Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#83151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Tiger 033 wrote: Ni na Animal planet HD logotip jos uvijek nije promjenjen...dok na SD jeste
Putem EON box-a i EON platforme je ažuriran logotip za kanal "Animal Planet HD".
damdam6

#83152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damdam6 »

Pozdrav, imam problem sa konektovanjem na UNiFi..Sve uradim kao na uputstvu ali "connect" opcija ostane nedostupna..ne mogu kliknuti..
crnivrag

#83153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

damdam6 wrote:Pozdrav, imam problem sa konektovanjem na UNiFi..Sve uradim kao na uputstvu ali "connect" opcija ostane nedostupna..ne mogu kliknuti..
Ako to radiš putem android telefona, u opciji "CA Certificate" odabrati "Do not validate", i connect dugme će biti vidljivo, i moći će se kliknuti na njega.
kakaljin

#83154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Tiger 033 wrote: Ni na Animal planet HD logotip jos uvijek nije promjenjen...dok na SD jeste
Putem EON box-a i EON platforme je ažuriran logotip za kanal "Animal Planet HD".
Pa sve preko EONa ce unapređivati da bi korisnici presli na EON pakete, jer starim paketima nece nista vise unapređivati sem cijene.
damdam6

#83155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damdam6 »

crnivrag wrote:
damdam6 wrote:Pozdrav, imam problem sa konektovanjem na UNiFi..Sve uradim kao na uputstvu ali "connect" opcija ostane nedostupna..ne mogu kliknuti..
Ako to radiš putem android telefona, u opciji "CA Certificate" odabrati "Do not validate", i connect dugme će biti vidljivo, i moći će se kliknuti na njega.
E hvala, ok je sad..Nego pisalo u uputstvu kao da se ne dira CA Certrifacte..
crnivrag

#83156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

damdam6 wrote: E hvala, ok je sad..Nego pisalo u uputstvu kao da se ne dira CA Certrifacte..
Uputstvo je malo starije, odnosno rađeno je prije pojave android verzije 7.0, od koje se zahtjeva unos polja za CA certifikat.
nadžak

#83157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Joj jest mi se sad živac upalio, pa blokiraj ovo, zatamni ono, ne možeš gledat to! Pa dokle?

:twisted: Može li mi netko od vas upucenijih da razjasni dilemu da li se može ili ne može gledati paket kanala od telemacha na wifi od mojeTV?
Dakle, odnedavno imam EON premium, onaj najskuplji i fino mi rekoše da cu moci gledati sve kanale na laptopu kad sam na mreži drugog provajdera! Sad vidim da ne može! Jeli ima neki fol da se to omoguci nekim ovim sad cudotvornim aplikacijama, programima itd? To je jedan od glavnih razloga zašto sam prešao na veći paket i obnovio ugovor. Dodjem na vikendicu gdje nema mreže telemaha već samo od BH telekoma i ne mogu sad gledat sportklub na laptopu ili neke druge kanale zato što sam na wifi od mojeTV. :twisted:

Drugi problem, pored nekoliko stvari koje mi se nikako ne svidjaju na novom EONu, najviše me nervira što slika i ton nisu usaglašeni! Slika prednjači i to je baš odvratno gledat. :twisted: Ako se do pred kraj ovog roka otkaza i promjene ugovora, ne riješi barem ovaj bug sa slikom, definitivo otkazujem EON. Vraćam se na stari paket TRIO Grande sa D3 resiverom. ( ako i to bude uopšte moguće)

NE svidja mi se ono ubrzavanje na EONu gdje ne vidiš dokle si stigao sa sadržajem. Ono si mogao u bobu zaustaviti kad ti treba a ovo sad samo vidiš vrijeme pa se snalazi.
crnivrag

#83158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nadžak wrote:Joj jest mi se sad živac upalio, pa blokiraj ovo, zatamni ono, ne možeš gledat to! Pa dokle?

:twisted: Može li mi netko od vas upucenijih da razjasni dilemu da li se može ili ne može gledati paket kanala od telemacha na wifi od mojeTV?
Dakle, odnedavno imam EON premium, onaj najskuplji i fino mi rekoše da cu moci gledati sve kanale na laptopu kad sam na mreži drugog provajdera! Sad vidim da ne može! Jeli ima neki fol da se to omoguci nekim ovim sad cudotvornim aplikacijama, programima itd? To je jedan od glavnih razloga zašto sam prešao na veći paket i obnovio ugovor. Dodjem na vikendicu gdje nema mreže telemaha već samo od BH telekoma i ne mogu sad gledat sportklub na laptopu ili neke druge kanale zato što sam na wifi od mojeTV. :twisted:

Drugi problem, pored nekoliko stvari koje mi se nikako ne svidjaju na novom EONu, najviše me nervira što slika i ton nisu usaglašeni! Slika prednjači i to je baš odvratno gledat. :twisted: Ako se do pred kraj ovog roka otkaza i promjene ugovora, ne riješi barem ovaj bug sa slikom, definitivo otkazujem EON. Vraćam se na stari paket TRIO Grande sa D3 resiverom. ( ako i to bude uopšte moguće)

NE svidja mi se ono ubrzavanje na EONu gdje ne vidiš dokle si stigao sa sadržajem. Ono si mogao u bobu zaustaviti kad ti treba a ovo sad samo vidiš vrijeme pa se snalazi.
1. 30% kanala iz EON paketa koji se uzmu u okviru Telemach ponude se ne može gledati na mrežama drugih operatera u BiH, osim ako ne uzmeš posebno neki od EON TV paketa van Telemach mreže, tada su dostupni svi kanali i dodatne funkcionalnosti u okviru paketa osim Arena Sport SD i HD paketa.

2. Ovo se kod mene ne dešava, odnosno slika i ton su usklađeni na svakom kanalu.

3. Ovo će vjerovatno riješiti u nekom od narednih update-a EON box/EON smart TV aplikacija, jer je to jedna od najviše zahtjevanih funkcionalnosti na koju su korisnici navikli na starim D3 resiverima.
nadžak

#83159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

@crnivrag

Hvala druže. Ma majka mu stara, ako postoje zloupotrebe onda neka to tehnički riješe, ubijeđen sam da može a ne da zabranu stave svima. Nije korektno.

Još sam vidio da je neko ovdje pisao o tome da mu nije usklađena slika i ton. Moraću nazvat ove iz podrške da vidim ima li kakvo rješenje.
seoBIH

#83160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Ne vjerujem da je zloupotreba. Na netu Telekom ne možeš gledati SK. NA M:tel možeš. Zašto? Zato sto mtel ima SK u ponudi.
kakaljin

#83161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

seoBIH wrote:Ne vjerujem da je zloupotreba. Na netu Telekom ne možeš gledati SK. NA M:tel možeš. Zašto? Zato sto mtel ima SK u ponudi.
Ali neko placa paket da ga gleda na telefonu ili laptopu. Konkretno ovaj sto se zali nema mogucnosti telemach mreze i koristi Internet drugog operatera koji je dostupan i ne moze da gleda nesto sto je platio.

I to jos placa najskuplji paket u ponudi.

Pa covjek je platio da gleda gdje god hoce u drzavi ono sto je platio, zato telemach mora omogućiti korisnicima koji placaju paket da to i da gledaju.
seoBIH

#83162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Za svaku uslugu postoje pravila i uslovi bez obzira koliko palcas.
Nije da ih pravdam, ali to sto palcas ne znači da si u pravu za sve. Da li u ugovoru piše da ima mogućnost praćenja kanala na mrežama drugih operatora?
shandrprcSA

#83163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

kakaljin wrote:
seoBIH wrote:Ne vjerujem da je zloupotreba. Na netu Telekom ne možeš gledati SK. NA M:tel možeš. Zašto? Zato sto mtel ima SK u ponudi.
Ali neko placa paket da ga gleda na telefonu ili laptopu. Konkretno ovaj sto se zali nema mogucnosti telemach mreze i koristi Internet drugog operatera koji je dostupan i ne moze da gleda nesto sto je platio.

Pa covjek je platio da gleda gdje god hoce u drzavi ono sto je platio, zato telemach mora omogućiti korisnicima koji placaju paket da to i da gledaju.
ja ovo govorim ima 2 god
crnivrag

#83164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

seoBIH wrote:Za svaku uslugu postoje pravila i uslovi bez obzira koliko palcas.
Nije da ih pravdam, ali to sto palcas ne znači da si u pravu za sve. Da li u ugovoru piše da ima mogućnost praćenja kanala na mrežama drugih operatora?
Image

https://telemach.ba/Binary/10552/EON-Us ... stenja.pdf
nadžak

#83165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

shandrprcSA wrote:
kakaljin wrote:

ja ovo govorim ima 2 god
Ista stvar. Bilo je govora da ne može dok su bili prošli paketi i da ce moci kad pređem na EON. Sad odjednom ista stvar.

@seoBiH. Ne znam drug da li piše u ugovoru u vezi toga.
EDIT. Evo izbaci ovaj izgnanik iz raja ono što nas zanima. :skoljka: Hvala @crnivrag
shandrprcSA

#83166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

crnivrag wrote:
Image

bas me interesuje koji kanali se ne mogu gledati :D
kakaljin

#83167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Ako si u pravu gdje je zvanicna lista kanala koja se ne moze gledati kod drugog operatera. A jos nisu sve isti kanali zabranjeni kod svih operatera sto opet nije u redu.

Znaci treba biti zvanicna lista koji kanali se ne mogu gledati i na kojem operateru. Pa da korisnici znaju da placaju nesto sto ne mogu koristiti
kakaljin

#83168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Image

Treba dodatak da bude sa listom kanala i kod kojeg operatera koji se kanali ne mogu gledati na internetu.
crnivrag

#83169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

shandrprcSA wrote:
Sudeći po dosadašnjim komentarima korisnika, ne mogu se gledati kanali FOX grupacije, Arena Sport SD i HD paket, te kanali United Media grupacije (Sport Klub kanali, TOP, Pikaboo, Vavoom, Nova TV HR, Brainz, Grand, N1, Fight Channel, Lov i ribolov, IDJ TV..).
kakaljin

#83170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
shandrprcSA wrote:
Sudeći po dosadašnjim komentarima korisnika, ne mogu se gledati kanali FOX grupacije, Arena Sport SD i HD paket, te kanali United Media grupacije (Sport Klub kanali, TOP, Pikaboo, Vavoom, Nova TV HR, Brainz, Grand, N1, Fight Channel, Lov i ribolov, IDJ TV..).
Komentari su jedno a zvanicna lista na njihovoj stranici je nesto drugo. Sto bi trebalo biti zvanicno, a ne da korisnici nagadjaju i iznenade se kada nemaju pristup telemach mrezi kada odu negdje
seoBIH

#83171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Lijepi Mtel, 20gb za 17KM. SVE RADI. XD
Boban0726

#83172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Odnedavno ne radi Cinemax.
REDDEVILS

#83173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Kod mene sve radi, osim AS SD HD :D
PS4 Share

#83174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

REDDEVILS wrote:Kod mene sve radi, osim AS SD HD :D
Na lolu isto cak sam se iznenadio kad sam vidio da SK radi
kakaljin

#83175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

REDDEVILS wrote:Kod mene sve radi, osim AS SD HD :D
Imas li u paketu te kanale. Ako imas moraju raditi. A ako ne rade trazi umanjenje racuna za 4 KM
Locked