Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#8301 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:Ma taceee nam ba prilazi za invalidne osobeee, dajte naaam 5 metara ulaza :D

http://centar72.ba/?q=node/2904#q=node% ... &layers=BT
Ovo bi stvarno trebalo malo progurati kroz medije (pri tom ne mislim na dzonlicev "medij" i onaj seljacki 072)..

policija ih nekad privede,napise kaznu,oni nastave po starom
nadžak

#8302 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Da vam budem iskren, nikad nisam ni vidio ni čuo da su toliko napadni kao što ovaj napisa na ovoj stranici. Poluglasno kažu ono svojstveno "devize" i gotovo.

Ne znam stvarno šta je povod da se ovoliko diže hampa zbog toga. Ne branim ni to, treba uvest red u sve ali baš mi nikad nisu zasmetali ni bili nametljivi...
phillie

#8303 Re: Zeničani

Post by phillie »

Bas vuku za rukav? :D e jbg sad....

pa gori su oni sto prodaju ispred Trznice, zauzeli pola ceste, a da ne govorim da prodaju mlijecne proizvode i drugu kvarljivu robu onako sa stola :D
U poredjenju s njima, "mjenjaci" su gospoda....

Al da je nelegelno oboje, jeste....
Warashii

#8304 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Warashii »

ljuspica wrote:
Warashii wrote:
ljuspica wrote:Vise me sramota nesto pitat na ovu temu pa izinite ljudi sto smaram, stvarno nisam inace smor u zivotu hahaha....trebam popraviti digitalku staru 6 godina to su one male sto ih slabo ko koristi danas uglavnom koriste telefone, ali meni su drage jer se ne moram brinut hocul morat negdje nadopunit baterije...ima li iko u zenici da popravlja ovo?
Moram ti priznati da ja nisam uspio da odgonetnem sta zelis digitalno da popravis :-) mozebit da je do mene :D .
Da nije kamera u pitanju?
fotoaparat
Ne znam koliko moze biti isplativo popravljanje jednog fotoaparata s tim godistem, ali ukoliko ti nije mrsko, mozes da odes do "Comp"Expert-a" ( preko puta kina Central ) i u prodavnici radi momak, Samir se zove, mislim da ti moze pomoci oko popravke a prihvatljiv je i cjenom.
Ci-Nick

#8305 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Da banke nisu lihvari kao što jesu, ne bi bilo ljudi koji mjenjaju novac na ulici.
U banci je jedino prihvatljiva zamjena eura a za ostale valute deru previše.
Kralj Tvrtko I.

#8306 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Agilni su.(inspekcija)

Gledam jutros, krenuše sa Carine prema pijaci.
kamen spoticanja

#8307 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

phillie wrote:Bas vuku za rukav? :D e jbg sad....

pa gori su oni sto prodaju ispred Trznice, zauzeli pola ceste, a da ne govorim da prodaju mlijecne proizvode i drugu kvarljivu robu onako sa stola :D
U poredjenju s njima, "mjenjaci" su gospoda....

Al da je nelegelno oboje, jeste....
Ma ono dole je strasno...ali je svima jasno gdje je glava te ribe koja na pijacu spusta robu s isteklim rokom...one budale koje je prodaju samo su ledjna peraja
mada neki dan krpim drzavu koja je dozvolila da joj se visokotarifna roba u vidu duhana prodaje po cesti ispod ruke...kad uleti sipa pravo u hercegovacke pogone :thumbup:
Freamon Lester

#8308 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Traži se viši referent u sudu za sudska izvršenja. SSS, 10 mjeseci radnog iskustva, položen daktilografski kurs. Uglavnom volio bih da se prijavi što više ljudi... :D

10 mjeseci radnog iskustva... :D
Not My Idea

#8309 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Deset mjeseci je jer je sad toliko potrebno za polaganje strucnog ispita.
Na temi gdje u zenici? je @New.day nedavno pitao o polaganju daktilografskog:P

Inace, cula sam da ce trebat puno novog kadra kad bude gotova nova zgrada suda. Raja sad naveliko polaze strucni i daktilografski
nadžak

#8310 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Not My Idea wrote:Deset mjeseci je jer je sad toliko potrebno za polaganje strucnog ispita.
Na temi gdje u zenici? je @New.day nedavno pitao o polaganju daktilografskog:P

Inace, cula sam da ce trebat puno novog kadra kad bude gotova nova zgrada suda. Raja sad naveliko polaze strucni i daktilografski
Ne znam odakle te informacije dođoše jer mislim da nema ništa od tog nekog novog zapošljavanja u tu zgradu, zato što je to u stvari zgrada za Kantonalno tužilaštvo, koje će iselit iz tuđih prostora koje trenutno koristi i postojoće osoblje samo treba da pređe u taj novi prostor-zgradu.

Ne bih da razočaram ikoga ali bojim se da je tako.

Kao i uvijek ostavljam prostor da ne budem u pravu...
Norm

#8311 Re: Zeničani

Post by Norm »

...bit ce potrebe za novim uposlenicima ali vec su mjesta, uglavnom, rezervisana...
kombajn

#8312 Re: Gdje u Zenici...?

Post by kombajn »

Gdje ima kupiti kamagra tablete :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8313 Re: Gdje u Zenici...?

Post by _BataZiv_0809 »

kombajn wrote:Gdje ima kupiti kamagra tablete :run:
Tablete ili samponi?
kombajn

#8314 Re: Gdje u Zenici...?

Post by kombajn »

Tablete
Amagon

#8315 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Amagon »

Koji je fazon više s tom kamagrom? To je ilegalno sve, neprovjereno, bogapitaj šta tu stavljaju. Preprodaje se po gradu, kao birvaktile ganđa :D
kombajn

#8316 Re: Gdje u Zenici...?

Post by kombajn »

Hvale je raja, pa da se i to cudo proba :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8317 Re: Gdje u Zenici...?

Post by _BataZiv_0809 »

Amagon wrote:Koji je fazon više s tom kamagrom? To je ilegalno sve, neprovjereno, bogapitaj šta tu stavljaju. Preprodaje se po gradu, kao birvaktile ganđa :D
Ma sranje tesko, ukratko receno. Nuspojave jebene, pitaj boga sta je to po sastavu. Nije dzaba ilegalno, mada to i ne mora biti presudjujuci kriterij.
Freamon Lester

#8318 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Norm wrote:...bit ce potrebe za novim uposlenicima ali vec su mjesta, uglavnom, rezervisana...
Mjesta su odlicna. U svakoj prilici ocekujete od stranke cokoladu. Korupcija pozeljna. Imate nekakvih titula koje cine vase mjesto vaznim. A ako se dobro slizete mozda budete u prilici ujagmiti i koji zapljenjen stan. :izet:
Eborg

#8319 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Image
ExNihilo

#8320 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Stop gaŚenju Ćelika i svi na proteste.
Ci-Nick

#8321 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Vozim maloprije o Crkvica prema gradu,..od kružnog u Crkvicama kolona prema Lameli, ... ni pomaketi.
Punih 15 minuta do kružnog kod lamele.
I još se tu neki prave pametni pa se isključuju kod tržnog a onda se sto metara dalje uključuju i guraju.:twisted:
Kad šta je razlog,... policajac reguliše saobraćaj,... sve tjera desno prema stanici, eto tako rasterećuje saobraćaj.
Vraćam se za 5 minuta nazad i želim ponovo prema Crkvicama,... jok,.. neka balava policajka me tjera desno. Otvaram prozor i kažem joj da sam od Crkvica vozio sat vremena,.. kaže nema rasprave,.. vozi na GGM. :lol: Rasterećuju saobraćaj tjerajući ljude da idu dužim putem do kuće.
Naravno opet sam zaglavio na kružnom na Drvenom jer tamo nema nikog da pogura saobraćaj. :-)
Warashii

#8322 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ci-Nick wrote:Vozim maloprije o Crkvica prema gradu,..od kružnog u Crkvicama kolona prema Lameli, ... ni pomaketi.
Punih 15 minuta do kružnog kod lamele.
I još se tu neki prave pametni pa se isključuju kod tržnog a onda se sto metara dalje uključuju i guraju.:twisted:
Kad šta je razlog,... policajac reguliše saobraćaj,... sve tjera desno prema stanici, eto tako rasterećuje saobraćaj.
Vraćam se za 5 minuta nazad i želim ponovo prema Crkvicama,... jok,.. neka balava policajka me tjera desno. Otvaram prozor i kažem joj da sam od Crkvica vozio sat vremena,.. kaže nema rasprave,.. vozi na GGM. :lol: Rasterećuju saobraćaj tjerajući ljude da idu dužim putem do kuće.
Naravno opet sam zaglavio na kružnom na Drvenom jer tamo nema nikog da pogura saobraćaj. :-)
Jbga, znalo je se da ce biti guzve jos kada su blatusku petlju zatvorili, jos sad ovo sa Obalnim i biciklistickom stazom je slag na kraju.
Uglavnom treba izbjegavati voznju u periodu od 14 do nekih 16:30 jer je tad spica.
Cini mi se da ce petlja biti zatvorena jos nekih 2 mjeseca, a poznajuci kako to sve ide kod nas desi ce se i produzetak radova garant.
channel10

#8323 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Petlja bi, čini mi se trebala biti gotova do 01. Marta.
Warashii

#8324 Re: Zeničani

Post by Warashii »

channel10 wrote:Petlja bi, čini mi se trebala biti gotova do 01. Marta.
Nadam se, ja sam lupio 2 mjeseca, cini mi se da je od zatvaranja bilo da ce se raditi 4 mjeseca, a zatvorili je haman kad smo igrali baraz.
Tako da tu je to negdje sto kazes.
channel10

#8325 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nesto su bili prolongirali zatvaranje nekih desetak, petanest dana i cini mi se da su zatvorili 01.12. Ako je tako i ako su rekli da ce trajati 4 mjeseca, onda ce biti do kraja Marta. Ali mi se nesto oduzilo ovo, nikad proci. I ovo sto su digli bulevar, daj Boze da na vrijeme zavrse.
Da hoce vise i zavrsiti sa svim radovima u gradu, ne znam kako je vama, ali je meni pravo dosadilo vise. Vazda neko blato, rupe, drndanja. Da mi je vidjeti lijepo ociscen grad, mada i to tesko da cu vidjeti jer ga brate slabo peru onim cisternama. Mislim da bi na to trebali u buducnosti obratiti paznju u gradu.
Post Reply