SDP

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8301 Re: SDP

Post by Chmoljo »

avicena wrote:
Ako budem opširnije opet ćemo dobiti opomenu pa kratko.
:-)

nećeš ako pričate o nečemu što se tiče rada Vlade, neke, bilo koje, a koja je povezana sa naslovom. međutim razvezali ste priču koja apsolutno nema veze sa politikom i zbog toga sam skrenuo pažnju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8302 Re: SDP

Post by Chmoljo »

:roll:
Sasvim_Obican

#8303 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

avicena wrote:
Sasvim_Obican wrote:

Da, mi zaista imamo puno problema u našem obrazovnom sistemu, a jedan od najvažnijih je to što je on diskriminatoran i segregacijski. Ako je moje dijete, lupa, jehovin svjedok zbog čega bi ono moralo ići na vjeronauku ili zbog čega bi ono moralo hodati oko škole i smrzvati se dok druga djeca u školi sjede i uče nešto od čega bi 90 % mogli naučiti na jednom zajedničkom času tipa - Kultura religija ili još bolje - Multikultura u BiH u kojem bi, umjesto toga da su "žene njive vaše i prilazite im s koje strane hoćete" i da "nevjernike udaraje po glava i šije im zavrćite", mogli naučiti kao prihvatiti različitosti s kojima u BiH živimo.

Ministar Suljagić je mislio da je vjeronauci u takvom obliku mjesto van obrazovnog sistema u jednom sekularnum, višereligioznom društvu, ali se huškator u obliku Reisa i njegova kolumnistička klika obrušila na čovjeka i njegovu porodicu i tjerajući SDP na sraman i kukavički potez uzmicanja pred minderaškim prijetnjama.
Ako budem opširnije opet ćemo dobiti opomenu pa kratko.

Da li mi želimo u EU? Da li u EU ima Vjeronauka raznih konfesija?

http://rijaset.ba/vjeronauka/index.php? ... 7:tekstovi

A znaš li šta djeca uče kroz taj NPP?

Između ostalog....
9. RAZLIČITOSTI U MOM KOMŠILUKU

- Katolički i pravoslavni blagdani

- Židovski blagdani

Didaktičke naznake:

- Primjenjujući različite metodske postupke (istraživanje, izlaganje, razgovor, proučavanje geografskih karata, čitanje i interpretacija tekstova, izradu plakata) obraditi osnovne katoličke, pravoslavne i židovske blagdane.

- U funkciji boljeg razumijevanja osobenosti kršćanstva i židovstva upriličiti gledanje izabranih dostupnih filmova uz kraće informativno komentarisanje.

- U okviru tematske cjeline o kršćanstvu i židovstvu cilj je: usvojiti stav poštovanja prema svim religijama; izgrađivati stav poštovanja duhovnih vrijednosti različitih kultura i civilizacija; razvijati sposobnosti uvažavanja tuđih stajališta i mišljenja; razviti sposobnost uočavanja elemenata/ponašanja koji ukazuju na osobe koje drukčije vjeruju; uočiti važnost poznavanja i poštivanja drugih kultura; razvijati poštovanje prema drugim narodima i religijskim zajednicama u bliskom okruženju.
Više na....

http://rijaset.ba/vjeronauka/index.php? ... &Itemid=80
Ja zaista ne želim ulaziti u temu samog nastavnog plana i programa iz predmeta islamska vjeronauka ( koju nisam pohađao tako davno da zaboravim razne mudre zaključke o prokleštini koja prati Židove i sl. ). Tema ovdje je ministar koji nema apsolutno pravo da donese bilo kakvu odluku, a da mu se na grbaču ne stave razne ublehe, protuhe i klerici. Još je gore kad na to "stavljanje na grbaču" ne reagira niko, kao da se čeka da neko nekog rokne, pa ćemo opet imati hitne konferencije i plačljive političare.

Ako se ministru prijeti smrću, onda se valja zapitati - ko je stvarna vlast u ovoj državi ?!
kojeime

#8304 Re: SDP

Post by kojeime »

Sasvim_Obican wrote:Ja zaista ne želim ulaziti u temu samog nastavnog plana i programa iz predmeta islamska vjeronauka ( koju nisam pohađao tako davno da zaboravim razne mudre zaključke o prokleštini koja prati Židove i sl. ). Tema ovdje je ministar koji nema apsolutno pravo da donese bilo kakvu odluku, a da mu se na grbaču ne stave razne ublehe, protuhe i klerici. Još je gore kad na to "stavljanje na grbaču" ne reagira niko, kao da se čeka da neko nekog rokne, pa ćemo opet imati hitne konferencije i plačljive političare.

Ako se ministru prijeti smrću, onda se valja zapitati - ko je stvarna vlast u ovoj državi ?!
Stvar je jednostavna. Zamisli da si na celu organizacije koja bi izgubila uticaj i dugorocno povecanje broja clanova (a time i novac i politicku, ekonomsku i drugu moc) odlukom jednog ministra. Ti bi to tek tako pustio? To objasnjava reakciju Rijaseta prema Suljagicu.

Sa druge strane, zamisli da si vodja partije ciji ministar ulazi u sukob sa organizacijom koja ima uticaj na otprilike 80% ljudi koji zive u kantonu u cijoj vladi je taj ministar. Sada, braneci njega ulazis u direktni ili indirektni sukob sa 80% stanovnistva na teritoriji gdje danas-sutra tvoja partija treba izaci na izbore. A ministra ne mozes smijeniti (to jeste "prijateljski mu savjetovati" da podnese ostavku na poziciju "iz privatnih razloga") jer pred relativno velikom grupom biraca i pred strancima od kojih ti zavisi finansiranje, i moc u velikoj mjeri, moras odrzati imidz progresivne, napredne, itd. partije koja je postovalac ljudskih prava, zakona i tako dalje. To objasnjava izostanak podrske Suljagicu, a i razloge sto ga se SDP ne otarasi i smiri strasti sa IZ.

Kao sto davno rekose pametni ljudi, u politici postoji samo interes.
saibaba

#8305 Re: SDP

Post by saibaba »

Ja koliko sam primjetio ministar radi bez ikakvog plana... Prvo postavio vjeronauku kao predmet koji ne ulazi u prosjek ok ali u sred skolske godine !? Nakon toga se sjetio da uvede kulturu religija, pa poslije toga ko nece ni na kulturu religija treba da se mota po skoli jedan cas !?
Halo ba !? Prije uvodjenja zakona bi trebalo sagledati sve njegove aspekte a ne nabadati u hodu i nabijati nove troskove !? Za ovu brzopletost i neozbiljnost nije kriv reis ...
ultima_palabra

#8306 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Na stranu šta je radio i koliko je radio, ali čovjeku se prijeti smrću... a zna se i ko je za to indirektno odgovoran. Država bi trebala Suljagiću i porodici dati obezbjeđenje, a troškove istog fakturisati Rijasetu IZ.
nosara

#8307 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
Alfons Kauders wrote:
zagazaga wrote:ocekujem zustru raspravu povodom prijetnji ministru koji tuce zenu i ukida vjeronauku :mrgreen:

preduhitrio si me :D
a pa bilo je vec tih tema :-)

kada su neki "vidjeniji" forumasi (citaj razocarani sdp talibani) branili onog imbecila koji je ateiste nazivao govnima, pa fasovo otkaz...

garant ce sad branit i ovog pacijenta... jer eto, sdp-ovac, jos pride cafir... je free game... :D i treba mu prijetit, za pocetak... :D ako se nadje neko da ispuni prijetnju - naci ce se i neko da ga brani... :D

nek se prepozna ko hoce
brisite i banujte me ako hocete... ali pobrojani cije ste nickove izbrisali su branili doticnu zatucanu gnjidu na forumu...

jer je to ok... braniti ljude koji ateiste nazivaju govnima...

pretpostavljam da isti standardi vaze za ljude koji na isti nacin prozivaju pripadnike neke vjere... pa sutra osvanu postovi u kojim se brane pacijenti koji prozivaju govna muslimanska, govna jevrejska, govna katolicka, govna pravoslavna... :D

Samo da se ocitujem, jer sam bio naveden kao jedan od tih blablabla... Nejma sanse da bih branio nekog ko me nazvao govnetom... Puko si ko picic... :D

A moderacija ti je, umjesto da te posalje tamo gdje sunce ne sija, pobrisala bljuvotinu... Ja sam za manje bio po tri mjeseca banovan...

Ali, neka te... Da se imamo kome smijat u ovaj zao cas... :lol:
nosara

#8308 Re: SDP

Post by nosara »

saibaba wrote:Ja koliko sam primjetio ministar radi bez ikakvog plana... Prvo postavio vjeronauku kao predmet koji ne ulazi u prosjek ok ali u sred skolske godine !? Nakon toga se sjetio da uvede kulturu religija, pa poslije toga ko nece ni na kulturu religija treba da se mota po skoli jedan cas !?
Halo ba !? Prije uvodjenja zakona bi trebalo sagledati sve njegove aspekte a ne nabadati u hodu i nabijati nove troskove !? Za ovu brzopletost i neozbiljnost nije kriv reis ...
Ali je, zahvaljujuci "nenamjernoj" brzopletosti i neozbiljnosti i brzoj akciji "pobjednicke" partije, pokupio kajmak i dobio na poene...

Kad se sve to sagleda, ova prijetnja je potpuno nelogicna...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#8309 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:Na stranu šta je radio i koliko je radio, ali čovjeku se prijeti smrću... a zna se i ko je za to indirektno odgovoran. Država bi trebala Suljagiću i porodici dati obezbjeđenje, a troškove istog fakturisati Rijasetu IZ.
I staviti mu ispred kućnih vrata Dudu-a da laje,upozorava,reži i čuva,a "Pedigre" na račun IZ-a! :D
ultima_palabra

#8310 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

:lol:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#8311 Re: SDP

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Nažalost SDP angažuje gomilu diletanata, i što je najgore postavlja ih na bitne pozicije. Ova što su je doveli u Telekom, ne zna jel' pošla ili je došla, bez iskustva, bila nekakav šefić u banci, a sad bi nastupala onako "revolucionarno", a ispade jedan od većih Nikšićevih promašaja. Nema dobre namjere kad sebe i druge tjeraš u kršenje zakona, a ona očito ne zna kako sprovesti direktive komiteta - izvući lovu iz Telekoma.
Suljagić ko dobar bik sa krpom preko očiju, samo mu rogovi vire i ne zna gdje udara, ili bi piškio ili bi kakio.
Ipak ovo što je čovjeku učinjeno je za svaku osudu, ali mislim da IZ sa tim nema veze, mada je reis-efendija malo puhnuo u jedra ovim wahabee budaletinama...
novi.dan.nova.nafaka

#8312 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Najjjjdraži Vođa, jedan i jedini - Zlajoglu. :shock: :-)
madner

#8313 Re: SDP

Post by madner »

Koja demagogija, ocisceno je i do Bjelasnice :roll:

Mozda zato sto grtalica moze proci, ali haj ga znaj.
Alfons Kauders

#8314 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Koja demagogija, ocisceno je i do Bjelasnice :roll:

dok god postoji tv1, ekipa sa ftv se moze tjesiti da nisu najgora i najneobjektivnija televizija u drzavi :D
madner

#8315 Re: SDP

Post by madner »

Sto se toga tice, RTRS je postavio ljestvicu tako visoko da ni Sergej Bukva nema samse. :D
arzuhal

#8316 Re: SDP

Post by arzuhal »

madner wrote:Sto se toga tice, RTRS je postavio ljestvicu tako visoko da ni Sergej Bukva nema samse. :D
PTPC je poseban fenomen, nemoj tako :mrgreen:
Alfons Kauders

#8317 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Sto se toga tice, RTRS je postavio ljestvicu tako visoko da ni Sergej Bukva nema samse. :D
ne znam, kako su ekipu skandaloznih 60 minuta prebacili na dnevnik... ftv im se opasno priblizio... :D fotofinis... :D

da mi nije mrsko sad bi otisao na svoju vikendicu, da snimim kako je i tamo ocisceno do kapije... :D a prvi komsija mi je limar... :-)
nosara

#8318 Re: SDP

Post by nosara »

E lita je to, moj ti... Nije sala... Ne bi bilo u redu da domovi zdravlja i slicne manje znacajne institucije imaju prioritet u odnosu na e litu...
madner

#8319 Re: SDP

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
ne znam, kako su ekipu skandaloznih 60 minuta prebacili na dnevnik... ftv im se opasno priblizio... :D fotofinis... :D

da mi nije mrsko sad bi otisao na svoju vikendicu, da snimim kako je i tamo ocisceno do kapije... :D a prvi komsija mi je limar... :-)
Elitni limar. :D
Alfons Kauders

#8320 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:

E lita je to, moj ti... Nije sala... Ne bi bilo u redu da domovi zdravlja i slicne manje znacajne institucije imaju prioritet u odnosu na e litu...
ali u domovima ne stanuju vlasnici i direktori gradjevinskih preduzeca koji imaju vise mehanizacije nego ja carapa... :D sto ja izlopata za dva dana, njima je jedna kasika caterpillara :D
Alfons Kauders

#8321 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

Elitni limar. :D
sta ti je... :D samo popravlja bentleye i aston martine... :D
Corto Maltese

#8322 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Nije meni što je mrtva trka između PTPC i FeTVe, nego što je PTPC taj koji odlučuje o visini ljestvice.
madner

#8323 Re: SDP

Post by madner »

Pa nije fer da zaboravljamo velikane, neko bi rekao da je konkurencija BBC kakvi se standardi hapliciraju na FeTVu
Corto Maltese

#8324 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Iskreno vjerujem da će se, dolaskom Al Jazeera Balkans, standardi informativnih programa u ex-Yu drastično promijeniti.
novi.dan.nova.nafaka

#8325 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Pa dobro, kad Neru možemo gledati kako je "slučajno" snimljen u bolnici kako obilazi unesrećene, zašto ne bi imali i prilog o putu prema E-liti na kome nema snijega, dok je svugdje okolo metar+... :-D
Lopata za čovjeka!
Post Reply