GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vrbas1979

#8301 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

Jesam ja dobro shvatio i da li je pouzdana informacija da radnici GRAS-a nece dopustiti ulazak pripadnicima MUP-a unutar kruga preduzeća????????!!!!

EDIT: Radnici ponovo pozvali žene i djecu na proteste
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/rad ... a-proteste

Čekaj malo, pozvali žene, djecu, svekrve, jetrve, zetove... u krug preduzeća kojeg je vlasnik kanton i njegovi građani.

Jebo sve, da se ovo desilo bilo gdje u svijetu pucala bi rebra prije nekoliko dana, prštali bi vodeni topovi, pola grada bi bilo zavijeno dimom od suzavaca, marice bi jurcale po gradu, policija bi bila u deficitu sa lisicama...
Last edited by vrbas1979 on 09/04/2013 20:15, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#8302 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

vrbas1979 wrote:Jesam ja dobro shvatio i da li je pouzdana informacija da radnici GRAS-a nece dopustiti ulazak pripadnicima MUP-a unutar kruga preduzeća????????!!!!
Da sa ženama i djecom kao podrškom
FreakyStyley

#8303 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

vrbas1979 wrote:Jesam ja dobro shvatio i da li je pouzdana informacija da radnici GRAS-a nece dopustiti ulazak pripadnicima MUP-a unutar kruga preduzeća????????!!!!
Kako ce ne dopustit, ne kontam? Pa, nije MUP vijece ucenika.
FreakyStyley

#8304 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

StupskaBitanga wrote: Da sa ženama i djecom kao podrškom
To fakat hoce? Sjecam se da su govorili. :lol: Kakve hinje.
hhaarree

#8305 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

a sta ce im zene? da ih puste da hraknu specijalce jel? :lol: :mrgreen:
Prpa.ba

#8306 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Prpa.ba »

tataćusak wrote:Sramite se svi vi koji ste protiv radničkih prava. Želim Vam svima ono što Vi želite radnicima GRAS-a :( .
Radnicima GRAS-a samo zelim da postanu radnici u modernoj, kapitalistickoj Bosni i Hercegovini. Dakle- 6 sati rada sedmicno po 9+ sati, 400 maraka plate koja kasni svaki mjesec po 2 dana duze, i uz to sve da se u potpunosti posvete izvrsavanju svojih radnih zadataka. Da u slucaju negodovanja dobijaju otkaz odmah sljedeci mjesec, a da im regresi, topli obroci i placanje prijevoza postanu misaona imenica.

Dosta je bilo socijalizma za dzabojede i kapitalizma za jadnike koji nemaju pravo porijeklo i porodicne veze. Kapitalizam dolazi, otpor je dzabe. :thumbup:
vrbas1979

#8307 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

EDIT: Radnici ponovo pozvali žene i djecu na proteste
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/rad ... a-proteste

Čekaj malo, pozvali žene, djecu, svekrve, jetrve, zetove... u krug preduzeća kojeg je vlasnik kanton i njegovi građani.

Jebo sve, da se ovo desilo bilo gdje u svijetu pucala bi rebra prije nekoliko dana, prštali bi vodeni topovi, pola grada bi bilo zavijeno dimom od suzavaca, marice bi jurcale po gradu, policija bi bila u deficitu sa lisicama...
FreakyStyley

#8308 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

Kakvi jadnici. :-)
Atlant

#8309 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Atlant »

StupskaBitanga wrote:
nek' povedu i mupovci zene i djecu i rijesen problem :mrgreen:
edit: naravno salim se, ali ovo sto rade nije nikako dobro. razumijem borbu za radnicka prava, ako su im uskracena, ali po propisanim pravilima. ova anarhija je nedopustiva! znaju mlatiti navijace za ''gluposti'', sto i jeste prava definicija u odnosu na drzanje u saci 500.000 gradjana ovoga grada/kantona!
Last edited by Atlant on 09/04/2013 20:21, edited 1 time in total.
matematicar_teski

#8310 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by matematicar_teski »

hhaarree wrote:a sta ce im zene? da ih puste da hraknu specijalce jel? :lol: :mrgreen:
HAAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
PADOH SA STOLICE
HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH :sax: :sax: :sax:
:bih: :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
fredi_bobic

#8311 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fredi_bobic »

StupskaBitanga wrote:
ovakav scenario Fahro očekuje od samog početka. Bit će ono: "policija dirigirana od preplaćene vlade KS udara na djecu, žene i sirotinju GRAS-a"

Sukob je ono što se priželjkuje od samog početka
strong69

#8312 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by strong69 »

tataćusak wrote:Sramite se svi vi koji ste protiv radničkih prava. Želim Vam svima ono što Vi želite radnicima GRAS-a :( .
Umjesto da se svi skupa borimo da nam svima bude bolje, mi svi u jedan glas psujemo majku sandžačku, fočansku itd. Sramite se. Zar je normalno da neko ima platu 400 KM? Ja kažem da nije, šta Vi kažete? Moji dragi forumaši sramim se što sam rođen u ovom gradu!! Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve dobre ljude bez obzira odakle dolazili. Smeta li vam 5.000 Srba koji dolaze svaki dan sa Pala i Lukavice? Meni ne smeta a Vama? Smetaju li Vam Sandžaklije zaposlene u raznim firmama a ne na ulicama da dilaju drogu? Meni ne smeta........
I Fočaci su dugo bili prozivani a sad ih spasiše Sandžaklije pređe zvono na njih. Sjetite se da su nam ne tako davno smetali i Srebreničani i Žepljaci :x . I viceve smo o njima pričali.
Mene je ovih dana sramota biti Sarajlija jer ne pokazujemo ni trunku solidarnosti prema ljudima koji su do vrata u govnima kao i svi mi ostali u Kantonu. Nisu radnici GRAS-a upropastili firmu, isto kao što radnici nisu upropastili ni ostale firme na kantonu da ih sad ne nabrajam, bilo ih je mnogo. Nije nam onih 5.000 Srba sa Pala uništilo Sarabon!! Probudite se, pogledajte ko nam samo sjedi u kantonalnoj skupštini :-? .
Želim nam svima Arapsko proljeće, a ne kao što mnogi od Vas prizivaju krvoproliće u GRAS-u. I ti ljudi, radnici GRAS-a imaju supruge, djecu, majke, očeve...... Tuga, jad i čemer u našem sarajevu :-?
Stani malo, koja radnicka prava? Zar se radnicka prava ostvaruju preko leda radnika, studenata i ucenika u KS??? Mislis da se GRAS-om voze neki drugi osim ovih gore nabrojanih?

Neko je prije mene lijepo napisao. GRAS-ovi i svi drugi radnici IMAJU PRAVO da se bore za svoja primanja. Njihov vlasnik je VLADA KS i oni su adresa na koju MORAJU da se obrate. GRAS je organizovao NELEGALNU obustavu rada a trpe oni iz cijih poreza i doprinosa se ubire novac za njihovu platu. GRAS-ovi radnici izazvali su veliko ogorcenje gradana Sarajeva! ONEMOGUCILI su djeci i studentima odlazak u skole i na fakultete, ONEMOGUCILI su radnicima odlazak na posao i izazvali su ogroman finansijski gubitak ne samo svojoj firmi nego i mnogim drugim firmama u Sarajevu u kojima je opao promet zbog ogranicenog kretanja ljudi.

NE SOLIDARISEM se sa radnicima GRAS-a, popisam se na njihov nacin na koji pokusavaju ostvariti prava. Ako ce svoja prava traziti preko ledja gradjana KS za mene su isti kao i oni koji su GRAS doveli u ovu situaciju. Bog me nece ubijediti da je ovo POGRESAN nacin i da su ovime ucinili nesto sto niko nije uspio: DA VECE SIMPATIJE NAROD IMA PREMA BUBICI i VLADI KS nego prema radnicima. JA mislim da niko nikada ovo nije uspio niti ce uspjeti sto dovoljno govori o njima.
FreakyStyley

#8313 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

A sta je to s hrakanjem bilo, nisam upratio? To neki od njih nesto u vezi toga ranije izjavio?
Edin H.

#8314 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

KvaziExpert wrote:vidi, i zagreBčani se žale na svoje traNvaje

http://www.jutarnji.hr/-vasa-usluga-je- ... e/1096085/
Zasto studentariji ne zabrane koristenje gradskog prevoza? :D
hhaarree

#8315 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

FreakyStyley wrote:A sta je to s hrakanjem bilo, nisam upratio? To neki od njih nesto u vezi toga ranije izjavio?

"pusti me bola da ga hrOknem" :lol: :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#8316 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

hhaarree wrote:a sta ce im zene? da ih puste da hraknu specijalce jel? :lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

razbjezace se specijalci kao zacevi kad ona "ma pusti me da ga hraknem" podje na njih :dance:
hhaarree

#8317 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

u stvari rekla je " pusti me da mu ja jeNom hraknem", pardoniram na lapsusu :lol:
Edin H.

#8318 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

hhaarree wrote:
FreakyStyley wrote:A sta je to s hrakanjem bilo, nisam upratio? To neki od njih nesto u vezi toga ranije izjavio?

A zasto su uznemireni ovaj simpaticni gospodin i njegova ljepsa polovina? :oops:
FreakyStyley

#8319 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SESTRE MI VRISNO SAM!

Kakva stoka. :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#8320 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

hhaarree wrote:u stvari rekla je " pusti me da mu ja jeNom hraknem", pardoniram na lapsusu :lol:
dama od gl0ve do pete :D
O'zone
Globalni moderator

#8321 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

uglavnomja wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

razbjezace se specijalci kao zacevi kad ona "ma pusti me da ga hraknem" podje na njih :dance:
Komanda spuštaj vizire ide nakon što se žene isture u prvu liniju
l33t

#8322 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by l33t »

sjecate se ono kad smo govorili bosna kasni za svijetom 50 godina, sad smo u minus pa za jos jedno stotinjak minimalno :)
hhaarree

#8323 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Edin H. wrote:
hhaarree wrote:

A zasto su uznemireni ovaj simpaticni gospodin i njegova ljepsa polovina? :oops:
rade u grasu, u stvari valjda Klajd radi a Boni mu je moralna podrska :lol:

ona ga cuva ispocetka i onda se vrati da mu hrakne jednom :lol:
dzungla

#8324 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzungla »

strong69 wrote:
Umjesto da se svi skupa borimo da nam svima bude bolje, mi svi u jedan glas psujemo majku sandžačku, fočansku itd. Sramite se. Zar je normalno da neko ima platu 400 KM? Ja kažem da nije, šta Vi kažete? Moji dragi forumaši sramim se što sam rođen u ovom gradu!! Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve dobre ljude bez obzira odakle dolazili. Smeta li vam 5.000 Srba koji dolaze svaki dan sa Pala i Lukavice? Meni ne smeta a Vama? Smetaju li Vam Sandžaklije zaposlene u raznim firmama a ne na ulicama da dilaju drogu? Meni ne smeta........
I Fočaci su dugo bili prozivani a sad ih spasiše Sandžaklije pređe zvono na njih. Sjetite se da su nam ne tako davno smetali i Srebreničani i Žepljaci :x . I viceve smo o njima pričali.
Mene je ovih dana sramota biti Sarajlija jer ne pokazujemo ni trunku solidarnosti prema ljudima koji su do vrata u govnima kao i svi mi ostali u Kantonu. Nisu radnici GRAS-a upropastili firmu, isto kao što radnici nisu upropastili ni ostale firme na kantonu da ih sad ne nabrajam, bilo ih je mnogo. Nije nam onih 5.000 Srba sa Pala uništilo Sarabon!! Probudite se, pogledajte ko nam samo sjedi u kantonalnoj skupštini :-? .
Želim nam svima Arapsko proljeće, a ne kao što mnogi od Vas prizivaju krvoproliće u GRAS-u. I ti ljudi, radnici GRAS-a imaju supruge, djecu, majke, očeve...... Tuga, jad i čemer u našem sarajevu :-?
Stani malo, koja radnicka prava? Zar se radnicka prava ostvaruju preko leda radnika, studenata i ucenika u KS??? Mislis da se GRAS-om voze neki drugi osim ovih gore nabrojanih?

Neko je prije mene lijepo napisao. GRAS-ovi i svi drugi radnici IMAJU PRAVO da se bore za svoja primanja. Njihov vlasnik je VLADA KS i oni su adresa na koju MORAJU da se obrate. GRAS je organizovao NELEGALNU obustavu rada a trpe oni iz cijih poreza i doprinosa se ubire novac za njihovu platu. GRAS-ovi radnici izazvali su veliko ogorcenje gradana Sarajeva! ONEMOGUCILI su djeci i studentima odlazak u skole i na fakultete, ONEMOGUCILI su radnicima odlazak na posao i izazvali su ogroman finansijski gubitak ne samo svojoj firmi nego i mnogim drugim firmama u Sarajevu u kojima je opao promet zbog ogranicenog kretanja ljudi.

NE SOLIDARISEM se sa radnicima GRAS-a, popisam se na njihov nacin na koji pokusavaju ostvariti prava. Ako ce svoja prava traziti preko ledja gradjana KS za mene su isti kao i oni koji su GRAS doveli u ovu situaciju. Bog me nece ubijediti da je ovo POGRESAN nacin i da su ovime ucinili nesto sto niko nije uspio: DA VECE SIMPATIJE NAROD IMA PREMA BUBICI i VLADI KS nego prema radnicima. JA mislim da niko nikada ovo nije uspio niti ce uspjeti sto dovoljno govori o njima.
:thumbup:
uglavnomja

#8325 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

Edin H. wrote: A zasto su uznemireni ovaj simpaticni gospodin i njegova ljepsa polovina? :oops:
uvazeni gospodim je dispecer u grasu, jedan od likova sto se nesto pita, a dam je ne samo zivotna nego i radna polovica.

treba li objasnjenje zasto :D
Post Reply