu, ali logosoftov mobilni net mi pruza i ovo, slike doli![]()
- semirsar
#83196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Znači u suštini sad sa Logosoft kućnim i mobilnim internetom imaš onda pristup svim kanalima i uslugama iz EON TV Premium paketa, osim kanala SK 4K, koji nije dio EON platforme, osim EON box aplikacije.semirsar wrote: sve sto sam stavljao SS je sa Wi Fi od logosofta, SK i AS ne mogu, ali logosoftov mobilni net mi pruza i ovo, slike doli![]()

Pa jesam li him VIP ili nijesam, jos od forumceta him nji'ovogA
- crnivrag
#83197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
Izašao je novi update 5.10.6 za HBO GO Android TV aplikaciju, pa ko želi da izvrši update ili instalira friško aplikaciju na svoj EON box ili Android TV (potrebno je da je sistem Android TV OS 6.0 ili veći), neka mi se javi na P.P. sa zahtjevom za instalacioni .apk file.
Izašao je novi update 5.10.6 za HBO GO Android TV aplikaciju, pa ko želi da izvrši update ili instalira friško aplikaciju na svoj EON box ili Android TV (potrebno je da je sistem Android TV OS 6.0 ili veći), neka mi se javi na P.P. sa zahtjevom za instalacioni .apk file.
-
probook
#83198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa valjda ce se automatski izvrsiti update, ako nece onda si fino trebao u post staviti link za apk fajl i gotovo.
Btw evo ga 5.10.6
https://www.apkmirror.com/apk/hbo-holdi ... ndroid-tv/
Btw evo ga 5.10.6
- crnivrag
#83199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na informacijama, nisam znao da je aplikacija postala dostupna putem site-ova za download android aplikacija, jer kad je tek izašla moglo ju se samo instalirati na način da neko kome je dostupna za preuzimanje sa Google Play Store-a napravi back up .apk file-a, i podijeli ga sa ostalima.probook wrote:Pa valjda ce se automatski izvrsiti update, ako nece onda si fino trebao u post staviti link za apk fajl i gotovo.
Btw evo ga 5.10.6
Inače aplikacija HBO GO nije dostupna direktno za preuzimanje putem Google Play Store-a za EON box, već se mora "ručno" instalirati na box.
- Telemach
#83200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@nadžak,nadžak wrote:@crnivrag
Hvala druže. Ma majka mu stara, ako postoje zloupotrebe onda neka to tehnički riješe, ubijeđen sam da može a ne da zabranu stave svima. Nije korektno.
Još sam vidio da je neko ovdje pisao o tome da mu nije usklađena slika i ton. Moraću nazvat ove iz podrške da vidim ima li kakvo rješenje.
Možemo mi Vas pozvati i provjeriti usluge. Dostavite nam samo u pp broj Ugovora i kontakt telefon.