Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
hizo ramidovic
#8301 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa valjda je danas i maloj deci jasno da su stari most srusile poturice sa namerom da za to delo optuze casni HVO i moralnu gromadu generala Praljka i da izazovu vojnu intervenciju Amerike.
-
Hafis
#8302 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tako je Hizudine.hizo ramidovic wrote:Pa valjda je danas i maloj deci jasno da su stari most srusile poturice sa namerom da za to delo optuze casni HVO i moralnu gromadu generala Praljka i da izazovu vojnu intervenciju Amerike.
Jer i malo dijete zna da distribucija vjerojatnosti kvantitativnih varijabli ovih događaja u i oko Mostara mora biti testirana na normalnost Smirnov-Kolmogorovljevim testom. Jer u slučaju da razdioba buda odstupala od normalnih faktografskih podataka i mjerodavnih sudskih presuda u svjetlu činjenica da je Haški sud odbio dio optužnice za stari most, smatrajući ga vojnim ciljem, trebati će rabiti medijan i interkvartilni raspon, te Mann-Whitney U test za utvrđivanje razlika među suprotstavljenim tvrdnjama.
Jednom riječju, slažemo se
- Alfons Kauders
#8303 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I tako se doktor nagovori covjeku, te ljutito ode racunati krvna zrnca i crtati nove karte na HB forumu.
- seln
#8304 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Trebalo bi ga nekako spojiti sa @violetnjack-om.Alfons Kauders wrote:I tako se doktor nagovori covjeku, te ljutito ode racunati krvna zrnca i crtati nove karte na HB forumu.
- Point.
#8305 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nekada su i najjednostavniji i prosti odgovori dovoljni. Ha ja.Hafis wrote: Više sam očekivao u odgovoru.
- House
#8306 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
dobar.Alfons Kauders wrote:I tako se doktor nagovori covjeku, te ljutito ode racunati krvna zrnca i crtati nove karte na HB forumu.
- House
#8307 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
herceg-bosna forum je najveći skup debila u historiji interneta
- bh.tornjak
#8308 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
danas stigo iz Mostara...
kako stoji na momcini iz Posavine ravne...???
ps.
pored toga sto sam "rodjeni" ...ja sam i "fukara","robijas", "pitar" "kospicar" itd.

kako stoji na momcini iz Posavine ravne...???
ps.
pored toga sto sam "rodjeni" ...ja sam i "fukara","robijas", "pitar" "kospicar" itd.

- arzuhal
#8309 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
al' fakat...to je posebno krilo klinikeHouse wrote:herceg-bosna forum je najveći skup debila u historiji interneta
-
hizo ramidovic
#8310 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Upravo tako, pukovnice, samo sam ja to malo uprostio jer sta jedna zatucana poturica zna o verovatnoci i statistici. Jedino sta znaju jeste da zulumcare i bacaju ljagu na casnu i erojsku odbranu HVO i VRS od najezde podivljalih tamnoputih islamskih fanatika.Hafis wrote: Tako je Hizudine.
Jer i malo dijete zna da distribucija vjerojatnosti kvantitativnih varijabli ovih događaja u i oko Mostara mora biti testirana na normalnost Smirnov-Kolmogorovljevim testom. Jer u slučaju da razdioba buda odstupala od normalnih faktografskih podataka i mjerodavnih sudskih presuda u svjetlu činjenica da je Haški sud odbio dio optužnice za stari most, smatrajući ga vojnim ciljem, trebati će rabiti medijan i interkvartilni raspon, te Mann-Whitney U test za utvrđivanje razlika među suprotstavljenim tvrdnjama.
Jednom riječju, slažemo se
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8311 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ja sam svbjestan da smo ga mi popusili u sarajevu i to trostruko
sada je pitanje da li zbog nas popusenih treba citav hrvatski narod trpiti
da je hrvatski vrh tako razmisljao nikada ne bi krenuli stvarati hrvatsku drezavu jer
patit ce oni hrvati oko knina banja luke posavine i tome slicno
eh sad nije ljudski otpisati hrvate tuzle sarqjeva zenice...
znaci imamo ljudski vs utilitaristicki
da li trebamo svi zajedno popuatiti veliku srpsko-bosnjacku kitu
il se trebaju razdvojiti mi pusaci od onih koji ne moraju pusiti tu kitu
sada je pitanje da li zbog nas popusenih treba citav hrvatski narod trpiti
da je hrvatski vrh tako razmisljao nikada ne bi krenuli stvarati hrvatsku drezavu jer
patit ce oni hrvati oko knina banja luke posavine i tome slicno
eh sad nije ljudski otpisati hrvate tuzle sarqjeva zenice...
znaci imamo ljudski vs utilitaristicki
da li trebamo svi zajedno popuatiti veliku srpsko-bosnjacku kitu
il se trebaju razdvojiti mi pusaci od onih koji ne moraju pusiti tu kitu
- JThomas
#8312 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
šta fali malo da pocuclate 
- JThomas
#8313 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a šalu na stranu, nije bio uslov za hrvatsku državu da ga posavina popuši, ne. ali jeste za etnički čistu ili efektivno čistu hrvatsku državu, što nije isto. i satrapiju u hercegovini.
- Truba
#8314 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
forum nam kaze
da imamo
bosnjake panislamiste
bosnjake turkofile
bosnjake komuniste
bosnjake bosance
bosnjake bosnjake
i svi "mrze" hrvate
doduse svaki na svoj nacin
ali je zajednicka osobina svih da bi najbolje bilo da ih nema
strpite se jos koje desetljece
hrvate cete samo na tv vidjati i u udzbenicima historije
izdrzite jos malo zabavno je kad smo na forumu zezamo se fino
- JThomas
#8315 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
para i volje međunarodnih faktora za novi pravi rat nema. a ovaj nastavak rata mirnim sredstvima je u interesu samo političkim oligarhijama. običnom narodu je prodano mudo pod bubrege da je to i njemu u interesu. ne moramo se mi voljeti i ljubiti da bi se normalno živjelo.
- madner
#8316 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema labavo na forumu. 
- Skijaš
#8317 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba odbaciti ideju da bilo ko treba biti donji, a to je moguće forsiranjem konstitutivnosti u čitavoj državi umjesto što se forsira teritorijalne podjele. Ne samo zato što je to jedino pravedno nego i zato što je to jedino moguće a da ne vodi totalnoj devastaciji Hrvata. Ideja da se ne može zajebati velikosrpsku ekipu (pa zato nećemo dirati manji entitet) a može političko Sarajevo (pa može Treći) je možda imala smisla devedeset druge i donekle devedeset treće. Nakon tog perioda je svima trebalo postati jasno da neke bošnjačke minidržave neće biti. Pa je otud i tvoja dilema o tom koliko bi Hrvata trebalo da popuši neutemeljena, jer opcije sa Trećim nema. Dakle, od "pušenja" se treba braniti očuvanjem hrvatskog identiteta čitave BiH, umjesto što se (neuspješno) pokušava zavaliti približno pola bosanskohercegovačkih Hrvata kako bi ona polovica sa druge strane Kupreških vrata mogla histerisati i tjerati druga dva naroda na "pušenje".Black swan wrote:sada je pitanje da li zbog nas popusenih treba citav hrvatski narod trpiti
Očuvanje hrvatskog prava nad čitavom BiH je kako rekoh, ne samo jedino pravedno nego i jedina opcija koja ne vodi totalnoj devastaciji Hrvata u BiH.
- Alfons Kauders
#8318 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ok, strpimo se, samo mojne poslije price tipa "ISIL-ovci nas protjerali", jer se ovdje prije svega radi o ekonomskoj migraciji.Black swan wrote:![]()
forum nam kaze
da imamo
bosnjake panislamiste
bosnjake turkofile
bosnjake komuniste
bosnjake bosance
bosnjake bosnjake
i svi "mrze" hrvate
strpite se jos koje desetljece![]()
Ah ne, ekonomska migracija je kada trbuhom za kruhom vani idu Srbi i Bosnjaci. Kada se ispale Hrvati, to je naravno rezultat politike - i to islamisticko-turkofilno-komunisticko-bosansko-bosnjacke politike, a nikako hrvatske.
Hrvatska politika nije problem... A oni sto odlaze iz Baranje ili Like... I njih tjeraju Emir i Reuf, Soros, odlazeca administracija, liberali i ko vec ne. Odgovorni su svi sem hrvatskih lidera koji po defaultu nemaju mane.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8319 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vala ga, labude, i ti generaliziras.
Ne gumo nikog ko je teski nacionalista ispod kamena.
Sta je tu problem?
Normalni ljudi su uvijek dobrodosli, nebitno jesu li Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Kinezi, Klinglonci, Marsovci....
Sta je tu problem?
Normalni ljudi su uvijek dobrodosli, nebitno jesu li Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Kinezi, Klinglonci, Marsovci....
- mO k3
#8320 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
House wrote:herceg-bosna forum je najveći skup debila u historiji interneta
- Alfons Kauders
#8321 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad te neko proziva zato sto si nacionalista, tada te ne proziva na nacionalnoj osnovi, vec politickoj.Tomahawk11 wrote:Vala ga, labude, i ti generaliziras.
Sta je tu problem?
Kada uzmemo podjebavati kojekakve Zahiragice ili Alispahice za njihov sovinizam, to nije nacionalizam.
No, kada na isti nacin pocnemo prozivati nekakve Raspudice i Susnjare za njihov sovinizam, u tom trenutku postajemo nacionalisti, fasisti, ISIL-ovci, islamisti, sorosevci i sta vec ne.
Jer ono... Logika
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8322 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Alfons Kauders wrote:Kad te neko proziva zato sto si nacionalista, tada te ne proziva na nacionalnoj osnovi, vec politickoj.Tomahawk11 wrote:Vala ga, labude, i ti generaliziras.
Sta je tu problem?
Kada uzmemo podjebavati kojekakve Zahiragice ili Alispahice za njihov sovinizam, to nije nacionalizam.
No, kada na isti nacin pocnemo prozivati nekakve Raspudice i Susnjare za njihov sovinizam, u tom trenutku postajemo nacionalisti, fasisti, ISIL-ovci, islamisti, sorosevci i sta vec ne.
Jer ono... Logika
A vidim tip teska u smislu Hrvati popusili u Sarajevu...sta su, bolan, popusili, kako su popusili....normalni ljudi nisu nista popusili, bezveze prica.
- Truba
#8323 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
opet podmećešAlfons Kauders wrote:Ok, strpimo se, samo mojne poslije price tipa "ISIL-ovci nas protjerali", jer se ovdje prije svega radi o ekonomskoj migraciji.Black swan wrote:![]()
forum nam kaze
da imamo
bosnjake panislamiste
bosnjake turkofile
bosnjake komuniste
bosnjake bosance
bosnjake bosnjake
i svi "mrze" hrvate
strpite se jos koje desetljece![]()
Ah ne, ekonomska migracija je kada trbuhom za kruhom vani idu Srbi i Bosnjaci. Kada se ispale Hrvati, to je naravno rezultat politike - i to islamisticko-turkofilno-komunisticko-bosansko-bosnjacke politike, a nikako hrvatske.
Hrvatska politika nije problem... A oni sto odlaze iz Baranje ili Like... I njih tjeraju Emir i Reuf, Soros, odlazeca administracija, liberali i ko vec ne. Odgovorni su svi sem hrvatskih lidera koji po defaultu nemaju mane.
odlaze svi narodi... talijani slovenci španjolcki grci hrvati
nisam rekao da iko protjeruje nego samo da se strpite još malo ako vam smeta neko
- Alfons Kauders
#8324 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hrvati popusili u Sarajevu -- kaze sarajevski Hrvat na sarajevskom portalu koji drze sarajevski Hrvati -- i opet nekako kriv Tuzlak i SDP.Tomahawk11 wrote:Alfons Kauders wrote:Kad te neko proziva zato sto si nacionalista, tada te ne proziva na nacionalnoj osnovi, vec politickoj.Tomahawk11 wrote:Vala ga, labude, i ti generaliziras.
Sta je tu problem?
Jer ono... Logika![]()
A vidim tip teska u smislu Hrvati popusili u Sarajevu...sta su, bolan, popusili, kako su popusili....normalni ljudi nisu nista popusili, bezveze prica.
Hrvati nisu jedini koji ga puse i koji napustaju zemlju, niti ga puse i idu vani radi ljudi poput mene. Jer jebiga, sad smo u toj post-fact eri kada mozes valjati gluposti kako ti se digne kurac, i kriviti sve druge za svoje promasaje, kao dijete od sedam godina.
U tom paralelnom svijetu, sasvim je logicno da vise odgovornosti za sudbinu hrvatskog naroda u BiH nosim ja, nego politicari koji predstavljaju i vode taj narod zadnje tri decenije.
Ne, jer legitimni predstavnici su savrseni i bezgresni, pa problem ne moze biti u njima
- Truba
#8325 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ako neko ne vidi što su popušili
onda ja nemam nikakvog prava da nekog pomijeram iz ružičastih oblaka
neki dan sam slušao
a nisam provjeravao brojke ( dakle ograđujem se možda je neko izvalio)
da je 1967. u SA bilo 44000 katolika
kad sam ja postao svjestan sebe ta je brojka bila na 33
poslije rata se vrtila brojka od oko 20
malo poslije 16
onda 14
nedavno smo vidjeli da je novosarejvski župnik iz ko zna kojih razloga "lagao" za čak 1000 hrvata u svojoj župi ( možda je bio lijen pa samo prepisivao iz prošle godine a nadodavao nove)
brojka je sada 10000
trend je da uskoro neće biti
ako to nije popušili...
za to je kriv tuđman od 1967
onda ja nemam nikakvog prava da nekog pomijeram iz ružičastih oblaka
neki dan sam slušao
a nisam provjeravao brojke ( dakle ograđujem se možda je neko izvalio)
da je 1967. u SA bilo 44000 katolika
kad sam ja postao svjestan sebe ta je brojka bila na 33
poslije rata se vrtila brojka od oko 20
malo poslije 16
onda 14
nedavno smo vidjeli da je novosarejvski župnik iz ko zna kojih razloga "lagao" za čak 1000 hrvata u svojoj župi ( možda je bio lijen pa samo prepisivao iz prošle godine a nadodavao nove)
brojka je sada 10000
trend je da uskoro neće biti
ako to nije popušili...
za to je kriv tuđman od 1967