Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pandakonda
#8301 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Na kraju će i Jon progovorit Hodor 
- aux
#8302 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kakva epizoda
Gvozden ljudi napokon se pojavili i u odnosu na knjgu ovo je cak i malo bolje odrađeno 
-
5korpus
#8303 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kakavdanakneiskustvu wrote:5korpus wrote:kako gledate preko kodija?
na exodusu,samo jutros nije bilo prevoda
- Radar71
#8304 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jel moguće da je Jon wargao u vuka, da uopšte nije bio mrtav?
- devito
#8305 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:Pozdrav ljudi, nije me dosta vremena bilo na ovoj temi, no sad mi je puno interesantnije pošto knjige sam sebi spojlam.
Inače, da su uslovi normalni, čekao bih knjigu da izađe - no pošto je ovo Martin i pošto me njegovi običaji dugogodišnjeg pisanja umore od neizvjesnosti, odlučio sam ipak gledat seriju i spojlat sebi sve... kako god dobra serija bila, ne može biti bolja od Martinovih spisa.
inače, to je čovjek kojeg ja smatram najvećim piscem fantasy-a ikad, i može mi se svako omastit o brk ako misli drugačije. Niko nije uspio napisati djelo koje se sastoji od 5 dijelova ( za sad ) a da se priča čini opet blago zgusnutom. Većina fantasy-a koje sam čitao imaju problem s razvodnjavanjem priče, no Martin očito ima sve u svojoj glavi već posloženo. Mislim da bi ovaj serijal trebao izać u 10 knjiga minimalno.
Što se tiče ove sezone, prva epizoda mi je bila ko voda obična, mislim da su je iskoristili samo da bi nam spustili očekivanja.
1. Vizije Branna
Vidjeli smo Brandona, vidjeli smo Nedd-a i Lyannu. Treba li još nešto reći? U par idućih epizoda bismo trebali definitivno saznati prezime Jona!
Također mi se sviđa kako su prikazali Branna. Nekako mi je bio "mlitav" (pun intended) do sad, međutim pretpostavljam da će on biti jedan od najmoćnijih likova u seriji.
+ kada Child of the forrest kaže Reed-ovoj maloj - "Neće zadugo biti ovdje, a onda ćeš mu trebati." -> pretpostavljam da ni Brann kao ni Arya neće ostati da u potpunosti završe svoju obuku, već će je napustiti u pola puta.
Mada mislim da bi bolje bilo da je serija imala jedan mali hijatus, barem pet godina, pa da možemo vidjeti Aryu badass assasina, i Branna kao Godlike stvorenje.
2.Hodor priča?
Ja sam mislio da je Hodor od početka retardiran, al eto očito nije. Još nešto, je li iko primjetio da se ovdje Hodor zove Wylis, a u knjizi se zvao Walder. Garant su u seriji promijenili nešto, osim imena. Ostaje da vidim kad knjiga izađe.
3.Ramsey ubija starog i debelu.
Na stranu Ramseyeva bolest, ali smatram da je ovo dobra stvar za priču i Jona (više o njem poslije) i ostale Starkove. Ramsey nije inteligentan kao njegov stari nit je proračunat. I nije bezveze mu rekao ćale: "Ako se ponašaš kao bijesan pas, tretirat će te kao bijesnog psa, odvesti iza svinjca i zaklati te i nahraniti svinje s tobom."
Pošto je sva serija u znacima skrivenim i naznakama, mislim da je ovo čak i naznaka budućnosti Ramseya.
4. Wun wun to the rescue!
![]()
Sviđa mi se kako divljaci spasiše Jonovo tijelo, i ser Davosa s njima. Čovjek mi je prirastao srcu, mislim da mi je poslije Littlefingera najdraži sekundarac u seriji.
![]()
"Appologies for what you`re about to see, i was never much of a fighter."
Posebno onaj njegov motivacijski govor za Melissandre. Vidi se da je žena izgubila svu volju i vjeru, ali Davos ju je motivirao. "Ne tražim pomoć od Crvenoga, već o`tebe."
5. "Slabiji smo, siromašniji... ali kad se udružimo - možemo srušiti carstvo!"
Fascinantne su mi dvije stvari.
- kako je moguće da je glumac koji glumi High Spparow-a, gotovo identičan današnjem Papi. Da li je to slučajnost ili ne, ne znam, ali vazda me to zbunjuje.
- kako je taj čovjek uspio doći tu gdje jeste. Mislim, u ovom univerzumu ljudi koji ne nose oklop inače ne dospiju daleko. Ono što ovaj radi je debilno. Ubije ga Jamie, oni se možda naljute - ali ko će ih dalje voditi? Nije baš tajna da je High Spparow upravo mozak i tijelo ove njihove organizacije.
6. Ironborni
Dobro je neko napisao - slabo su ih uradili.
Euron je pokazan kao neki megaloman, narcisoidni porećemećaj personalnosti... bzvz, puno bolji u knjigama.
7. Tyrion zmajiće budi.
Baš me zanima da li će Tyrion jahat jednog zmaja. U knjigama kažu da ide jedan vlasnik/jahač na jednog zmaja. Daenerys u borbi ne bi mogla jahat sva tri zmaja, pa bi znači mogla samo jednog kontrolisati.
Pretpostavljam da je drugi za Tyriona
Treći ili za Jon Snow-a ili za Branna kao warga.
8.Uskrsnuće Jona.
Sad već ide nekoliko pitanja.
Ko je sad Jon. Da li je idalje član noćne straže ( pravilo je da budeš brat, dok ne umreš. Tehnički Jon je umro.)
Da li je R+L=J istina?
Ono što ja pretpostavljam je da je Jon sad slobodan i razrješen dužnosti svoje, i trebao bi ujediniti sjever ako planira spasiti kraljevstvo. Dole južniji dijelovi teško da će im pomoći. To znači da će Jon vrlo vjerovatno jebat Boltonu mater.
Eh, ali me zanima kako li će on i Daenerys da se ujedine...ipak je ovo "A song of Ice and Fire...
Ovo si sve top objasnio, u svim stavkama se slazem s tobom i pretpostavljam isto
-
el_Norte
#8306 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima li neko onu sliku Kalisi Amela haha, zahvalan bih mu bio poprilično ?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8307 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
SilvioM wrote:Ima li neko onu sliku Kalisi Amela haha, zahvalan bih mu bio poprilično ?

našHa Kalisi
- banjaluka078
- Pandakonda
#8309 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Još samo da Stannisa ožive i gasi seriju 
- harisoni
#8310 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pici wrote:SilvioM wrote:Ima li neko onu sliku Kalisi Amela haha, zahvalan bih mu bio poprilično ?
našHa Kalisi
http://pokit.org/get/?87ea843945f82a611 ... 35a178.jpg
Jel dovoljno što sam na fksinfu okačio?
- annoy
#8311 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislila sam da ce ga Mel oziviti jer ce misliti da je"odabrani"...da ce biti "(re)born amidst salt and smoke"
Ovako je bilo "probat cu pa ako uspije"
Bezveze
Bila bi veca fora da kad je otvorio oci da su to bile oci wighta
Nisam ocekivala da ce Roose biti ubijen. Sad se je Ramsey prokleo do kraja...kinslayer
Walda izbaci dijete i odma na nogama
Nisam bas shvatila Davosovu motivaciju da ozivljava Jona, i zasto nije bijesan na Mel
Ovako je bilo "probat cu pa ako uspije"
Bezveze
Bila bi veca fora da kad je otvorio oci da su to bile oci wighta
Nisam ocekivala da ce Roose biti ubijen. Sad se je Ramsey prokleo do kraja...kinslayer
Walda izbaci dijete i odma na nogama
Nisam bas shvatila Davosovu motivaciju da ozivljava Jona, i zasto nije bijesan na Mel
- IcedMFEarth
#8312 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa Davos ne zna da je Shireen zapaljena, on zna da je Stannis napao Winterfell i izgubio i da su tada svi poginuli. Tako da nema on sta previse zamjerati crvenoj. A sto se tice njegove motivacije, mislim da zeli osvetiti Stannisa. Jedina vojska na raspolaganju su Divljaci, a oni ce jedino Jona slusati. Zato je trazio ozivljavanje.
- ladacoko
#8313 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
samo da hoce ramzija na komadice isjeckati
- Capajebo
#8314 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Njega ce Duh raskomadati 100%. Trust me.ladacoko wrote:samo da hoce ramzija na komadice isjeckati
- Towelie
#8315 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pici wrote:SilvioM wrote:Ima li neko onu sliku Kalisi Amela haha, zahvalan bih mu bio poprilično ?
našHa Kalisi
- annoy
#8316 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
@iced
Aha, doc ce onda ljubavi kraj kad sazna
Nisam gledala prosle sezone taj dio pa imam rupe
Ne znam bas koliko ce divljaci biti voljni se boriti za ciljeve jednog Davosa, tj. Stannisa. Ne znam sta bi tu bilo za njih? Oni se inace ne mijesaju ako ih se ne tice. Nisam sigurna bas da Jon ima status među njima kakav je imao Mance
Aha, doc ce onda ljubavi kraj kad sazna
Nisam gledala prosle sezone taj dio pa imam rupe
Ne znam bas koliko ce divljaci biti voljni se boriti za ciljeve jednog Davosa, tj. Stannisa. Ne znam sta bi tu bilo za njih? Oni se inace ne mijesaju ako ih se ne tice. Nisam sigurna bas da Jon ima status među njima kakav je imao Mance
- Capajebo
#8317 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto imam osjecaj da ce joj neko reci "Je vo sak, jorakma haken son jeri, khaleesi vossi"Towelie wrote:pici wrote:SilvioM wrote:Ima li neko onu sliku Kalisi Amela haha, zahvalan bih mu bio poprilično ?
našHa Kalisi![]()
![]()
Ne kakav je imao Mance, nego puno, puno bolji statusannoy wrote: Nisam sigurna bas da Jon ima status među njima kakav je imao Mance
- annoy
#8318 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja uopce ne mogu zamisliti divljake da marsiraju u winterfell
Al mozda svemoguci jon moze i to postici
Oni svi skupa najbolje znaju sta je najveca prijetnja realmu
- Capajebo
#8319 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
annoy wrote:Ja uopce ne mogu zamisliti divljake da marsiraju u winterfell
Poslusaj samo prvu recenicu
- Pandakonda
#8320 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa jedan od razloga zašto je Stannis došao na Zid i nudio sjever Jonu jeste taj što je znao da će divljaci pratit samo Jon-a u rat.
- annoy
#8321 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Lako se sad kurcit kad je uskrsnuoCapajebo wrote:
Poslusaj samo prvu recenicu![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
sizifinho
#8323 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Neko je pitao da li se Jon wargao u Ghost-a kad je ubijen
i ja se to isto pitam
Ne sjećam se da li su obradili to u seriji, al gotovo svi Starkovi imaju potvrđene sposobnosti za warganjem.
Jon je nekoliko puta sanjao očima Ghost-a, Arya je također imala vizije u snovima, da se lunja hodnicima Bravosa i gleda šta ljudi rade - alegorija da se warga u mačke, ali je također imala par snova gdje trči i lunja šumama, lovi - a kasnije se provlačila priča da su vukovi na sjeveru postali previše smjeli i da ih predvodi veliki direwolf - što bi trebala biti nymeria. Tijelo Catelyn je ostalo očuvano zahvaljujući njoj, jer je s Nymeriom ga izvukla iz rijeke. Čak mislim da su se jednom Ghost i ona sreli, ili tako nekako.
Sansa nije pokazala nikakve sposobnosti budući da je njena Lady ubijena još na početku. Jedino za Rickona ne znamo.
Brann - sve je jasno.
Ovoj pretpostavci ide u prilog činjenica da je svaka knjiga počela s Prologom koji je imao nekakve veze s pričom.
U prvoj knjizi - White Walkersi
U drugoj knjizi - Melissandra ( kasnije je postala veći dio priče, ali tad je bila samo spomenuta)
U trećoj knjizi - White Walkersi
U četvrtoj... ne sjećam se
Al u petoj je bio jedan moćni divljak Warg, skroz negdje na sjeveru, daleko od zida, kojeg su na kraju ubili i on se Wargao u tijelo svoje životinje.
Na kraju te knjige je Jon umro.
Taj prolog se nikako nije uvukao u priču, a nije ga džaba napisao sigurno. Martin je to.
i ja se to isto pitam
Ne sjećam se da li su obradili to u seriji, al gotovo svi Starkovi imaju potvrđene sposobnosti za warganjem.
Jon je nekoliko puta sanjao očima Ghost-a, Arya je također imala vizije u snovima, da se lunja hodnicima Bravosa i gleda šta ljudi rade - alegorija da se warga u mačke, ali je također imala par snova gdje trči i lunja šumama, lovi - a kasnije se provlačila priča da su vukovi na sjeveru postali previše smjeli i da ih predvodi veliki direwolf - što bi trebala biti nymeria. Tijelo Catelyn je ostalo očuvano zahvaljujući njoj, jer je s Nymeriom ga izvukla iz rijeke. Čak mislim da su se jednom Ghost i ona sreli, ili tako nekako.
Sansa nije pokazala nikakve sposobnosti budući da je njena Lady ubijena još na početku. Jedino za Rickona ne znamo.
Brann - sve je jasno.
Ovoj pretpostavci ide u prilog činjenica da je svaka knjiga počela s Prologom koji je imao nekakve veze s pričom.
U prvoj knjizi - White Walkersi
U drugoj knjizi - Melissandra ( kasnije je postala veći dio priče, ali tad je bila samo spomenuta)
U trećoj knjizi - White Walkersi
U četvrtoj... ne sjećam se
Al u petoj je bio jedan moćni divljak Warg, skroz negdje na sjeveru, daleko od zida, kojeg su na kraju ubili i on se Wargao u tijelo svoje životinje.
Na kraju te knjige je Jon umro.
Taj prolog se nikako nije uvukao u priču, a nije ga džaba napisao sigurno. Martin je to.
- Capajebo
#8324 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I btw. onaj poklon Ramseyu je Theon sigurno. 
- bingov buraz
#8325 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne bih ja puno nade polagao u Jona,debeli je takav supak da bi ga ozivio samo da ga ubije ponovo i da uziva u reakcijama
poslije crvenog vjencanja nista me ne moze iznenaditi.
Ocekivao sam da Remzi ubije starog a scena sa bebom i psima je prebrutalna za moj ukus.
Ocekivao sam da Remzi ubije starog a scena sa bebom i psima je prebrutalna za moj ukus.