Kad je jedan Peđa mog'o bit prebiven...Piaty wrote: ↑27/07/2024 16:06 https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanari ... /240727055
Ovo još i Alipašino i niko ništa. Žestoki momci sa asfalta, mangupi, manglupluk, gdje to.
Ja mislim da ti žestoki momci ipak žive malo visočije - Sokolac i Pale. Sa njima nema zajebancije.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Hakiz
#83076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Sid the sloth
#83077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba otvoriti agenciju za "rjesavanje" ovakvih slucajeva, fine bi se pare zaradile. Normalan covjek nit mu smije nauditi niti ga pokusati odgovoriti jer ti sutra budala moze zapaliti stan. Je li moguce da su nam policiju toliko srozali pa da ni ovo ne moze rijesiti? Kako ocekivati da krupniji kriminal rijese?Piaty wrote: ↑27/07/2024 16:06 https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanari ... /240727055
Ovo još i Alipašino i niko ništa. Žestoki momci sa asfalta, mangupi, manglupluk, gdje to.
Ja mislim da ti žestoki momci ipak žive malo visočije - Sokolac i Pale. Sa njima nema zajebancije.
-
Hakiz
#83078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mogu policija, sud i vlast.Sid the sloth wrote: ↑27/07/2024 16:16Treba otvoriti agenciju za "rjesavanje" ovakvih slucajeva, fine bi se pare zaradile. Normalan covjek nit mu smije nauditi niti ga pokusati odgovoriti jer ti sutra budala moze zapaliti stan. Je li moguce da su nam policiju toliko srozali pa da ni ovo ne moze rijesiti? Kako ocekivati da krupniji kriminal rijese?Piaty wrote: ↑27/07/2024 16:06 https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanari ... /240727055
Neće.
- nivla
#83079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to je bilo na fazon ubij srbina sto stiti investicije iz dubai-a, ovo je ipak bosnjo narkomanHakiz wrote: ↑27/07/2024 16:14Kad je jedan Peđa mog'o bit prebiven...Piaty wrote: ↑27/07/2024 16:06 https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanari ... /240727055
-
4L0n3
#83080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dojmljivo kako ovaj s alipasinog izgleda ima sukob misljenja sa interfonom. Sve kontam da je pijana budala par puta “zvonio” u gluha doba, jer ne moze nac kljuc a nije ga niko pustao pa sad ide vendeta 
-
Hakiz
#83081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kada policija uhapsi 20 trgovaca narkoticima, to izgleda dobro u medijima, oficiri, komandiri, komesari, ministri, tužioci, sudije, stranke iz kojih su, mogu da se izreklamiraju.
Nema reklame kada se hapsi i sudi jedan alkoholočar koji smeta komšijama. Makar taj lik svojim djelima (izazivanje požara itd) može komotno zaglaviti desetak godina robije.
Zbog toga policija, sud, vlast to mogu da riješe, ali neće.
Nemaju računicu, puno truda nizašta.
Je li to hoću da kažem da su ljudi koje taj lik maltretira ništa?
Ne. To kažu policija, sud i vlast svojim nečinjenjem.
Ko tog lika preživi do izbora, neka u glasačkoj kutiji toj vlasti kaže šta misli.
Nema reklame kada se hapsi i sudi jedan alkoholočar koji smeta komšijama. Makar taj lik svojim djelima (izazivanje požara itd) može komotno zaglaviti desetak godina robije.
Zbog toga policija, sud, vlast to mogu da riješe, ali neće.
Nemaju računicu, puno truda nizašta.
Je li to hoću da kažem da su ljudi koje taj lik maltretira ništa?
Ne. To kažu policija, sud i vlast svojim nečinjenjem.
Ko tog lika preživi do izbora, neka u glasačkoj kutiji toj vlasti kaže šta misli.
-
John Cleese
#83082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da se to odnosi samo na javni prijevoz u formi linijskog cestovnog prijevoza gdje je "prijevoznik, odnosno clan posade vozila u linijskom prijevozu duzan u skladu s raspolozivim kapacitetima vozila, preuzeti na prijevoz svakog putnika ili teret koji ovim zakonom ili posebnim propisom nisu izuzeti od prijevoza", a kazna za protivno postupanje je 100 maraka - Zakon o cestovnom prijevozu FBiH ne obavezuje taksiste da prime svakog putnika._BataZiv_0809 wrote: ↑26/07/2024 22:01 Taxi se smatra javnim prevozom i ne smije odbijat putnike jer su Arapi
Ali druge vrste usluga kad pruzas
Biras s kim ces radit
To, naravno, ne znaci da imaju carte blanche za upadljivo diskriminatorno ponasanje, ali ih niko ne moze natjerati da nekoga prevezu, ako ne zele.
Osim ako bi se odbijanje moglo okarakterizirati kao nepruzanje pomoci unesrecenom, ali to vrijedi za sve ucesnike u saobracaju, ne iskljucivo za javne prijevoznike.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#83083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto taxi nece da vozi Arape?
- moon_walker_90
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#83085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto misle da su superi nacija i svi ttebaju da im sluze a ne postuju tudju imovinu
Razloge trrba trazit u arapskom jeziku nafti i nasem klanjanju eurima
Razloge trrba trazit u arapskom jeziku nafti i nasem klanjanju eurima
- SmokingMan
#83086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neki dan gledam neki mali arapin u supermarketu Bingo Stup sjeo na mjesto kasirke (dok je kasa bila zatvorena) i landara se na stolici. Prišao momak iz osiguranja da ga skloni. Ne znma šta se dalje dešavalo, samo gledam svoja posla i krećem se od tačke A do tačke B. 
-
DonieBrasco
#83087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja u poptunosti razumijem građane Londona, Pariza, Amsterdama ...itd. jasno je na sta aludiras i upravu si, arapi, sjever Afrike, bliski istok.
Znam iz licnog iskustva kad sam putovao.
-
John Cleese
#83088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne foliraj nego daj da vidimo taj video zapis i to kompletanSmokingMan wrote: ↑27/07/2024 18:55 Neki dan gledam neki mali arapin u supermarketu Bingo Stup sjeo na mjesto kasirke (dok je kasa bila zatvorena) i landara se na stolici. Prišao momak iz osiguranja da ga skloni. Ne znam šta se dalje dešavalo, samo gledam svoja posla i krećem se od tačke A do tačke B.![]()
- SmokingMan
#83089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zabranjeno je snimati privatni posed.John Cleese wrote: ↑27/07/2024 19:00Ne foliraj nego daj da vidimo taj video zapis i to kompletanSmokingMan wrote: ↑27/07/2024 18:55 Neki dan gledam neki mali arapin u supermarketu Bingo Stup sjeo na mjesto kasirke (dok je kasa bila zatvorena) i landara se na stolici. Prišao momak iz osiguranja da ga skloni. Ne znam šta se dalje dešavalo, samo gledam svoja posla i krećem se od tačke A do tačke B.![]()
![]()
![]()
-
HelaS
#83090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je putnik prljav, taxi prevoznik ima pravo da mu zabrani ulazak u vozilo i odbije vožnju. Ovaj šovinistički zakon, još 2014. godine, izglasali su SDA, SDP i Radončićevi "Budućnost" zastupnici Skupštine KS, i kojim, za odbijenje vožnje, nema odgovornost. Pored prljavih putnika, taxi vozač ima pravo da odbije putniku vožnju ako je pod utjecajem alkohola i drugih opijata, ako mu je kofer prljav, ako želi da u vozilo unese kućnog ljubimca...
Zakon ima i pozitivnu odredbu - U taxi vozilu mora biti vidno postavljeno obavještenje za putnika da nije dužan platiti uslugu taxi prevoza ukoliko mu taksi vozač ne izda račun u skladu sa odredbama ovog Zakona. Ne koristim taxi vozila, pa ne znam da li zasita postoji ovakva obavijest, i da li je vidna, ako postoji, i da li taxi vozači izdaju račune.
https://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba ... jevo_0.pdf
-
Hakiz
#83091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aludiram na to da smo rasisti. Kako ovdje nema dovoljno crnih, žutih, ovih, onih da nas plaše, onda ćemo kao metu imati Arape. Dovoljno se razlikuju od nas, a i dolaze u dovoljnom broju, da možemo pokazati kakvi smo.DonieBrasco wrote: ↑27/07/2024 18:59Ja u poptunosti razumijem građane Londona, Pariza, Amsterdama ...itd. jasno je na sta aludiras i upravu si, arapi, sjever Afrike, bliski istok.
Znam iz licnog iskustva kad sam putovao.
Last edited by Hakiz on 27/07/2024 19:25, edited 1 time in total.
-
moimoi
#83092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Taksisti ne vole nejac da voze je nejac ne pazi gdje noge stavlja i da li ce uprljati stranice sjedista. Vjerujem da je to razlog.
Arapi nemaju bas neki specijalni odnos prema autima, kakav imaju zapadnjaci. Njima je to prevozno sredstvo i nista vise.
Vidis ih kako bez problema jedu i piju a vamo kapa i curi u autima koji kostaju pola miliona i vise
Boli ih.
Arapi nemaju bas neki specijalni odnos prema autima, kakav imaju zapadnjaci. Njima je to prevozno sredstvo i nista vise.
Vidis ih kako bez problema jedu i piju a vamo kapa i curi u autima koji kostaju pola miliona i vise
Boli ih.
-
zigson
#83093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sovinizam je ako ne das prljavom covjeku da ti prlja imovinu?HelaS wrote: ↑27/07/2024 19:03Ako je putnik prljav, taxi prevoznik ima pravo da mu zabrani ulazak u vozilo i odbije vožnju. Ovaj šovinistički zakon, još 2014. godine, izglasali su SDA, SDP i Radončićevi "Budućnost" zastupnici Skupštine KS, i kojim, za odbijenje vožnje, nema odgovornost. Pored prljavih putnika, taxi vozač ima pravo da odbije putniku vožnju ako je pod utjecajem alkohola i drugih opijata, ako mu je kofer prljav, ako želi da u vozilo unese kućnog ljubimca...
Zakon ima i pozitivnu odredbu - U taxi vozilu mora biti vidno postavljeno obavještenje za putnika da nije dužan platiti uslugu taxi prevoza ukoliko mu taksi vozač ne izda račun u skladu sa odredbama ovog Zakona. Ne koristim taxi vozila, pa ne znam da li zasita postoji ovakva obavijest, i da li je vidna, ako postoji, i da li taxi vozači izdaju račune.
-
HelaS
#83094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šovinizam je ako braniš čovjeku javnu uslugu. Ko određuje koliko je ko prljav, i šta znači "prljav". Postoji li definicija?zigson wrote: ↑27/07/2024 19:21Sovinizam je ako ne das prljavom covjeku da ti prlja imovinu?HelaS wrote: ↑27/07/2024 19:03Ako je putnik prljav, taxi prevoznik ima pravo da mu zabrani ulazak u vozilo i odbije vožnju. Ovaj šovinistički zakon, još 2014. godine, izglasali su SDA, SDP i Radončićevi "Budućnost" zastupnici Skupštine KS, i kojim, za odbijenje vožnje, nema odgovornost. Pored prljavih putnika, taxi vozač ima pravo da odbije putniku vožnju ako je pod utjecajem alkohola i drugih opijata, ako mu je kofer prljav, ako želi da u vozilo unese kućnog ljubimca...
-
Piaty
#83095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo pitanja, evo i odgovora.
Kraj priče o tome.
-
Hakiz
#83096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije. Šovinizam je pretpostaviti da će neko biti prljav, da pretpostaviš bez objektivnih pokazatelja da će ti uprljati imovinu.zigson wrote: ↑27/07/2024 19:21Sovinizam je ako ne das prljavom covjeku da ti prlja imovinu?HelaS wrote: ↑27/07/2024 19:03Ako je putnik prljav, taxi prevoznik ima pravo da mu zabrani ulazak u vozilo i odbije vožnju. Ovaj šovinistički zakon, još 2014. godine, izglasali su SDA, SDP i Radončićevi "Budućnost" zastupnici Skupštine KS, i kojim, za odbijenje vožnje, nema odgovornost. Pored prljavih putnika, taxi vozač ima pravo da odbije putniku vožnju ako je pod utjecajem alkohola i drugih opijata, ako mu je kofer prljav, ako želi da u vozilo unese kućnog ljubimca...
Nije ako vidiš da je prljav.
Nije šovinizam odbiti vožnju pijanoj osobi. Osobi koja kiše i kašlje, može ili tebe zaraziti nekom zaraznom bolesti ili ako tebe ne zakači može unijeti virus koji će zaraziti sljedećeg putnika. Itd. To nije šovinizam.
Šovinizam je ne primiti Arape u auto jer ti je jaran pričao da su neki Arapi negdje uništili sobu ili auto nekome ko ih je primio u sobu ili vozio.
-
Piaty
-
zigson
#83098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo boldirano jeste sovinizam slazem se.Hakiz wrote: ↑27/07/2024 19:32Nije. Šovinizam je pretpostaviti da će neko biti prljav, da pretpostaviš bez objektivnih pokazatelja da će ti uprljati imovinu.zigson wrote: ↑27/07/2024 19:21Sovinizam je ako ne das prljavom covjeku da ti prlja imovinu?HelaS wrote: ↑27/07/2024 19:03
Ako je putnik prljav, taxi prevoznik ima pravo da mu zabrani ulazak u vozilo i odbije vožnju. Ovaj šovinistički zakon, još 2014. godine, izglasali su SDA, SDP i Radončićevi "Budućnost" zastupnici Skupštine KS, i kojim, za odbijenje vožnje, nema odgovornost. Pored prljavih putnika, taxi vozač ima pravo da odbije putniku vožnju ako je pod utjecajem alkohola i drugih opijata, ako mu je kofer prljav, ako želi da u vozilo unese kućnog ljubimca...
Nije šovinizam odbiti vožnju pijanoj osobi. Osobi koja kiše i kašlje, može ili tebe zaraziti nekom zaraznom bolesti ili ako tebe ne zakači može unijeti virus koji će zaraziti sljedećeg putnika. Itd. To nije šovinizam.
Šovinizam je ne primiti Arape u auto jer ti je jaran pričao da su neki Arapi negdje uništili sobu ili auto nekome ko ih je primio u sobu ili vozio.
A helas govori da je zakon sovinisticki, a nije.
-
Naslovnica
#83099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šovinizam je ako ne želiš da pustiš pijanog čovjeka u auto jer postoji mogućnost da će ti se ispovraćati po autu. Ili nije?Hakiz wrote: ↑27/07/2024 19:32Nije. Šovinizam je pretpostaviti da će neko biti prljav, da pretpostaviš bez objektivnih pokazatelja da će ti uprljati imovinu.zigson wrote: ↑27/07/2024 19:21Sovinizam je ako ne das prljavom covjeku da ti prlja imovinu?HelaS wrote: ↑27/07/2024 19:03
-
Naslovnica
#83100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Određuje onaj koji pruža uslugu.HelaS wrote: ↑27/07/2024 19:23Šovinizam je ako braniš čovjeku javnu uslugu. Ko određuje koliko je ko prljav, i šta znači "prljav". Postoji li definicija?zigson wrote: ↑27/07/2024 19:21Sovinizam je ako ne das prljavom covjeku da ti prlja imovinu?HelaS wrote: ↑27/07/2024 19:03
Ko bi drugi trebao određivati?
Ti ili ja možda?